Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1167348 Прегледи
*

Divna

Re:хорарен въпрос
« Отговор #5720 -: Септември 21, 2010, 12:50:32 pm »
Здравейте, имам нужда от хорар, с оглед на последните събития около семейството ми. е се радвам, който желае, да се включи. Въпросът е "Бившият ще се опита ли да отнеме детето", Пловдив, 13:07ч, 21.09.2010 Благодаря ви предварително за мненията.

Как така ще вземе детето  :o?
Навсякъде по света детето остава при майката, с изключение ако тя самата се откаже от него или я освидетелстват за психично болна и е в заплаха за живота на детето, или самото дете ако има навършени 12 години, тогава има право да избере при кой родител желае да живее. Но доколкото си спомням твоето дете е все още малко и не може да направи тоя избор.
Съжалявам, че си подложена на такъв стрес. Дано всичко се реши в твоя полза.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5721 -: Септември 21, 2010, 12:57:06 pm »
Дивна, права си и аз ги знам тези неща. Идеята е, че покрай тези изпълнения с адреналинката Яна съм се психирала, че следващия път, като вземе детето, няма да ми го върне и ще се наложи да ходя по мъките. От там идват проблемите. Може би не съм се иразила правилно, но доста се чудих кой глагол да използвам  отнеме, вземе, задържи, скрие...
Като гледам картата (не, че разбирам от хорар много), но виждам Плутон в 1дом - питащия. Виждам и опозицията на Слънце и Сатурн с Юпитер. И тао-квадрата с Плутон. И ми се реве!
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5722 -: Септември 21, 2010, 01:17:35 pm »
А къде е картата?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

« Отговор #5723 -: Септември 21, 2010, 01:28:42 pm »
Дивна, права си и аз ги знам тези неща. Идеята е, че покрай тези изпълнения с адреналинката Яна съм се психирала, че следващия път, като вземе детето, няма да ми го върне и ще се наложи да ходя по мъките. От там идват проблемите. Може би не съм се иразила правилно, но доста се чудих кой глагол да използвам  отнеме, вземе, задържи, скрие...
Като гледам картата (не, че разбирам от хорар много), но виждам Плутон в 1дом - питащия. Виждам и опозицията на Слънце и Сатурн с Юпитер. И тао-квадрата с Плутон. И ми се реве!

Уауа, докато нямате съдебно решение ти не си задължена да пускаш детето. Нормално е да се страхуваш. Разбирам те напълно. Ако имате обаче такова и ако съда е отредил правото на бащата да вижда в определени дни детето за определени часове ти си длъжна да уважиш решението на съда. Тогава вече не трябва да се страхуваш, защото същото се изисква и от бащата - да спазва часовете до минутката, защото ако реши да го задържи и с 5 мин. повече, съда може да му отнеме правата да вижда детето си докато то навърши 12 години.
Дано закона е такъв и в БГ.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5724 -: Септември 21, 2010, 02:04:04 pm »
Дивна, имаме решение, но случая, който цитирах, също е с решение. Ти явно живееш в страна със строга организация, Тук нещата не стоят така  :41:
Съни, не съм сложила картата одеве, че нета ми е нещо слаб. Ето я:
« Последна редакция: Септември 22, 2010, 06:40:38 am от Yaya »

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #5725 -: Септември 21, 2010, 03:03:36 pm »
По въпроса на за детето - то е представено от Марс в картата
и има само хубави астекти - не се притеснявай.
Наистина има напрежение между теб и " бившия ", който е представен
от Меркурий в опозиция на Юпитер ( питащия ), но ако има съдебно решение,
няма защо да се притесняваш. Ако не го върне - взимаш нареждане от прокурора
Излишно е да се  сугестираш от други случаи
Тази адреналинка Яна с работата си през нощта и ако няма условия да гледа детето,
не е ли по-добре да го отгледат с бавачка и да му осигурят добро образование при
другото семейство....   :(
Ти помисли за себе си - да се възстановиш и как ще се справиш сама, има ли кой да ти
помага, защото не е лесно да се гледат деца в днешно време...   :-[
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #5726 -: Септември 21, 2010, 03:22:07 pm »

Най-добре е да поддържаш добри взаимоотношения с бащата на детето си, понеже заради кавгите и омразата между родителите страдат самите деца. Не ти ли се струва, че драматизираш нещата, вместо да положиш мъъъъъъничко усилия да си подобриш отношенията с бившия и така да помогнеш на по-голяма част страховете ти да отпаднат.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5727 -: Септември 21, 2010, 03:33:22 pm »
Мерси за отговора, Moonlady, права си и аз постоянно си го повтарям. Просто ми писна да ми идва с полиция за щяло и нещяло и само със съдебни изпълнители да се занимавам. А докато се изкара прокурорско разпореждане, детето ще си е отвисяло при бащата достатъчно време, после всички тези циркове около издирването, принудителното довеждане и пр. ми се ще да не ми се случват. От друга страна:
Меркурий не е в опозиция с Юпитер, дори не го аспекитра. Юпитер е в опозиция на Слънце(9 дом, съд. дела) и Сатурн(2 дом, пари)  :'( Меркурий е в тригон със СЛВ (кармата). Юпитер е в тао-квадрат.
Ох, притеснено ми е.  :'( :'( :'( :'(
Стела, ако ти си в това положение, може да се случи и ти да драматизираш, дори и да не ти се иска. Моли се да не изпаднеш.

