Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1168587 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:хорарен въпрос
« Отговор #2580 -: Май 09, 2010, 10:56:40 pm »
Изчакай да се поотърсиш малко от силната емоция, не прави драма, а после пробвай да го умилостивиш с някакъв мил жест.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2581 -: Май 09, 2010, 10:59:25 pm »
Мисля си, че вече всичко свърши, защото имам лоши транзити, а и прогр. Луна скоро ми прави опозиция с нат. Уран. Картинката е отчайваща: тр. Уран в опозиция с нат. Слънце и нат. Плутон, тр. Плутон в каре с нат. Венера и прогр. Луна в опозиция с нат. Уран.

И не обвинявай за всичко транзити и прогресии.  :P
Те затова ни се случват, за да се научим да реагираме адекватно спрямо тях, а не да се оправдаваме с тях и да сме във властта им.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #2582 -: Май 09, 2010, 11:13:58 pm »
Желая да изразя моите най-големи благодарности, към всички вас!
Благодаря ви от все сърце за вашата подкрепа, съвети и най-вече за приятелското отношение което показвате към мен.
Благодаря ви мили момичета! Щастлива съм, че ви има!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2583 -: Май 09, 2010, 11:44:50 pm »
Diyana, обръщам се към теб като към по-веща в хорарите (в частта по Уилям Лилли  :P).
Имам следния въпрос.
Ако АС в хорара попада върху оста на катастрофите, как би го интерпретирала?
Картата приема ли се за радикална? Или това има някаква връзка с питащия?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2584 -: Май 10, 2010, 12:53:36 am »
Ако АС в хорара попада върху оста на катастрофите, как би го интерпретирала?

Да си призная, изпитвам непреодолима вътрешна съпротива по отношение на правилата за изгорения път и съвпадите с фиксираните звезди. Щото примерно оста на катастрофите не знам дали да я гледам по Близнаци-Стрелец или по Телец-Скорпион  :P. Иначе кралските звезди са си кралски. Ко слушаме класиците, питащият ще си е с царска кръв и царска съдба, па ако ще и последната да се състои в това да му изтече царската кръв при "виолентни" обстоятелства.  :P

По този въпрос все повече си мисля, че така наречените "Considerations before judgment" или правила за радикалност всъщност не са забрана за тълкуване или липса на отговор, а сигнални лампички. Те също дават отговор, понякога отговорът е, че въпросът не е кой знае колко важен за питащия, че питащият се майтапи нещо с отговарящия, че отговарящият трябва много да внимава, щото в момента не си е съвсем с акъла и т.н. Това също са си отговори на въпроса, нали? Тоест като при всички други клонове - проблемът е в уменията на астролога, не е в радикалността на картата.

Например, пак по хорара на Дивна - ретрограден Сатурн в първи дом при това съчетан с ретрограден управител на кверента прави картата напълно нерадикална, но поради причина, че "Кверентът е глупак" (Дивна, не се засягай, моля те, и не приемай буквално думите ми ;D).

Тоест, питащият е заблуден, със замъглена преценка, в нестабилно емоционално състояние и не е в позиция да прецени адекватно ситуацията.

Оказа се, че в случая на Дивна това е най-коректният отговор на хорарния въпрос. ;D
Тъй че, четенето на класиците си има своите предимства.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2585 -: Май 10, 2010, 01:03:37 am »
Сега се сетих и за други правила на Лилли, които не ползвам. Например, че когато Луната е в Телец, Стрелец, Риби и Рак, тя е равносилна на Луна без курс и не се тълкува картата. Или в последния градус на знака винаги дава отрицателен отговор, защото последните градуси на всички знаци са под властта на Сатурн или Марс.
Или пък, че ако Луната е в негативен аспект с управителя на седми дом, картата е нерадикална, защото питащият няма да повярва на астролога или ще го направи за смях.
Или пък правилото, че планетният управител на часа на задаване на въпроса трябва да е от същия триплицитет като господаря на асцедента.
За последното просто ме мързи и го забравям.  :-[

*

Divna

« Отговор #2586 -: Май 10, 2010, 01:08:37 am »
 "Кверентът е глупак"

Не е кверента Дияна, луната му е изглупяла.
Ще напрява дисекция на наталната си карта. Ще ми се да отстраня накрая тая болна Луна. Такова раково заболяване е  :-[.  

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2587 -: Май 10, 2010, 01:19:34 am »
"Кверентът е глупак"

Не е кверента Дияна, луната му е изглупяла.
Ще напрява дисекция на наталната си карта. Ще ми се да отстраня накрая тая болна Луна. Такова раково заболяване е  :-[.  

