Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1166539 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:хорарен въпрос
« Отговор #6340 -: Ноември 21, 2010, 01:52:30 am »

При транзити на Сатурн в 12-ти дом хората тръгват по гледачи.

Моля ти се, и на мен ми минава през 12 дом, но и през ум не ми минава да тръгна по гледачки.  ;D

Аз познавам поне 6 човека, които тръгнаха. хахахаха! А ти си "старо куче", опитно.....
А и думата "гледачи" я приемаш в буквалния смисъл. Става дума за окултни техники, въобще.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Feia

« Отговор #6341 -: Ноември 21, 2010, 01:53:14 am »
Не трябва да има тарифи при ясновидци и лечители, така съм чувала аз. Колкото им оставиш. Ударят ли го на печалба, си губят дарбата. Шарлатаните се познават по ценоразписите.

Христо Христов няма тарифа. Взема толкова, колкото човек му даде. Аз му дадох 20 лева. Ако знаех, че ще ме претупа така, щях да му дам по-малко.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #6342 -: Ноември 21, 2010, 01:54:12 am »
То бива бива криза, ами смирение и добруване му е майката.

За каква криза ми говориш? Заведенията са пълни с хора тук, пъплят най-луксозни коли една след друга.....иди да видиш какви палати има във Витошките квартали.  :blink: Кризата е направо изкуствено създадена, за да могат богатите да станат още по-богати.  :-[

*

Stella

• 7765
« Отговор #6343 -: Ноември 21, 2010, 01:55:23 am »

За каква криза ми говориш? Заведенията са пълни с хора тук, пъплят най-луксозни коли една след друга.....иди да видиш какви палати има във Витошките квартали.  :blink: Кризата е направо изкуствено създадена, за да могат богатите да станат още по-богати.  :-[

Цитатът е на Айя, така че ще се въздържа да ти отговоря - аз съм съгласна с втората част - смирение и добруване.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #6344 -: Ноември 21, 2010, 01:59:00 am »
Не трябва да има тарифи при ясновидци и лечители, така съм чувала аз. Колкото им оставиш. Ударят ли го на печалба, си губят дарбата. Шарлатаните се познават по ценоразписите.

Медиците също са лечители.

*

Feia

« Отговор #6345 -: Ноември 21, 2010, 02:00:04 am »

При транзити на Сатурн в 12-ти дом хората тръгват по гледачи. При възврат на Лилит - също.

Защо?

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #6346 -: Ноември 21, 2010, 02:03:47 am »
Ти си построила комунизма, Ая.  ;D Нито на лекарите ще плащаме, нито в магазина, нито като ни извършват дадени услуги, щото всички ще работим за без пари. Супер! Аз и без това ги ненавиждам, защото навсякъде те издрусват и викат "Дай!" И като в бездънна торба се въртят парите - откъдето дошли, два пъти повече отишли.  ;D Но твоята идея все още ми се струва недостижима.

Кое е недостижимо, Скарлет?! Просто не трябва да се ходи по такива места, защото това са пари дадени на вятъра.  И мисля, че споменах само за ''феномените''. Не съм казала и дума за астролог, здравен работник или психолози и разни други с титли и професии.  Говоря за тези с дарба свише. Не ги отричам, има ги. Но са 1% истински, а останалите 99% са фалшименто, това е.

Не съм казала, че нещо си казала....що се ядоса? Просто ми стана смешно, защото аз отдавна се ядосвам, че изобщо някой е измислил финикийските знаци. Колко по-простичко би било да си разменяме услуги и стоки един на друг вместо пари. Яко!  ;D Но се сетих, че за хората и астролозите са вид ясновидци. Няма да споменавам какви писма получавам на имейла си. Някъде се смея, някъде се ядосвам, а някъде ми се плаче от обида.....такава простотия има по тази земя!  :-X

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6347 -: Ноември 21, 2010, 02:04:45 am »

Съгласна съм напълно, във Варна е същото положението.
Кризата за някои е само оправдание и време за по-високи печалби.
Масово се съкращава персоналът, а малкото останали служители поемат работата на съкратените колеги срещу същото или дори по-ниско заплащане. Масова практика при работодателите е да осигуряват персонала си на 4 часа, а хората да им работят на пълен работен ден. Но и осигурителното бреме никак не е ниско, ако го разглеждаме спрямо нивото на заплатите и на пенсиите, които впоследствие ще се получават (ако дотогава не се срине пенсионната система).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #6348 -: Ноември 21, 2010, 02:06:49 am »
Скарлет, айде да не си говорим за София и Витошка, нали?! Говорим за всичко извън София.  

Що, бе? Кво толкоз те е ядосала София, та не си на кеф да говорим и за нея? Тук не живеем ли хора?

*

Feia

« Отговор #6349 -: Ноември 21, 2010, 02:08:53 am »
Аз и на астролозите не вярвам много!

Да не говорим за това, че наскоро ходих на едно изложение, не му помня името, за езотерика, душевно здраве и подобни. И там видях една психотерапевтка или нещо подобно, дето беше толкова нервна, че не знам как ще помага на хората да се справят с проблемите си и със стреса в ежедневието.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #6350 -: Ноември 21, 2010, 02:12:24 am »

Медиците също са лечители.

