Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1165274 Прегледи
Re:хорарен въпрос
« Отговор #6880 -: Януари 09, 2011, 07:36:58 pm »
Аурорааа, Мирабелааа, Мис Капиииз...., погледнете този хорар... ;D :P

Марая, погледнах, но не виждам еднозначен отговор. Затова се страхувам да кажа. Виждам го като "да, ако ти направиш усилия срещата да стане". Защото нямате мажорен сходящ аспект на управителите, У3 са ви в сходящ квадрат, Парс Фортуна е в 3-тия ти дом, което е добре и последният аспект на Луната е съвпад с Юпитер, което пак е супер. Но преди това Луната има квадрат с твоя У3.

*

missKapriz

« Отговор #6881 -: Януари 09, 2011, 07:38:49 pm »
Аз лично приемам единия по 7,а другия по производен според случая-съсед,колега,слабо познат.Понякога гледам сигнификаторите и решавам кой дом за кого е по-подходящ.Но това са предимно мои системи,в процес на разработка ;D

Марая,картата е бая омотана ще трябва по внимателно да огледам

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6882 -: Януари 09, 2011, 07:38:57 pm »
Аурорааа, Мирабелааа, Мис Капиииз...., погледнете този хорар... ;D :P

Марая, погледнах, но не виждам еднозначен отговор. Затова се страхувам да кажа. Виждам го като "да, ако ти направиш усилия срещата да стане". Защото нямате мажорен сходящ аспект на управителите, У3 са ви в сходящ квадрат, Парс Фортуна е в 3-тия ти дом, което е добре и последният аспект на Луната е съвпад с Юпитер, което пак е супер. Но преди това Луната има квадрат с твоя У3.

Мерси много! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #6883 -: Януари 09, 2011, 07:48:41 pm »
Имам въпрос от теорията на хорарите

Ако ви бъде зададен въпрос - ще имам ли любовна връзка с Х? И след това - Ще имам ли ЛВ с Y? Да не говорим, че списъка може да продължи  ;D Как гледате производните домове? "Х" е 7ми, защото е по име, но и следващите са по имена. Те се явяват производни на 7ми, но не са 7ми от 7ми, защото това се явява домът на питащия. Според вас как трябва да се броят следващите в списъка?  :rolleyes:

Да си самоотговоря  ;D и естествено чакам вашите предложения.

Сега четох примери от книгата на ММ. Примера беше за собственост - къща или друг предмет. Къщи /1ва, 2ра/ - 4ти от 4ти. Шевна машина /1ва марка, 2ра марка/- втори от втори.

По тази логика обекта за любов назован по име трябва да са 7ми и производните 7ми от 7ми. Според мен, за да няма припокриване може да се направят през 5тите домове нищо, че са назовани по имена. Трябва да го пробваме някой път  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6884 -: Януари 09, 2011, 07:49:36 pm »
Аз лично приемам единия по 7,а другия по производен според случая-съсед,колега,слабо познат.Понякога гледам сигнификаторите и решавам кой дом за кого е по-подходящ.Но това са предимно мои системи,в процес на разработка ;D

Марая,картата е бая омотана ще трябва по внимателно да огледам

Чакам... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #6885 -: Януари 09, 2011, 07:50:02 pm »
това някаква тайна среща ли е или среща за обсъждане на тайни дела?
Ти си венера в начален градус огнен знак-явно си доста нахъсана и предполагам не само ще седиш и чакаш срещата да се осъществи.И точно твоите действия могат да доведат до среща с М.както и внезапната помощ от някого в последния момент.
М.ми изглежда пасивен,на него не може да се разчита за срещата май

*

Марая

• 28287
« Отговор #6886 -: Януари 09, 2011, 07:53:31 pm »
това някаква тайна среща ли е или среща за обсъждане на тайни дела?
Ти си венера в начален градус огнен знак-явно си доста нахъсана и предполагам не само ще седиш и чакаш срещата да се осъществи.И точно твоите действия могат да доведат до среща с М.както и внезапната помощ от някого в последния момент.
М.ми изглежда пасивен,на него не може да се разчита за срещата май

Да , става дума за тайни дела...

« Отговор #6887 -: Януари 09, 2011, 07:53:42 pm »
Ще направя ли срещата с М....,другата седмица?

Тук наистина отговора не е еднозначен.

Вие двамата не сте в аспект - още не сте разговаряли за срещата ли?

Луната апликира партньора ти положително, но върви кам квадрат с У3ти Меркурий. Управителите на третитет ви домове вървят на квадрат. ЛФ е в 3ти. За мен е малко вероятно да има среща, но ти ще кажеш.

И я кажи сега да разберем веднъж завинаги  :P. Твоят управител Венера е в неговия дом - за теб ли е по-важна тази среща или за него  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #6888 -: Януари 09, 2011, 08:00:19 pm »
Ще направя ли срещата с М....,другата седмица?

Тук наистина отговора не е еднозначен.

Вие двамата не сте в аспект - още не сте разговаряли за срещата ли?

Луната апликира партньора ти положително, но върви кам квадрат с У3ти Меркурий. Управителите на третитет ви домове вървят на квадрат. ЛФ е в 3ти. За мен е малко вероятно да има среща, но ти ще кажеш.

И я кажи сега да разберем веднъж завинаги  :P. Твоят управител Венера е в неговия дом - за теб ли е по-важна тази среща или за него  :rolleyes:

Срещата е важна и за двама ни! За нея знае жена- дясната му ръка...Тя е в чужбина , пратих съобщение в което индикирах темата....Получих отговор за среща за идната седмица....
Става дума за продажба на ценни документи... ;D

*

missKapriz

« Отговор #6889 -: Януари 09, 2011, 08:03:30 pm »
ако не се осъществи тази среща ще загубиш ли нещо-пари,акции
ако това е проблем мисля,че ще се разреши,дори и срещата малко да се отложи

малко ми е трудно като няма подробности-нещо като тука има тука нема ;D

п.п. да сега разбрах като прочетох долния пост

« Отговор #6890 -: Януари 09, 2011, 08:03:41 pm »
Един вид - с него не сте говорили конкретно. Той знае чрез нея, че ТИ искаш да се срещнете /нищо, че за него също може да е интересно/. Затова Венерата ти е в неговия дом и затова няма аспект между Марс и Венера.  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #6891 -: Януари 09, 2011, 08:05:29 pm »
Един вид - с него не сте говорили конкретно. Той знае чрез нея, че ТИ искаш да се срещнете /нищо, че за него също може да е интересно/. Затова Венерата ти е в неговия дом и затова няма аспект между Марс и Венера.  :rolleyes:

Да , все още няма проведен разговор с него.., а с нея! :unsure:

« Отговор #6892 -: Януари 09, 2011, 08:55:25 pm »

Ако ви бъде зададен въпрос - ще имам ли любовна връзка с Х? И след това - Ще имам ли ЛВ с Y? Да не говорим, че списъка може да продължи  ;D Как гледате производните домове? "Х" е 7ми, защото е по име, но и следващите са по имена. Те се явяват производни на 7ми, но не са 7ми от 7ми, защото това се явява домът на питащия. Според вас как трябва да се броят следващите в списъка?  :rolleyes:

Сега четох примери от книгата на ММ. Примера беше за собственост - къща или друг предмет. Къщи /1ва, 2ра/ - 4ти от 4ти. Шевна машина /1ва марка, 2ра марка/- втори от втори.

По тази логика обекта за любов назован по име трябва да са 7ми и производните 7ми от 7ми. Според мен, за да няма припокриване може да се направят през 5тите домове нищо, че са назовани по имена. Трябва да го пробваме някой път  ;)

Аз продължавам да говоря със себе си  ;D

Сега гледах друг пример от книгата на ММ с избор на адвокати назовани по име. Последователността беше следната първият е представен по 7ми дом, а втория по 9ти  :unsure: т.е. през два дома, но тя не обяснява защо.  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

« Отговор #6893 -: Януари 09, 2011, 10:53:06 pm »

Аз продължавам да говоря със себе си  ;D

Сега гледах друг пример от книгата на ММ с избор на адвокати назовани по име. Последователността беше следната първият е представен по 7ми дом, а втория по 9ти  :unsure: т.е. през два дома, но тя не обяснява защо.  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Аурора,по пътя на логиката не трябва ли всеки един от въпросите да се зададе хорар (в случая за всеки от желаните партньори по отделнои през известно време),защото в противен случай самата карта ще е доста объркана и наистина е трудно да се определи подходящия...разсъжденията са си мои,но казуса е интересен  :-\.
Докато дишаш...надявай се!

« Отговор #6894 -: Януари 09, 2011, 11:06:08 pm »
Дори и да задаваш отделни хорари те ще бъдат през няколко минути и пак положението няма да е по-различно. Важно е дали човека срещу теб започва с намерението да пита за няколко избора.

« Отговор #6895 -: Януари 09, 2011, 11:27:58 pm »
Това се замислих и аз избора на човек и дали самия хорар не показва ситуацията.Но пък това с поизводните домове може би наистина действа в такива случаи....7-ми за първия партньор,9-ти втория,11-ти третия и т.н.В случая за харесването 5,7,9 и т.н.
Докато дишаш...надявай се!

*

perla

• *
  • 73
« Отговор #6896 -: Януари 10, 2011, 01:09:02 am »

Пробвай и през дом - 9 от 7 за друг човек назован по име и т.н.  :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #6897 -: Януари 10, 2011, 01:22:00 am »

Аз продължавам да говоря със себе си  ;D

Сега гледах друг пример от книгата на ММ с избор на адвокати назовани по име. Последователността беше следната първият е представен по 7ми дом, а втория по 9ти  :unsure: т.е. през два дома, но тя не обяснява защо.  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Когато обектите са в еднакви отношения към питащия, и не са съподчинени един към друг, се смята, че са в отношения като брат/сестра помежду си - тоест трети от първоначалния дом - сигнификатор, както за първо дете-5, второ-7 и т.н. Така и за втора къща, когато са две с еднакво предназначение - четвърти, шести, и т.н. Когато си имаме една основна къща, но питаме за покупка на нова - гледаме 4 от 4, когато си имаме една, но питаме за вила - шести от четвърти \например, да продам къщата или вилата\...

Допълнение - ако питаме за Х, който ни е гадже, и за У, който е някоя нова звезда, която искаме да ни е гадже, У е съперник на Х и става седми от седми. Ако питаме за Х или У, като и двамата са ни на сърце, но никой не ни е по-близък от другия - У е трети от Х.
« Последна редакция: Януари 10, 2011, 01:28:12 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #6898 -: Януари 10, 2011, 01:55:32 am »
и става седми от седми.

Точно! за да избегна да става 7ми от 7ми, защото втория по този начин става винаги съсигнификатор с питащия, а третиа с първия. ;)

Питането ми беше свързано само с изреждането на имената на хора, но това ще го проверявам как работи с времето.  :blink: През дом от 7ми ми изглежда резонно.  :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #6899 -: Януари 10, 2011, 02:00:16 am »
Зависи от въпроса, но ако имаш планети в първи, може те да сигнифицират питащата, а У1 да остане за втория. Може Луната да е сигнификатор на питащата, и т.н.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda