Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1167183 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:хорарен въпрос
« Отговор #7620 -: Април 15, 2011, 02:36:35 am »
Кой дом отнасяте към скритата интрига? Чудя се една девойка дали се прави на по-мила отколкото е (а зад гърба ми...), но не знам какво да търся в хорара. Луната е в Лъв, 11дом, тригони с Марс, Уран. Моят сигнификатор е ретро Мерк - да не се вкарвам в излишни филми ;D

Въпросът ми е: Х (назовавам по име) ли е причината (чрез интрига) да ме скара с Y (назовавам по име)?

Тея дни само хорари от мен. :-[ :-[

Ш,ея, в този въпрос и кверентаq и квезита са изгорени, защото са в съвпад помежду си и със Слънцето. А между другото, когато са замесени трима души в питането, е редно да се посочат отношения поне с единия. В противен случай първият и третият се управляват от един и същи сигнификатор, което обезсмисля тълкуването. Дефинирай отношенията поне с единия човек - приятел ли е, колега ли е или какъв ти е точно. Тогава и да назовеш другия по име, ще гледаме 7-ми дом. Аз на така зададения от теб въпрос не мога да отговоря. Някой ако знае начин да го сподели.
« Последна редакция: Април 15, 2011, 02:40:55 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #7621 -: Април 15, 2011, 02:49:32 am »
Шрея, с Y не изяснихте ли вече отношенията? Не се ли сдобрихте?
Ако правилно съм разбрала, и X и Y са ти приятелки, но тъй като първо споменаваш X по име, може би има смисъл тя да е по 7-ми дом, а Y да е по 11-ти. А и от поста ти имам чувството, че държиш повече на Y като приятелка. Тогава тригонът между У11 Луна и У1 Меркурий ще се осъществи преди тригона между X (Юпитер) и Y (Луна). Така ще проверим дали такова разпределение на домовете е подходящо в случая.

Идеята с 4-ти от 11-ти дом ми допада (въпреки че се въздържам от използване на много производни домове). Тогава краят на вашето приятелство се управлява от Венера в екзалтация - може би е за добро, в крайна сметка. Венера не е имала скорошни мажорни аспекти в рамките на знака. Погледнато така, изглежда, че никой не е бил намесен в раздялата ви, станала е от самосебе си. Ретрограден Сатурн на К2 може да означава, че след време ще преразгледате края на отношенията ви, или че тази раздяла наранява чувствата ти много (Сатурн е У5).
« Последна редакция: Април 15, 2011, 03:10:47 am от Mirabella »

*

Divna

• 2478
« Отговор #7622 -: Април 19, 2011, 08:58:49 pm »
Имам въпрос, който е: Ще бъде ли отнета шоф. книжка на ... (назовала съм личността по име)?

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=f&gif=astro_2gw_335_horar_hk.41514.2147.gif&res=100&va=&cid=yc5filedAa7vh-u1155086677

Според мен отговорът е НЕ. Юпитер и Сатурн са в опозиция.

« Отговор #7623 -: Април 19, 2011, 10:28:58 pm »
Веско, не виждам скоро да се оправят. Може да имаш подобрение, защото сигнификатора ти ще се обърне директен, но за окончателно оправяне вероятно ще иска повече време.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #7624 -: Април 19, 2011, 10:33:19 pm »
Не знам, но сигнификатора ти е ретрограден, което значи, че ще се обърне директен и ще има промяна към по-добро.  :blink:

« Отговор #7625 -: Април 19, 2011, 10:44:14 pm »
Веско, и сигнификаторът на 6-тия ти дом (здравето) е ретрограден, Сатурн. Твоят сигнификатор Меркурий е направил опозиция със Сатурн при директното си движение през знака преди около месец и след това е бил изгорен от Слънцето. Мисля, че тогава може да е започнало задълбочавенето на проблемите ти. Меркурий все още е под лъчите на Слънцето, което потвърждава, че имаш проблеми, но няма да бъде отново изгорен (в рамките на знака), т.е. не би трябвало да има влошаване. Добрите новини са, че Меркурий е в апликиращ съвпад с Марс (У9 - сигнификатор на края на заболяването) и няма да повтори точната си опозиция със Сатурн. Луната е излезнала от изгорения път и има предстоящ положителен аспект, тригон с Венера. Аз също бих казала, че ще има подобрение.

*

Divna

• 2478
« Отговор #7626 -: Април 19, 2011, 10:54:05 pm »
Имам въпрос, който е: Ще бъде ли отнета шоф. книжка на ... (назовала съм личността по име)?

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=f&gif=astro_2gw_335_horar_hk.41514.2147.gif&res=100&va=&cid=yc5filedAa7vh-u1155086677

Според мен отговорът е НЕ. Юпитер и Сатурн са в опозиция.

Momi4eta, kartata otvarq li se? Ne sym na moq ordi i ne moga da q ka4a po podobava6tiq na4in.  :-[

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7627 -: Април 19, 2011, 10:55:04 pm »
Ето картата на Дивна прикачена.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

• 2478
« Отговор #7628 -: Април 19, 2011, 10:56:22 pm »
Mnogo ti blagodarq, Suny!

« Отговор #7629 -: Април 19, 2011, 11:15:48 pm »
Като изключим твърде ранния АС, заради когото картата ще бъде обявена за нерадикална, бих разсъждавала така.
Дивна, ако се притесняваш за назования по име и не желаеш книжката му да бъде отнета, може би бих го поставила по 1-ви дом. Все едно ти задаваш въпрос от негово име. Тогава той ще се управлява от ретрограден Меркурий под лъчите на Слънцето, а книжката му - от Луната в 6-тия му дом. Би пасвало, ако книжката му е особено необходима в ежедневието и по-специално в работата (което всъщност важи за доста хора, така че не е кой знае какъв критерий). На него му предстои съвпад с У12 Марс, което индикира някакви затруднения, загуба, но няма указание за връзка с книжката. Луната ще направи квинкокс с У7, а и няма аспект с У9 Сатурн (закона). Не би трябвало да му я вземат.

Дори и да греша в разпределението на домовете, Луната ще направи тригон с Венера. Сега, казват "положителен аспект = положителен отговор", но аз мисля, че положителеният аспект дава положително развитие на въпроса за питащия. Предполагам, че положителното развитие за теб (а и за него) би било да не му я вземат. Така че мисля, че няма да му я вземат.

*

Divna

• 2478
« Отговор #7630 -: Април 19, 2011, 11:24:03 pm »
Благодаря ти много, Мирабела!

Аз го поставих в 7ми дом, защото го назовах по име, а и това е партньора ми (живеем вече заедно).
Иначе има възможност за отнемане на правото му за шофиране за три месеца (за 3 години е набрал 8 наказателни точки). Ще оспорва няколко от точките, така че не се знае все още нищо конкретно.
Ако го разглеждаш по 7ми дом как би видяла нещата?

Благодаря ти предварително!

« Отговор #7631 -: Април 19, 2011, 11:59:36 pm »
Извинявай, Дивна. Тогава 7-ми дом си му подхожда идеално. По 7-ми дом го виждам като теб, т.е. че няма да му я отнемат, заради сходящия тригон на Луна с Венера. Но преди това Луната ще направи квинкокс с управителя му Юпитер, така че тук се виждат някакви затруднения.

Не съм разбрала както трябва допълнителната информация. Затова се поправям. Изтрих нещо по-горе.

Дано не му я отнемат. Ще стискам палци! :wub:
« Последна редакция: Април 20, 2011, 01:53:24 am от Mirabella »

*

Divna

• 2478
« Отговор #7632 -: Април 20, 2011, 12:51:14 am »
Благодаря, Мирабела!  :58:

« Отговор #7633 -: Април 20, 2011, 01:12:09 am »
Мислих си за сигнификаторите - той Юпитер, Властите по 10-ти Слънце. Книжката - 3ти

Аспекта между него и властите е разходящ - може вече да е решено. Сатурн /книжката/ е ретрограден.  :rolleyes:, По-скоро ще има последствия. :(

*

Divna

• 2478
« Отговор #7634 -: Април 20, 2011, 01:29:24 am »
Мислих си за сигнификаторите - той Юпитер, Властите по 10-ти Слънце. Книжката - 3ти

Аспекта между него и властите е разходящ - може вече да е решено. Сатурн /книжката/ е ретрограден.  :rolleyes:, По-скоро ще има последствия. :(
Благодаря, Аурорче!

Последствия ще има, да. Ще има глоба. Но дали ще се вземе книжката за 3 месеца, това не се знае.
Знам, че въпросът е труден, но е и предизвикателен в същото време.  :blink:

« Отговор #7635 -: Април 20, 2011, 02:17:30 am »
А ми Сатурн се пада във втори дом на властите. :rolleyes: Ще му я вземат  :-\

*

Divna

• 2478
« Отговор #7636 -: Април 20, 2011, 02:37:01 am »
А ми Сатурн се пада във втори дом на властите. :rolleyes: Ще му я вземат  :-\

Малееееее, не го виждам без кола 3 месеца.  :57:

« Отговор #7637 -: Май 03, 2011, 04:21:12 am »
Може ли един въпрос,че нещо ми се е скапало хептен всичко.  :blink: Благодаря предварително и знам,че утре е новолуние*,но ми дойде спонтанно въпроса и не успях да се сдържа.

*назования по име* ще ми се обади ли,ще ме потърси ли?

« Последна редакция: Май 03, 2011, 08:44:21 pm от Last_Kiss »

« Отговор #7638 -: Май 03, 2011, 04:50:23 am »
Ако аз се взема по 1ви дом,управител Плутон,а ако говорим за някакъв вид контакт,ще го сложа по 3ти дом,при което негов управител е Сатурн,а У1 и У3 правят квадратура.Макар че Луната прави тригон с Плутон.
 :-\ Та пак не го разбирам.Между другото се оставих по 1ви дом,а трябваше ли примерно,ако него го сложа по 3ти,аз да съм 9ти?
Във всеки случей Луната е в 7ми дом,така че може да опитам с У1 и У7,при което Венера има квадратура с Плутон,но елементите в 7ми дом,Слънцето и Луната имат тригон с Плутон.

Знам,че нещо тотално се обърках,ама....  :-\

*

Uran

• 6041
« Отговор #7639 -: Май 03, 2011, 03:26:56 pm »
Не.
Ти си на трон по знак и си напуснала 5-ия си дом, той е в твоя 5 дом- не си никак безразлична и като заговорихме за това и напускането на твоя сигнификатор дома на емоциите, на недостъпни ли го играем?! ;D ;)
На сигнификаторите ви не им предстои мажорен аспект по м/у им както и такъв с Луна. Луна и Сатурн управители на 3-тите ви домове ще имат негативен аспект-135гр, което аз бих тълкувала като скърцане със зъби и мерене на егота. :blink: