Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1167026 Прегледи
*

missKapriz

Re:хорарен въпрос
« Отговор #2920 -: Май 13, 2010, 07:11:30 pm »
Дейзо,това е хорар ма душа-отразява моето състояние по време на задаване на въпроса-Луна в 8 дом-смърт изнасилаване,втори дом на бабата-била е и ограбена милата.Прекалено съм емоционална в момента и не мога да видя почти нищо,но ми се струва,че е неин съсед ,с когото са се познавали и даже са били в що годе добри отношения-Юпитер,който е неин У12 е на нейно К3

Днес научих,че убиеца е заловен-познат на покойната,който и в вършел дребни услиги,за които женицата си е плащала.Около 35 годишен.Дали е бил наркоман не разбрах.Дано почива в мир!

*

Nebesna

« Отговор #2921 -: Май 13, 2010, 11:29:02 pm »
Ето ви един хорар като по учебник. Можете да се упражнявате върху него.

Ще приведе ли министерство на здравеопазването първия транш по финансирането на фондацията? И ако отговорът е "да", дали това ще стане до няколко дни?

дата : 14 май 2010 г.;  00,07 ч.; Варна

Първата карта е по Кох, а втората по Плацидус. Вие изберете коя карта да ползвате.
« Последна редакция: Май 13, 2010, 11:39:42 pm от Небесна »

*

Divna

« Отговор #2922 -: Май 14, 2010, 01:50:30 am »
Небесна, искам да опитам но не знам фондацията по кой дом да я търся. Министерството предполагам е по 10 дом. Но в случая това е министерство на здравеопазване, така че може би и 6 дом ще трябва да се включи или най-малкото Нептун, знам ли ??? Парите ако се търсят по 2 дом, то с тоя Нептун, Хирон и Лилитка там ми се струва, че доста мечти, надежди и нерви по тия пари има. Пък и управителят на 2 дом е в критичен градус  :-\. А ти не включваш ли в хорарите ПФ?
Много ми е интересен тоя СЛВ в/у Ац.

*

missKapriz

« Отговор #2923 -: Май 14, 2010, 08:41:46 am »
Небесна,тук е картата и коментарите за документитеhttp://astrosite.org/forum/index.php/topic,3460.1260.html

По въпроса ти-мисля,че отговора е ДА
« Последна редакция: Май 14, 2010, 08:56:19 am от missKapriz »

*

Nebesna

« Отговор #2924 -: Май 14, 2010, 10:52:01 am »
Сдруженията с идеална цел и тези в обществена полза по 11-ти дом.
Органите на изпълнителната власт (министерства и др.) са по 10-ти дом.

*

Nebesna

« Отговор #2925 -: Май 14, 2010, 11:02:03 am »
Ако разгледам картата така, все едно питам за себе си, а не за фондацията всичко излиза. Но ако 11-дом стане първи (понеже питам за фондацията) - нищо не излиза. Забелазяла съм, че и при предишни въпроси не ми се получава тълкуванието, макар да знам отговора. Затова започнах да разглеждам хорарите, така все едно питам за себе си. Понеже аз представлявам фондацията, аз съм нейния създател - ние сме така свързани, че моят хорскоп с почти еднакви домове като този на фондацията. Аз съм се идентифицирала с тази организация. Стигнах до извода, че мога да разглеждам хорарите на фондацията, така все едно разглеждам своя собствен хорар - без да ползвам производни домове - тя е моя рожба, аз съм я създала, аз я управлявам.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2926 -: Май 14, 2010, 11:21:08 am »
Първо, ти се управляваш от ретро Сатурн в последен градус - в най-добрия случай не ни казваш цялата информация. Освен това Луната е в екзалтация - но е намаляваща, точно преди новолуние, на два градуса от Слънцето - комбуста, и като я броим и за сигнификатор освен всичко друго и на астролога  ;). Направо му е спукана работата.  ;D
А при предния ти хорар за фондацията картата си сработи перфектно с 11-ти дом.

