Хело, аз нямам 30 години, но животът ми може да се окачестви като много бурен и единственото правилно нещо, което се научих е, че човек трябва да си следва сърцето и в никаккъв случйн да не взима за важните неща рационални решения.
"Сега няма пари за хора, занимаващи се професинално с алтернативна терапия - рисунки и тн. в БГ", така казваш, ама ако там са хората на твойте честоти и на някоя международна конференция срещнеш някой, който ти даде път за цял живот... и аз познавам момиче, което по европейски проекти работи това (завършила е художествена гимназия) и само с деца работи, много е щастлива и изкарва добри пари.
Аз лично вече 9 години се боря, да "излезна" от този начин на мислене - кое носи пари, кое има перспектива, защото възможностите са без край, стига да се БОРИШ и да ВЯРВАШ (нищо няма на готово). А иначе само се забиваш при хора, които не са за теб и те изсмукват енергийно. Мен университета ме довърши........ не ми стигаше 12 год средно образование - промиване на мозъка, ами и после, съвсем да ме объркат. Но хората са прости, вземи си диплома за всеки случай.
И най-фрапиращия случай около мен - мой приятел много искаше да се занимава с татуировки, заразя всичко, замина за Швеция, там работи 3-4 години, сега има СУПЕР успешно студио за татуировки в Холивуд, женен за българка, получила Оскар (аниматор в Пиксар) и така, много добър и щастлив живот, защото си послуша сърцето, пое си рисковете, плати си цената, обаче също няма 30 години, а аз цикля ли цикля... (излизам вече де, но голяма мъка беше, точно щот мислех като теб).
СЛУШАЙ си вътрешния глас, той знае и бъдещето и кое е най-добре за теб. В БГ вече има много богати хора, които биха давали пари за такива неща. Обаче трябва да си изградиш име, да си истински професионалист, точна, да работиш много, но не е невъзможно.