Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1168413 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:хорарен въпрос
« Отговор #7540 -: Март 30, 2011, 10:28:56 pm »
Паричният поток е връзка между 2-ри и 8-ми дом.

Е, ако направя хорар с връзка 2-ри,8-ми,1-ви,7-ми,3-ти и 11-ти ще те дойда до Варна да те черпя, честно!  ;D

:29: Става, особено ако приемем факта, че някои планети управляват по 2 дома, може и да се получи...А между другото, ако ползваш посредник, се гледа и 6-ти дом-там бил посредника. :72:

Сериозно, Аурорка, от все сърце ти пожелавам да я "шътнеш" машинката. :wub:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7541 -: Март 30, 2011, 10:35:40 pm »
Не разбрах обаче, защото мислиш, че има шанс същия работодател да ме върне? Или е възможно да става дума за нова работа?

Не ти го предричам категорично и със сигурност, но допускам, имайки предвид, че периодът на ретро Меркурий има своята астрологична специфика. Ретроградието на Меркурий обаче не е най-добрият момент за започване на работа на ново място, от личен и споделен чужд опит съм се убедила в това.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #7542 -: Март 30, 2011, 10:40:58 pm »
Цитат
Добре.
Винаги е по-изгодно да напуснеш по собствено желание, отколкото да си съкратен.
Не разбрах обаче, защото мислиш, че има шанс същия работодател да ме върне? Или е възможно да става дума за нова работа?
Аз не разбирам защо искаш да напуснеш по собствено желание. Да си съкратен е доста по изгодно - ако имаш трудов договор, при съкращения работодателят се задължава да ти изплати 6 работни заплати. Ако напуснеш по твое желание няма никакво обезщетение. Освен това следващи работодатели смятат за много по-надежден служител който е бил съкратен от такъв който напуска работата си....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7543 -: Март 30, 2011, 10:41:20 pm »
Аспектите на Луната са разходящи, не би трябвало да дават положителен отговор на въпроса, така зададен, поне на теория. Но да видим какво ще е развитието на ситуацията в крайна сметка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #7544 -: Март 30, 2011, 10:44:38 pm »
Въпросът ми е: ще ме уволнят ли от работа в близките няколко месеца? Понеже ако е така, за мен ще е по-добре да дам предизвестие за напускане.

Ето карта.

Ето и моят коментар по картата на Веселин. "Не", няма да те уволнят. Сатурн (У6) е в опозиция на Слънце (У1).
Освен това Сатурн е ретрограден-може да има забавяне в служебните ти дела. Луната не прави негативни аспекти, преди да напусне знака. Има само един съвпад с Нептун, който аз не тълкувам като негативен, тъй като няма лоши аспекти към него.

ТИ СИ В ИЗГОДНА ПОЗИЦИЯ - СЛЪНЦЕ Е СИЛНО В ОВЕН (ЕКЗАЛТАЦИЯ).
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7545 -: Март 30, 2011, 10:48:09 pm »
Да си съкратен е доста по изгодно - ако имаш трудов договор, при съкращения работодателят се задължава да ти изплати 6 работни заплати. Ако напуснеш по твое желание няма никакво обезщетение.

Да, има го и този финансов момент, въобще не се сетих за тази подробност.
Ако е на трудов договор, шест работни заплати биха му дошли добре. Естествено, че размерът на обезщетението се определя съобразно заплатата, посочена в договора.
Навремето, малко преди да напусна, работодателката ни изигра такъв номер. Тръгна да връчва предизвестия за съкращение и в момента, в който научи за обезщетенията, които дължи, ги оттегли. Все пак нашата тарикатка има съвпад Меркурий-Сатурн във Водолей, при това в долна кулминация.
За работодателя има такова право, предвидено в КТ, и в такъв случай служителят нищо не може да направи. В крайна сметка напуснах по собствено желание, защото вече нямаше смисъл да стоя и да си губя времето там, и не получих нито стотинка от НОИ.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #7546 -: Март 30, 2011, 10:48:51 pm »
Цитат
Добре.
Винаги е по-изгодно да напуснеш по собствено желание, отколкото да си съкратен.
Аз не разбирам защо искаш да напуснеш по собствено желание. Да си съкратен е доста по изгодно - ако имаш трудов договор, при съкращения работодателят се задължава да ти изплати 6 работни заплати. Ако напуснеш по твое желание няма никакво обезщетение. Освен това следващи работодатели смятат за много по-надежден служител който е бил съкратен от такъв който напуска работата си....
Не се изразих май правилно. Имах предвид не 'съкратен', а 'уволнен', а в договора ми пише, че уволнението е 'в полза на работодателя', каквото и да значи това. В днешно време никой работодател не иска да съкращава и се опитва всячески да се измъкне от това.
Няма да бързам да напускам, поне не и днес.

За да те уволнят трябвада имат причина. не може ей така. Прочети в кодекса на труда при какви обстоятелства имат право да уволняват - те са конкретизирани. Нищо извън посоченото не може да бъде " в полза на работодателя". Освен това се степенуват: забележка, мъмрене, предупреждение за уволнение и чак тогава уволнение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7547 -: Март 30, 2011, 10:54:19 pm »
Не се изразих май правилно. Имах предвид не 'съкратен', а 'уволнен', а в договора ми пише, че уволнението е 'в полза на работодателя', каквото и да значи това. В днешно време никой работодател не иска да съкращава и се опитва всячески да се измъкне от това.
Няма да бързам да напускам, поне не и днес.

Не съм специалист по трудово-правни отношения.
Но се съгласявам с дотук написаното от съфорумките. За да те уволнят, трябва да има причина и същата да бъде посочена в заповедта за прекратяване на трудовите отношения.
Не знам от колко години работиш в тази фирма, Веско. Ако беше постъпил на работа сравнително наскоро, трудовите договори предвиждат изпитателен срок от 3 до 6 месеца, в рамките на който работодателят може да те освободи без да ти дължи предизвестие и каквото и да било обезщетение. Поне преди така беше, на знам дали нещо се е променило в законите. Всичко в закона е предвидено максимално в полза на работодателите и с цел тяхно улесняване, нашите права са доста по-ограничени, а за тях все се намират вратички. Но ако намерят причина за какво да те уволнят, това ще е "черна точка" в твоята трудова книжка, така че информирай се добре на какво законово основание и по кой член от кодекса смятат да те освобождават.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7548 -: Март 30, 2011, 11:01:14 pm »
Никой не е споменал уволнение, просто искам да съм сигурен, че няма да го има най-лошия вариант.

Ако хорарният въпрос е за предстоящо уволнение, Луна без курс (поне теоретично) не би трябвало да дава утвърдителен отговор.
Ако гледаме и транссатурновите, сходящият съвпад с Нептун, макар че в случая той не е сигнификатор, свързан с въпроса, може да загатва или за опит да блъфират от тяхна страна, или за това, че питащият се е заблудил или е разбрал неправилно техните намерения.

Въпросът ми е: ще ме уволнят ли от работа в близките няколко месеца?

Така беше зададен въпросът от теб.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #7549 -: Март 30, 2011, 11:02:56 pm »
Цитат
Въпросът ми е: ще ме уволнят ли от работа в близките няколко месеца?
По хорара на така зададения въпрос си мисля че отговорът е НЕ - Слънцето прави апликираща опозиция към Сатурн, Луната в рамките на знака няма да направи аспект към Слънцето....
Така че по скоро се успокой и си дай време да размислиш...не действай първосигнално ;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #7550 -: Март 31, 2011, 04:17:27 am »
Ами работя от 2 години и 3 месеца там. Да, в началото имах 3 месеца изпитателен срок, който преминах успешно, но тъй като всяка година правят оценка на служителите, на мен сега ми казаха, че са ми поставили лоша оценка.
Никой не е споменал уволнение, просто искам да съм сигурен, че няма да го има най-лошия вариант.

Само не се съгласявай да си подадеш сам молба за напускане, защото губиш и
малкото права, които имаш. Не могат да те уволнят " дисциплинарно", защото нямаш
провинения и нарушения. Просто изчакай да си видиш заповедтта и не подписвай нищо,
преди да си проврил по кой член от КТ ще те освободят.
Имаш право на 8 месеца да получаваш обезщетение за безработни, а фирмата ти
дължи една заплата ( ако не ти даде 1 мес. предизвестие )
+ обезщетение за неизползвани отпуски.

P.S. Не съм гледала хорара.
Естествени минерали и амулети

« Отговор #7551 -: Март 31, 2011, 05:57:26 am »
Ами работя от 2 години и 3 месеца там. Да, в началото имах 3 месеца изпитателен срок, който преминах успешно, но тъй като всяка година правят оценка на служителите, на мен сега ми казаха, че са ми поставили лоша оценка.