А Шопенхауер

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #5728 -: Септември 21, 2010, 03:37:34 pm »
Най-добре е да поддържаш добри взаимоотношения с бащата на детето си, понеже заради кавгите и омразата между родителите страдат самите деца. Не ти ли се струва, че драматизираш нещата, вместо да положиш мъъъъъъничко усилия да си подобриш отношенията с бившия и така да помогнеш на по-голяма част страховете ти да отпаднат.

Небесна е права. още в началото като се разделихме с бившия колкото и да ми беше трудно успях да изградя свестни следбрачни отношения с него. приеми, че той няма да се промени, но ти можеш да го направиш. нещата така или иначе са приключили и няма никакво значение той вече с коя е и къде е - просто го приемаш за нормално. честно казано моят бивш съпруг вече го възприемам като непослушният си брат и това е. не ми пука какво мисли, но аз по всяко време мога да го нахокам. като имам зор го притеснявам по всяко време на денонощието и той ме търпи така както аз го търпя него. знам, че е трудно в началото, но после ще свикнеш, а и е по-добре за детето/децата така, защото знаят, че въпреки, че родителите не живеят заедно те заедно поемат отговорност по отглеждането...

при нас например аз го гоня да ги взима щото не ги взима така както е подписал при развода... води ги на почивки и прочее, но месечните взиманки се прескачат целогодишно... ма кво да го правя, няма да се оплаквам у съда я... за сметка на това като видя мишка в къщи му звъня в 4 сутринта по телефона да го викам да я гони  ;D ;D ;D

ЯЯ трябва да намериш начин да оцелявате заедно, тоест да поддържате едни цивилизовани отношения. по закон детето е при теб и точка и той ако сгази лука сам си го вкарва автогола. седнете и поговорете и без излишен драматизъм /демек без да се захвърляте с чехли и обувки/  :P  винаги има начин да се разберете  :blink:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5729 -: Септември 21, 2010, 03:44:55 pm »
Не знаех, че Стела е Небесна  ;) А, бе, хора, ако сме могли да имаме прилични отношения, щяхме. Качвала съм у картата при предишния ми акаунт, една от вас не каза хубаво за него. Фак е, че и аз пък не съм видяла убаво  :( проблемът е, че се държа ужсно, аз го напуснах и той сега ми го връща, като ползва детето. Няма как да ме уязви иначе - финансово, личностно, никак. Само с детето. Имаме си проблеми, а аз не съм склонна за му целувам задника, само и само той евентуално да започне да се държи добре. От типа хора е, които ще ми се надсмиват и унижават, докато го правя. Затова, моля ви, който може да разтълкува картата, да напише нещо различно от това, което аз виждам, нещо, което ми убягва. Моля ви!!! Негова е репликата "ние сме разведени, какви добри отношения искаш"

А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #5730 -: Септември 21, 2010, 03:52:20 pm »
А, бе, хора, ако сме могли да имаме прилични отношения, щяхме. Негова е репликата "ние сме разведени, какви добри отношения искаш"

Не е така! нещата ще се уталожат с времето. Отначало, първите години след развода не можете да се гледате, но после изведнъж нещата се променят. Ще видиш! Поне спри да се притесняваш излишно. И като го вземе - кво? Ще го върне, къде ще иде. Има си съдебно решение. Никого не може да задържи против волята му.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5731 -: Септември 21, 2010, 03:53:39 pm »
Смей се ти, смей се! Ама след сватбата какво ми дойде до главата! Ще ти го пратя на лични да видиш за к`во иде реч :angry:

А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #5732 -: Септември 21, 2010, 04:00:02 pm »
Няма как да ме уязви иначе - финансово, личностно, никак. Само с детето. Имаме си проблеми, а аз не съм склонна за му целувам задника, само и само той евентуално да започне да се държи добре.

докато разсъждаваш така, детето ти ще бъде винаги между чука и наковалнята. И докато му даваш на бившия да разбере, че може да те уязви, чрез детето, той ще го използва като коз. Просто трябва да му покажеш, че осъзнаваш, че детето ти е отделна и самостоятелна личност и че като порастне още малко, ще ви тегли по една.... и на двамата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #5733 -: Септември 21, 2010, 04:01:56 pm »
Стела, ако ти си в това положение, може да се случи и ти да драматизираш, дори и да не ти се иска. Моли се да не изпаднеш.

Ами аз съм била в твойто положение и ние се споразумяхме - половината дни в седмицата да е при мен, а през другата половина при баща си, въпреки, че съдът присъди детето на мен. Отначало отношенията бяха напрегнати, но сега от позцицията на времето, всичко лошо е забравено, даже ходим на вечери и разходки тримата заедно. разбира се по повод рождения ден на дъщеря ни и други "семейни" поводи.

