Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1167028 Прегледи
*

Nebesna

Re:хорарен въпрос
« Отговор #2960 -: Май 15, 2010, 10:35:04 am »
http://bulastro.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=226&func=view&id=59&catid=2

Не съм съгласна с Алфи Лавоа, че планетите си запазват градуса. Има си традиционно определение за взаимна рецепция, което по-надолу администраторката е обяснила.

ПП. Сега се сетих кой е автора и, че имам даже негова книга, но в електронен вариант. http://bulastro.com/index.php?option=com_content&task=view&id=221&Itemid=133
« Последна редакция: Май 15, 2010, 10:39:57 am от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #2961 -: Май 15, 2010, 10:51:11 am »
Алфи Лявуа е много авангарден астролог и за него ограниченията на хорарната астрология не важат в пълна сила. Той ги надскача, дори  ги отхвърля:

"Работая с хорарными картами с 1965 года, рассмотрев буквально тысячи вопросов и карт, участвуя в национальных и международных симпозиумах, читая лекции по предмету, я пришел к тому, что существует несколько очень суровых мифов и дезинформации относительно базовых хорарных представлений... включая те, которые говорят, что астролог " не читает карту, когда..." Это — те главные мифы, к которым я хочу обратиться перед началом обучения вас, читатель, простым и легким в использовании правилам хорарной астрологии.

Вот четыре главных неправильных представления, которые я хотел бы назвать и развеять. Это "любимые капризы" (хорарных астрологов — примеч. пер.):

Миф 1 — никогда не читай карту, если Асцендент находится менее, чем в 3-х градусах знака, так как еще слишком рано.

Миф 2 — никогда не читай карту, если Асцендент находится более, чем в 27-и градусах знака, так как уже слишком поздно.

Миф 3 — никогда не читай карту с Луной "без курса".

Миф 4 — никогда не читай карту с Сатурном в 7-м доме, потому что астролог в этом случае не сможет помочь или допустит ошибку.

В части II этой книги вы увидите, что происходит с каждым из этих "мифов" в работающих картах."

http://www.zvezdi-oriona.ru/199514.htm

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #2962 -: Май 15, 2010, 10:58:02 am »

.... което по-надолу администраторката е обяснила.
Цитат

Може ли да го постнеш тук ,че аз не мога да открия кое имаш точно в предвид ,а като гледам няма повече страници на дискусията .  

За Алфи Лавоа- преди време ,Марая похвали книгата му за хорарна астрология. Това което е писала авторката на поста е от неговата книга ,така ли ?

Примера е от
 "Ще илюстрирам влиянието на рецепцията с един хубав пример, от книгата на Derek Appleby “ Хорарна астрология”.

Аз не мога да изкажа мнение дали е действа или не.Живот и здраве ще видим как ще се развият нещата с пратката.

*

Nebesna

« Отговор #2963 -: Май 15, 2010, 10:58:37 am »
Цитат
Теперь давайте обсудим координаты широты и долготы местности, которые надо использовать для построения хорара. Некоторые астрологи используют широту и долготу того места, где находится клиент, будь –ю. город или морской простор. Лично я не нахожу причин поступать так; я использую только мою собственную широту и долготу — того места, где я нахожусь во время задания вопроса. Если я нахожусь в своем офисе в штате Коннектикут, я использую эти координаты. Если я участвую в конференции, читаю лекции или демонстрирую мое программное обеспечение, я буду использовать координаты этого города. Однако для карт, которые предварительно составляли другие астрологи по заданным им вопросам, я использую именно ту самую карту, с теми же самыми координатами и часовым поясом и т.д.

С това съм съгласна. Направи ми впечатление, че хорарите на Дивна не ми излизат както трябва, ако ползвам нейните координати.
Вероятно астролозите, живеещи в Америка първи са забелязали, че картите не работят, ако има голямо разстояние между питащия и астролога и са установили че ако построят картата за мясото и часа, където астрологът се намира нещата се получават. България е малка страна и на нас не си се налага да "преодоляваме" големи разстояния, затова и това досега не ми е било проблем. Но се превърна в проблем с хорарите на Дивна.

*

Nebesna

« Отговор #2964 -: Май 15, 2010, 11:01:42 am »
Може ли да го постнеш тук ,че аз не мога да открия кое имаш точно в предвид ,а като гледам няма повече страници на дискусията .  

Рецепцията е взаимна хармонична връзка между планетите и е едно предимство в хорара. Може да преместим местата на планетите, които са в рецепция, в знаците на техния трон /или екзалтация/ запазвайки същия градус, който имат в картата. Например ако Венера е на 5 гр. в Овен, а Марс е на 28 гр. в Телец, преместваме Венера в знака на трона й, запазвайки нейния градус –5 гр. Телец, а Марс поставяме съответно на 28 гр. в Овен - знака на трона му.

Тази промяна дава нов вид на картата и възможност за нови аспекти – които могат да работят в посока позитивен отговор на въпроса. Рецепцията е винаги – някаква възможност или помощ в посока на осъществяване на въпроса !

Цитирам Ivi Goldstein Jacobson, която е един от корифеите в хорарното изкуство- ето какво казва тя за рецепцията : “Рецепцията означава, че сигнификаторът получава някакво преимущество, чрез помощ от страничен човек, който му помага да избегне някаква трудност, да осъществи замисленото, да извърши сделката и т.н.” Рецепцията показва подкрепа, нова алтернатива на ситуацията, изход от трудно положение…

Така че, ако я има в хорарната карта, разумно е да се използва  …..Добре е също, да се обърне внимание на новите домове, които заемат планетите при размяна в рецепцията, тъй като тези домове ще подскажат от къде питащия може да очаква помощ.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #2965 -: Май 15, 2010, 11:06:42 am »
Ами нали това казах и аз ,запазват си градуса  :rolleyes:

В същност ти беше написа нещо друго  ,после си го изтрила ,може би се е получило някакво недоразумение  в крайна сметка  :unsure:

По повод митовете ,забелязвам ,че в повечето случаи картите тук в темата  пак се тълкуват.