И защо до два дни? Имаш информация, че преводът е направен и чакаш да се отразят парите по сметките на фондацията ли?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2927 -: Май 14, 2010, 11:35:19 am »
Парите от контрагентите на фондацията са по шести дом - Близнаци - осми от 11-ти. В случая Меркурий е в твоя трети на договорите и сключва тригон със Сатурн. Дето се вика, парите са си твои, и ти се падат, ама ша чекаш. Марс е отговорен за Министерството, и за фондацията, и за парите на министерството - (интерсептиран десети дом и светила в интерсептирания четвърти отсреща - стагнация и запушване на въпроса. Едит: всъщност това би бил случаят при интерсептирани знаци, автоматично се подведох  :blink:. Тук обаче би трябвало да дават всъщност точно свръхактивност и разширение по въпросите на десети дом и съответно на планетите в четвърти дом - седми от 11-ти. Може би фондацията активно развива дейности с партньори или подизпълнители, на които на свой ред трябва да се разплаща). Марс има само неприятни сходящи аспекти с малефици, а аспектът конкретно с Меркурий е квадрат. Ти го каза в другата тема - държавата няма пари.
« Последна редакция: Май 14, 2010, 11:51:53 am от Diyana »

*

Nebesna

« Отговор #2928 -: Май 14, 2010, 11:56:24 am »

И защо до два дни? Имаш информация, че преводът е направен и чакаш да се отразят парите по сметките на фондацията ли?

Точно така. Знам, че са преведени и пуснах хорарната карта за упражнение.

Цитат
Ти го каза в другата тема - държавата няма пари.

Тези пари не са от държавния бюджет, спонсора е международен фонд. Те изобщо не влизат в бюджета на държавата. Забавянето на финансирането се получи заради смяната на Министъра на здравеопазването (някой трюбва да подпише платежните нареждания, а като няма даден спесимен от подписа му в съда и в банката, няма как да стане).

Хареса ми твоята интерпретация.
« Последна редакция: Май 14, 2010, 12:06:48 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #2929 -: Май 14, 2010, 01:39:50 pm »
Парите вече са в сметката на фондацията. Който иска да разгледа отново картата. Аз така и не се научих да изчислявам време по хорарни карти.

*

Nebesna

« Отговор #2930 -: Май 14, 2010, 01:52:07 pm »
Парите от контрагентите на фондацията са по шести дом - Близнаци - осми от 11-ти. В случая Меркурий е в твоя трети на договорите и сключва тригон със Сатурн. Дето се вика, парите са си твои, и ти се падат, ама ша чекаш. Марс е отговорен за Министерството, и за фондацията, и за парите на министерството - (интерсептиран десети дом и светила в интерсептирания четвърти отсреща - стагнация и запушване на въпроса. Едит: всъщност това би бил случаят при интерсептирани знаци, автоматично се подведох  :blink:. Тук обаче би трябвало да дават всъщност точно свръхактивност и разширение по въпросите на десети дом и съответно на планетите в четвърти дом - седми от 11-ти. Може би фондацията активно развива дейности с партньори или подизпълнители, на които на свой ред трябва да се разплаща). Марс има само неприятни сходящи аспекти с малефици, а аспектът конкретно с Меркурий е квадрат. Ти го каза в другата тема - държавата няма пари.

А какво ще кажеш за тази интерпретация (на картата по Кох):

Венера управлява 8-ми дом на министерството (8-ми от 10-ти). Тя се намира в 8-ми дом на фондацията (8-ми от 11-ти) - значи парите вече са преведени от банката на МЗ в банката на фондацията.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2931 -: Май 14, 2010, 02:25:43 pm »
Картата може и да работи така,както вика Небесна и без производни домове:
8 дом са парите и инвестициите отвън-в 8 дом е управителят на МЦ (министерството),което показва че има енергия насочена точно от там;разходящите аспекти със Луна/Слънце на Марс може да казват че действието е предприето преди 2 или 4 дни; сходящият съвпад на Луната с управителят на 8 дом (Слънце)-казва ДА.
Тригоните на Слънце/Луна предстоящи към управителя на АСЦ също засилва Да-то,особено ако вземем АСЦ за дома на самата фондация.

;D

*

Nebesna

« Отговор #2932 -: Май 14, 2010, 02:36:38 pm »
Картата може и да работи така,както вика Небесна и без производни домове:
8 дом са парите и инвестициите отвън-в 8 дом е управителят на МЦ (министерството),което показва че има енергия насочена точно от там;разходящите аспекти със Луна/Слънце на Марс може да казват че действието е предприето преди 2 или 4 дни; сходящият съвпад на Луната с управителят на 8 дом (Слънце)-казва ДА.
Тригоните на Слънце/Луна предстоящи към управителя на АСЦ също засилва Да-то,особено ако вземем АСЦ за дома на самата фондация.

