Преди година майка ми и брат ми сключиха по нейно настояване предварителен договор за покупко-продажба на недвижим имот, а наскоро майка ми го скъса, тъй като брат ми не е в състояние да изпълни условията. Оказа се, че този договор не е бил вписван никъде, но въпреки това аз искам да се прекрати писмено и утре сме при нотариус.
Въпросът ми е: "Ще си върна ли наследствения дял от жилището?"
И аз мисля, че ще отговорът е "да"....след всичко изчетено и написано по въпроса само да добавя и Локус Фортуна в 4 дом на 3 градуса във Водолей, в тригон със Сатурн-упр. на 4 дом. Само наемете добър адвокат, защото този заточен Марс-упр. на 7 дом не ми харесва.
Заточеният марс характеризира противниковия адвокат - не мен, струва ми се! Е, даааа, като елемент от първи дом може да се каже, че ме характеризира и мен. Истината е, че нямам адвокат - изчетох всички закони и правни съвети в Гугъл - няма да плащам за грешките на майка ми тлъсти хонорари ( в работата ми постоянно ми се налага да боравя с юридическа материя, със закони и наредби и дотолкова съм грамотна, надявам се).
Договорът се разваля по взаимно съгласие. Освен това аз държа в себе си документ, който може да направи договора нищожен, ако го представя в съда. Преди време се оказа, че строителят е учредил ипотека на това жилище и майка, за да си го запази, докато вървяят съдебните дела, е внесла гаранция в размер на 5% от данъчната оценка на имота, че НЯМА да сключва сделки с трети лица. Всъщност тя точно това е направила и това мога да използвам за да обявявя договора за нищожен. Заповедта на съда е в мен, но ако реша да я използвам, това е "нож с две остриета" (не се знае дали няма да загубим жилището). Целта е прекратяване по взаимно съгласие и после да си върнем внесената гаранция.
Обезпечителната заповед е получена от адвоката на майка ми и аз държа копие от нея. мисля, че това показва заточения Марс в първи дом - аз държа адвоката и в ръцете си, но не искам да използвам оръжието на този етап - не е в ничий интерес.