Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1168755 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8180 -: Август 29, 2011, 05:59:16 pm »
Може ли малко помощ, преди да съм се втурнала в някоя глупост?!
Въпросът е ''Ще се получи ли нещо повече от приятелство между мен и *назования по име*?"
Как ви изглежда ситуацията?
Благодаря!  :wub:

Целувчица, то вече не се ли е получило нещо? Венера (той) е в сепариращ тригон с Плутон (ти), както и Луна е в сепариращ съвпад с Венера. Ако приемем Марс за твой сигнификатор, то според мен, дори и нищо по-сериозно до в момента да не се е получило, то значи, че много скоро би трябвало, тъй като на Марс му предстои секстил с Венера.

Успех! :blink:

« Отговор #8181 -: Август 29, 2011, 06:07:31 pm »
Въпросът е ''Ще се получи ли нещо повече от приятелство между мен и *назования по име*?"

Добре ,че поне на този му се назовава името, че ако беше "онзи, чието име не се назовава" щеше да стане сложно  :haha:

Идвинявай, Ласт Кис, просто се пошегувах.  :wub: 
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #8182 -: Август 29, 2011, 06:11:13 pm »
Може ли малко помощ, преди да съм се втурнала в някоя глупост?!
Как ви изглежда ситуацията?
Благодаря!  :wub:

Целувчица, то вече не се ли е получило нещо? Венера (той) е в сепариращ тригон с Плутон (ти), както и Луна е в сепариращ съвпад с Венера. Ако приемем Марс за твой сигнификатор, то според мен, дори и нищо по-сериозно до в момента да не се е получило, то значи, че много скоро би трябвало, тъй като на Марс му предстои секстил с Венера.

Успех! :blink:

Благодаря, Дивна!
Ами харесваме се, но засега сме приятели, не съм сигурна дали ще стигнем до нещо друго... той в момента има някаква връзка, ама уж нещо не върви. Аз се опитвам да не се вълнувам твърде много, не е полезно за здравето де,ама...  ;D :-[
Ако нещо се получи,ще пиша!
Благодаря ти отново! :88:

*

Divna

• 2478
« Отговор #8183 -: Август 29, 2011, 06:53:27 pm »
Целувчица, твоят управител е в неговия осми дом, а съуправителят ти е в неговия 12.  Тук можеш сама да тълкуваш как той вижда нещата. Друг е въпроса обаче, че много вероятно е ако започне нещо, то първоначалната му идея коренно да се промени. Сатурн е в неговия 5 дом, което аз го тълкувам като сериозно отношение към любовта (Сатурн е във Везни), а квадраурите му с Марс и Плутон са сепариращи. Сатурн е управител на твоя 3 и неговия 9 дом, така че ако той не е приел първоначално начина ти на мислене върху любовта, то в последствие твоята философия ще изиграе роля и върху неговото мислене.
Какво общо има между вас? Имате общ път. Състуденти ли сте? Неговият управител е в твой 10 дом, а съуправителят, в твой 9. 

« Отговор #8184 -: Август 29, 2011, 07:01:53 pm »
Целувчица, твоят управител е в неговия осми дом, а съуправителят ти е в неговия 12.  Тук можеш сама да тълкуваш как той вижда нещата. Друг е въпроса обаче, че много вероятно е ако започне нещо, то първоначалната му идея коренно да се промени. Сатурн е в неговия 5 дом, което аз го тълкувам като сериозно отношение към любовта (Сатурн е във Везни), а квадраурите му с Марс и Плутон са сепариращи. Сатурн е управител на твоя 3 и неговия 9 дом, така че ако той не е приел първоначално начина ти на мислене върху любовта, то в последствие твоята философия ще изиграе роля и върху неговото мислене.
Какво общо има между вас? Имате общ път. Състуденти ли сте? Неговият управител е в твой 10 дом, а съуправителят, в твой 9.

Благодаря, Дивна!
Разбирам. Знам му аз вижданията на него. Тоя 8ми и 12ти дом...дам, не ме учудва. Ами и двамата сме студенти, но той е в Б-я, при което има голяма разстояние между нас в момента и не съм особено убедена какво ще стане, а и го виждам като не особено постоянен човек, не му вярвам напълно, като нищо утре може да си смени отношението,ако мога така да се изразя.
Иначе имаме различия и наистина смятам, че той е по-хвърчащ в любовните си отношения, затова и гледах да внимавам, ама до колко успявам....
Иначе се познаваме от отдавна, той е брат на една моя приятелка, покрай нея станахме приятели уж. Учихме в едно училище за кратко време преди години.
« Последна редакция: Август 29, 2011, 07:14:27 pm от Last_Kiss »

*

Divna

• 2478
« Отговор #8185 -: Август 29, 2011, 07:26:29 pm »
Затова значи твоят управител на 5 дом е в чужбина (Марс на К9).  :blink:

Проблемите са очевидни и идват и от двете страни, тъй като и двата сигнификатора (твоят и неговия) са в падение по знак. Но пък скоро и двата управители и подуправители ще са силни знаково. Венера и Меркурий (неговите сигнификатори) отиват на Трон по знак, а твоите огнени сигнификатори (Марс и Юпитер) влизат в огнени (приятелски) знаци (Юпитер се връща ретрограден и влиза в неговия 11 дом - открито приятелство). Така че след време нещата ще бъдат напълно ясни и за двамата.

