Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1169837 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8120 -: Август 20, 2011, 01:18:08 pm »

Въпросът е "Да тръгна ли на този курс?"

Давам обратна връзка.  :blink:

Записах се на курса, макар и след известни колебания.
Тази сутрин видях, че имам отговор в мейла от преподавателката и преди малко й се обадих.

Странният на пръв поглед хорар може просто да е показвал, че курсът няма да е това, което аз съм си представяла първоначално.
Сега се уточни, че ще се проведе утре във вид на целодневен семинар - първа част теория и втора част практика. И ще е нещо повече от практически курс - ще има запознаване и с индийската култура, обичаи, традиции...

Освен това преподавателката спомена, че го прави пробно и още не се е сформирала група, имало вероятност да се отложи за септември, засега щяло да се провежда само веднъж месечно. Ето това е да организираш курс по ретро Меркурий!  ;D По същия начин се получи и със семинара по индийска астрология, организиран от един мой познат преди две седмици, на който присъстваха само трима души, не успя да събере повече.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8121 -: Август 20, 2011, 01:54:21 pm »
Има и още нещо интересно, което установих впоследствие.
Хорарът е "проговорил" от самото начало.  :blink:
АС и МС в хорара съвпадат с повечето лични планети на преподавателката, а Луната й попада върху съвпада Слънце-Венера-Меркурий в картата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8122 -: Август 23, 2011, 10:31:56 pm »
Давам обратна връзка, за хорара, който бях пуснала относно квартирата:
Намерих си подходяща квартира, но си я избирах по нета. Дано да няма разлика с действителността :rolleyes: най-много ме зарадва, че към всяка стая има голяма тераса и банята е с хидромасажен панел  ;D Парите не са много  :-\

« Отговор #8123 -: Август 23, 2011, 10:43:15 pm »
И на мен много ми харесват индийските танци и музиката им и изобщо тяхната култура! Дори наскоро си изтеглих музиката от индийския филм "Вер и Зара", който повтаряха преди няколко седмици. Като малка исках да уча хинди в СУ, но нямах никакъв шанс.
Лили, ще те следя за обратна връзка за курса.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8124 -: Август 23, 2011, 10:47:42 pm »
Лили, ще те следя за обратна връзка за курса.

Обратна връзка дадох по-горе, но засега няма да има редовен курс.
Иначе в София има редовни занятия, при това на няколко места, доколкото разбрах.
Във Варна много малко хора проявяват сериозен интерес към такива занимания, затова на този етап не е много рентабилно да се води такъв курс тук, не може да се събере група.
Евентуално около 20 септември може да има още един такъв, но отново ще се проведе като workshop - целодневен практически курс, а не редовни тренировки по 2-3 пъти в седмицата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8125 -: Август 26, 2011, 02:53:19 pm »
Лили, Капка Кумар я познавам лично от години, учила се е да танцува "индийски танци" от телевизията и интернет.
Така че, съвсем спокойно си пускай youtube и не се хаби да ходиш при нея. 

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #8126 -: Август 26, 2011, 02:53:29 pm »
Момичета,ще съм благодарна,ако някоя от вас погледне картата.
Става въпрос за сестра на съпруга на моя приятелка и открити й злокачествени карциноми,намиращи се в органи в обл. на гърлото .. :(
Ако гледам приятелката си по 11,съпругът би трябвало да е седми от 11-ти,а сестра му -трети от него,та мисля ,че тя е по 7-ми дом.. :-[Или греша???
Хорарната карта не ми говори нищо,но натално има съвпад на пр. скорпи Луна с нат. Марс в 4-ти(вече е претърпяла 1 операция),а следва и съвпад на пр. Марс с нат. Плутон,който е упр на 6-тия и дом.
Ето и картата с въпрос:"Ще оздравее ли Ц.?"

http://prikachi.com/images.php?images/586/3740586H.gif

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #8127 -: Август 26, 2011, 03:14:05 pm »
Момичета,ще съм благодарна,ако някоя от вас погледне картата.
Става въпрос за сестра на съпруга на моя приятелка и открити й злокачествени карциноми,намиращи се в органи в обл. на гърлото .. :(
Ако гледам приятелката си по 11,съпругът би трябвало да е седми от 11-ти,а сестра му -трети от него,та мисля ,че тя е по 7-ми дом.. :-[Или греша???
Хорарната карта не ми говори нищо,но натално има съвпад на пр. скорпи Луна с нат. Марс в 4-ти(вече е претърпяла 1 операция),а следва и съвпад на пр. Марс с нат. Плутон,който е упр на 6-тия и дом.
Ето и картата с въпрос:"Ще оздравее ли Ц.?"

http://prikachi.com/images.php?images/586/3740586H.gif

Бих те посъветвала да намериш картата на болната и да я разгледаш....Несериозно звучи за здраве да задаваме хорарни въпроси....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #8128 -: Август 26, 2011, 05:40:14 pm »
Ох, отново пускам хорар, че днес получих писмо, в което някакви мафиоти ;D ме заплашват да ме осъдят ;D
Преди 6 г. си купих един тел. със сключен договор към глобул. Използвах номера 2 години и след това прекратих, но не съм обърнала внимание на договора, в който е било отбелязано, че договора автоматично се подновява.
И днес получавам писмо, за неплатено задължение изпратено ми от някаква си измислено фирма sg-group.bg, т.е. трябва да платя тарифата, на която съм била + лихвата за 4 години назад...

Въпрос: Да платя ли задължението?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8129 -: Август 26, 2011, 05:47:36 pm »
Не, не бързай.

Наскоро не приеха ли нова разпоредба относно мобилните оператори да нямат право автоматично до подновяват договорите? Доколкото знам, вече може да прекратиш номера си предсрочно.

И мен така ме изиграха от МТел, когато през ноември исках да прекратя единия си номер, който и без това не ползвам (беше на майка ми). Казаха ми, че вече не може, защото трябвало да подам молба за прекратяване месец преди да изтече срокът на договора. След броени месеци започнаха да се подават масово жалби срещу мобилните оператори и да вървят проверки.

Цитат
И днес получавам писмо, за неплатено задължение изпратено ми от някаква си измислено фирма sg-group.bg, т.е. трябва да платя тарифата, на която съм била + лихвата за 4 години назад...

А защо не те потърсят директно от Глобул, на които би трябвало да си длъжник?
Каква е тази Сиджи груп, никому неизвестна фирма?
Знаеш ли колко измами има с измислени "фирми"-събирачи на задължения?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #8130 -: Август 26, 2011, 05:48:32 pm »
Пусни жалба.

« Отговор #8131 -: Август 26, 2011, 05:54:45 pm »
Това са мутри, наети от Глобул да им събират задължанията главно от бивши клиенти - http://www.vsekiden.com/59823, http://www.razkritia.com/26644/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%E2%80%9E%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D1%83%D0%BB%E2%80%9D-%D1%81%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5/.

Романтика, няма ли давност върху тези задължения? 3 години чета из нета?

Не им плащай и не им се обаждай - така съветват из нета. Пусни в google и първо проучи. Ето тук още един линк, който чета в момента - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=216902&start=15.

Възможно ли е това да е измамническа схема, като тези от сорта на "бабо Радке, синът ти се обажда, утрепах тука един човек и трябва да се платят 10 000 лв., за да не влезна в затвора"? В смисъл, бирниците са си реални, съществуват, били изкупили длъжниците на Глобул, но дали не превишават правомощия?

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=216902&start=15
Цитат
Абе някой вързва ли им се на тея лайнари мутри
защо се шашкате така.
Единствения законен начин по който може някой да ти вземе пари е със СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ!!!! Всичко друго не незаконно , мутренско и подсъдно
Ако някой иска да ти влезе в апартамента това може да е единствено съдия изпълнител или полиция(доброволно или с разрешение на съдя както и последващо такова Ако има ДП разбира се)
Запор налага единствено СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ по българското законодателство и то след доброволна писмена покана - такив Хвърчащи бележки че някой имал да дава нещо на някого и бележките не са от съдия изпълнител - могат да си наврат в Гъза (без извинение)
Ако подобен боклук дойде да ви притеснява у вас изходите са 2 :
1.Потрошавате го
2.Звъните в полицията и казвате ,че лице иска да проникне в жилището Ви , без ваше съгласие - такива сопи ще отнесе бабаита , че лошо ще му стане

Запомнете :САМО И ЕДИНСТВЕНО СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ СЪВМЕСТНО С ОРГАНИТЕ НА МВР МОЖЕ ДА ВЛИЗА В ДОМА ВИ И ДА ВЗЕМА ИМУЩЕСТВО И ТО СЛЕД ПОЛУЧЕНА ПИСМЕНА ПОКАНА В КОЙТО МАКСИМАЛНИЯ СРОК Е 14 ДНИ!!! ВСИЧКО ДРУГО Е НЕЗАКОННО И НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ , НИТО ИМ СЕ ОБАЖДАЙТЕ!!!

Пример:
Сестра ми в София люлин3 има начислени около 860 лева за вода - незнайно как след като е плащала редовно!!!
Сигурно има около 5 такива заплашителни писма за 2 години и то писма а не покани!
Една стотинка не е платила на тея говна досега и никой още нищо не е запорирал нито е взел!

Така че тея кавали да го духат!
Не се подвеждайте колеги!

п.с.
Юрист съм и затова знам какво пиша и казвам, който не вярва да прочете ГПК и Закона за Частинте Съдебни Изпълнители!

ГПК - http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135558368

Закон за Частните Съдебни Изпълнители - http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135503796
« Последна редакция: Август 26, 2011, 06:04:19 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8132 -: Август 26, 2011, 06:05:25 pm »
Ебаси наглите!
Ама то цялата държава е така, що ли се чудя?!

Цитат

Така например от “Глобул” обясняват на абонатите си, че тяхната система автоматично праща съобщения, ако се дължи сума по сметката на абоната. Дори и сим-картата да не се ползва, това нямало никакво значение, тъй като ако сте на абонаментен договор, отново може да натрупате сметка.

Ани, не трябваше ли всеки месец да пращат фактури, ако си била абонат на този оператор?
Мтел разпраща фактури, дори ако няма никакви натрупвания по сметката и дължиш само месечната такса за номера, който ползваш.

И как става далаверата им - спираш сим картата, продължават да се трупат сметки, че накрая и с лихва?
През цялото това време не си ли получавала фактури за дължимите суми, не си ли получавала уведомления за непогасени задължения към тях? Във всяка една фирма това периодично се прави, а не да чакат да мине срокът на давност, да ти пратят мутри и да те заплашват със съдилища, за да си вземат абонаментната такса, която тихомълком са ти начислявали през цялото време!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8133 -: Август 26, 2011, 06:06:29 pm »
Да питам още нещо последно. Ти си прекратила договора или не? Ако си го прекратила, няма как да ти го подновят автоматично. Както цитирах по-горе, само съдебен изпълнител има право да взима каквото и да е от когото и да е и то въз основа на съдебен акт.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8134 -: Август 26, 2011, 06:09:50 pm »
Там е проблемът, че може да е извадила сим картата, но да не се е сетила да иде до някой офис на Глобул и да ги уведоми, че иска да прекрати договора.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8135 -: Август 26, 2011, 06:18:38 pm »
Лили, лошото е, че аз не съм прекратила договора. Реших, че след като ми изтече 2-годишния договор и щом като вече не използвам услугите, всичко приключва, но за жалост не.
Аз трябва да им платя абонаментния план, на който съм била + лихвите.

Уран, няма смисъл на пускам жалби, то в БГ - кой изобщо ги разглежда?

Обадих се на телефона, който е посочен в писмото и получих изключително отвратително отношение на консултанта. Заплаши ме, че ако не платя до 7-дневен срок ще ми добавят й всички съдебни разноски, адвокатски хонорари и др.  ;D

Там е проблемът, че може да е извадила сим картата, но да не се е сетила да иде до някой офис на Глобул и да ги уведоми, че иска да прекрати договора.

Да, не отидох и там ми е грешката. Поне ще ми е за урок вече, ама след дъжд качулка.

Мирабелла, благодаря ти. Ще плащами това, то се е видяло, че няма да ме остават на мира, докато не платя...

Благодаря много за отговорите!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8136 -: Август 26, 2011, 06:19:08 pm »
Между другото, за въпросната фирма "СГ Груп" много неприятни неща чета - как заплашвали с бой, упражнявали психически тормоз и т.н.

Така че, Романтика, на теб ти се е разминало засега това изживяване, отървала си се само с писмо.
Ако все пак станат по-настоятелни, съветвам те да подадеш жалба срещу Глобул за незаконно разпространяване на личните ти данни, с които впоследствие си била издирена, тормозена и заплашвана (това не ти го пожелавам да се случи, но вече тръгнах да фантазирам, взех присърце казуса  ;D).

Такива цървули само един як бой ще ги оправи! Събирачи на задължения, ха ха ха.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #8137 -: Август 26, 2011, 06:20:23 pm »

Вероятно просто е спряла да ползва услугите и Сим-картата, без да е
прекратила договора с писмено предизвестие.
Никакви пари не се плащат на разни мутри, колко е голяма сумата ?
Съда не се занимава с малки суми и не могат да заведат съдебен иск,
само плашат гаргите   :-[
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8138 -: Август 26, 2011, 06:21:36 pm »
Обадих се на телефона, който е посочен в писмото и получих изключително отвратително отношение на консултанта. Заплаши ме, че ако не платя до 7-дневен срок ще ми добавят й всички съдебни разноски, адвокатски хонорари и др.  ;D

Блъфират!
Изчакай и подай жалба за тормоз и злоупотреба!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8139 -: Август 26, 2011, 06:23:02 pm »
Юлиян Бойчев Цампаров ЕГН 8207141044 - ето този е собственика на фирмата рекетьор.