;D

Много хубаво си го обяснил, точно това имах предвид, но исках всеки сам да си направи своите изводи. Благодаря!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2933 -: Май 14, 2010, 05:18:50 pm »

Венера управлява 8-ми дом на министерството (8-ми от 10-ти). Тя се намира в 8-ми дом на фондацията (8-ми от 11-ти) - значи парите вече са преведени от банката на МЗ в банката на фондацията.

Ако гледаме картата по Плацидус, нещата като че ли се връзват повече. Сигнификатори стават Юпитер - парите на министерството (и фондацията) и Меркурий - осми дом на фондацията, а между тях има секстил.

Чудех се друго, формално на въпроса "Ще ми бъдат ли преведени", дали правилният отговор е Не, вече са били преведени, или Да, вече са преведени, тоест положителни или негативни аспекти между сигнификаторите да търсим? :-\ И в случая всъщност трябва да гледаме разпадащите аспекти, защото парите са преведени, кверентът знае, че парите са преведени. Дори за кверента това събитие минало, то вече е факт.  :-\

Тази карта отново ни показва, че понякога при стриктното спазване на класическите правила, можем да се откажем да даваме отговор, дори когато картата си дава отговор. Ако гледаме радикалността - има поне три условия за нерадикалност - ретроСатурн анарета, управител на кверента, изгорена Луна, тоест най-важното - новолуние, планетен управител.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2934 -: Май 14, 2010, 05:21:30 pm »
Тази карта отново ни показва, че понякога при стриктното спазване на класическите правила, можем да се откажем да даваме отговор, дори когато картата си дава отговор.

И в тази връзка, бихте ли тълкували следващия хорар - Виа Комбуста, Луна в първия градус  :P ;)

*

Nebesna

« Отговор #2935 -: Май 14, 2010, 06:12:41 pm »

Ако гледаме картата по Плацидус, нещата като че ли се връзват повече. Сигнификатори стават Юпитер - парите на министерството (и фондацията) и Меркурий - осми дом на фондацията, а между тях има секстил.

Чудех се друго, формално на въпроса "Ще ми бъдат ли преведени", дали правилният отговор е Не, вече са били преведени, или Да, вече са преведени, тоест положителни или негативни аспекти между сигнификаторите да търсим? :-\ И в случая всъщност трябва да гледаме разпадащите аспекти, защото парите са преведени, кверентът знае, че парите са преведени. Дори за кверента това събитие минало, то вече е факт.  :-\

Абстрахирай се от това, че аз днаех отговора на въпроса. Към момента на неговото задаване в моята банкова сметка нямаше пари. Има си технологично време докато се подпишат платежните нареждания, да се отнесат в тяхната банка, а после тяхната банка да преведе парите на нашата банка.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2936 -: Май 14, 2010, 06:49:25 pm »
19:33 мин. софия
14 май 2010г.
лъже ли ме той , че не знае какви са резултатите?
и ,ако ме лъже ,защо го прави? :'( :'( :'( :'(

ще полудея , от три дни съм на тръни....моля ви помогнете ,като кажете мнение по настоящия хорар! :'( :'( :'(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #2937 -: Май 14, 2010, 06:56:00 pm »
14 май 2010г.

ще полудея , от три дни съм на тръни....моля ви помогнете ,като кажете мнение по настоящия хорар! :'( :'( :'(

Къв тоз, кви са тез резултати? В кой дом да ги отнесем.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2938 -: Май 14, 2010, 06:57:06 pm »
14 май 2010г.

Къв тоз, кви са тез резултати? В кой дом да ги отнесем.

кмет! поръчка!общественна... :'( :'( :'(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #2939 -: Май 14, 2010, 07:00:48 pm »
Тази карта отново ни показва, че понякога при стриктното спазване на класическите правила, можем да се откажем да даваме отговор, дори когато картата си дава отговор.

И в тази връзка, бихте ли тълкували следващия хорар - Виа Комбуста, Луна в първия градус  :P ;)

Не мога да отговоря на тази карта, докато не разбера какъв ти се пада Д. Ако ти е началник - Луната ще го управлява и той ще дойде при теб (съвпад на Лува с венера). Ще сменяш ли настояща работа с нова работа?