Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1167633 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:хорарен въпрос
« Отговор #2820 -: Май 12, 2010, 03:27:07 pm »
Мой познат има въпрос. Дължи доста пари, очаква да получи други и ме попита:

"Дали ще намеря пари, за да изплатя задълженията си към банките?"  

На мен ми се струва, че отговора е "да" и Асц е застанал в края на Рак, явно няма за какво да се притеснява, въпреки всичко. Ако имате желание кажете и вашето мнение.  :blink:  

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

« Отговор #2821 -: Май 12, 2010, 03:29:37 pm »
Направих си картата по Кох. Така, че ако на някой му се разглежда ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2822 -: Май 12, 2010, 03:33:19 pm »
По въпроса на Наталия:

Питащата е представена от АС Стрелец, управител Юпитер и Плутон в първи дом. Ретроградният Плутон издава твоето притеснение, ретроградният Сатурн в опозиция с господаря на АС също говори за забавяне. Сатурн е естествен сигнификатор на ръководителя, началника. В случая се намира в 9 дом, тъй като става въпрос за внасяне на дължимата сума в полза на държавна институция, аз така го тълкувам. А дали и доколко съм права, не знам.
Ако все пак работодателят е по 10 дом, Луна в отсрещния седми представя теб и твоите интереси. Позицията й в Овен загатва за това, че вече си станала нетърпелива, писнало ти е да чакаш, искаш въпросът да се реши по възможно най-бързия начин, дразни те това протакане.
Значи, при това положение Венера на ДС е сигнификатор на работодателя. Както казах, ако приемем, че той е по 10 дом. Дори да го търсим по 7ми, Венера в Близнаци отново е негов сигнификатор. Венера е в рецепция с Меркурий, а той управлява 7 и 9 домове, т.е. тук отново става въпрос за отношения с институция и забавяне в тази връзка. По време на задаване на въпроса Меркурий е стационарен, т.е. нищо не се случва, статуквото остава такова, каквото е било, застинало.
Слънцето в хорара е разположено в 5 дом в знака Телец, а 5 дом е 8ми от 10ти, т.е. работодателя. Тоест работодателят държи парите, но не му се дават. Разходящият му квадрат с Марс говори за конфликт, несъгласие. Последният аспект на Луната преди задаване на въпроса е секстил с Венера. Ако приемем, че Венера е сигнификатор на работодателя, най-вероятно от негова страна е имало сладки приказки и опити да се замаже положението, т.е. опитал се е да се измъкне деликатно от ситуацията.

А ти още ли работиш при този работодатели или вече си напуснала, но има невнесени осигуровки от негова страна?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2823 -: Май 12, 2010, 03:34:24 pm »
Забелязахте ли, че по стационарно-директен Меркурий в Телец предимно за пари се пита?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #2824 -: Май 12, 2010, 03:35:19 pm »
Сънрайн, а парите които търси по 2 или 8 дом да ги търсим в картата?
Банките по кой дом са?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2825 -: Май 12, 2010, 03:36:34 pm »
Банките са по 8 дом. Парите, които чака, аз бих ги гледала по 2-ри. Неговият хорар е показателен ми се струва.

Чудя се обаче Дивна защо твоята карта е така противоречива? 

*

Nebesna

« Отговор #2826 -: Май 12, 2010, 03:42:27 pm »

Ей днес съм огън на хорарите. нещо ми е дошла музата. Май защото мерка обърна ход. Питайте докато съм гореща.

Ще е нахално ли и аз да се възползвам, Небесна?

На 29 май имам годишнина (3 години от запознанството ми с приятеля ми). Имаме традиция да празнуваме на този ден. Та въпросът ми е: Ще празнуваме ли и тази година?
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=f&gif=astro_2at_150_praznik_hk.47542.21702.gif&res=100&va=&cid=yc5filedAa7vh-u1155086677
Предварително благодаря!

ПП: Смущава ме тази Венера в 12 дом. Забелязала съм, че при всичките ми хорари или Сатурн ще е в 1 дом или Венера в 12. Имате ли някаква идея за този "феномен"?

Дивна, забелязала съм, че на твоите въпроси трудно отговарям с твоите координати - обърквам се. Но когато построя картата с час на задаване на въпроса в географската зона, в която се намира астролога, тогава ми тръгва мисълта. Може би е заради голямата разлика в часовите пояси (М. Марч и Дж. Макевърс съветват същото, нонеже Америка е голяма страна).

Ти си представена от Меркурий (асцендент Дева) в съвпад с Луна (господар на неговия 5-ти дом - забавленията) - това означава "да".

*

Nebesna

« Отговор #2827 -: Май 12, 2010, 03:45:26 pm »
още един хорарен въпрос от мен :-[ :-[ :-[
ама небесна е в творчески процес и за нея хорарите са като детска играчка...
16:05 мин. софия
12.05.2010г.
ще си сменя ли колата до края на месеца? :blink:

Картата е нерадикална - Асцендент на 29,49 градуса. Ретро сатурн в съвпад с асцендента.

