Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1170145 Прегледи
*

Santi

Re:хорарен въпрос
« Отговор #6100 -: Октомври 30, 2010, 12:22:51 am »
Какво ще се случи с тази работа ?

Цитат
http://www.astro.com/tmpd/cymyfileG1ZX30-u1268507650/astro_2gw_11_h.42132.2880.gif?6636

Не посочваш каква е "тази работа", т.е. въпросът не е зададен много конкретно.
Но на мен лично въпросът не ми изглежда много "любовен", макар че в един или друг смисъл трябва да е засегната партньорска тематика.
По ми се вижда в тази карта да са засегнати отношения, свързани с някаква обща цел, интерес, проект. Възможно е да има и финансов мотив. Също така не изключвам възможността отсрещната страна да се е отдръпнала от първоначално договореното помежду ви, да не е спазила обещанието си и това да те е афектирало.

Става въпрос за ново работно място, не нещо друго  ;D . Въпросната карта е когато бях потърсен, а сега ще кача и тази от часа на интервюто след което ме одобриха .

Цитат
http://www.astro.com/tmpd/cymyfileG1ZX30-u1268507650/astro_2gw_12_h2.55616.16817.gif?17629
« Последна редакция: Октомври 30, 2010, 12:35:16 am от Santi »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6101 -: Октомври 30, 2010, 01:20:02 am »
Въпросната карта е когато бях потърсен, а сега ще кача и тази от часа на интервюто след което ме одобриха .

Събитийна карта значи, не е точно хорар.
Помислих, че задаваш някакъв въпрос, но не искаш да ни кажеш какъв е.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Santi

« Отговор #6102 -: Октомври 30, 2010, 02:34:46 am »
Не ми отива да съм толкова прикрит  ;D . Да не би да съм объркал темата ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6103 -: Октомври 30, 2010, 08:31:31 pm »
Колеги, мислех да задам хорарен въпрос и установих, че пак не съм улучила момента. Е, да му се не види! Толкова рядко решавам да питам нещо тук и винаги или моментът се оказва неподходящ, или картата е нерадикална.  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6104 -: Октомври 30, 2010, 08:48:24 pm »
Колеги, мислех да задам хорарен въпрос и установих, че пак не съм улучила момента. Е, да му се не види! Толкова рядко решавам да питам нещо тук и винаги или моментът се оказва неподходящ, или картата е нерадикална.  :lol:
Лили незнам какъв е въпроса ти но защо картата е нерадикална?!?
Според мен въпроса е свързан с някакво партньорство Луната управител на въпроса е съвпад с ДС и в точен квадрат с Слънцето У7 след което и предстои квадрат с Меркурий У8 да не би този човек да ти дължи пари?А и Сатурн У1 в картата е разположен в 8-ми дом.
Докато дишаш...надявай се!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6105 -: Октомври 30, 2010, 08:50:35 pm »
Нямах предвид, че тази карта е нерадикална, но не изглежда да е много в моя полза.
И не, не става въпрос за минали или настоящи отношения, а за бъдещо сътрудничество.
А това, че ми се дължат пари, така е, но от други хора (възложители тарикати).
Но и въпросът предполага финансова страна, тъй като работата няма да е на благотворителна основа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #6106 -: Октомври 30, 2010, 09:12:05 pm »
Какъв по-точно е въпроса?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6107 -: Октомври 30, 2010, 09:18:12 pm »
Въпросът е "ще стане ли работата?".  ;D

Напоследък покрай сатурновите транзити съм решила да предприемам професионални промени. И голяма чистка предстои, смятам да разкарам всички тарикати и да останат само сериозни възложители. За съжаление обаче последните са в явен недостиг, тарикатите преобладават. Понякога се замислям да сменям и попрището, но пък и други, по-добри алтернативи нямам, затова си трая.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #6108 -: Октомври 30, 2010, 09:55:12 pm »
Тя работата май вече е станала. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6109 -: Октомври 30, 2010, 09:56:41 pm »
Изпратих CV и кратка презентация, след което зададох въпроса. Да видим.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6110 -: Октомври 30, 2010, 10:19:12 pm »
Интересна ситуация.  :blink: Ти си на свободна практика. Мисля, че тя е по 3ти, а не 6ти дом.  :rolleyes:
Значи трябва да броим 6ти от 3ти. ...и сега трябва да отворя още един браузер, за да се върна на предната страница  ;D

..6ти от 3ти е Дева. Луната атликира Мерка в квадрат, но преди това ще направи секстил със Сатурн У1ви....

Нещо друго - Мерка и Уран като управители на 1ви и 8ми /6ти от 3ти/ са в апликиращ тригон.

Според мен има много, много голяма вероятност да "стане работата"  :blink:, но съм започнала броенето от 3ти, което не съм сигурна дали е вярно. :lol:

Успех! :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6111 -: Октомври 30, 2010, 10:25:31 pm »
Благодаря!  :blink:
Ще докладвам, ако има някакво развитие.
Обикновено се случва да не отговорят, но тук ситуацията е малко по-различна. Не става въпрос за новорегистрираща се агенция, която набира заклети преводачи, за да се лицензира. Доколкото разбирам, тук става реч са съдружие от трима преводачи на свободна практика като мен, които разширяват екипа си и набират сътрудници за работа по проекти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6112 -: Октомври 30, 2010, 11:02:31 pm »
Дали да не вземеш да се позамислиш дали етапът не е дошъл да смениш попрището с нещо по-високо и мечтателско, и с носещо по-колективни ползи...