;D

Да ти пусна ли картата си, че да видиш болна и бясна Луна :P ;D. Само дето на мен Асц. ми е в Рак, така че обсесивните тенденции би трябвало да са още по-патологични.
« Последна редакция: Май 10, 2010, 01:32:13 am от Diyana »

*

Divna

« Отговор #2588 -: Май 10, 2010, 01:37:41 am »
Още една карта за дисекция значи  ;D

Най-голямото наказание за една Луна да е в Скорпион.
Ако искаш избери и едно друго положение. Пък аз съм добра в рисуването, мога да ти я нарисувам в картата  ;).
С мойта съм решила така да направя.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2589 -: Май 10, 2010, 06:32:59 am »

По този въпрос все повече си мисля, че така наречените "Considerations before judgment" или правила за радикалност всъщност не са забрана за тълкуване или липса на отговор, а сигнални лампички. Те също дават отговор, понякога отговорът е, че въпросът не е кой знае колко важен за питащия, че питащият се майтапи нещо с отговарящия, че отговарящият трябва много да внимава, щото в момента не си е съвсем с акъла и т.н. Това също са си отговори на въпроса, нали?

Точно затова и питах. Гледах една карта и се усъмних в нещо.
Благодаря.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2590 -: Май 10, 2010, 08:50:02 am »
Жином, който не вярва в астрологията пита "Ще има ли разрушително земетресение в България през 2012г.?"  ;D

Ето го хорара.  ;) Надявах се някой да приеме предизвикателството, аз за себе си имам до известна степен /това няма да се хареса на админа/ отговор... :P
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #2591 -: Май 10, 2010, 08:59:17 am »
Например, пак по хорара на Дивна - ретрограден Сатурн в първи дом при това съчетан с ретрограден управител на кверента прави картата напълно нерадикална, но поради причина, че "Кверентът е глупак" (Дивна, не се засягай, моля те, и не приемай буквално думите ми ;D).

Тоест, питащият е заблуден, със замъглена преценка, в нестабилно емоционално състояние и не е в позиция да прецени адекватно ситуацията.

Оказа се, че в случая на Дивна това е най-коректният отговор на хорарния въпрос. ;D
Тъй че, четенето на класиците си има своите предимства.

За мен картата е радикална, а нестабилното емоционално състояние на кверента, което ти описваш може с пълен успех да се припише на Луна в съвпад с Уран.

*

Nebesna

« Отговор #2592 -: Май 10, 2010, 09:02:51 am »
Жином, който не вярва в астрологията пита "Ще има ли разрушително земетресение в България през 2012г.?"  ;D

Ето го хорара.  ;) Надявах се някой да приеме предизвикателството, аз за себе си имам до известна степен /това няма да се хареса на админа/ отговор... :P

Въпросът беше отправен от админа към Лили. Сигурна съм, че ще се справи с методите на класическата астрология - т.е. използвайки само планетите до Сатурн включително. Аз съм пас! Пожелавам успех.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2593 -: Май 10, 2010, 09:07:02 am »
Съгласна съм с Дияна за начина на приемане на правилата на класическата хорарна астрология. Аз не ги отхвърлям, дори смятам, че по-добро от тях не е измислено. Само, когато забележа някаква забрана го взимам под внимание и според ситуацията се опитвам да тълкувам. Няма универсални правила, всичко е в практиката. Имам предпочитания да ползвам основно планетите до Сатурн, а другите взимам в в допълнение според случая. И пак да кажа само, че моето мнение е - независимо от това дали ги ползваме или не, те само потвърждават това, което сме видяли без тях. Така, че, както е посочила Дияна съвпада с Уран отново е "не", а може би показва и напрежението в техните отношения, което доколкото разбирам трудно ще бъде избегнато.  

Колкото до планетния управител на часа, обръщам му внимание, не само от гледна точка на радикалност на картата, а най-малкото, за да видя дали наистина се пита това или нещо друго, защото често от там започват много грешки при разглеждането на картата и окончателния отговор.

Дивна, на теб само да кажа, че Плутон те кара да мислиш нереално, в момента ти нямаш трезв поглед към нещата. Няма да се кълна във верността на твоя мъж /защото силно се съмнявам в тази способност на всички мъже/, но ще ти кажа само, че така измъчваш само и единствено себе си.
 Лили много хубаво го е написала...нещо ни се стоваря на главата, за да се научим на нов подход, явно има какво да изчистваш в тази област, да освободиш себе си от тъмната страна на Плутон /и в това се съмнявам, че е възможно  :P/, да те доведе до дъното, за да усетиш силата, която носиш в теб, ти и само ти можеш да се справиш с проблема, а докато го отлагаш ще изникват ситуации, които да те принуждават да преразгледаш вижданията си...  
« Последна редакция: Май 10, 2010, 09:12:42 am от sunrain »

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2594 -: Май 10, 2010, 09:33:35 am »

Въпросът беше отправен от админа към Лили. Сигурна съм, че ще се справи с методите на класическата астрология - т.е. използвайки само планетите до Сатурн включително. Аз съм пас! Пожелавам успех.

За мен картата е нерадикална, защото асц. е в 1- я градус. Но дори и да го тълкуваме, отговорът за мен е "не". В мунданната астрология Луната представя както народа, така и сградите като мунданен управител на 4 дом. Луната е в квадратура със Слънцето и в опозиция с Марс - управител на 4 дом в картата /сградите/. Сатурн, като естествен сигнификатор на строителството, също има негативни аспекти. Венера, като диспозитор на Слънцето /и Меркурий/ в 4 дом, е в тригон с Луната и секстил с Марс, което по принцип не изключва земетръси, но според мен в БГ няма да има разрушително земетресение.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2595 -: Май 10, 2010, 09:42:25 am »
 :blink:

Понеже админа обича да се шегува с нас, много се радвам, че все пак ще се пише по въпроса.