*

Divna

« Отговор #2828 -: Май 12, 2010, 03:46:14 pm »
Аз като гледам (не че разбирам от хорари), но ми се струва, че банката го върти много ( хирон и Нептун в 8 дом).
Управителят на 8 (Уран) е в 9. Явно ще има някакви юридически проблеми.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2829 -: Май 12, 2010, 03:48:37 pm »
още един хорарен въпрос от мен :-[ :-[ :-[
ама небесна е в творчески процес и за нея хорарите са като детска играчка...
16:05 мин. софия
12.05.2010г.
ще си сменя ли колата до края на месеца? :blink:

Картата е нерадикална - Асцендент на 29,49 градуса. Ретро сатурн в съвпад с асцендента.

мерси небесна! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2830 -: Май 12, 2010, 03:50:00 pm »
По въпроса за осигуровките да добавя.
Единственият сходящ аспект на Луната е секстил с Нептун.
Нептун като че ли няма връзка с въпроса, но се намира във втори дом в хорара.
1. Ако работодателят е по седми, за него това е 8 дом. Тогава може и да има шанс да ги внесе, макар че според мен има вероятност да мами, да е финансово некоректен.
2. Ако обаче работодателят е по 10 дом, Нептун се пада в пети производен, т.е. няма пряко отношение към въпроса за плащането, което се очаква от него. Така мисля.
3. Ако разглеждаме позицията на Нептун спрямо сигнификатора на работодателя, той се намира в 8 дом от нея, т.е. отново се връщаме към точка 1.

И накрая да обобщя, без да съм категорична, че е възможно и да внесе някога дължимите осигуровки, но да не стане толкова бързо, ще се опита да лавира, да се измъква, да замазва положението с обещания, да мине между капките, ако може... Луната в хорара има един-единствен сходящ аспект и той е с Нептун. А ако гледаме планетите от септенера, Луната е без курс.
Може би е трябвало във въпроса да се конкретизира някакъв срок. Тези осигуровки все някога трябва да се внесат, но въпросът е кога.  :-\

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2831 -: Май 12, 2010, 03:50:49 pm »
Върти го банката, но сам се е накиснал. Безспокоят го юридически проблеми, защото може да дойдат да му описват имуществото, може и да има, незнам. Въпросът е дали ще успее в крайна сметка, а аз не вярвах, но като видях хорара мисля, че има всички шансове.

Луната е негов сигнификатор. Тя предстои да направи съвпад с Меркурий, който управлява 3-ти дом, предполагам ще получи някаква информация, известие по въпроса, може пък да е във вид на документ. Надявам се положително.

Луната ще направи и съвпад със Слънцето, което се счита за благоприятен фактор.
 Още повече в случая Слънцето управлява втори дом. И още - Луната й предстои секстил с Юпитер, Уран.
Слънцето също и това е връзка между втори и осми дом, което за мен допълнително подсказва решаване на въпроса, ще се дават пари, значи има откъде.   ;)

Венера, която е естествен управител на парите също има хубав аспект с Нептун, който е в 8 дом. Освен това управлява края на нещата по този въпрос.

Ако някой има какво да допълни, ще се радвам, защото искам да съм сигурна, ако тръгна да го успокоявам, много е притеснен в момента, макар да няма голямо съчувствие от моя страна, го разбирам.

Също и при определянето на времето, в което предстои решаването на въпроса, тъй като там се затруднявам.  

*

Divna

« Отговор #2832 -: Май 12, 2010, 03:51:41 pm »

Ей днес съм огън на хорарите. нещо ми е дошла музата. Май защото мерка обърна ход. Питайте докато съм гореща.

Ще е нахално ли и аз да се възползвам, Небесна?

На 29 май имам годишнина (3 години от запознанството ми с приятеля ми). Имаме традиция да празнуваме на този ден. Та въпросът ми е: Ще празнуваме ли и тази година?
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=f&gif=astro_2at_150_praznik_hk.47542.21702.gif&res=100&va=&cid=yc5filedAa7vh-u1155086677
Предварително благодаря!

ПП: Смущава ме тази Венера в 12 дом. Забелязала съм, че при всичките ми хорари или Сатурн ще е в 1 дом или Венера в 12. Имате ли някаква идея за този "феномен"?

Дивна, забелязала съм, че на твоите въпроси трудно отговарям с твоите координати - обърквам се. Но когато построя картата с час на задаване на въпроса в географската зона, в която се намира астролога, тогава ми тръгва мисълта. Може би е заради голямата разлика в часовите пояси (М. Марч и Дж. Макевърс съветват същото, нонеже Америка е голяма страна).

Ти си представена от Меркурий (асцендент Дева) в съвпад с Луна (господар на неговия 5-ти дом - забавленията) - това означава "да".