Ако ти предложат съкращение на щата ще получаваш от борсата 60% от осигурителния си доход, колкото месеца ти се полагат по закон, а те зависят от общия ти трудов стаж. В никакъв случай не се съгласявай на "Взаимно съгласие" - по този параграф си на борсата само 4 месеца и по минимума, който мисля, че е 7,20 на ден.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7552 -: Април 01, 2011, 04:10:13 am »
Започнаха моите ретроградни хорари.  ;D
Още вчера, по стационарен Меркурий, получих предложение от една позната преводачка. Познавам я от един преводачески форум, не е от нашия град, не съм я виждала... Предлага ми да й помогна с един превод като поема част от него. Има такава практика при преводачите, ако се поемат по-големи обеми, но хем нямаш физическата възможност да изпълниш цялата поръчка в срок, хем не искаш да изтървеш и поръчката.

Въпросът е "Да приема ли предложението?".
В хорара съм представена от АС Скорпион, който описва моите съмнения. Тази жена ми е просто позната и е представена от Телец на ДС и Венера в Риби, с която Луната (косигнификатор на кверента) има разходящ съвпад - контактът вече е установен, предложението отправено, сега го обмислям. Относно нейната коректност нямам съмнения, сигурно затова нейният сигнификатор е силен (екзалтирала Венера).

Обаче се чудя третия човек (основния възложител) по кой дом да го търся? Съмненията ми са свързани повече с него, отколкото с преводачката. Беше споменала, че онзи й плаща на части и още не е получила последната сума за преводите, които извършва. Щяла да изчака да дойдат парите по сметката и тогава да ми каже дали да започвам моята част. А аз въобще се чудя дали си струва да се занимавам - художествени преводи не правя, изглежда доста натоварващо и пипкаво (политически роман), а и хонорарът на страница е нисък. И тази поръчка може да се окаже накрая нерентабилна и да не мога да приемам други, докато я правя...

Според вас какво показва хорарната карта?  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #7553 -: Април 01, 2011, 04:21:09 am »
Лили, тази работа няма да ти е приятна и доста ще те затрудни,
Сатъра упр. 3-дом и е в опозе на Слънцето.
Луната не прави мажорни аспекти, защото всички планети са в овен....
Преводачката ще ти плати ( ако това е само проблема ),
 но мисля, че няма да има развитие по темата
Естествени минерали и амулети

« Отговор #7554 -: Април 01, 2011, 04:24:34 am »
Въпросът е "Да приема ли предложението?".

Луната се е устроила към съвпад с Марс - теб У1ви и работата У6ти, но няма да направи съвпад с него преди да излезе от знака. По-добре не я приемай. :lol:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7555 -: Април 01, 2011, 04:25:12 am »
Лили, тази работа няма да ти е приятна и доста ще те затрудни,

Точно така! Пратила ми е една част да видя.
Изключитлно гнусен превод, доста ще ме измъчи... Роман на политическа тематика - ЦРУ, ФБР, държавна сигурност и прочие параноични истории. Определено не е за мен, не ми се занимава в интерес на истината.

По-добре не я приемай.

И аз това си мислех, Аурорче. Да дойде такова предложение (за пръв път се случва) по стационарно-ретрограден Меркурий в точен съвпад с наталния Кету. Е, да, преводът е на шпионска тематика.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7556 -: Април 01, 2011, 05:00:55 am »
Да взема и аз си задам един хорарен въпрос. Утре имам среща в 11 часа за договаряне на договор за работа. Дали ще ме устройва договора или ще има скрити уловки в него?
 21.59
Сиена
Италия
дата на раждане - 21. 10. 1963

« Отговор #7557 -: Април 01, 2011, 05:07:22 am »
ето и картата

*

Stella

• 7765
« Отговор #7558 -: Април 01, 2011, 05:22:03 am »

« Отговор #7559 -: Април 01, 2011, 05:22:43 am »
Дали ще ме устройва договора или ще има скрити уловки в него?

Интересно си си задара въпроса. :rolleyes: Договора ти е представен по К3 - Сатурн ретро - май ще има хватки в него. Мисля, че няма да го подпишеш в този му вид. Предполагам, че за да го подпишеш нещо ще трябва да се промени :blink:, но в момента в този хорар не показва развитие на въпроса в посока подписване.