Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1168594 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:хорарен въпрос
« Отговор #2600 -: Май 10, 2010, 10:23:56 am »
Да, забелязах, че ти съчетаваш двата метода - хорарна с мунданна, това е интересно.  :blink: Аз го разглеждам само като хорарен въпрос, в противен случай съвсем бих се оплела, няма нужда.  ;)  

Чакай,че ми звънна баща ми и се разсеях.  :blink: Уилям Лилли, пък и други астролози са отговаряли на мунданни хорари. Така че, този хорар не е нещо ново. Просто се тълкува като хорар, само че с мунданните тълкувания.  :rolleyes:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2601 -: Май 10, 2010, 10:26:35 am »
Хмм, чакай, че ми стана интересно.

Луната ще направи съвпад с Нептун във втори дом. Говорим казваш за финансово положение. Уран и Нептун са във взаимна рецепция. Уран е в трети дом. Да не са загуби по вина на съседни държави или нещо, свързано с морски въпроси, задгранични проблеми? Тук също има тауквадрат, който предстои да се задейства - Плутон, Уран, Сатурн.

Сатурн управлява втори дом и показва финансите ни в момента. Криза е, тежко и трудно е, но да се надяваме, че макар и ретро Сатурн показва известна стабилност или поне наличие на стремеж да бъде постигната, поради позицията му в 9 дом.      

Но този тауквадрат не е хубав ми се струва или какво друго може да е...? Юпитер и той е в съвпад с Уран, а управлява трети дом. Определено ще дойде от съседна държава, може би морска?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2602 -: Май 10, 2010, 10:30:40 am »
Луната винаги съуправлява въпроса. Това съм го написала в по-горния пост. Не само Уран се отнася до бедствията. Плутон също, както и Нептун за масови епидемии и отравяния. Но предимно Уран и Плутон се свързват с разрушения.

Да, уточнявах се какво съм имала предвид, просто така се получава, че пиша, докато стигна да те прочета, а и внимателно препрочитам после, щото все пак Меркурий е ретро.  ;)

Колкото до бедствията от прочетеното съм останала с впечатление, че дори повече свързват Сатурн и Плутон, а Уран с внезапностите. Все пак незнам защо е така, след като Уран за мен си е разрушител отвсякъде. Не ми е мунданната сила и приоритет, само от любопитство по някои теми блуждая...  ;D 

*

Nebesna

« Отговор #2603 -: Май 10, 2010, 10:34:50 am »
Браво на момичетата! Много сте бързи! Що не дадохте възможност на Лили да отговори на админа? Аз съм сигурна, че тя щеше да се справи.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2604 -: Май 10, 2010, 10:37:14 am »
Е мисля, че не е късно, щото до 2012 има време за още размисъл.... ;D :P

*

Nebesna

« Отговор #2605 -: Май 10, 2010, 10:44:08 am »
Е мисля, че не е късно, щото до 2012 има време за още размисъл.... ;D :P

Всъщност тя отговори на въпроса с въпрос: "Ама тя картата радикална ли е?". Понеже асцендентът е в началните градуси на знака, значи е рано да се каже. Според Уилям Лили това е начин да избегнеш категоричен отговор.

2012-та? Хорарната астрология не гледа толкова надалеч. А ако прибегнем до мунданната, ще трябва да си послужим с картата на БГ.
Честна дума, само като си помисля и ме присвива стомаха.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2606 -: Май 10, 2010, 10:47:37 am »
Въпросът беше отправен от админа към Лили. Сигурна съм, че ще се справи с методите на класическата астрология - т.е. използвайки само планетите до Сатурн включително. Аз съм пас! Пожелавам успех.

Не помня към кого е бил отправен въпросът, явно съм го подминала, но не мисля, че съм длъжна да отговарям. Със или без транссатурновите въпросите, отнасящи се до събития в по-глобален мащаб, не са сред силните ми страни.
А и вече съм казвала, че на някои хорарни въпроси предпочитам да не отговарям. Човек не може да е компетентен във всичко, макар че някой може и да се прави на такъв.

Да, Луната в съвпад с Уран в хорара може да говори за нестабилно емоционално състояние на кверента, но не преди задаване на въпроса, тъй като все пак съвпадът е сходящ, т.е. предстои да се случи. Мисля, че има разлика между сходящи и разходящи аспекти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2607 -: Май 10, 2010, 10:48:01 am »
Небесна, защо да не може да се види за 2012, админа е задал въпроса с уточняващ момент? Иначе, вярно е, асцендента е в началото на знака, което аз обикновено си го тълкувам за себе си така, прекалено рано е, за да се притесняваме, тоест от там започна и моето "не", а после и другите предпоставки, но не се знае....може пък точно заради нерадикалността да сгрешим, а и има противоречиви моменти.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2608 -: Май 10, 2010, 10:50:29 am »
Браво на момичетата! Много сте бързи! Що не дадохте възможност на Лили да отговори на админа? Аз съм сигурна, че тя щеше да се справи.

Небесна, пътувам извън града, а междувременно ти ме цаниш да отговарям на хорарния въпрос.  ;D

Дори и да му бях отговорила, щеше да е нещо шеговито, ние така си говориме. Какъвто е въпросът, такъв ще е и отговорът.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2609 -: Май 10, 2010, 10:54:22 am »

Да, Луната в съвпад с Уран в хорара може да говори за нестабилно емоционално състояние на кверента, но не преди задаване на въпроса, тъй като все пак съвпадът е сходящ, т.е. предстои да се случи.

