По въпроса на Наталия:
Питащата е представена от АС Стрелец, управител Юпитер и Плутон в първи дом. Ретроградният Плутон издава твоето притеснение, ретроградният Сатурн в опозиция с господаря на АС също говори за забавяне. Сатурн е естествен сигнификатор на ръководителя, началника. В случая се намира в 9 дом, тъй като става въпрос за внасяне на дължимата сума в полза на държавна институция, аз така го тълкувам. А дали и доколко съм права, не знам.
Ако все пак работодателят е по 10 дом, Луна в отсрещния седми представя теб и твоите интереси. Позицията й в Овен загатва за това, че вече си станала нетърпелива, писнало ти е да чакаш, искаш въпросът да се реши по възможно най-бързия начин, дразни те това протакане.
Значи, при това положение Венера на ДС е сигнификатор на работодателя. Както казах, ако приемем, че той е по 10 дом. Дори да го търсим по 7ми, Венера в Близнаци отново е негов сигнификатор. Венера е в рецепция с Меркурий, а той управлява 7 и 9 домове, т.е. тук отново става въпрос за отношения с институция и забавяне в тази връзка. По време на задаване на въпроса Меркурий е стационарен, т.е. нищо не се случва, статуквото остава такова, каквото е било, застинало.
Слънцето в хорара е разположено в 5 дом в знака Телец, а 5 дом е 8ми от 10ти, т.е. работодателя. Тоест работодателят държи парите, но не му се дават. Разходящият му квадрат с Марс говори за конфликт, несъгласие. Последният аспект на Луната преди задаване на въпроса е секстил с Венера. Ако приемем, че Венера е сигнификатор на работодателя, най-вероятно от негова страна е имало сладки приказки и опити да се замаже положението, т.е. опитал се е да се измъкне деликатно от ситуацията.
А ти още ли работиш при този работодатели или вече си напуснала, но има невнесени осигуровки от негова страна?