Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1168017 Прегледи
*

holanda

Re:хорарен въпрос
« Отговор #7060 -: Януари 16, 2011, 06:38:05 pm »
много ви благодаря.
Нямам трепети към него, добри приятели сме.
С него отвреме-навреме изпадаме във финансови кризи и си помагаме,знам че мога да разчитам.
Баща му обаче е голям бохем и живее нашироко,затова съм малко притеснена дали няма да си каже ''Бе ай да драсна до някое приятно място ,пък ще връщам по-нататък..'' :-\

Сега като си знам,че ще давам половината,ми е доста по-спокойно.

Между другото,баща му не знае,че аз ще давам парите,мисли че са от някакъв друг приятел.Няма да ми ги връща той лично,а ще ти преведе на сина си..,
а той ще ги преведе в моята 'касичка'  :blink:

*

Feia

« Отговор #7061 -: Януари 16, 2011, 06:43:56 pm »
Имам хорарен въпрос. Току що използвах една техника от Гещалт психологията за да разтълкувам един мой сън. Един от образите в съня ми каза, че трябвало да си намеря някаква професия, която щяла да ми помогне да постигна целите, които бих искала да постигна. Каза ми, че предавам себе си като не го правя.

Имам два въпроса - надявам се, че може да се отговори и на двата.

Въпросите ми са - в каква област е тази нова работа, за която ми говори образът от съня ми? И - как да открия в каква област е тази нова работа?

Фея, ако не си психолог по професия, трябва да станеш. В хорара Сатурн (ти) си в екзалтация в 8-ми дом. Ще се чувстваш добре в сферите на този дом - психология, финанси, медицина, полиция. Сатурн като У1 говори още за амбициозен човек, който не просто търси поле за изява, но и иска да постигне признание в изявите си. Браво! Управителите на 10-ти дом, Марс и Плутон, които са естествените управители на 8-ми дом, са в твоя 1-ви и 12-ти дом - може да се пробваш и за разузнаването да работиш. С твоя силен Плутон би могла да си профайлър, например. Интерсептиран управител на 7-ми дом на АС ти - може би предпочиташ консултативната психология? Любознателната Луна в Близнаци е в съвпад с ПФ, апликира с тригон към теб - ще имаш възможност да придобиеш нови знания.

Да, точно за психология си мислех. Останалите варианти по 8-ми дом със сигурност отпадат.

Обаче Сатурн е в квадартура със Слънцето.

А Плутон и Меркурий са в квадратура с Уран и Юпитер. Това дали не пречи на нещата?

« Отговор #7062 -: Януари 16, 2011, 07:07:41 pm »
Квадратурата на Слънцето и Сатурн е разходяща. Слънцето скоро сменя знака и ще бъде в тригонален знак на този на Сатурн.
Юпитер отива към квадрат с Плутон (но след като смени знака), освен това последният аспект на Луната (У6) до напускане на знака е квадрат с Юпитер. Юпитер е У11 в картата. Не знам какво може да означава това в контекста на кариера в областта на психологията. 11-ти дом е 2-ри от 10-ти - парите, които получаваме от работата ни. Ако си се ориентирала към консултативна психология, не мисля, че ще имаш проблеми със заплащането. Квадратът на Луната с Юпитер може да говори, че няма да ти е по сърце да се занимаваш с дреболии в работата си, а ще предпочиташ само високо квалифициран труд.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7063 -: Януари 16, 2011, 07:10:14 pm »
съгласих се да му дам половината,някой може ли да ми каже 2 добри думи по хорара ?   :lol: :D
Марая,sorry,отпускам малко Д-то  :-[

везнище, такова  ;D

Ти и парите ти - Венера. Рзглеждам ги по 8ми дом. Той е по Слънце - няма връзка с теб и парите ти. Как ще ти ги върне, тогава?  Луната клони в опозиция с Венера - тебе. До тук отгово НЕ. ПРоизводен 4ти от 8ми /парите/ е 11-ти пак той - да не би да останат в него? :-\

Сатурна в 1ви нещо би трябавло да ни говори - нещо спестяваш от инфото. ;)

Ти казваш, че е приятел /11ти/, но не знам по каква причина аз започнах да го разглеждам по 5ти. И ако ти го харесваш и имаш някакви аспирации към него, тогава гледаме грешния дом. На Луната й предстои тригон към Сатурн и това е отговор ДА. Искаше две дорби думи - ето ти ги  :P Измайсторих ти някакъв положителен отговор. Изработка по поръчка на клиента  ;D

:57: И аз искам така..., по поръчка.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #7064 -: Януари 16, 2011, 07:16:24 pm »
 А другия вариант, щото така и така си решила да дадеш - дай ги срещу "Запис на заповед", за да си вържиш гащите.

така със сигурност ще си загубя приятеля  ;D.
чак за едни пари не съм,ако не ги върне..здраве да е  :blink:.
След един месец ще пиша пак .

*

Feia

« Отговор #7065 -: Януари 16, 2011, 07:29:01 pm »
Квадратурата на Слънцето и Сатурн е разходяща. Слънцето скоро сменя знака и ще бъде в тригонален знак на този на Сатурн.
Юпитер отива към квадрат с Плутон (но след като смени знака), освен това последният аспект на Луната (У6) до напускане на знака е квадрат с Юпитер. Юпитер е У11 в картата. Не знам какво може да означава това в контекста на кариера в областта на психологията. 11-ти дом е 2-ри от 10-ти - парите, които получаваме от работата ни. Ако си се ориентирала към консултативна психология, не мисля, че ще имаш проблеми със заплащането. Квадратът на Луната с Юпитер може да говори, че няма да ти е по сърце да се занимаваш с дреболии в работата си, а ще предпочиташ само високо квалифициран труд.

Обаче аз не съм завършила психология. Работя това, което съм завършила. А образът от съня ми, с когото говорих в будно състояние, каза, че предавам себе си и трябва да сменя работата.

Когато бях при номероложката Цветанка Рангелова и я питах за моето призвание в професията, тя каза - работа с много хора, свързана с изцелителен процес. Като ме попита какво работя и и казах, а то не е в областта на психологията, тя каза - Това е същото. Пък то не е .  ;D

Обаче и гадателят Христо Христов, от предаването "Ясновидци", който гледа на кафе и от когото между другото не съм доволна, също ми каза за призванието ми в професията - да помагам на другите.

Но, понеже не съм завършила психология, не знам. Напоследък мислех за това и реших, че бих завършила не психология в университета, а психоанализа и/или психодрама. Но не знам дали няма да е само губене на време, докато търся истинското си призвание в професията. Ако можеше някой да ми отоговри дали няма само да си губя времето с това.

Пък и не знам дали ще мога да печеля достатъчно пари от подобни на тази дейности. :unsure:

Нещо в картата да показва нерешителност от моя страна?  ;D

« Отговор #7066 -: Януари 16, 2011, 07:41:30 pm »
Feia, без да опиташ няма как да разбереш.
Не мисля, че някой ще ти каже кое е за теб и кое не, след като ти не си наясно. Както казва Буда - "Не следвай никого, следвай само себе си". Ти се познаваш най-добре и само ти може да вземеш правилното решение, слушай вътрешния си глас, той ще ти покаже правилния път.
Ако решиш да се занимаваш с психология имено трудностите, лутането, изпитанията ще те направят добър специалист! Успех  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #7067 -: Януари 16, 2011, 07:44:29 pm »
 А другия вариант, щото така и така си решила да дадеш - дай ги срещу "Запис на заповед", за да си вържиш гащите.

така със сигурност ще си загубя приятеля  ;D.
чак за едни пари не съм,ако не ги върне..здраве да е  :blink:.
След един месец ще пиша пак .

Много държа на това.... :blink:
След малко си готова... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #7068 -: Януари 16, 2011, 07:53:26 pm »
също ми каза за призванието ми в професията - да помагам на другите.

Но, понеже не съм завършила психология, не знам. Напоследък мислех за това и реших, че бих завършила не психология в университета, а психоанализа и/или психодрама. Но не знам дали няма да е само губене на време, докато търся истинското си призвание в професията. Ако можеше някой да ми отоговри дали няма само да си губя времето с това.

Пък и не знам дали ще мога да печеля достатъчно пари от подобни на тази дейности. :unsure:

Психологията не е единствената професия, чрез която можеш да помагаш на другите. Първо трябва някой да те научи на тънкостите, които не се учат в университета. Обикновено се реализират като психолози или педагогически съветници в училищата или в социалните заведения, където не се печели. Ако искаш да се ориентираш към частната практика, първо трябва да си изградиш име в бранша...Но ти защо питаш дали ще печелиш, нали искаш да помагаш на хората? Аз мисля, че ако много силно го искаш, ще стане.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7069 -: Януари 16, 2011, 08:03:10 pm »
Когато бях при номероложката Цветанка Рангелова и я питах за моето призвание в професията, тя каза - работа с много хора, свързана с изцелителен процес. Като ме попита какво работя и и казах, а то не е в областта на психологията, тя каза - Това е същото. Пък то не е .  ;D

Защо да не е...погледни не така буквално на нещата и ще успееш да разбереш какво ти е казала.

По отношение на хорара и дали има нещо, което да говори за твоето колебание, да още си в началото на пътя на своята най-голяма реализация, тъкмо си сменила приоритетите си, това ми говори на мен картата. У10, залепен на Асц, съвсем в началото на Водолей.

Нататък без да обяснявам от кое си правя изводите, че имаш тази потребност да работиш в сферата на подсъзнанието, психологията и отношенията, да търсиш смисъла на нещата и да помагаш за постигане на мир и стабилност, но моето мнение, че и преподавателската дейност ти се вписва добре в личностните качества и изява, може да намериш начин да ги съчетаеш, би било добре, а и показва, че това е бъдещето ти до голяма степен, но ти търсиш и някакъв елемент на независимост в професията си и затова са всички тези неясноти и липса на категорична настройка и решение, но ще ти изкристализира - дали пак чрез различни медитативни техники или просто в момент на усамотение и обръщане към себе си, ще. При всички случаи при теб заниманията трябва да са свързани с образование, духовност и развиване на интелекта. Ако областта, която те тегли най-много е да ровиш в човешките души, направи го, няма да ти липсва подкрепа, но тук един съвет от мен - бъди деликатна и внимателна в подхода си, не настъпателна, както си свикнала.      
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7070 -: Януари 16, 2011, 08:03:29 pm »
Но ти защо питаш дали ще печелиш, нали искаш да помагаш на хората?

