Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1167182 Прегледи
*

Nebesna

Re:хорарен въпрос
« Отговор #5120 -: Август 23, 2010, 09:49:55 pm »
В отговор на молбата на Хаус-Далас ли ще бие или Хюстън?

Мис каприз, каква е тази карта от 1979 година, която си построила като хорарна на въпроса за футболния мач?

*

Nebesna

« Отговор #5121 -: Август 23, 2010, 09:55:26 pm »
Освен това думата "елекция" нищо не ми говори. Прилича на една друга дума, която обикновено в резултат на говорен дефект би прозвучала така.

Елективната астрология се занимава с избор на подходящо време за събитие или започване на някакъв проект (на бълг.ез. "изборна")

Всъщност тя е обратна на хорарната астрология, когато моментът във времето се използва, за да зададем въпрос, търсещ отговор.

« Отговор #5122 -: Август 23, 2010, 09:56:36 pm »
В отговор на молбата на Хаус-Далас ли ще бие или Хюстън?

Мис каприз, каква е тази карта от 1979 година, която си построила като хорарна на въпроса за футболния мач?

:rolf:

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

missKapriz

« Отговор #5123 -: Август 23, 2010, 09:57:15 pm »
Това е пример от книгата на Мрач/Макевърс-дадох го за упражнение,защото има отговор и може да е от полза :P

*

Nebesna

« Отговор #5124 -: Август 23, 2010, 09:59:04 pm »
Това е пример от книгата на Мрач/Макевърс-дадох го за упражнение,защото има отговор и може да е от полза :P

Ясно, цитирай, мила. Аз помислих, че онова хвъркатото с летящите сандали си прави шегички.

« Отговор #5125 -: Август 23, 2010, 10:04:15 pm »

Освен това думата "елекция" нищо не ми говори. Прилича на една друга дума, която обикновено в резултат на говорен дефект би прозвучала така.

Думата elección от испански език например значи избор  ;) така че не е чак толкова странна,но е възможно да е странна,ако никога не си я чувал

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #5126 -: Август 23, 2010, 10:05:10 pm »
А сега сериозно. въпросът е неправилно формулиран. Трудно се отговаря на въпроси от сорта на :"Кой ще победи?" ; "Далас ли ще победи или Хюстън? Не знаем към кой дом да отнесем Далас и към кой дом - Хюстън. Би трябвало да знаем поне на кой отбор си фен, за да го отнесем към 5-ти дом, а неговият противник - към 11-ти дом (7-ми от 5-ти). Само предлагам....

Ами въпроса ми беше дали домакините ще победят. Според мен отговора може да е само "да" или "не". Още повече че мача е на елиминация. Първия завърши 0:0. Във втория при 0:0 се играят продължения и дузпи. При всяко друго равенство победители са гостите.

*

Nebesna

« Отговор #5127 -: Август 23, 2010, 10:05:44 pm »
Ето какво пише в книгата на двете американки за 5-ти дом (аз ги уважавам, макар господин Хаус да е намнение, че били комерсиални).

Всички въпроси, свързани с игри, любовни връзки, продажба на стоки, полици или състезания, се отнасят към този дом, неговия господар и планетите в него. ...Добре е да се използва 5-ти дом като първи или да обърнете картата като поставите 5-ти дом (отборът на който сте фен) на асцендента. Гледат се и аспектите на Луната като съуправител на въпроса. Опонентите са в противоположния дом (11-ти или 7-ми от 5-ти). Преценява се силата на двата отбора по аспектите на планетите -сигнификатори и по техните достойнства.

*

Nebesna

« Отговор #5128 -: Август 23, 2010, 10:07:50 pm »
Добре, сега остава да си припомним в колко часа зададе въпроса снощи.

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #5129 -: Август 23, 2010, 10:11:17 pm »
Изглежда утре ще трябва да подновявам темата защото днес определено ударих на камък. Ако все пак някой иска да се пробва в прогноза нека се пробва. Интересувам се за мач в четвъртък в 20.30 в София. Въпроса е, ще победят ли домакините.

Явно съм го задал в 11.00. Да погледнем какво ще покаже 5-ти и 11-ти дом  и да се пробваме за едно тъкувание  :blink:

*

missKapriz

« Отговор #5130 -: Август 23, 2010, 10:13:15 pm »
11 вечерта ли е това :unsure:аз направих карта за 11 преди обед-втасахме я сега

*

Nebesna

« Отговор #5131 -: Август 23, 2010, 10:15:38 pm »
Ето картата.

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #5132 -: Август 23, 2010, 10:17:02 pm »
Ако може да се вярва на тези двамата (Марч и койбешетам) ще има безапелационна победа на моите хора  :blink:
Слънце и меркурий в първи(5-ти) дом и двете планети на трон. Луната в апликационен тригон с венера и марс. В 7-ми(11-ти) дом нептун. Ще бъдат надхитрени!
А вие как го тълкувате.
п.п. за съжаление не знам как да кача карта но предполагам всеки може да го погледне.

*

missKapriz

« Отговор #5133 -: Август 23, 2010, 10:18:54 pm »
Не мисля :blink:Венера е сигнификатор на гостите и е в по-добра позиция

*

Divna

« Отговор #5134 -: Август 23, 2010, 10:19:11 pm »
Онлайн може ли да се прочете нещо свързано с хорарната? Търсих, но нищо конкретно не намирам. Само за градусите на асцендента, аспектите, луната без ход ... с една дума най-основните неща. Не намирам задълбочени съждения по въпроса.

*

missKapriz

« Отговор #5135 -: Август 23, 2010, 10:21:24 pm »
http://www.astrino.net/library/horary-astrology-book?b2efea1e81d1a3b096ed5ef8da1b0b63=e8aea1031227b8e49c8eba15a437c2fa
на руски са,може да четеш онлайн,а може и да си ги качиш като файл в комютъра

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #5136 -: Август 23, 2010, 10:22:13 pm »
Ето какво пише в книгата на двете американки за 5-ти дом (аз ги уважавам, макар господин Хаус да е намнение, че били комерсиални).

Всички въпроси, свързани с игри, любовни връзки, продажба на стоки, полици или състезания, се отнасят към този дом, неговия господар и планетите в него. ...Добре е да се използва 5-ти дом като първи или да обърнете картата като поставите 5-ти дом (отборът на който сте фен) на асцендента. Гледат се и аспектите на Луната като съуправител на въпроса. Опонентите са в противоположния дом (11-ти или 7-ми от 5-ти). Преценява се силата на двата отбора по аспектите на планетите -сигнификатори и по техните достойнства.

Аз се основавам на тази информация. Иначе другия вариант с първи дом за противниковия отбор хич не ми харесва

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5137 -: Август 23, 2010, 10:28:23 pm »
http://www.astrino.net/library/horary-astrology-book?b2efea1e81d1a3b096ed5ef8da1b0b63=e8aea1031227b8e49c8eba15a437c2fa
на руски са,може да четеш онлайн,а може и да си ги качиш като файл в комютъра

Мерси Мис Каприз! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #5138 -: Август 23, 2010, 10:29:54 pm »
Ти си питащия- Телец на асцендента, но понеже питаш за своя отбор, на когото си фен, поставяме 5-ти дом на асцендента, който се управлява от Слънце в съвпад със щастливата звезда Регул - това е едно достойнство за твоя отбор. Отборът ти се управлява още от ретрограден Меркурий на трон в Дева - още едно достойнство за твоя отбор.

Противниковия отбор се управлява от Уран и Юпитер, които са ретроградни и нямат особени достойнства.

Многото ретроградни планети в тези планети означават, че може да има някакво повторение или дузпи или удължаване или и аз не знам какво...понеже не разбирам от правилата на играта. който разбира да помисли.

Ако гледаме правилата на класическата астрология, би трябвало да се ограничим само да планетите от септенера (до Сатурн, вкл.) - тогава другия отбор ще се управлява от Сатурн, който е силен (в екзалтация във Везни), но се намира в 5-ти дом, в ръцете на противника, следователно е зависим от него. Обаче Сатурн управлява едновременно и съдията и противниковия отбор, а от опит знам, че в такива случаи въпросът се урежда във взаимна изгода и за двамата, които се управляват от един и същ управител.

Луната е съуправител на въпроса и се намира в 10-ти дом - домът на съдията. Последният аспект, който прави Луната преди да напусне знака е опозиция на слънце, което означава "не", няма да победи.

Лично аз не мога да отсъдя в крайна сметка кой ще победи, за пръв път разглеждам подобен хорар...само разсъждавам.

*

Nebesna

« Отговор #5139 -: Август 23, 2010, 10:32:30 pm »
Луната в апликационен тригон с венера и марс. В 7-ми(11-ти) дом нептун. Ще бъдат надхитрени!
А вие как го тълкувате.

Венера и Марс нямат отношение към въпроса. Добре е да се ограничаваш само до сигнификаторите. Биха имали отношение, ако бяха позиционирани в 5-ти дом (отборът, на когото си фен) или в 11-ти дом (противниковия отбор) или ако управляваха съдията (10-ти дом).