Luli, ще ти напиша като цяло как се процедира в цивилизованите държави. Не съм адвокат, нито прокурор, но всеки себеуважаващ се гражданин си знае правата и ако се наложи това е пътя на изпълнение.
1. Ако някой те заплашва/подложена си на психически или физически тормоз/ подаваш сигнал в полицията.
2. Полицията прави моментално разследване на базата на сигнала, който си подала. Ако имаш доказателства ги предоставяш, а ако не полицията /детективи, анкетьори/ търсят нужните доказателства.
3. Ако личноста, която отправя към теб заплахи е твоя позната, полицията отива в дома й да направи нужния оглед и анкета.
Анкетьорите следят всеки жест и мимика както на потърпевшия, така и на отправящия заканите. Според това какво е държанието могат да констатират също дали някой лъже. Обучени са много добре на това.
Ако нещо е откраднато, трябва само да предоставиш фактурата или да кажеш от кой магазин си го закупила /определено в магазините имат твоите данни и не е нужна фактура в случая/. При огледа, анкетьорите знаят какво да търсят.
Ако системно някой те притеснява по телефона трябва само да подадеш жалба в полицията и от там могат да направят пълна справка.
Взех присърце случая ти и ме е много яд, че всичко това което се случва с теб се допуска все още в България. А уж сме вече от няколко години в евросъюза. Срам. Голям срам

.
За всяко нещо тр да има доказателства - а как да докажа че ме преследва и тормози психически
?!!!?
Тъпанарска държава..... с тъпи и тромави идиотщини .... в крайна сметка нестига че си обиждан и заплашван; преследван ; материално ощетен и емоционално съсипан ами и тр да доказваш черно на бяло всяка своя дума
Намаш ли някой познат, който е присъствал на заплахи към теб от страна на бившия ти? Някоя приятелка или твой родител. Те биха могли да дадът показания, защото са свидетели.