Много добър анализ, Корал! Аз достигнах до същия извод снощи поради натоварения му 12-ти дом (6-ти в картата), но се отказах да публикувам. Нептун (У7) на АС, в 12-ти дом дава самозаблуди, обърканост, дори и психическо заболяване, както ти отбеляза. Това положение също така предразполага към податливост на внушения и манипулации. Дали не е направил самопризнанията под натиск? Изгорен Марс (негов У3) в 12-тия му дом - може би не си дава сметка за думите и дейстията си. Нептун напрактика е без мажорни аспекти, с изключение на разходящия съвпад с Хирон. Знам, че в хорарната астрология Хирон не се използва, но навсякъде по медиите съобщават, че момчето е било наранено от отношението на семейството му към него. Някои астролози считат Хирон за съуправител на Телец, а именно този знак е на К4 на момчето - домът, семейната среда. Разходящият квадрат на Луна с Венера (негов У4) показва напрегната обстановка в дома му.
В крайна сметка не отговорих на въпроса. Въртях картата, гледах майката по 4-тия му дом - не става нищо смислено, после по 10-тия му дом (ако тя е била главата на семейството) - тук картата даваше по-смислена интерпретация, но пак не го докарах до категоричен отговор. Само наличието на Лилит в неговия дом може да го сочи като убиец по тази карта според мен. Защото Лилит в руската хорарна школа винаги се приема като елемент на 8-мия дом. Но Лилит в дома му може да означава, че другите го виждат като убиец, не че той е такъв в действителност. Уран (У12 на момчето) е в 1-вия му дом - това момче крие много мъка и тайни в себе си. Дано предстоящата опозиция на Луната с Уран да помогне всичко скрито по случая да излезе наяве (Луната е в 1-ви дом на картата).
Според мен картата казва "Не". Но логиката ми казва друго...
Искам да се извиня на Стела, че вчера реагирах така. Признавам, че си по-добър астролог от мен, Стела. :blink: