Аз мога да опитам, но не мога да гарантирам, че ще дам верен отговор.
Това, в което съм сигурна, е че този, който задава въпроса, се отнася по 1-ви дом (ако участва пряко във въпроса, както в случая). Така твоят приятел, след като сам е задал въпроса си, се управлява от Марс. Момичето, което е поканено, може да бъде отнесено най-общо по 7-мия дом, но не знам доколко би било правилно това, защото те нямат връзка, т.к. не са се виждали реално. Луната клони към върха на 7-мия дом, а често положението на Луната по дом дава насока за дома на въпроса (квезита). Другият вариант е момичето да бъде отнесено по 5-тия дом на питащия, тъй като предполагам, че той има някакви (романтични) чувства към нея.
Ако момичето е по 7-мия му дом, тя се управлява от Венера. Марс и Венера не се виждат (нямат апликиращ аспект). Той е Марс в Близнаци, а момичето е Венера в Рак. Венера няма есенциални достойнства в Близнаци, а Марс е в падение в Рак - изглежда ми, че момчето не е кой знае колко заинтересувано от това момиче (а и с този Уран на АС, по-скоро търси приключение), а момичето не изглежда да има добро мнение за момчето. Извинявам се, ако това не е вярно, само тълкувам положението на управитете по знаци. Може да е нещо разочарована от него в момента, например, или неуверена в неговите намерения. С този екзалтиран Сатурн в нейния 1-ви дом, тя е сериозна и се нуждае от потвърждение, че може да му вярва, например.
Гледаме 3-тите им домове за евентуална среща, контакт някакъв между тях. Неговият 3-ти дом се управлява от Меркурий, нейният - от Юпитер. Между двете планети има разходящ аспект, т.е. контакт между двамата е бил осъществен, но аспектът е дисхармоничен - квадрат - по-скоро не са останали удовлетворени от него, не се е получила уговорката. Венера е в 4-тия дом на момчето, домът му, къщата му, което е един знак за осъществяването на гостуването. Проблемът е, че Луната (въпросът и неговият ход, а също и питащият) е без курс в момента, което не предполага по-нататъшно развитие засега. Засега, защото Луната скоро сменя знака и ще бъде във Везни. Така изглежда, че решаването на въпроса остава в ръцете на момичето, тъй като Марс е заточен във Везни. Обстоятелствата ще се сменят и той няма да има какво да направи повече по въпроса. В момента, докато Луната е в Дева, знака на падение на Венера, изглежда, че обстоятелствата са срещу момичето.
Ако отнесем момичето по неговия 5-ти дом, тя се управлява от Луна без курс, т.е. отново няма сходящ аспект между техните управители. Отново ми изглежда като "не" - има повече индикации за отрицателен отговор, отколкото за положителен. На Луната й предстои опозиция с Нептун веднага след смяната на знака. И двамата най-добре да се пазят от заблуди и от вкарване на другия в заблуда.