*

Nebesna

« Отговор #2966 -: Май 15, 2010, 11:10:58 am »
По хорара на Лина

Като използваме размяната се получава: изгорена Венера в падение по дом и Меркурий в съвпад с Луна, която пренася светлина от Меркурий (пратката) към управителя на питащата - Марс. Тук вече може да се използва явлението пренасяне на светлина.

*

Nebesna

« Отговор #2967 -: Май 15, 2010, 11:12:34 am »
Ами нали това казах и аз ,запазват си градуса  :rolleyes:

В същност ти беше написа нещо друго  ,после си го изтрила ,може би се е получило някакво недоразумение  в крайна сметка  :unsure:

По повод митовете ,забелязвам ,че в повечето случаи картите тук в темата  пак се тълкуват.

Може да не сме се разбрали в играта на думи.
Картите обиконвено се тълкуват (с някои изключения), въпрос на предпочитания на астролога по коя система ще избере да работи.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2968 -: Май 15, 2010, 11:17:34 am »
Това за размяната при взаимна рецепция и аз го ползвам често. Не мога да изкажа мнение колко е правилно или не, но честно казано за мен има логика и трябва само време да се провери дали работи на сто процента, засега да.

Много пратки закъсняха покрай ретро Меркурий, някои дори се изгубиха, съвпадна тогава с тоя вулкан и нещата съвсем излязоха извън контрол. Аз също пазаря от чужди интернет сайтове, но имах късмет, просто се забавиха.   

Лина, пожелавам да се наредят нещата, сега ставам и още ми е рано за хорари.  :rolleyes: Така или иначе вече сте го разнищили.  :blink: 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #2969 -: Май 15, 2010, 11:23:54 am »
По хорара на Лина

Като използваме размяната се получава: изгорена Венера в падение по дом и Меркурий в съвпад с Луна, която пренася светлина от Меркурий (пратката) към управителя на питащата - Марс. Тук вече може да се използва явлението пренасяне на светлина.

Пак имам въпрос защо Венера е изгорена ,нали до 17 минути е казими? Тук са 12 мминути.

sunrain ,мерси ,то  ми стана май ежедневие  тази година да се занимавам с пратки,то не бяха изчезнали ,дефектни  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2970 -: Май 15, 2010, 11:26:34 am »
Лина, разликата е в градуси - 11. Изгорена е.  

*

Nebesna

« Отговор #2971 -: Май 15, 2010, 11:28:02 am »
По хорара на Лина

Пак имам въпрос защо Венера е изгорена ,нали до 17 минути е казими? Тук са 12 мминути.

Минутки са да, не обърнах внимание. Ама ти сериозно ли се хващаш за тези минутки. Аз мисля, че дори най-великите астролози никога не са били единодушни по този въпрос.

така или иначе венера управлява посредника и е тясно свързана с пратката - меркурий. Без посредника ряботата няма да стане-тормози го до край.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2972 -: Май 15, 2010, 11:31:09 am »
Нали говорим, ако разменим местата на Меркурий и Венера или на мен наистина още ми е сънено? Тогава Венера отива в 3 градус на Телец, а Меркурий в 24 на Близнаци.
Венера на разстояние 11 градуса от Слънцето в Телец нали така?

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #2973 -: Май 15, 2010, 11:34:09 am »
Ако не е така защо тогава ги има тези понятия казими,изгорена и в лъчите на слънцето.Все пак са 5 минути,не 1-2 да са спорни ,пък и по-добре е да не е изгорена  ;)

Разменят се но със същите градуси ,които са реално т.е Венера 23,37 Телец

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2974 -: Май 15, 2010, 11:38:13 am »
Така е според Лавоа, сега прочетох.
  Лина, тази книга Марая я похвали и щеше да ми я праща, нали помниш.  ;D :P Е, още не съм я чела, но се надявам скоро да се появи в ръцете ми и да видя какво разказва автора.
Та, аз съм пробвала просто от любопитство пълна размяна, не по описания начин.

В такъв случай по правилата е казими, рядко точен съвпад.  :blink: Тъкмо ще видим как работи това в хорарите. За изгорените е ясно, но виж на това май не съм се натъквала.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #2975 -: Май 15, 2010, 11:48:06 am »

Без посредника ряботата няма да стане-тормози го до край.

Няма посредник и проследяване,това е лошото,но ако не ще тормозя тях  ;D

Помня sunrain    :blink:

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #2976 -: Май 15, 2010, 12:12:33 pm »
Благодаря на Лили и Небесна за включването по въпроса . Ще пътувам и трябва да се оправям с багажа.

*

Nebesna

« Отговор #2977 -: Май 15, 2010, 12:15:43 pm »

Без посредника ряботата няма да стане-тормози го до край.

Няма посредник и проследяване,това е лошото,но ако не ще тормозя тях  ;D

Помня sunrain    :blink:

Чакай, как така? Нали интернет доставчика е посредник в случая. Между тебе и формата производител, или ти пазаруваш от сайт на фирмата-производител?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2978 -: Май 15, 2010, 12:36:58 pm »
От Ла Редут може без посредници. Имат директни доставки до България.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2979 -: Май 15, 2010, 02:47:11 pm »
Добре ли е за мен да отида да живея в Корея?   (15:23 Бургас)
Въпрос зададен от мен в друга тема,става за хорар ако на някой му се гледа да ми каже  :blink:

Май картата е радикална-Луна в 9ти дом.