Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1169231 Прегледи
*

Moonlady

• **
  • 1112
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8140 -: Август 26, 2011, 06:23:49 pm »
Обадих се на телефона, който е посочен в писмото и получих изключително отвратително отношение на консултанта. Заплаши ме, че ако не платя до 7-дневен срок ще ми добавят й всички съдебни разноски, адвокатски хонорари и др.  ;D

Блъфират!
Изчакай и подай жалба за тормоз и злоуптреба!
+
Отговори им писмено на тяхното писмо, че оспорваш задълженията и толкова
Естествени минерали и амулети

*

Uran

• 6041
« Отговор #8141 -: Август 26, 2011, 06:24:07 pm »
Не съм юрист, но щом не си подписвала анекс към договора, не може той да се продължи "автоматично". В облигационното право са необходими 2 страни.

« Отговор #8142 -: Август 26, 2011, 06:24:42 pm »
От тази година се отменя автоматичното подновяване, но ти си заварен случай. А на тия им кажи, че няма да платиш. Ако искат да те съдят  ;D А за да те съдят трябва първо да ти изпратят нотариална покана - е тогава вече може и да палтиш, за да не наемаш адвокат  ;D Това всичкото, ако наистина нямаш намерение да плащаш. ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #8143 -: Август 26, 2011, 06:25:18 pm »
Никакви пари не се плащат на разни мутри, колко е голяма сумата ?
Съда не се занимава с малки суми и не могат да заведат съдебен иск,
само плашат гаргите   :-[

Сумата дотук е около 250 лв.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8144 -: Август 26, 2011, 06:25:27 pm »
ето този е собственика на фирмата рекетьор.

Тау-квадрат Слънце (Рак) - Луна (Овен) - Марс/Плутон (Везни).  ;D

Виждаш ли защо се е насочил в "силовия" бизнес - астрологията работи.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8145 -: Август 26, 2011, 06:26:59 pm »
Юлиян Бойчев Цампаров ЕГН 8207141044 - ето този е собственика на фирмата рекетьор.

На този можеш да му кажеш, че не е хубаво човек да се нервира, когато Сатурн му транзитира в съвпад Марса и Плутона   ;D ;D ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #8146 -: Август 26, 2011, 06:27:39 pm »
ето този е собственика на фирмата рекетьор.

Тау-квадрат Слънце (Рак) - Луна (Овен) - Марс/Плутон (Везни).  ;D

Виждаш ли защо се е насочил в "силовия" бизнес - астрологията работи.  ;D
Абе и аз имам тау със същите планети, но не съм в този бизнес, а и съм доста консенсусна що се отнася до работа. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8147 -: Август 26, 2011, 06:28:47 pm »
Абе и аз имам тау със същите планети, но не съм в този бизнес, а и съм доста консенсусна що се отнася до работа. ;D

И при мен светилата са в т-квадрат с Плутон, но ми е хилав Марс-ът.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #8148 -: Август 26, 2011, 06:29:10 pm »
Никакви пари не се плащат на разни мутри, колко е голяма сумата ?
Съда не се занимава с малки суми и не могат да заведат съдебен иск,
само плашат гаргите   :-[

Сумата дотук е около 250 лв.

Хахах...смешници - за такава сума дело не се води - напиши им ОТГОВОР ВЪЗРАЖЕНИЕ,
че оспорваш техните претенции и го прати с обратна разписка, която си пазиш

« Отговор #8149 -: Август 26, 2011, 06:30:56 pm »
Аз казах, по телефона, че няма да платя, но онзи отсреща ми крещеше лудо -
"Госпожооооооооо, ще платите, ще платите и много повече" и накрая се изсмя и затвори.

Боже, Боже в какво и с какви се забърках :-X :angry:

ПП. Имат ми всички необходими данни - 3-те имена, ЕГН, постоянен адрес, настоящ тел. номер, номер на ЛК, знам ли докъде може да стигне една мутра.... ;D

« Отговор #8150 -: Август 26, 2011, 06:31:48 pm »
Бе как ще заведат дело? Ако са искали да го заведат, са щели да го направят досега 100 пъти вместо да търсят услугите на мутри!

Минаха ли повече от 3 години от спирането на плащането?

За мобилните оператори е приложима тригодишната давност дефинирана в чл. 111 от Закона за задълженията и договорите. Сметката за телефон си е периодично еднородно задължение и по това няма никакъв спор и съмнение.

Цитат
За съжаление нищо не можеш да им направиш. Не могат да те осъдят, но могат да те гонят до дупка с телефонен тормоз и заплашителни писма.
Да, никой съд в страната ни няма да им уважи иск да си вземат парите от вас за сметки от 2003 г., защото е настъпила погасителна давност.
За мобилните оператори е приложима тригодишната давност дефинирана в чл. 111,В от Закона за задълженията и договорите. Сметката за телефон си е периодично еднородно задължение и по това няма никакъв спор и съмнение.
Ако заведат дело срещу вас ще се натоварят с излишни разноски, но ако един ден решите да им ставате абонат отново, ще трябва да си я платите сметката. И то с лихвите, които си решат че им дължите.
И не можеш да ги съдиш, че ти искат пари за суми, по които е нестъпила погасителна давност и заради това отказват да подпишат нов договор с теб. Също така нищо не можеш да им направиш, че ти оказват пряк или чрез колектор тормоз по телефона в дома или работата ти.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8151 -: Август 26, 2011, 06:32:05 pm »
Аз казах, по телефона, че няма да платя, но онзи отсреща ми крещеше лудо -
"Госпожооооооооо, ще платите, ще платите и много повече" и накрая се изсмя и затвори.