Явно главния проблем е бил финансов. Управителят на твоят 2 дом е в сепарираща квадратура с неговия управител на 2ри дом, което аз бих тълкувала, че и двамата сте имали парични проблеми, за да може да се видите и така нещата да тръгнат.

Според мен ще има положителна развръзка, но знаеш, че не съм специалист по хорарна и не желая да те обърквам. Просто картата ми се видя доста интересна и говореща и затова опитах.

Искренно ти желая успех и да стане това, което ще е най-добро за теб!  :kissd:

« Отговор #8186 -: Август 29, 2011, 07:38:08 pm »
Много ти благодаря, Дивна!
Наистина се надявам нещата да се изяснят скоро, преди да е станало късно и да има някакви поражения, нежелани.
Иначе случайно се видяхме лятото,после той ме потърси и така почнахме да комуникираме...и да видим какво ще излезе?! Ала в момента, разстоянието си е на лице. Опитвам се да не очаквам нищо по принцип, макар че не ми се отдава напълно...
Обещавам да дам обратна връзка, като ми се изясни ситуацията и взаимоотношенията.
Радвам се, че коментира, наистина! И още веднъж ти благодаря! :kissd:

« Отговор #8187 -: Август 30, 2011, 11:02:56 am »
Да споделя как се развиват нещата, по хорарния въпрос за дължимата сума към глобул... ;D

Днес сутринта точно в 10ч. ми се обади нотариус да платя сметката и да уговорим среща, ако не платя ме заплаши, че ще изпрати частен съдебен изпълнител ;D

Казах му всичко против фирмата, което успях да намеря в нета за тях тези дни и че продължавам продължавам да проучвам. Също споменах и за правата, които имам... Онзи отговори, когато приключа да му се обадя да се срещнем, за да си платя  ;D
Споделих му, че съм и студент по право, в момента в І курс и че до ІV има много време, тъкмо, за да преценя дали трябва да платя или не ;D ;D
« Последна редакция: Август 30, 2011, 11:09:25 am от romantica »

« Отговор #8188 -: Август 30, 2011, 11:58:08 am »
Не знаех, че нотариусите се занимават с просрочени парични вземания. Но и аз не съм експерт по право затова ще се въздържам от крайни мнения вече. Представи ли се нотариуса по име? Провери в регистъра дали съществува изобщо. И как да му я платиш предложи? Може би на ръка?

Мисля, че е най-разумно да провериш в офис на Глобул какво дължиш черно на бяло. Без документ не се изплаща задължение.
« Последна редакция: Август 30, 2011, 12:06:15 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8189 -: Август 30, 2011, 12:09:55 pm »
Нотариусите изпращат нотариални покани, но не съм чувала с просрочени вземания да се занимават.
За тази цел се ангажира частен съдебен изпълнител, доколкото знам. Но не трябва ли да има влязло в сила съдебно решение за това?

Току що се обадих на мой познат адвокат и той потвърди предположенията ми - нотариус ще прати нотариална покана, но няма да звъни да иска тези пари.

Съветът на адвоката е да им поискаш да представят всички документи и най-вече документа, удостоверяващ цесията, преди да им плащаш каквото и да било.

Въобще не трябваше да им звъниш, така можеха и да не се сетят точно за теб, знаеш колко други длъжници имат да прозвъняват! И Луната в хорара беше без курс, можеше да не предприемаш нищо.

« Последна редакция: Август 30, 2011, 12:14:42 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8190 -: Август 30, 2011, 01:07:57 pm »
Връщам се от офис на глобул. Да, имам задължение на основание, че не съм прекратила договора доброволно и на база на тарифата, на която съм била трябва да платя неустойка на стойност 45лв.

Мирабелла, нотариусът не се представи по име. Каза, че се обажда за задължението към глобул и че е нотариус. Искаше да определим дата за среща, за да му дам сумата. Благодаря ти!

Лили, много ти благодаря, че се допита до адвокат относно моя въпрос. Не трябваше да звъня, но какво да направя вече - минало свършено. Имам супер талант да обръкам нещата ;D

В крайна сметка, ще платя и това е, да съм чистта пред съвестта си. Поне не е първата сума, а 45лв кво с тях кво без тях :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8191 -: Август 30, 2011, 01:10:53 pm »
Не трябваше да звъня, но какво да направя вече - минало свършено. Имам супер талант да обръкам нещата ;D

И аз съм така  ;D - Овенът ако не си счупи главата няколко пъти на едно и също място, няма да е той!