Астролозите нали също помагат на хората? Защо тогава трябва да печелят?  :rolleyes:

Е, сега остава Слънце, Меркурий и Венера в Телец да не са загрижени за финансовата страна на въпроса. Всяка инвестиция на време, труд и средства трябва да има възвръщаемост, нали? За радост, винаги се намират алтруисти, които да полагат безвъзмезден и нископлатен труд и за които е важна каузата, без техния принос хуманитарните програми не биха могли да съществуват. :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7071 -: Януари 16, 2011, 08:12:56 pm »
Сатурн е в знак на Венера. Това положение показва загриженост за парите.
Няма как да не е загрижена. Ако новото й занимание ще се превърне в основно, трябва да е сигурна, че ще може да живее от това. Сатурн (У1) във Везни и Плутон (У10) в Козирог искат сигурност.

Фея, ако имам право да дам съвет, бих казала да инвестираш в бъдещата си кариера. Следвай психология, ако това те влече, за да бъдеш добре професионално подготвен кадър. А другото ще научиш в практиката. Освен това нещата с психологията ти идват отвътре.
Може би това показват квадратурите на Юпитер. Че не си склонна да инвестираш в дълго обучение.

*

Feia

« Отговор #7072 -: Януари 16, 2011, 08:46:15 pm »
Feia, без да опиташ няма как да разбереш.
Не мисля, че някой ще ти каже кое е за теб и кое не, след като ти не си наясно. Както казва Буда - "Не следвай никого, следвай само себе си". Ти се познаваш най-добре и само ти може да вземеш правилното решение, слушай вътрешния си глас, той ще ти покаже правилния път.
Ако решиш да се занимаваш с психология имено трудностите, лутането, изпитанията ще те направят добър специалист! Успех  :blink:

Същото ми каза и гласа от съня ми. Да следвам само себе си и никой друг и да не вярвам, че нещата са предопределени от обстоятелствата и подобни неща.

До същия извод съм стигнала отдавна и наскоро се сетих за някои неща, които отново ми го доказаха.

*

Feia

« Отговор #7073 -: Януари 16, 2011, 08:48:36 pm »

Може би това показват квадратурите на Юпитер. Че не си склонна да инвестираш в дълго обучение.

Да, защото не знам дали ще има смисъл или само ще загубя години от живота си, вместо да се заема с нещо смислено. Дали не съм в заблуда като мисля да се заема с тази професия, това се питам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7074 -: Януари 16, 2011, 08:57:33 pm »
Фея , аз мисля , че ти все още не си наясно със себе си....
Все още търсиш пътя за реализация на потенциала си....Въпроса е в това , че за да стигнеш на онова място към което си тръгнала , следва да се научиш да владееш себе си....
Мисля , че у теб в момента тече някаква сериозна промяна /вътрешна/ , която не е от най-леките , защото е съпроводена с доста скрити и подтиснати емоции....Така наречения катарзис , който изживяваш , е само една подготовка към втория дубъл , който ти предстой да изживееш по време на първия сатурнов възврат....Едва тогава ще вземеш правилното решение....
Мисля , че в рамките на няколко месеца ще направиш важен избор.... :blink:

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #7075 -: Януари 16, 2011, 09:03:18 pm »
Най-големия страх на Телеца е от промяната .Търсиш си оправдания /загуба на пари,загуба на време и т.н./.Щом не се чувстваш 100 % сигурна,значи не е узрял момента.

« Отговор #7076 -: Януари 16, 2011, 09:08:55 pm »
Нормално е да изпитваш такива чувства и съмнения, Фея. Претегли колко ще инвестираш, колко можеш да загубиш и колко - да спечелиш.

*

Feia

« Отговор #7077 -: Януари 16, 2011, 09:41:52 pm »

Така наречения катарзис , който изживяваш , е само една подготовка към втория дубъл , който ти предстой да изживееш по време на първия сатурнов възврат....Едва тогава ще вземеш правилното решение....

И защо мислиш, че ще има втори дубъл по време на Първия Сатурнов Възврат и за това, че след няколко месеца съм щяла да направя важен избор?

*

Марая

• 28287
« Отговор #7078 -: Януари 16, 2011, 09:57:03 pm »

Така наречения катарзис , който изживяваш , е само една подготовка към втория дубъл , който ти предстой да изживееш по време на първия сатурнов възврат....Едва тогава ще вземеш правилното решение....

И защо мислиш, че ще има втори дубъл по време на Първия Сатурнов Възврат и за това, че след няколко месеца съм щяла да направя важен избор?

Аз не мисля , просто знам , че е така.... :blink:

*

missKapriz

« Отговор #7079 -: Януари 16, 2011, 10:20:16 pm »
По хорара на ЖЛ-мисля,че ще ти ги върне