Не стига, че са нагли, а държат в офиса си и психичноболни служители.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8152 -: Август 26, 2011, 06:34:25 pm »
Във Варна зад Археологическия музей направиха малка приемна (не се сещам за името на сдружението), където се предоставят безплатни консултации срещу произвола на монополите.
В Пловдив няма ли такава организация? Подай сигнал някъде!

То и хорарът казва да не избързваш - Луна без курс.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #8153 -: Август 26, 2011, 06:34:59 pm »
Бе как ще заведат дело? Ако са искали да го заведат, са щели да го направят досега 100 пъти вместо да търсят услугите на мутри!

Минаха ли повече от 3 години от спирането на плащането?

За мобилните оператори е приложима тригодишната давност дефинирана в чл. 111 от Закона за задълженията и договорите. Сметката за телефон си е периодично еднородно задължение и по това няма никакъв спор и съмнение.

Точно така - 3 години !!!  Няма как да по съдебен ред да ги съберат тези суми,
а при заплахи и тормоз - жалби в полицията !  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8154 -: Август 26, 2011, 06:38:32 pm »
а при заплахи и тормоз - жалби в полицията !  :-[

Предлагам сега ако започнат позвънявания и заплахи по телефона, да ги изслуша културно, да ги запише на диктофон (вече се вкарах във филм  ;D) и да подаде жалба в полицията.
И да не забрави също така да подаде жалба срещу Глобул за разпространяване на лични данни! Да потърси организация, която разисква тези въпроси и жалби срещу монополите. Ще им излезе през носа, мамка им!  ;D

Оооо, вече ми е хубаво - вдигнах си за нула време адреналина!  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8155 -: Август 26, 2011, 06:47:30 pm »
Благодаря Ви много, без помоща ви съм за никъде :blink:

Засега ще изчакам, предполагам че действат там, където им мине номера, но да се надявам, да не дойдат в къщи да ме заплашват, че такива ще са способни и на убийство ;D

Не мога да осъдя глобул, защото в писмото е посочено, че всички права и необходими данни са прехвърлени на тази фирма сг груп, т.е. те са цедирани.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8156 -: Август 26, 2011, 06:49:01 pm »
Имат ми всички необходими данни - 3-те имена, ЕГН, постоянен адрес, настоящ тел. номер, номер на ЛК, знам ли докъде може да стигне една мутра.... ;D

Повод да подадеш жалба за злоупотреба, ако решат да те притискат.

Ама ти взе, че им се обади, по този начин напомняш за себе си, сега наистина може да са ти вдигнали мерника.
Иначе писмата ги разпращат служебно - където мине номерът, който се отзове.

Използват овчедушието, което се шири сред местното население, българинът е толкова притиснат вече отвсякъде и изцеден... Но тия все някъде ще изядат един голям... бой*, просто са свикнали навсякъде да минава номерът със заплахите.

Благодаря Ви много, без помоща ви съм за никъде :blink:

Няма защо, пак заповядай.  :blink:

И аз освободих малко напрежение... Ако написаното можеше да се вербализира, кой знае колко високи щяха да бъдат децибелите.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8157 -: Август 26, 2011, 06:56:42 pm »
Ето един от коментарите от линка, който пусна Мирабелла:

Цитат

Тия палячовци имат три запора на дружествени дялове в търговския регистър. Единия е за 100000/сто хил.лв./, а другите два по 300000 /триста хил.лв./. Когато те си платят дълговете на съдиите изпълнители, тогава и аз ще си платя моя. Пратих писмо до смешната им фирма с искане да ми пратят копия на всички документи въз основа на които ми искат пари. Пратих и до Глобул, като отново искам да ми се пратят копие от първоначалния договор, всички доп. споразумения, разпечатка от последния месец и фактура за сумата която им дължа според СГ груп. И накрая за десерт пуснах жалба в Районна прокуратура, срещу СГ груп. Чакам резултат. Съветвам ви и вие да не плащате нищо докато не видите поне копия на документи. В понеделник ще ги проверя и като юр.лице и акционерите като физ. лица в имотния регистър. 100% и там са осрани.

http://www.vsekiden.com/59823

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8158 -: Август 26, 2011, 07:05:53 pm »
И докато Луната е без курс, да питам и аз нещо!

Да си взема ли петел?   ;D

Днес бях с едни рускоговорящи клиенти и споменах, че после бързам да разхождам кучета... И се повдигна въпрос за домашните любимци, че имам пет котки в нас, като в кокошарник... И хората накрая се пошегуваха, че само петел не ми стига.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8159 -: Август 26, 2011, 07:09:29 pm »
В писмото се съдържа и следното ;D

"Поради неплатените от вас задължения, вие попадате в списъка на фирми и частни лица, които са некоректни и ненадеждни платци. Отрицателна информация за вас ще бъде отразена в съответните бази данни в България и в Европа, както и в кредитния регистър на фирмата Сг Груп, до който имат достъп всички финансови институции."

Чувствам се, като най-големия престъплик в Бг  ;D