Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1168361 Прегледи
*

vanilla

• **
  • 1578
Re:хорарен въпрос
« Отговор #7960 -: Юли 06, 2011, 06:37:09 pm »

Браво, честито! Значи положените усилия в последния момент все пак си заслужават. ;)

А с колко и преди всичко КАК, ако не е тайна?  ;D
Благодаря  :blink: определено си заслужават..... :blink:
имам 4-ка....
имах телефон на един преподавател от университета....обадих му се и ходих 2 дни на уроци....той ми обясни конкретни типове задачи, коит винаги ги има на изпита.....
така стана работата....... ;D

« Отговор #7961 -: Юли 06, 2011, 06:45:29 pm »
Наистина е много важно да ходиш при преподавател, който знае какви задачи се дават. Да не говорим, че той знае колегата му към какви има афинитет да дава. А и си трябва малко късмет.

Аз няма да забравя, бях взела по един предмет конспекта за задочниците  ;D - 12 въпроса! :haha: Отивам, разбирам, че въпросите са  45 и ми се падат 2 от тези  12 и то точно тези, които аз знам най-добре  ;D

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #7962 -: Юли 06, 2011, 07:04:35 pm »

Аз няма да забравя, бях взела по един предмет конспекта за задочниците  ;D - 12 въпроса! :haha: Отивам, разбирам, че въпросите са  45 и ми се падат 2 от тези  12 и то точно тези, които аз знам най-добре  ;D

това си е чист късмет.....на мен не ми върви...аз трябва да съм положила някакви усилия първо и тогава ми се дава "късмет".... :blink:
имам квадрат Сатурн/Юпитер.... май от това ще да е....  :blink: ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7963 -: Юли 06, 2011, 07:13:16 pm »
Супер си, Ванила! Успех и в дипломирането!
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #7964 -: Юли 06, 2011, 07:17:12 pm »
Супер си, Ванила! Успех и в дипломирането!
Мерси Съни  :58:

« Отговор #7965 -: Юли 06, 2011, 07:17:41 pm »

това си е чист късмет.....на мен не ми върви...аз трябва да съм положила някакви усилия първо и тогава ми се дава "късмет".... :blink:
имам квадрат Сатурн/Юпитер.... май от това ще да е....  :blink: ;D

Локус фортуната е в първи дом на хорара, но аз не бих се доверила само на нея при прогноза.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #7966 -: Юли 06, 2011, 08:29:21 pm »
ами аз още съм доста далеч от хорарната....да не казвам и от наталната...но се мъча...все някога ще успея....  :confuse3: :blink: ;D

« Отговор #7967 -: Юли 07, 2011, 05:07:59 pm »
Аз мога да опитам, но не мога да гарантирам, че ще дам верен отговор.
Това, в което съм сигурна, е че този, който задава въпроса, се отнася по 1-ви дом (ако участва пряко във въпроса, както в случая). Така твоят приятел, след като сам е задал въпроса си, се управлява от Марс. Момичето, което е поканено, може да бъде отнесено най-общо по 7-мия дом, но не знам доколко би било правилно това, защото те нямат връзка, т.к. не са се виждали реално. Луната клони към върха на 7-мия дом, а често положението на Луната по дом дава насока за дома на въпроса (квезита). Другият вариант е момичето да бъде отнесено по 5-тия дом на питащия, тъй като предполагам, че той има някакви (романтични) чувства към нея.

Ако момичето е по 7-мия му дом, тя се управлява от Венера. Марс и Венера не се виждат (нямат апликиращ аспект). Той е Марс в Близнаци, а момичето е Венера в Рак. Венера няма есенциални достойнства в Близнаци, а Марс е в падение в Рак - изглежда ми, че момчето не е кой знае колко заинтересувано от това момиче (а и с този Уран на АС, по-скоро търси приключение), а момичето не изглежда да има добро мнение за момчето. Извинявам се, ако това не е вярно, само тълкувам положението на управитете по знаци. Може да е нещо разочарована от него в момента, например, или неуверена в неговите намерения. С този екзалтиран Сатурн в нейния 1-ви дом, тя е сериозна и се нуждае от потвърждение, че може да му вярва, например.
Гледаме 3-тите им домове за евентуална среща, контакт някакъв между тях. Неговият 3-ти дом се управлява от Меркурий, нейният - от Юпитер. Между двете планети има разходящ аспект, т.е. контакт между двамата е бил осъществен, но аспектът е дисхармоничен - квадрат - по-скоро не са останали удовлетворени от него, не се е получила уговорката. Венера е в 4-тия дом на момчето, домът му, къщата му, което е един знак за осъществяването на гостуването. Проблемът е, че Луната (въпросът и неговият ход, а също и питащият) е без курс в момента, което не предполага по-нататъшно развитие засега. Засега, защото Луната скоро сменя знака и ще бъде във Везни. Така изглежда, че решаването на въпроса остава в ръцете на момичето, тъй като Марс е заточен във Везни. Обстоятелствата ще се сменят и той няма да има какво да направи повече по въпроса. В момента, докато Луната е в Дева, знака на падение на Венера, изглежда, че обстоятелствата са срещу момичето.

Ако отнесем момичето по неговия 5-ти дом, тя се управлява от Луна без курс, т.е. отново няма сходящ аспект между техните управители. Отново ми изглежда като "не" - има повече индикации за отрицателен отговор, отколкото за положителен. На Луната й предстои опозиция с Нептун веднага след смяната на знака. И двамата най-добре да се пазят от заблуди и от вкарване на другия в заблуда.
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 05:21:52 pm от Mirabella »

« Отговор #7968 -: Юли 07, 2011, 06:35:10 pm »
Модерното разбиране за "Луна без курс" е, когато Луната няма повече мажорни апликиращи аспекти с планети в рамките на знака, в който се намира. Под "мажорни аспекти" обикновено се рабира: съвпад, секстил, квадрат, тригон или опозиция. Някои хорарни астролози разглеждат и квинкокса (150гр.) като мажорен аспект. Също така под "аспекти" някои астролози разбират само аспекти с планети от септернера - Слънце, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн. Други астролози включват и Уран, Нептун и Плутон. В картата на поставения от теб въпрос Луната се намира в 27-мия градус на Дева и тъй като няма планета в този или по-голям от него градус, в който и да е знак, Луната няма как да направи мажорен аспект с друга планета.

В хорарите освен планетите се използват и техните антиси и контраантиси, но не толкова често, поне по мои наблюдения. Антисата е огледалният образ (сянката) на дадена планета спрямо оста 0 гр. Рак/0 гр. Козирог (оста на слънцестоенето). Контраантисата е огледалният образ относно оста 0 гр. Овен/0 гр. Везни (оста на равноденствието), т.е. срещуположната точка на антисата (на 180 гр. от нея). Отчитат се основно съединения на планети с антиси и контраантиси. Съединението с антиса има смисъл на положителен аспект, а с контраантиса - на отрицатален.

Така в картата на въпроса антисата на Уран (4 гр. и 34 мин. в Овен) се намира на 25 гр. и 26 мин в Дева. Луната е подминала този градус, възможно е в развитието на въпроса досега да е имало неочакван поврат, който да е бил положителен за питащия. Антисата на Сатурн (10 гр. и 55 мин.) се намира на 19 гр. и 5 мин. в Риби. Следователно контраантисата на Сатурн е на 19 гр. и 5 мин. в Дева. Луната също е подминала този градус - възможно е да е имало непреодолими препятствия в развитието на въпроса преди да настъпи положителният обрат.
Антисата на Марс се намира на 18 гр. и 50 мин. в Рак. Венера е на път да се съедини с нея. И Венера е в 4-ти дом на питащия - това са аргументите за положителен отговор. За отрицателен са липсата на мажорен сходящ аспект между Венера и Марс, както и липсата на такъв между управителите на 3-тите им довоме (комуникацията), а също и липсата на курс на Луната.

Дано и някой друг по-разбиращ от мен се изкаже. Аз също все още се уча.

Планета                   Антиса                             Контраантиса
-----------------------------------------------------------------

X гр. в Овен             30-X гр. в Дева                 30-X гр. в Риби
X гр. в Телец           30-X гр. в Лъв                   30-X гр. във Водолей
X гр. в Близнаци       30-X гр. в Рак                   30-X гр. в Козирог
X гр. в Рак               30-X гр. в Близнаци           30-X гр. в Стрелец
X гр. в Лъв               30-X гр. в Телец               30-X гр. в Скорпион
X гр. в Дева             30-X гр. в Овен                 30-X гр. във Везни
X гр. във Везни         30-X гр. в Риби                 30-X гр. в Дева
X гр. в Скорпион       30-X гр. във Водолей         30-X гр. в Лъв
X гр. в Стрелец         30-X гр. в Козирог             30-X гр. в Рак
X гр. в Козирог          30-X гр. в Стрелец            30-X гр. в Близнаци
X гр. във Водолей      30-X гр. в Скорпион          30-X гр. в Телец
X гр. в Риби              30-X гр. в Дева                30-X гр. в Риби
« Последна редакция: Юли 08, 2011, 02:24:53 am от Mirabella »

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #7969 -: Юли 08, 2011, 07:24:08 am »
Снимките по кой дом са? 3-ти? Бях чела, че нат. Венера в 3ти - дава фотогеничност.

При зададен въпрос, свързан с другиго, имаме апликиращ съвпад на У7 (Луна) с У1(Сатурн) - това че ще се срещнат ли означава? В случая, когато Луната е сигнификатор и на квезита, и на въпроса.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7970 -: Юли 08, 2011, 06:34:18 pm »
Шрея, уточни какъв е въпроса? А най-добре качи и картата.

*

abroad

• 2187
« Отговор #7971 -: Юли 09, 2011, 02:41:42 am »
Чувства ли се застрашен от мен А.? Това ли е причината за сегашното поведение? :blink:
става дума за работни отношения

« Отговор #7972 -: Юли 09, 2011, 03:12:08 am »
А. е в знака на твоята екзалтация - определено те вижда като нещо голямо. Луната в 3-тия му дом идва от квадрат със Слънцето в 1-ви му дом - може би човекът има някакви вътрешни проблеми (финансови), които си изкарва на околните? Луната е без курс вече. Ти не питаш за развитие, но не би трябвало да има такова. Вашите управители са разходящи.

С този квадрат Слънце-Луна и Луна в 3-тия му дом във Везни ми се струва,че човекът може да иска да бъде много общителен и социален, но има някакви комплекси, които избива, някаква занижена самооценка или напротив - има се за много голяма работа или му се иска да е такава, но съзнава, че не е и от това го боли.
« Последна редакция: Юли 09, 2011, 04:21:03 am от Mirabella »

*

abroad

• 2187
« Отговор #7973 -: Юли 09, 2011, 03:14:20 am »
Благодаря, Mirabella :blink:
Има резон казаното

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #7974 -: Юли 09, 2011, 08:43:41 am »
Въпросът е зададен преди 2 мес., но би трябвало да няма проблем, надявам се :)

Има ли смисъл да търся връзка с Х. (назован по име)? Имам предвид да се опитам да подновя някакви взаимоотношения. И преди съм задавала въпроси за този човек, и го гледаха по 7-ми дом.  :rolleyes:

Картата не ми се вижда особено перспективна. Последният аспект на Луната е опозиция със Слънцето, което е негативен отг. Въобще, Луната все опозиции :(
« Последна редакция: Юли 09, 2011, 09:00:32 am от Shreya »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7975 -: Юли 09, 2011, 09:12:52 am »
Чувства ли се застрашен от мен А.? Това ли е причината за сегашното поведение? :blink:

Май да. Може би е в по-слаба позиция от теб специално в това към което се стреми. Ама някак подмолно може и да го постигне поне за известно време. В очите на някого поне засега, той го докарва, минава, където трябва. Сории, ако е така или ако греша да не те подведа нещо...Ама ти добре си тежиш на мястото, вероятно няма от кой знае какво да се опасяваш, въпреки него. Струва ми се, че нещата са в твои ръце, когато дойде момента да се решат, ти ще си тази, която ще определя правилата.   
А съществува ли вариант този човек да има "по-специално" отношение към теб и да не се дължи само на работната конкурентна среда? И отговаря ли си на дц - толкова кардинал ли е?   

п.п.Шрея, да не я махнеш, утре който може ще се включи, ще помисля и аз. Така, както питаш, е по 7-ми дом, да.   

*

abroad

• 2187
« Отговор #7976 -: Юли 09, 2011, 05:20:33 pm »

В очите на някого поне засега, той го докарва, минава, където трябва.

мдам :thinking:

А съществува ли вариант този човек да има "по-специално" отношение към теб и да не се дължи само на работната конкурентна среда? И отговаря ли си на дц - толкова кардинал ли е?   

не мисля
и да - толкова е кардинал ;D

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #7977 -: Юли 10, 2011, 11:56:15 am »

п.п.Шрея, да не я махнеш, утре който може ще се включи, ще помисля и аз. Така, както питаш, е по 7-ми дом, да.   
Няма да я махна, но има предимно опозиции и не предполага положителен отг. Обаче има и доста съвпади :rolleyes: У5/У11 са в съвпад, но под лъчите на Слънцето. У1 и У7 също имат апликиращ съвпад. Но тези опозиции... У1 ще се размине с опозиция на Мерк (У5 и У6), но не и Луната, която в случая е и сигнификатор на квезита.:rakeattack:
« Последна редакция: Юли 10, 2011, 12:05:00 pm от Shreya »

« Отговор #7978 -: Юли 10, 2011, 05:54:56 pm »
Въпросът е зададен преди 2 мес., но би трябвало да няма проблем, надявам се :)

Има ли смисъл да търся връзка с Х. (назован по име)? Имам предвид да се опитам да подновя някакви взаимоотношения. И преди съм задавала въпроси за този човек, и го гледаха по 7-ми дом.  :rolleyes:

Картата не ми се вижда особено перспективна. Последният аспект на Луната е опозиция със Слънцето, което е негативен отг. Въобще, Луната все опозиции :(

Малко ми е трудно при така зададен въпрос. "Дали има ли смисъл?"... Неговият управител е в знака на екзалтацията на твоя - би трябвало човекът са има добро мнение за теб, да те вижда в най-добрата ти светлина. От друга страна чувствата му се управляват от изгорен Юпитер в знака на заточението на твоя управител. Луната отива на опозиция с Юпитер - и той сам не е наясно с чувствата си.
Комуникацията между вас ми изглежда нарушена, както се казва. Преди Луната да се съедини със Сатурн, т.е. преди да формирате взаимоотношения, Луната ще има опозиция с Марс на трон. След това Марс ще опонира и Сатурн. Марс управлява 4-ти от 7-ми - краят на отношенията ви от твоя гледна точка и се намира в твоя 3-ти дом. Така ми изглежда, че ти си прекъснала отношенията си с този човек, някакси може би прибързано, ядосана от негова постъпка или по-точно от липсата на такава (негов У3 Меркурий е ретрограден и под лъчите на Слънцето - не е имал много възможности да направи нещо по въпроса).

*

dobro

• 35
« Отговор #7979 -: Юли 10, 2011, 08:42:49 pm »
Здравейте,  и  аз  имам  подобено питане  Дали  има смисъл ...  но  май по-добре да  попитам - Има  ли  бъдеще връзката  ми  с  Д.?,  че  имам  усещането, че  го "губя малко по-малко". ... а  го  обичам до безумие  :( Дали да  пазя  надежди, някакви ?
Моля,  който   има  възможност да  поглене ! Мирабела  ще  съм ти безкрайно благодарна, ако можеш и ти да се изкажеш. :blink:

Благодаря