Шрея, Луната идва от опозиция с управителя на 12-тия ти дом Венера. Дали не си я разсконспирирала вече? Нейният управител Юпитер не е зле настроен към твоя Меркурий, същото важи и за управителя на 3-тия й дом. Луната е имала тригон с нейния управител и квинкокс с твоя, но това още не е скриване на информация, просто обстоятелствата са й помогнали повече отколкото на теб в даден момент в миналото. Вашите управители са били в квадратура - явно не се спогаждате особено добре, преследвате различни интереси. Но като изключим този минал аспект, Меркурий в Лъв и Юпитер в Телец са безразлични един към друг. Юпитер екзалтира Луната, докато Луната е в знака на падението на Юпитер - мисля, че не може да скрие истината. Луната отива на опозиция със Слънцето - истината ще лъсне.
Маяна, Луната е в кардинален знак в 12-тия ти дом, твоят управител е също кардинален - мисля, че търсиш бързо решение дори за трайна емиграция в Америка. Управителят ти е много силно поставен - екзалтиран по знак в 9-тия ти дом - няма пречка, която не си решена да остраниш по пътя към Америка. Америка (чужбина) я гледам по 9-тия ти дом, който се управлява от Венера в Рак. Сатурн е екзалтиран в знака на Венера - чувстваш се отлично в Америка (помня, че си споделяла това и картата го потвърждава), докато Венера е в знака на заточение на твоя управител. Двете планети са в квадратура, но не мога да видя от тази карта дали е разходяща. Предполагам е такава, т.е. имало е съвсем наскоро пречки пред теб да заминеш. Луната има сходящ тригон с Юпитер (У3 - кратки пътувания) и опозиции с твоя управител и Венера. Последният аспект на Луната е отново опозиция - със Слънце. Мисля, че може да имаш възможност за кратко пътуване до там, въпреки че обстоятелствата не те подкрепят много (Луна в квадрат с твоя управител). Както ти каза, може и с помощта на приятелките ти там (поне покана ще трябва да ти изпратят). Като цяло аспектите за "не" са повече отколкото тези за "да". Дано стане работата - да разчитаме на Юпитер. Но ако този квадрат между Венера и Сатурн е сходящ, работата не ми харесва.