Предстои разбира се. Аз също смятам и вече й го писах, че в хорара на Дивна това показва този съвпад. Напрежението в техните отношения ще продължи. Винаги следвам това правило, че сходящите аспекти говорят за бъдещо развитие на ситуацията, но понякога забелязвам да се ползват като нещо към момента, което ме обърква, но добре че за себе си успях да се ориентирам и да отсявам вярното, защото нали точно затова в хорара гледаме предстоящите аспекти обикновено, рядко за изясняване и миналите вече.

Шестопалов има интересна техника. Той предлага, ако искаме да проследим една ситуация във времето да поставим Луната в началото на знака и да видим какви аспекти прави до края, като отчетем кои са разходящи и кои сходящи.  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2610 -: Май 10, 2010, 10:55:11 am »
Небесна, защо да не може да се види за 2012, админа е задал въпроса с уточняващ момент?

Земетресенията по принцип са обект на разглеждане в Мунданната астрология.
А тук мунданни астролози няма, освен може би двама колеги в процес на обучение и трупане на опит.

Съни, срокът на давност при хорарите не беше ли от три до шест месеца?  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2611 -: Май 10, 2010, 10:56:24 am »
Шестопалов има интересна техника. Той предлага, ако искаме да проследим една ситуация във времето да поставим Луната в началото на знака и да видим какви аспекти прави до края, като отчетем кои са разходящи и кои сходящи.  

Ми да де, туй рекох аз, да се прави разлика между сходящи и разходящи.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2612 -: Май 10, 2010, 10:56:28 am »

Какъвто е въпросът, такъв ще е и отговорът.

Ам тъй ... аз затуй го наредих едно красиво, та си викам и дишам спокойно, че тук банове не се раздават, защото вече съм влязла в черния списък.  ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2613 -: Май 10, 2010, 11:02:40 am »
Луната във Водолей докато стигне съвпад с Уран в Риби.....той ще се премести вече в Овен. Много вода ще изтече. Но, спирам с размишленията, защото както написах в първия си пост - за мен картата не е радикална. Само пуснах пезето, за да се размислим малко.  :P А и да не забравяме все пак, че въпросът е друг, не за финансите. Луната във 2 дом и опозицията на Сатурн с Уран може да описва състоянието на админа във финансово отношение.  :blink: Бързо да си каже.  :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2614 -: Май 10, 2010, 11:03:49 am »

Той като знае, че тук няма мунданни астролози, що се гъбарка?  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2615 -: Май 10, 2010, 11:05:31 am »
Съни, админа е душичка, стига да се усетиш навреме, че не обича някой да се прави, че знае и може повече, отколкото знае и може на практика. Банове няма, но има едно бавно въртене на шиш на бавен огън... По това си приличаме с него май.  :P И ако някой не се усеща, че е станал смешен, админа елегантно и с финес по везнишки ще му покаже, че и този вариант е възможен в нашия илюзорен и дуален свят.

ПП. Админе, нали Везни беше?
ПП2. Сега ще каже, че не вярва в "зодията" си.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2616 -: Май 10, 2010, 11:06:04 am »
 ;D ;D ;D

Така е, въпроса да не се приема сериозно, просто упражнение и разцъкване, че да не се заглаждат гънките...

Иначе той просто попита, но аз се хванах за негов пост - ден, час и го пуснах тук в хорарите, той не го е задал, търсейки отговор по този начин ама на мен ми беше до предизвикателства тогава и го метнах в темата.  :P    

Абе ще ми се откъсне и добра дума за него от мен да мине...  ;D Сатурн го управлява в хорара - мъдрец си е, може да му се признае...все пак моите симпатии основно са към земните чада.  :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2617 -: Май 10, 2010, 11:07:19 am »

Да, Луната в съвпад с Уран в хорара може да говори за нестабилно емоционално състояние на кверента, но не преди задаване на въпроса, тъй като все пак съвпадът е сходящ, т.е. предстои да се случи. Мисля, че има разлика между сходящи и разходящи аспекти.

С асц. Козирог кверента е представен от Сатурн, а Луната е във Водолей и докато стигне до Урана ще мине първо през Нептун и после през Юпитер. Пийни едно кафенце да се разсъниш.  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #2618 -: Май 10, 2010, 11:07:50 am »

Небесна, пътувам извън града, а междувременно ти ме цаниш да отговарям на хорарния въпрос.  ;D

Дори и да му бях отговорила, щеше да е нещо шеговито, ние така си говориме. Какъвто е въпросът, такъв ще е и отговорът.

Споко, мила! Шегувкам се...Обърнах го на майтап. Със Стрелец в 12-ти дом, когато една информация (като бедствия, земетресения и др. подобни) е болезнена за мен, обръщам всичко на майтап...парадоксална реакция, за да избегна лошите мисли и предчувствия. За разлика от вас не съм чак толкова Плутонова, за да понеса подобни разсъждения, не ми стиска....Даже в момента ми се свива стомаха.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2619 -: Май 10, 2010, 11:08:23 am »
Ох, Скарлет, за друг хорар говоря, оня на Дивна от снощи.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.