Аз говорих за самозванците. Тия дето си мислят, че като докоснат човек за врата и му изчезват всичките болести. Правят ''сеанси'' и вземат луди пари. Поне сме ги гледали при Господарите на ефира...  :angry:

Аз пък говоря за лекари, които взимат под масата хиляди левове, за да оперират уж качествено......по неговите думи. Има случаи, когато се правят конкретни манипулации и интервенции, след които човека си е заминал....поради некадърността на някого. Други изписват лечение по клинични пътеки на починали хора. Светът е пълен със шарлатани. Така че, и дипломите не са никаква гаранция. Ма, ние захванахме дълга тема. А мен ме чакат на маса. Хубава вечер, момичета и момчета!  :58:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #6351 -: Ноември 21, 2010, 02:15:46 am »

Не съм се ядосала.  ;D Ти пък...
Просто уточних, че астролозите не са врачки или екстрасенси, но хората с елементарна обща култура го знаят. А останалите ги слагат в един кюп с врачките.  ;D  Туй кълбо с планетите малко мяза на топка, м ? :P
К'во да правиш, прости на невежите.  ;D  Не ги съди!!!  Те не знаят... :P

Грешиш! Цял доцент е на мнение, че астролозите са вид ясновидци. Преди два дни си говорихме на тази тема, та му обяснявах надълго.

*

Feia

« Отговор #6352 -: Ноември 21, 2010, 02:17:39 am »

Грешиш! Цял доцент е на мнение, че астролозите са вид ясновидци. Преди два дни си говорихме на тази тема, та му обяснявах надълго.

Това, че някой е учил в продължение на години като кон с капаци една специалност - да кажем философия и заради това преподава в университета, не означава, че е умен!

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #6353 -: Ноември 21, 2010, 02:20:11 am »

Живеят хора, които нямат представа как живеят другите извън София. Или поне знаят, имат информация, но не се вълнуват от хорските несгоди. Интересуват се само предизборно, 12 кюфтета и 1 хляб и бюлетината, това е. Но то винаги е било така, така и ще бъде. Нищо няма да се промени...

Ти ме закла!  :57: А другите извън София дали имат представа как живеят хората в София? Нали не си мислиш, че всички тук са богаташи и мислят само за себе си? Та, тук сме почти 2 милиона души. Е..ти кефа, ако тук всеки човек живееше добре!

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #6354 -: Ноември 21, 2010, 02:22:49 am »

Това, че някой е учил в продължение на години като кон с капаци една специалност - да кажем философия и заради това преподава в университета, не означава, че е умен!

Естествено! Аз само го дадох за пример. Но философски факултет има, но астрологичен - не. И дори при мисълта да се създаде такъв, философите скочиха.....щото философията е важна наука, пък астрологията не е...  :P Айде, че изпиха ракията! Чао!  ;D

*

Feia

« Отговор #6355 -: Ноември 21, 2010, 02:27:18 am »

Живеят хора, които нямат представа как живеят другите извън София. Или поне знаят, имат информация, но не се вълнуват от хорските несгоди. Интересуват се само предизборно, 12 кюфтета и 1 хляб и бюлетината, това е. Но то винаги е било така, така и ще бъде. Нищо няма да се промени...

Ти ме закла!  :57: А другите извън София дали имат представа как живеят хората в София? Нали не си мислиш, че всички тук са богаташи и мислят само за себе си? Та, тук сме почти 2 милиона души. Е..ти кефа, ако тук всеки човек живееше добре!

Ти цитираше центъра на София... че там не било криза!!!  :P В Люлин едва ли стоят нещата по този начин... сигурно се срещат ''кризисни'' хорица.

Така и не разбрах какво общо има вашият спор за кризата с въпроса за екстрасенсите, които казват на хората, че имат уроки, магии и им искат пари.

Е, вярно, че Христо Христов няма такрифа за гледане, но иначе си има тарифа за разваляне на магии. Както и за отключване на късмета. Мен се опитваше да ме убеди да си направя магия за отключване на късмета, обаче аз хич не искам точно той да ми въздейства, пък и тези манипулации са ми ясни.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #6356 -: Ноември 21, 2010, 02:28:32 am »

Ти цитираше центъра на София... че там не било криза!!!  :P В Люлин едва ли стоят нещата по този начин... сигурно се срещат ''кризисни'' хорица.

И аз живея в центъра на София. И не цитирам само центъра. Чат пат и в Люлин ходя....и виждам. Кризата е повсеместна, но има и много богати хора. Както и да е. Всеки смята, че той е най-зле.  ;)

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #6357 -: Ноември 21, 2010, 02:31:05 am »

Така и не разбрах какво общо има вашият спор за кризата с въпроса за екстрасенсите, които казват на хората, че имат уроки, магии и им искат пари.

Е, вярно, че Христо Христов няма такрифа за гледане, но иначе си има тарифа за разваляне на магии.

Ние не спорим, а си споделяме мненията. Нормално е да се разпалим. Пък и твоята тема за врачки, магии и екстрасенси не е за темата "Хорари", ама пишеш тук.  :P

*

Feia

« Отговор #6358 -: Ноември 21, 2010, 02:31:38 am »

Ами това, че живеем в условия на криза и хората са уязвими повече от всякога и често прибягват до екстрасенси и гадатели, които пък от своя страна се възползват от нещастието на хората. Това е.

Не мисля, че прибягването до екстрасенси и гадатели е провокирано от кризата, а е провокирано от личната екзистенциална криза на отделния човек.

*

Feia

« Отговор #6359 -: Ноември 21, 2010, 02:33:22 am »

Ние не спорим, а си споделяме мненията. Нормално е да се разпалим. Пък и твоята тема за врачки, магии и екстрасенси не е за темата "Хорари", ама пишеш тук.  :P

Аз зададох хорарен въпрос, на който не получих отговор. Темата за ясновидците я подхванахте вие.

Попитах - Лъже ли Христо Христов хората, като им казва, че имат магии? И - Като спомена за уроки, докато ми гледаше, опитвал ли се е да ме измами, само за да ми вземе парите?