*

holanda

« Отговор #5734 -: Септември 21, 2010, 04:03:42 pm »
А, бе, хора, ако сме могли да имаме прилични отношения, щяхме. Негова е репликата "ние сме разведени, какви добри отношения искаш"

нещата ще се уталожат с времето. Отначало, първите години след развода не можете да се гледате, но после изведнъж нещата се променят. .

зависи.Начина,по които YaYa го е представила говори за слабоuнтелигентен човек,с пpeдpазсъдъци,които смята за личностна характеристика и проява на мъжество.Има типове,които приемат нещата според  извратената си философия и най-вероятно /освен ако чувствата на Мама Яя не са взели връх и затова да го е обрисувала по зловещ начин/ се гордее с 'авторитетната'' си гледна точка относно развода и последващите отношения с бившата.Т.е. 'щом се е стигнало до това да ми стане бив6а,значи е не-годна,не се е настроила според моите изисквания,значи не е добра жена.Ако не я накажа,ще покажа,че съм слаб''

Изроди всякакви.

« Отговор #5735 -: Септември 21, 2010, 04:04:22 pm »
Според тази карта няма да отвлече детето, или там каквото си мислиш. Слънце упр.3д на съпруга-може да се скарате. Успокой се.
Останалото Стелла го е написала, да не се повтарям.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #5736 -: Септември 21, 2010, 04:04:29 pm »
ЯЯ, знаеш ли кое е най-забавното  :P  бившият ми така ме манипулира: "Ще взема децата щото не съм доволен от отглеждането им!". в началото и аз се стрясках като теб и пощръклявах и умирах от страх. това е манипулация от тяхна страна обаче - това да ти е ясно!!!!! никой мъж няма да си вземе беля на главата дори и със собствените си деца щом е поел по пътя на "хубавия и лек живот". никоя мома /от малките фръцли с които се подвизават/ няма да се ангажира с дете - това също да ти е ясно  ;D те си харесват моловете, чужбинските почивки, фризьори, маникюристи, масажисти, басейни, дискотечки и прочее и никоя от тях няма да се занимава със сополиви хлапета и посрани гащи...

той ще го вземе - ми да го взима бе ти пък кво се коркаш. неговата фръцла ще ти го върне хлапето още на третия ден. когато моят ме заплаши така и последният път му викам - "Взимай ги и двамата веднага! ама да не си посмял да ми ги върнеш, че тогава ще видиш кон боб яде ли!" - знаеш ли ЯЯ как се опули пича и се стресна. оттогава никога повече не повдигна въпроса. защото усети, че му ги давам одма и не се замислям. ако успееш да го стресираш по този начин бъди сигурна, че повече нема да се прави на мъж  ;D ;D ;D  щото нема да си развали рахатлъка с едно дете - това е приоритет на майките само за съжаление...

това ти го казвам от личен опит. мойто бившо мъж  :P  си има фръцла-манекенка с 5 години по-голяма от сина ми и им знам мурафетите  :rolf:
« Последна редакция: Септември 21, 2010, 04:13:48 pm от Вещичка »

*

Stella

• 7765
« Отговор #5737 -: Септември 21, 2010, 04:06:51 pm »

Изроди всякакви.

сигурно има и положителни качества човека. Иначе това дете носи и неговите гени. Той е бащата на детето.
Не е ли по-добре да пита детето дали има нужда от баща си и как се чувства в неговото присъствие?

*

holanda

« Отговор #5738 -: Септември 21, 2010, 04:14:15 pm »

Изроди всякакви.

сигурно има и положителни качества човека. Иначе това дете носи и неговите гени. Той е бащата на детето.
Не е ли по-добре да пита детето дали има нужда от баща си и как се чувства в неговото присъствие?
да се надяваме,че наследените гени ще се проявяват в безкомпромисността при вземането на решения,а самите решения да са по майчина линия  :blink:

за другото-ако бащата не е явно агресивен,а просто Тъп,детето няма как да види,че е неподходящ избор.Останах с впечатлението,че става въпрос за много малко момче.Ако е такова,значи все още разчита на първосигналните си впечатления.И все пак,ако таткото се кара с мама,значи има проблем.А момчетата са по-близки с майките в повечето случаи.. :blink:

« Последна редакция: Септември 21, 2010, 04:19:59 pm от жълтолилава »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #5739 -: Септември 21, 2010, 04:18:34 pm »
оставам с впечатление, че бащата е безотговорен и самовлюбен. ако е така при първите сополи и температура ще търчи при майката, щото са толкова тъпи, че не знаят кво да правят. това е факт. ама ако пък е безотговорен той и не може да се грижи за детето...

което от своя страна води единствено, че всичко е манипулация за да постави майката на колене, защото явно само това е начина. ами не е познал бре! има си закони и ако не ги спазва си има последствия...

няма нужда от тревоги щото ако по свое желание ЯЯ му го друсне хлапето за една седмица, оня още на третия ден ще и го върне. обаче се прави на страшен, защото ЯЯ му се връзва на простотиите...

ееееееееей колко са прозрачни някои мъже, направо не е истина бееее  ;D