Започнаха моите ретроградни хорари.

Още вчера, по стационарен Меркурий, получих предложение от една позната преводачка. Познавам я от един преводачески форум, не е от нашия град, не съм я виждала... Предлага ми да й помогна с един превод като поема част от него. Има такава практика при преводачите, ако се поемат по-големи обеми, но хем нямаш физическата възможност да изпълниш цялата поръчка в срок, хем не искаш да изтървеш и поръчката.
Въпросът е "Да приема ли предложението?".В хорара съм представена от АС Скорпион, който описва моите съмнения. Тази жена ми е просто позната и е представена от Телец на ДС и Венера в Риби, с която Луната (косигнификатор на кверента) има разходящ съвпад - контактът вече е установен, предложението отправено, сега го обмислям. Относно нейната коректност нямам съмнения, сигурно затова нейният сигнификатор е силен (екзалтирала Венера).
Обаче се чудя третия човек (основния възложител) по кой дом да го търся? Съмненията ми са свързани повече с него, отколкото с преводачката. Беше споменала, че онзи й плаща на части и още не е получила последната сума за преводите, които извършва. Щяла да изчака да дойдат парите по сметката и тогава да ми каже дали да започвам моята част. А аз въобще се чудя дали си струва да се занимавам - художествени преводи не правя, изглежда доста натоварващо и пипкаво (политически роман), а и хонорарът на страница е нисък. И тази поръчка може да се окаже накрая нерентабилна и да не мога да приемам други, докато я правя...
Според вас какво показва хорарната карта? :blink: