Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1168462 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:хорарен въпрос
« Отговор #7720 -: Май 10, 2011, 04:40:09 pm »
А разсъжденията по хорара важат ли, когато асц е ранен или късен? Аз бях задала веднъж въпрос дали ще има билети за влака, когато наистина бях решила да не пътувам с това влак и асц беше в последните градуси - значи е късно. Обаче точно в последния момент реших да пробвам и по някакво чудо се уредих с билет в последния момент (а много други не успяха). Така че ако се гледа хорарът, то вече няма билети, но в последния момент се оказа, че има...

Наистина интересно развитие на нещата. Късният асцендент, според древните е основание да не се тълкува изобщо картата, т.к. тя се приема за нерадикална. Който се е постарал да я тълкува (тук слагам и себе си в числото), много голям риск е предприел. най-лесно е да се каже, няма да ти отговоря на въпроса, защото картата е нерадикална.

Другият вариант е да се разгледат двете алтернативи на изгрелия знак и на този, който предстои да изгрее. Т.е. да се начертаят 2 възможности. но  те може да бъдат коренно различни в зависимост от мястото и аспектите на сигнификатора на въпроса...Обикновено обаче, питащият иска да получи ясен и конкретен отговор, а това няма как да стане в споменатия случай.

honi, можеш ли да дадеш препратка към картата, за да я разгледаме отново. добре е че даваш обратна връзка по въпросите. Не помня в коя тема я беше публикувала.
« Последна редакция: Май 10, 2011, 04:51:30 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #7721 -: Май 10, 2011, 05:10:28 pm »
За стипендия може да излезе работата. Както казваш ти, Хони, Луна (У8) секстилира твоя У2, значи би трябвало има възможност за постъпване на парички в твоята каса.

Това за другата възможност и аз не съм сигурна, затова помолих да не ми вярваш. Тълкувах го така. Венера се явява управител на 3-ти от 9-ти дом. Ако по 9-ти е унито, за което питаш в момента, то ако има следващо, то би трябвало да е по 11-ти. И тъй като твоят управител е в знака на заточение на Венера, тази възможност няма да ти изглежда привлекателна. Но пък между Венера и Юпитер предстои съвпад, така че по-лесно би я приела в сравнение със сегашната, управлявана от Слънцето (защото между теб и Слънцето няма сходящ мажорен аспект). Сигурно не съм права. Извинявай много за което.

АС е ранен, но не е баш съвсем ранен - в края на 3-тия градус. До 3-тия градус ги броят за ранни (по класиката). В картата ти с късния АС, доколкото помня, имаше сходящ положителен аспект на Луната към твоя управител, има ги и в тази карта. Плюс екзалтиран управител, както виждам сега. Мисля, че важен фактор е и че У1 и Луната нямат предстоящи нехармонични аспекти.

Ще има ли места за влака в четвъртък?
София, 20,02

« Последна редакция: Май 10, 2011, 06:43:12 pm от Mirabella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #7722 -: Май 11, 2011, 01:00:54 am »
Ще има ли места за влака в четвъртък?
София, 20,02

Не само, че е късен асцендент, но и асцендентът е на изгореният път на Слънцето.

Значи, тук в тази карта надделяват есенциалните достойнства на питащата - Венера У1 е в екзалтазия в Риби, Луната, прави тригон сходящ тригон с нея, а последният аспект на луната е решаващ за изхода на въпроса. Дори и да приемем, че изгрява следващия знак - Скорпион, то Марс също има силни есенциални качества и е в съвпас с Меркурий - управител на пътуванията по принцип. Даже и да гледаме управителя на 3-ти дом- Юпитер, предстои Марс да направи съвпад с него, преди да напусне знака- кардиналният знак показва бързо развитие на нещата, въпрос е на часове.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #7723 -: Май 11, 2011, 03:29:42 am »
...
Аз сега се чудя дали пък там ще мога да уча точно това, което искам, защото гледам, че има и някои неща, които не ми се нравят :-\ И не мога да намеря списък с всичко необходимо, което ми трябва да знам за самия учебен процес... В този хорар вижда ли се или трябва да направя нов?

Относно къде това би могло да си види в хорара - никаква идея. От положението ти в знака на екзалтация на Слънцето (У9) заключих, че условията в този университет те удовлетворяват напълно. Може би за това има значение и че Слънцето е в 6-тия ти дом, свързан мунданно със знака Дева - много подробности и работа.

Може би да поскаш от тях списък, нещо като справка за учебния план от техния учебен отдел.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #7724 -: Май 12, 2011, 11:13:47 pm »
от няколко дни се чудя кой дом се явява сигнификатор на Детски градини и ясли.  :-\ от една страна си мисля, че е пети като сигнф. на децата, но пък въпроси на такава тематика се задават от родители (или баби), което ме навежда към идеята 4-10 дом, а с оглед, че това си е и един вид задача "работа" за децата ако мога така да се изразя... какво мислите

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7725 -: Май 12, 2011, 11:24:25 pm »
Мисля, че по 3 дом го гледаха колежките във форума... Наскоро имаше такъв въпрос, за приемане в ясли.
Но има резон детските занимални да се отнесат и към 5 дом. По пети дом са бавачките и детските педагози/психолози. Това мога да потвърдя и от личен опит  :blink: - работила съм в детски лагер, където отговарях за доста деца и за организацията на свободното им време. Но те си имаха и ръководители/аниматори, де.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #7726 -: Май 12, 2011, 11:37:22 pm »
благодаря ти за бързия отговор :blink:
едва ли е случайно в разгара на приемната кампания да питам точно това

всъщност може би и начина на задаване на въпроса е от значение със сигурност "Ще бъде ли прието детето ми в ДГ", не е съсвем същото като "ще бъде ли прието по законния начин (системата)"

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7727 -: Май 13, 2011, 12:20:04 am »
благодаря ти за бързия отговор :blink:
едва ли е случайно в разгара на приемната кампания да питам точно това

всъщност може би и начина на задаване на въпроса е от значение със сигурност "Ще бъде ли прието детето ми в ДГ", не е съсвем същото като "ще бъде ли прието по законния начин (системата)"

И в двата случая става дума за приемане...Според мен втория въпрос има уточняващи данни....По-труден за анализ и по-объркващ....Колкото по-простичко казано , толкова по-точно и вярно....
 ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #7728 -: Май 13, 2011, 12:22:42 am »
Това изтече от факса на Марая....виждате датата  ;D Днес ми се обади клиент, който звучеше нормално, а не като джембазин, че и такива ми се обаждаха, но не си правих срещи с тях  ;D

Срещата ми с него е на 17.05.  ;)

Продажба скъпа след 15 април...
До 17 май ще се отървеш!

Това ли изтече по факса? Мерси

Дали да не питам и боба?

Отново вИпросчето - Ще продам ли колата си /старата/?

• В този хорар вече има връзка между 1ви и 7ми като Марс и Венера във взаимна рецепция.
• Луната е в 11ти /колата/ и прави апликиращ тригон към колата - Слънцето в 8ми 7 градуса. Май е скъпичка все още  :rolleyes:
• Дори колата да е по 2ри /собственост/ Марса попада в 7ми - клиента ще я хареса и имат общ управител.
• Негов У8ми е в негов ви – има парите.

Луната е в подвижен знак 7 градуса около 7 дни т.е. 18.05. Може още следващата седмица да я продам.  :blink:

По предходния хорар, където Луната /в подвижеk знак Стрелец/ имаше апликиращ секстил към моя управител /Венера във Водолей - фиксиран/ имаше 2 градуса. Ето, че реалната възможност излиза тамън на втория месец от задаването.

Домовете по Пласидус и Кох се запазват едни и същи.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7729 -: Май 13, 2011, 12:25:31 am »
Това изтече от факса на Марая....виждате датата  ;D Днес ми се обади клиент, който звучеше нормално, а не като джембазин, че и такива ми се обаждаха, но не си правих срещи с тях  ;D

Срещата ми с него е на 17.05.  ;)

Продажба скъпа след 15 април...
До 17 май ще се отървеш!

Това ли изтече по факса? Мерси

Дали да не питам и боба?

Отново вИпросчето - Ще продам ли колата си /старата/?

• В този хорар вече има връзка между 1ви и 7ми като Марс и Венера във взаимна рецепция.
• Луната е в 11ти /колата/ и прави апликиращ тригон към колата - Слънцето в 8ми 7 градуса. Май е скъпичка все още  :rolleyes:
• Дори колата да е по 2ри /собственост/ Марса попада в 7ми - клиента ще я хареса и имат общ управител.
• Негов У8ми е в негов ви – има парите.

Луната е в подвижен знак 7 градуса около 7 дни т.е. 18.05. Може още следващата седмица да я продам.  :blink:

По предходния хорар, където Луната /в подвижес знак Стрелец/ имаше апликиращ секстил към моя управител /Венера във Водолей - фиксиран/ имаше 2 градуса. Ето, че реалната възможност излиза тамън на втория месец от задаването.

Домовете по Пласидус и Кох се запазват едни и същи.

:08: телекс....,кЪФ факс :72:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #7730 -: Май 13, 2011, 02:53:22 am »
Някъде тук май разглеждаха детската градина по 3-ти от 5-ти, т.е. 7-ми дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7731 -: Май 13, 2011, 03:03:50 am »
Да, точно. Понеже по 5 дом гледаме детето, затова отброяваме 3ти от 5ти, не от АС. Все пак няма кверентът да тръгва на градина, а детето няма как да зададе този въпрос, питането става чрез посредник.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7732 -: Май 13, 2011, 03:04:27 am »
По хорара на Аурора. Управителите ви са във взаимна рецепция, но по заточение. Същото важи и за управителите на 2-рите ви домове. Вижда се, че сте направили контакт (уговорка) - разходящ съвпад на управителите на 3-тите ви домове. Надявам се сходящият тригон на Луна със Слънцето да подейства положително. Нали казват, че е един от най-мощните положителни аспекти в хорарната. Луната е в 5-тия дом на купувача, би трябвало колата да му хареса, но с Венера У2 не мисля, че е платежоспособен в момента. Когато Венера смени знака, мисля, че работата ще стане. Управителите ви са в ъглов дом и кардинален знак, работата би трябвало да има бързо развитие. Само човекът да намери парите.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7733 -: Май 13, 2011, 03:16:12 am »
Аурора, абе да не вземете вие да се вземете с купувача. :P

Значи незнам що леко съм скептична, макар по всичко да ми се струва, че не само срещата ще протече с бърз резултат, но и сякаш ще имате контакти покрай пари, договори, би следвало това да е, да, Луната подкрепя и твоите очаквания за развитието на нещата...Може би съмнението ми да идва от там, че има вероятност да се наложи да се пазарите преди да се стигне до сделка, евентуално да отстъпиш малко от първоначалните си намерения за цената, на която да я продадеш. Ма незнам, нещо ме човърка тук или просто Луната е в Дева. ;)    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #7734 -: Май 13, 2011, 03:19:53 am »
Аурора, абе да не вземете вие да се вземете с купувача. :P

Синът му я бил видял  :P Еееее, що не се сетих да се снимам аз до колата  ;D

« Отговор #7735 -: Май 13, 2011, 03:22:41 am »
Ахааа, значи Луната заради сина му е в 5-тия му дом. Супер!

« Отговор #7736 -: Май 21, 2011, 06:15:47 pm »
Hm, струва ми се, че макар и да си назовала квезита по име, е важно да се знае дали ти е открит враг (по 7-ми дом) или таен (по 12-ти дом).

Ако гледаме Г. по 7-мия ти дом, се вижда разривът в отношенията ви - Луната (ти) и Сатурн (Г.) са били наскоро в квадратура. По тази карта изглежда, че нейната позиция е по-силната. Луната е заточена в нейния знак, докато Сатурн екзалтира в знак, в който Луната няма специални есенциални достойнства. Може би ти се чувстваш слаба пред нея в момента, докато тя се чувства силна без да се интересува много от теб. Сатурн е в съвпад с Гина (гама от Гарван, ударението е върху последната сричка), а на тази звезда се придава негативно влияние - алчност, отмъстителност, стремеж към материални придобивки. Луната е в съвпад с много благотворна звезда - Денеб (алфа от Лебед), чието действие е подобно на това на Марс и Юпитер, придаващо ти смелост и желание за борба. Справка - http://www.astrologycom.com/fixedstars.html.

Нейните намерения се управляват от Юпитер, чийто единствен апликиращ аспект в рамките на знака е квадрат с Луната. Възможно е намеренията й да влязат в конфликт с теб. Управителите на 3-тите ви домове няма да имат апликиращ аспект. Но Меркурий (твой У3) ще бъде в квинкокс със Сатурн. По-скоро е възможно индиректно противопоставяне помежду ви.

Ти питаш дали тя иска да ти отнеме онова, което е твое. Малко ми е трудно да определя по кой дом "твоето". Ако са интереси, движимо имущество, пари, изобщо онова, на което много държиш, би трябвало да е по 2-рия ти дом, ако е интелектуална собственост, може би по 9-ти дом, ако е недвижимо имущество - по 4-ти, любим мъж - по 5-ти и т.н. Затова първо ще погледна по 2-ри дом. Твоят 2-ри дом се управлява от Слънцето, което много скоро напуска Телец. Все още Сатурн и Слънцето имат общ диспозитор, така че в това Г. може да вижда възможност да ти отнеме "твоето". Но "твоето" е в знак на екзалтация на Луната, т.е. вижда теб във възможно най-добрата светлина. Ситуацията обаче е на път да се промени, тъй като Слънцето навлиза в триплецитен знак на Сатурн, където ще направи тригон с него. Изглежда, че пред нея се отваря възможност да получи "твоето". Обаче ако "твоето" е твоят любим мъж, можеш да бъдеш спокойна. Петият ти дом се управлява от Марс в знака на твоята екзалтация - човекът те боготвори, а Сатурн е в знака на неговото заточение - Г. не се интересува от него. Същото важи и ако иска да ти отнеме кариерата, успеха. Няма да успее.

Сатурн е в 4-тия ти дом. Да не става дума за дом, къща, друго недвижимо имущество? И тук би трябвало да случи на камък, защото Венера е на път да сключи квинкокс със Сатурн.

Извинявай, ако греша. Успех и се пази за всеки случай! :wub:

*

Stella

• 7765
« Отговор #7737 -: Май 22, 2011, 01:04:27 am »
Имам хорарен въпрос. Завижда ли ми тази, за която си мисля, с име Г. и опитва ли се или поне надява ли се тайно да ми отнеме това, което считам за свое?

Питащата се управлява от луната, която е в заточение (слаби есенциални достойнства), но и в слаби акцидентални.
Жената, за която се пита се управлява от Сатурн, който е със силни есенциални достойнства (екзалтация) и силни аксидентални достойнства (ъглов по дом). Аспектът между двете планети е отрицателен, поради което отговорът е "НЕ". Добре поставена планета (откъдето и да я погледнеш, не може да завижда на една слабо поставена. По-скоро мисля, че е обратното, изхождайки от факта, че Луната се управлява от Сатурн. Твърде много си обсебена от мнението на тази жена - ти се намираш в знак, в който нейния сигнификатор е на трон.

*

Stella

• 7765
« Отговор #7738 -: Май 22, 2011, 01:53:43 am »

По-скоро мисля, че е обратното, изхождайки от факта, че Луната се управлява от Сатурн. Твърде много си обсебена от мнението на тази жена - ти се намираш в знак, в който нейния сигнификатор е на трон.

Аз не съм обсебена от мнението на тази жена. Знам, че тя не може да ми бъде конкуренция, но мислех, че тя може да ми завижда и да ми е повлияла нещо с негативните си мисли.

Няма как да ти завижда, понеже знакът, в който твоят сигнификатор (Луна) е в заточение, нейният сигнификатор е на трон, т.е. тя е по-доре поставена.

« Отговор #7739 -: Май 24, 2011, 06:19:05 pm »
Не мога да намеря грахта! ;D Къде е грахта?  ;D 12,14 ч СФ