Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1166940 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:хорарен въпрос
« Отговор #5320 -: Август 31, 2010, 08:02:49 pm »
Сега видях картата.
Нептун е в първи дом показва моите съмнения. Луната е в Телец и е в сходящ квадрат с него - имам съмнения за финансови измами. Преди около две години имаше такива случаи, няколко колеги от бранша "изгоряха". Понеже ни се налага понякога да превеждаме и в полицията/съда, очевидно отнякъде изтича информация с лични данни. Прозвъняваха се преводачи и се правеха опити да се правят измами на дребно. Мошениците се представяха за дознатели и комисари от полицията. Така и не разбрах каква е цялата далавера. Някои преводачи бяха излъгани да заредят някакви ваучери, ама това е измама на дребно. Други ги викаха да превеждат в някое "районно" в друг град от региона. Но никой не се е излъгал да отиде. Не знам с каква цел се е правело това. За отвличане на заклети преводачи и последващо изнудване на техните близки все още не съм чувала, туй е голям "филм" вече. Често ми се е налагало да пътувам с непознати хора (клиенти) в тяхната кола извън града за някой устен превод, но досега (да чукна на дърво) не съм попадала във форсмажорни обстоятелства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5321 -: Август 31, 2010, 08:08:08 pm »
Лили, не може да се гледа отвлечено понятие " измама"
както си задала въпроса. Липсва сигнификатор на въпроса
според мен. Тази дама назовала ли си я по име - НЕ, значи не е
по 7 дом, не е и бизнес прартньор, а просто някакъв разговор в
Скайпа, който е по 3-дом на комуникациите.

Благодаря ти, Лунно камъче.  :blink:
Истината е, че бързах да излизам, тя ме върна от вратата, както вече казах. Като картечница изстрелях въпроса си във форума без да се замислям много.
Права си, трябваше да я назова някак или поне да питам "Въпросната Х. измамничка ли е?"

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5322 -: Август 31, 2010, 08:14:42 pm »
какво губиш/рискуваш ако опиташ

Някои мои колеги бяха изиграни с по 2-3 хиляди. А става въпрос за почти денонощен труд като ти дойде по-голяма и трудоемка поръчка. Имаше случаи, когато преводачът поема голяма поръчка от агенция, която не познава (от друг град), и после месеци наред си чака парите. И не ги получава. В преводаческия бранш не сме защитени - вярва се на "честната" дума на агенциите и възложителите. Често се случва клиентът да плаща веднага, а агенцията по два-три месеца да ти бави парите и да измисля оправдания. Има и директни възложители, които след свършената работа не искат да я заплатят и нищо не можеш да докажеш. В провинцията все още няма практика да се сключват договори с фрилансерите, които да регламентират отношенията между възложителя и изпълнителя. Някои софийски агенции също предпочитат преводачи от провинцията, ако целта е измама. Дотук възложителите са много по-облагодетелствани - кеф плащам, кеф не плащам... В момента пет души във Варна ми се крият с неиздължени суми от по 30 до 50 лв. Смятайте за какви смешници става въпрос!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5323 -: Август 31, 2010, 08:30:36 pm »
Лули, предполагам, че трябва да се гледа производен втори от 7ми, от 7ми - Стрелец. Юпитер се намира в неговия 11-ти. Май се е освободил от тях  :-\ Друго не мога да кажа по този хорар.  :lol:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #5324 -: Август 31, 2010, 08:33:41 pm »
не знам как да я направя по Кох  :-[ ; а Пас Фортуна е 22градуса в дева в съвпад с венера.
Нямам идея къде е този човек ; може би уикенда си е бил в родния град а сега трябва да е в софия!

Здравейте понеже има промяна в ситуацията - тоест въпросният "сладур" се е преместил и е казал на баща ми че е изхвърлил вещите ми  ще задам нов въпрос
Изхвърлил ли ми е вещите С и вобще ще си ги взема ли?

този път вече картата е по Кох (намерих го  ;D)
Много моля за отговор  :blink:

Вещите ти се управляватот Юпитер, който е ретрограден и затова би трябвало да си ги върнеш.

*

Uran

• 6041
« Отговор #5325 -: Август 31, 2010, 08:38:50 pm »
В този хорар май има и друга тема-Луна в 7 дом, Слънце в 10 дом, Ти и Той в 12 дом.Това ли питаш наистина? :blink: :blink:

*

Nebesna

« Отговор #5326 -: Август 31, 2010, 08:42:58 pm »
В момента пет души във Варна ми се крият с неиздължени суми от по 30 до 50 лв. Смятайте за какви смешници става въпрос!

Искай авансово плащане - поне половината сума в брой.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #5327 -: Август 31, 2010, 08:44:46 pm »
В този хорар май има и друга тема-Луна в 7 дом, Слънце в 10 дом, Ти и Той в 12 дом.Това ли питаш наистина? :blink: :blink:

Даммм....и аз го забелязах, дали няма се съберат отново   ;D
Естествени минерали и амулети

*

Uran

• 6041
« Отговор #5328 -: Август 31, 2010, 08:50:03 pm »

Даммм....и аз го забелязах, дали няма се съберат отново   ;D
Така ми се чини и на мен. ;)

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #5329 -: Август 31, 2010, 08:58:22 pm »
Извинявай, но коя карта поред е тази последната ?
( защото нещо не разбрах - задала си въпрос и карта е
построена преди това, след което си разбрала за промяна
в обстоятелствата и си задала нов въпрос и нова карта ? )

Така ли е ? Какъв е бил предния въпрос и в колко часа е зададен ?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5330 -: Август 31, 2010, 09:02:42 pm »
има промяна в ситуацията - тоест въпросният "сладур" се е преместил и е казал на баща ми че е изхвърлил вещите ми   

Ето го предишният хорар (за обратна връзка):

Естествено въпросът ми е : Ф Ще ми върнели личните вещи?
ето я картата : http://prikachi.com/images.php?images/320/2385320X.gif
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

abroad

« Отговор #5331 -: Август 31, 2010, 09:03:43 pm »
какво губиш/рискуваш ако опиташ

Някои мои колеги бяха изиграни с по 2-3 хиляди.
... В момента пет души във Варна ми се крият с неиздължени суми от по 30 до 50 лв. Смятайте за какви смешници става въпрос!

да, измамниците напоследък особено се активираха и на дребно, и на едро, имам същите впечатления
ясно е защо принципно не се сключват договори...
но в такива случаи, ако клиентът е непознат няма ли практика за частично авансово плащане. форма на инкасо или запис на заповед /макар и с новия ГПК да не е особено добра форма, но може да ангажира незнаещите/, банковата гаранция вече е приемлива при по-големи суми, но пак трябва договор, макар и рамков, без цитирани конкретни суми, евентуално в приложения, които няма да се "видят"
все си мисля, че когато възложителят е непознат ти би трябвало да си в по-силната позиция...

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #5332 -: Август 31, 2010, 09:23:25 pm »
А ти защо един месец не си потърси вещите - нямаш ли достъп ?
Ако е така защо не подаде сигнал в полицията, че не те допуска
до жилището да си вземеш вещите ?

Можеш да го направиш и сега, ще го издирят на новия адрес и ще
го попиташ къде са ти нещата...  подай жалба в полицията
( трябвало е да го направиш още преди месец , при съвпада на Марс/Сатурн)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5333 -: Септември 01, 2010, 10:34:09 am »
Загубих си "Тарото", някъде съм го сложила и не мога да го намеря.

Таис, какво стана с Тарото ти?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #5334 -: Септември 01, 2010, 01:28:23 pm »
О, намерих го в раклата на дивана в кухнята, но докато стигна до него изчистих цялата къща :blink:,и веднага докладвах във форума. Спомних си и кога съм го пъхнала там, заедно с листи и книги, ама като съм от бързащите така е.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #5335 -: Септември 01, 2010, 01:31:16 pm »
О, намерих го в раклата на дивана в кухнята, но докато стигна до него изчистих цялата къща :blink:,и веднага докладвах във форума. Спомних си и кога съм го пъхнала там, заедно с листи и книги, ама като съм от бързащите така е.

Добре дошла в отбора на бързащите!  ;D

« Отговор #5336 -: Септември 01, 2010, 01:58:10 pm »
Да не спамя темата, но все се опитвам да го напусна...ама Марс квадрат АСЦ ми пречи ;D

« Отговор #5337 -: Септември 01, 2010, 06:33:20 pm »
Днес занесох разваленото ми ДВД в друг сервиз.
Въпросът ми е - ще ми ремонтират ли ДВДто /имам предвид ще го поправят ли, понеже могат да ми откажат поради факта, че вече тези резервни части не се произвеждат. Оказа се, че 2006-та година е античността на техниката  ;D/

Мисля, че отговорът тук е - НЕ. Луната апликира квадрат на Слънцето - майстора. Самото ДВД е по 2ри дом и Луната го апликира в тригон, но ретрограден управител и ще достигне до него едва когато преодолее другите аспекти по пътя си. Има една надежда, ако разгледаме резервната част като производен  2ри от 2ри - МАрс, но въпросът ми не беше формулиран дали ще ми намерят резервната част, а дали ще го ремонтират изобщо, затова разглеждам 2ри дом. :-[ Вероятно до седмица ще имам становище от диагностиката.
Вчера ходих до Технополис и май вече си харесах ново  ;D
Интересно дали ,ако ми намерят резервната част и цената не ме устройва, какво решение ще взема?  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:  
ЛФ е в първия градус на Скорпион в 9ти.

*

Uran

• 6041
« Отговор #5338 -: Септември 01, 2010, 06:40:31 pm »
Ле-ле Аурора, нещо хубаво не ти ли се е случило?
Преди 2 седмици нали се ожалвах, че ми се повреди ДВД записвачката. Междувременно приятел на съпруга ми му подари нова записвачка, която се оказа несъвместима  и с 2-та компа вкъщи.
Освен сходна домификация (ама и Милки има такава) и 1- 2 еднакви планети в дом и знак ,друго сходно нямаме. :unsure:

п.п.По хорара: Дори и по 5 дом - забавления, да гледаме въпроса, отговорът пак е НЕ според мен.
« Последна редакция: Септември 01, 2010, 06:44:50 pm от Uran »

« Отговор #5339 -: Септември 01, 2010, 07:07:37 pm »
Ле-ле Аурора, нещо хубаво не ти ли се е случило?

Мииии, да речем, че нищо лошо не ми се е случило и това е хубаво  :-\  :-[