Щом са 45 лв., тогава наистина ги плати, за да нямаш повече главоболия.
Но първоначалната сума наистина беше съмнителна, егаси наглите варненски тарикати! Тия сиджи груп са всеизвестни изнудвачи, но не при всеки минава номерът, притискат хората със заплахи, а българинът е страхлив.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8192 -: Август 30, 2011, 01:18:05 pm »
Както си мислех и аз - около 40-50 лв., че може да им дължиш. 250 лв.... мръсници мръсни! Трябва да се заемат полиция и др. институции с тях. Медиите ги бяха подхванали преди време, но кел файда - нищо не се промени.

Да бе, на ръчичка да му дадеш парите. Тая фирма са безобразници. Ако ще плащаш задължението по банков път, задължително пази копие от вносната бележка. Ако ще плащаш на гише на Глобул - касова бележка.

Успех, Романтика! Надявам се, че това е краят на одисеята. Най-много да се наложи да си смениш тел. номер. :wub:
« Последна редакция: Август 30, 2011, 01:29:11 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8193 -: Август 30, 2011, 01:20:59 pm »
Както си мислех и аз - около 40-50 лв., че може да им дължиш. 250 беше... мръсници мръсни! Трябва да се заемат полиция и др. институции с тях. Медиите ги бяха подхванали преди време, но кел файда - нищо не се промени.

Съмнявам се да се заеме полицията или някоя държавна институция с тях, всичко е корумпирано. Щом тази съмнителна фирмичка още съществува и продължава да обира "длъжници", значи някой ги лобира тях на правителствено ниво и взема своя дял. Тъпа държава.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8194 -: Август 30, 2011, 01:26:19 pm »
Може ли да погледнете този хорар...и благодаря предварително за вниманието :blink:

« Отговор #8195 -: Август 30, 2011, 01:41:23 pm »
Ами... не е имало все още връзка между Марс (него) и потенциалната му партньорка (Венера) в рамките на знаците, в които се намират. Но Луната пренася светлина между тях, а и между двете планети ще има секстил преди да напуснат знаците. Марс идва от квадрат със Сатрун, който е управител на 4-тия му дом. Мисля, че човекът не е женен все още, но ми изглежда, че му предстои сериозна връзка или брак. Извинявай, ако греша.

« Отговор #8196 -: Август 30, 2011, 01:52:29 pm »
Благодаря ви много момичета :blink: :blink:

Ще платя в офис на глобул и ще искам подробна разпечатка, за дължимата сума, че днес не ми дадоха, също и фактура, касова бележка - всичко! Както те искат пари, така аз ще искам документи!

Да и аз така мисля - някой стар мафиот от правителството е зад тях иначе досега да са 2 метра по земята ;D

Какво се случи още днес ;D Наложи се да използвам градски транспорт. Качи се едно момиче с куфар, каза на кондуктурката, че няма дребни пари и й подаде банкнота от 50лв. Онази като луда се развика, как така няма монети, като знае, че ще пътува. Кондукторите не били длъжни да имат винаги пари, за да връщат :o Стана голяма джу бокс ;D И ето че се стигна до следваща спирка, качи се контрольор, който искаше да глоби момичето с 5 лв., тъй като е без билет :o Дойде време да слезна и незнам какво е станало...
Егати и държавата, и хората.... :angry: :angry: :angry:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8197 -: Август 30, 2011, 02:00:31 pm »
Всякакви изпълнения съм виждала в градския транспорт, добре че през последните няколко години не ми се налага да пътувам с него.
Има и нагли кондукторки, но и много невъзпитани пътници, качват се всякакви там... Още си спомням как веднъж се качвам в градски рейс и кондукторката връща ресто на една млада жена, обаче с дребни монети. Онази като се развика и демонстративно хвърли монетите. Имало е и други случаи - кондукторката да се вбеси, ако платиш билета с по-дребни стотинки, започват едни фасони, цупене и демонстративно преброяване. От началото на 90те съм тук и все така са озлобени хората, но през последните години са станали още по-нетолерантни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8198 -: Август 30, 2011, 02:17:59 pm »
Да, ужас!
Колкото повече обедняваме, като че ли все повече оглупяваме и озлобяваме :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8199 -: Август 30, 2011, 02:21:38 pm »
Колкото повече обедняваме, като че ли все повече оглупяваме и озлобяваме :-\

Колкото е по-бедно и глупаво стадото, толкова е по-страхливо и по-лесно се управлява (/манипулира). Имам чувството, че в България преднамерено се прилага политика на геноцид срещу населението.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.