Нямам диплома за терапевт.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

nerealna

« Отговор #6113 -: Октомври 30, 2010, 11:20:50 pm »
за да запише магистратура "клинична психология" трябва да бъде бакалавър или магистър по психология или медицина

*

nerealna

« Отговор #6114 -: Октомври 30, 2010, 11:32:11 pm »
за да запише магистратура "клинична психология" трябва да бъде бакалавър или магистър по психология или медицина

Не във всички акредитирани университети  в бг има подобно изискване, Нереална.
не съм убедена, но ако е така - е мн грешно, защото клиничната психология е раздел от медицинската психология. клиничните психолози имат право да изписват лекарства. 2 години обучение не е достатъчно за толкова отговорна работа.

« Отговор #6115 -: Октомври 30, 2010, 11:39:49 pm »
Работата не изглежда зле. Гледам 10-ти дом, защото става дума за квалифициран труд. Марс е добре поставен по дом, по знак също не е зле. В подвижен знак - това може да показва, че няма да има фиксирано работно време или че работата е свързана с движение. Управителят на Марс Юпитер е силен по знак, в дома на питащия. Не знам как да тълкувам ретроградността му в този контекст. Забавяне на отговора? Управителите на питащия (Уран и Сатурн) са във 2-ри и 8-ми дом - явно въпросът със заплащането е неизяснен. Наличието на Нептут У2 в 1-ви дом също потвърждава този факт. Луната се отделя от тригон с Марс и й предстои секстил със Сатурн, което е добър знак за питащия. Единственото нещо, което ме притеснява, е че последният мажорен аспект на Луната е опозия с У2 Нептун. Възможно е заплащането да не отговаря на представите на питащия.

P.S. В "Предсказателна астрология" на Шестопалов се дава следната формула за смяна на работата 11 дом-6дом/10дом., като се гледат само апликиращите аспекти -бъдещи действия. Тъй като тук вече има осъзнато дейстие на питащата (11-ти дом), направени са постъпки за смяна на работата, аз бих гледала и разходящите аспекти. Имаме една индиректна връзка Плутон като У10 в 11-ти дом и четири аспекта - Луна (У6) тригон Марс (У10), Луна секстил Сатурн (втори У11), Юпитер (У11) тригон Марс, Плутон (У10) квадрат Юпитер. Три хармонични аспекта, което би трябвало да дава положителен отговор като цяло - действията на питащата ще дадат положителен резултат.
« Последна редакция: Октомври 30, 2010, 11:59:41 pm от Mirabella »

*

nerealna

« Отговор #6116 -: Октомври 31, 2010, 12:31:30 am »
...
не съм убедена, но ако е така - е мн грешно, защото клиничната психология е раздел от медицинската психология. клиничните психолози имат право да изписват лекарства. 2 години обучение не е достатъчно за толкова отговорна работа.

Това са дискусионни въпроси, в разглеждането, на които тук и сега няма да навляза.

Относно написаното в предходния ми пост - то е факт.  

и на мен не ми се спори, но били ми дала поне линк на университет , който приема студенти по клинична психология без завършена бакалвърска степен по медицина или психология .. и спираме да пишем по темата :) просто искам да се убедя, а сама не мога да намеря :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6117 -: Октомври 31, 2010, 12:37:29 am »
Благодаря за напътствията  :blink:, но наистина от бакалавър по икономика няма как да стана доктор на медицинските науки.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #6118 -: Октомври 31, 2010, 02:08:37 am »
И аз си мисля, че работата ще стане, Лили. Партньорите ти може да не са на твоето ниво. Творческите ти импулси може би няма да са задоволени, и имаш чувството, че действаш, притисната от обстоятелствата и досадни ежедневни нужди - Луна У5 в 6-ти, но работата е стабилна и си е "твоя" - У10 Юпитер в първи. Договярането ще мине през компромиси, и е добре да си знаеш отсега, че ти предлагаш повече в това сътрудничество от тях, макар тяхното моментно състояние да е по-благоприятно - домовата позиция на Слънце и Сатурн, и преноса - Луна квадрат Слънце, последвана от Луна секстил Сатурн. Тоест, ще почнат да те натискат вероятно в началото за по-неизгодни условия, но ти да си знаеш, че си им нужна  ;). Сатурн има като свой недостатък само позицията си в осми дом, но е бърз, в екзалтация, в своя терма, в свой деканат, източен, и т.н. Слънцето е в девети дом и държи Луната на дсц.- тоест, инициативата е тяхна, но е перегрин. Работата ще е за теб своеобразно връщане към минал етап - ретро Юпитер, но пък ще си изцяло в свои води - на трон :blink:. При такива куспиди, по-безопасно е да се придържаме към правилото на Лилли за +5 градуса.
Последният аспект на Луната е куинкс със силния Юпитер. Зареди се с търпение и не се оставяй да бъдеш манипулирана.  

За пари и печалби не ми се гледа, щото не питаш това, но У2, който е и У11 = втори от десети в твоя първи дом и на трон, мисля, че не е лоша поличба.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6119 -: Октомври 31, 2010, 02:24:15 am »
Благодаря и на теб.  :blink:
До договаряне още не се е е стигнало, засега се чудя дали изобщо ще ми отговорят на изпратеното CV. Кандидатстването е по обява, не е с препоръки от някой.
Каквито и условия да предложат (ако проявят интерес), не мисля, че ще са по-лоши от тези във Варна, наложени от тукашните агенции спрямо преводачите. Няма да навлизам в детайли, не му е тук мястото. Но вече съм безкрайно възмутена от тукашните възложители и смятам да ги разкарвам един по един. Преди това трябва да потърся други алтернативи, разбира се.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.