Голямо Мерси, Небесна  :kissd:!

Уран ми се влачи в 5 дом от найсет години и още толкова ще е там, та нищо не мога да предвидя в по-дългосрочен план що се отнася до любов и любовни взаимоотношения. Постоянно има някакви изненади - никаква сигурност.

*

Nebesna

« Отговор #2833 -: Май 12, 2010, 03:58:36 pm »
Ако някой има какво да допълни, ще се радвам, защото искам да съм сигурна, ако тръгна да го успокоявам,

И за мене е "ДА", защото погледнах през различни призми въпроса и се очертава положителен изход - вижда се движение на пари между 2 и 8 дом с участието на сигнификатора на питащия, но не ми се обяснява. Изморих се.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2834 -: Май 12, 2010, 03:59:04 pm »

Може би е трябвало във въпроса да се конкретизира някакъв срок. Тези осигуровки все някога трябва да се внесат, но въпросът е кога.  :-\

Виждам два аспекта с връзка на неин осми дом и управителят на десети дом - шефа. Мисълта ми е те може да говорят за вече внесени осигуровки, защото и питането е такова "внасят ли ми се".

Венера излиза от секстил с Луна. Луна от тригон с Марс, който е неин диспозитор и е в 8 дом, тоест съсигнификатор.

Незнам обаче какво ще е за в бъдеще и дали тази карта може да го каже.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2835 -: Май 12, 2010, 04:00:56 pm »
Да добавя още нещо, пак се сетих.  ;D
В хорара на Наталия Сатурн управлява 2 дом /парите/, ретрограден е и в опозиция с господаря на АС, т.е. с нейния сигнификатор. Ето го забавянето, макар че тези пари не отиват директно в нейния джоб. Освен ако не са майчински или болнични, които се излащат от НОИ. Обаче интересното в картата е, че сигнификаторът на питащата /Юпитер/ е в силна позиция, намира се в собствен знак /класически управител на Риби/. Това какво ли означава?  :-\ Наталия, тези осигуровки да не отиват за майчински? А пък и Луната си стои "в къщи", в 4 дом... :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #2836 -: Май 12, 2010, 04:01:33 pm »
Върти го банката, но сам се е накиснал. Безспокоят го юридически проблеми, защото може да дойдат да му описват имуществото, може и да има, незнам. Въпросът е дали ще успее в крайна сметка, а аз не вярвах, но като видях хорара мисля, че има всички шансове.

Луната е негов сигнификатор. Тя предстои да направи съвпад с Меркурий, който управлява 3-ти дом, предполагам ще получи някаква информация, известие по въпроса, може пък да е във вид на документ. Надявам се положително.

Луната ще направи и съвпад със Слънцето, което се счита за благоприятен фактор.
 Още повече в случая Слънцето управлява втори дом. И още - Луната й предстои секстил с Юпитер, Уран.
Слънцето също и това е връзка между втори и осми дом, което за мен допълнително подсказва решаване на въпроса, ще се дават пари, значи има откъде.   ;)

Венера, която е естествен управител на парите също има хубав аспект с Нептун, който е в 8 дом. Освен това управлява края на нещата по този въпрос.

Ако някой има какво да допълни, ще се радвам, защото искам да съм сигурна, ако тръгна да го успокоявам, много е притеснен в момента, макар да няма голямо съчувствие от моя страна, го разбирам.

Също и при определянето на времето, в което предстои решаването на въпроса, тъй като там се затруднявам.  

Най-важното, че до затвор няма да стигне.
1. Парс фортуна в 12 дом.
2. Управителят на 12 дом (Меркурий) прави все хубави аспекти.
Според мен ще получи финансова помощ от някаква организация (У2, Слънце в 11 дом) в секстил с Юпитер и в тригон със Сатурн.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2837 -: Май 12, 2010, 04:02:53 pm »
Мисълта ми е те може да говорят за вече внесени осигуровки, защото и питането е такова "внасят ли ми се".

Леле, какъв съм заплес!  :-[
Останах с впечатлението, че въпросът е дали ще ги внесат, а не дали се внасят...
А това може да промени и отговора!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2838 -: Май 12, 2010, 04:06:13 pm »
Ако някой има какво да допълни, ще се радвам, защото искам да съм сигурна, ако тръгна да го успокоявам,

И за мене е "ДА", защото погледнах през различни призми въпроса и се очертава положителен изход - вижда се движение на пари между 2 и 8 дом с участието на сигнификатора на питащия, но не ми се обяснява. Изморих се.

Няма нужда, това е достатъчно.  :blink: Благодаря!

« Отговор #2839 -: Май 12, 2010, 08:43:07 pm »
lili,работата е там ,че аз си плащам осигуровките от джоба -а той като фирма трябва да ми ги внася - не съм сигурна обаче дали го прави и няма как да проверя