По-късно може и аз по-подробно да кажа, но също на пръв поглед ми се струва, че е "не". Това само по аспектите на Луната го съдя засега, но мисля, че е възможно да има трус - Луната в тригон с Венера в 6 дом, но в крайна сметка - опозиция с Марс, който управлява изхода от питането, тоест разрушително земетресение - не.

Имаме тау-квадрат - Слънце, Луна, Марс.

Скарлет, защо мислиш Луната е във втори дом? "Шефът" май за пари и облаги си е мислил, докато ни отправя разни предизвикателни въпросчета.  :P    

Сега прочетох, че си посочила светилата в квадрат, това се счита за неблагоприятно относно питането, тоест отново "не".

Имам известна доза опасения от това, че Венера се намира в 6 дом, в Меркуриев знак, който се свързва с природните процеси, във взаимна рецепция са с Меркурий в 4 дом, а Венера й предстои секстил с Марс в 8 дом...

Очевидно тази карта няма да ни даде стопроцента отговор, просто нямаме право да знаем към този момент предполагам. Противоречива е затова викам до известна степен, че имам отговор за себе си, явно невярващите нямат късмет да узнаят.  ;D

Асцендент в Козирог - админа е много скептичен и земен човек - Сатурн ретро и в Дева, предвид знака вероятно е и мрънкало, с леко заядлива нотка, което прозира в неговите постове.  :P :P :P Диспозитора му Меркурий е в Телец, кривотия отвсякъде, държи на своето си, упоритост до дупка и липса на отстъпчивост в общуването.  :blink: Леко объркан и все пак наличие на намек за емоция към момента на питането. Тоест в крайна сметка - и админа е човек.  :86: :88:      
« Последна редакция: Май 10, 2010, 10:07:50 am от sunrain »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2596 -: Май 10, 2010, 09:54:29 am »
:blink:

Скарлет, защо мислиш Луната е във втори дом? "Шефът" май за пари и облаги си е мислил, докато ни отправя разни предизвикателни въпросчета.  :P    

Шефът не се представя от Луната, а от Сатурн, тъй като асц. е Козирог. Луната съуправлява въпроса. Тъй като въпроса е мунданен и се пита за БГ, нормално е да се видят и други настоящи състояния в БГ като въпроса за финансите например....  :blink: идващи от партньори /управлява 7 дом/ .....съюзи и организации.....Луна във Водолей.  :blink: Тригонът й с Венера създава предпоставки за подобряване сферите на социалната политика, раждаемостта, успех в творческите сфери - художници, артисти, музиканти и певци, модата и всякакво друго изкуство. Венера управлява 5 и 10 дом, та току виж деца на БГ допринесли за славата ни и в областта на науката / Венера в Близнаци /...някакви конкурси или състезания.  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2597 -: Май 10, 2010, 10:05:28 am »
Да, забелязах, че ти съчетаваш двата метода - хорарна с мунданна, това е интересно.  :blink: Аз го разглеждам само като хорарен въпрос, в противен случай съвсем бих се оплела, няма нужда.  ;)  
А за Луната съм съгласна, не е админа, но все пак нали тя има отношение към въпроса..това имах предвид.

Луната си е във Водолей, Уран се отнася до бедствията, така че има връзка така да го кажем. Но при всички случаи си е мислел за пари, може би как да ги изкара, ако застрахова заплашени от разрушителен трус българи.  ;D  
« Последна редакция: Май 10, 2010, 10:16:00 am от sunrain »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2598 -: Май 10, 2010, 10:10:07 am »
Вярно, че Луната във 2 дом разклаща финансовото състояние по принцип /Нептун също е във 2 дом/, но добрата новина е че е във фиксиран знак. Венера като управител на 5 и 10 дом - правителството /10 дом/ и премиера / 5 дом като дом на Слънцето /, ще направи тригон с управителя на 2 дом и диспозитор на Луната - Уран след 16 градуса. Това е около 4 месеца...може да очакваме постепенно съживяване на финансовото състояние чрез нестандартни мерки и нововъведения.  

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2599 -: Май 10, 2010, 10:19:56 am »
Да, забелязах, че ти съчетаваш двата метода - хорарна с мунданна, това е интересно.  :blink: Аз го разглеждам само като хорарен въпрос, в противен случай съвсем бих се оплела, няма нужда.  ;)  
А за Луната съм съгласна, не е админа, но все пак нали тя има отношение към въпроса..това имах предвид. Но Луната си е във Водолей, Уран се отнася до бедствията, така че има връзка така да го кажем. Но при всички случаи си е мислел за пари, може би как да ги изкара, ако застрахова заплашени от разрушителен трус българи.  ;D  

Луната винаги съуправлява въпроса. Това съм го написала в по-горния пост. Не само Уран се отнася до бедствията. Плутон също, както и Нептун за масови епидемии и отравяния. Но предимно Уран и Плутон се свързват с разрушения.