А какво ще кажеш за тази интерпретация (на картата по Кох):
Венера управлява 8-ми дом на министерството (8-ми от 10-ти). Тя се намира в 8-ми дом на фондацията (8-ми от 11-ти) - значи парите вече са преведени от банката на МЗ в банката на фондацията.
Ако гледаме картата по Плацидус, нещата като че ли се връзват повече. Сигнификатори стават Юпитер - парите на министерството (и фондацията) и Меркурий - осми дом на фондацията, а между тях има секстил.
Чудех се друго, формално на въпроса "Ще ми бъдат ли преведени", дали правилният отговор е
Не, вече са били преведени, или
Да, вече са преведени, тоест положителни или негативни аспекти между сигнификаторите да търсим?

И в случая всъщност трябва да гледаме разпадащите аспекти, защото парите са преведени, кверентът знае, че парите са преведени. Дори за кверента това събитие минало, то вече е факт.

Тази карта отново ни показва, че понякога при стриктното спазване на класическите правила, можем да се откажем да даваме отговор, дори когато картата си дава отговор. Ако гледаме радикалността - има поне три условия за нерадикалност - ретроСатурн анарета, управител на кверента, изгорена Луна, тоест най-важното - новолуние, планетен управител.