Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1166957 Прегледи
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8260 -: Септември 15, 2011, 06:23:23 pm »
Вирго, по домофикацията на Кох управителят ти Марс се намира в 9-тия ти дом. За екскурзия в чужбина ли става дума? Но ми се струва, че няма да заминеш заради предстоящия негативен аспект между Луната (У9) и управителя ти Марс. Ако е кратко пътуване (в страната), У3 Сатурн е добре поставен по знак, но отново не виждам благоприятна връзка между Марс (теб) и пътуването (Сатурн). Управителят ти е слабо есенциално поставен - Марс е в падение по знак, може би не си готова да заминеш, колебаеш се.

Хм, като видях картата ти и помислих, че си на косъм от това да се откажеш заради твоя У3 (намеренията ти) Марс в падение и в апликиращ квадрат с Луната (въпроса). Организацията може да е по 11-ти дом, но все пак е обучение. Дали 9-ти или 3-ти дом не пасват по-добре? Някъде из руските сайтове четох, че следбакалавърското обучение го гледат по 11-ти (3-ти от 9-ти), примерно магистратура, а докторантурата я гледат по 3-ти от 11-ти, т.е. 1-ви. Някакви такива врътки. Както и да е. Управителят ти Меркурий е много силно есенциално поставен, за жалост Луната не прави хармоничен сходящ аспект с него, нито е в рецепция, за да се чувстваш уверена в действията си.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8261 -: Септември 15, 2011, 07:23:34 pm »
Това образование не е в университет, а е следуниверситетско. Това е организация, която в името си се нарича "Общество...".

Така че не знам дали трябва да се гледа по 9-ти дом.

Извън началното школо всяко обучение/образование/курс/квалификация си е по девети дом и Юпитер, независимо как ти се нарича "Гуруто".

Цитат
Наистина се разколебах. Даже май се отказах. Може да го оставя за догодина. А днес е последният срок за подаване на документи по имейла.

Жалко! Ако не е късно все пак, подай ги ;D .
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

virgo

• *
  • 456
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #8262 -: Септември 15, 2011, 09:11:31 pm »
Чужбинско е и много ми се ходи по принцип, но спътника ме притеснява. Може би да отида сама?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #8263 -: Септември 16, 2011, 12:30:29 pm »
Привет скъпи съфорумци  :blink:
на 13.10 съм на държавен изпит и малко се притеснявам дали ще успея да се подготвя, така че да го взема и дали ще успея да възпроизведа наученото.....в тази връзка си пуснах един хорар .....
Въпроса ми е: Ще взема ли държавния изпит на 13.10.2011?
ето какво виждам аз....
У на АСЦ Юпитер  има два разходящи тгригона, предстои точен съвпад на Луната с Юпитер, после предстои точен тригон на Луната с Меркурий в 9-ти дом изпита и тригон на Луната със Слънцето У на 9-то дом изпита, самото Слънце в момента е неаспектирано(ако не се смята съвпада с Венера 8 градуса орбис) и е в 10-ти....предстоящия тригон на Луната със Слънцето в 10-ти дом означава ли, че ще имам успех в постигането на целта - да взема изпита...?
Луната също ще направи секстил с Фортуната в 8-ми, което не знам какво значение има и има ли изобщо....?  :unsure:
друго, което ми прави впечетление е СЛВ в 1-ви дом.....при един стар хорар нямаше много неща, които да показваха, че ще имам успех само май СЛВ беше в 1-ви дом ако не се заблуждавам..... :thinking:
СЛВ в 1-ви показателен ли е?
АСЦ ми е малко ранен, но е след 2.99 градуса....това как го виждате вие?  :unsure:
и като цяло какво мислите вие за хорара?
много ще се съм благодарна на коментари от ваша страна...
 :25:

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #8264 -: Септември 17, 2011, 12:14:49 am »
Ако кандидатствам, ще ме приемат ли в избраната специалност?
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

elfidka

• 3129
« Отговор #8265 -: Септември 17, 2011, 12:05:00 pm »
Момичета имам нужда от съвет, става въпрос за работа. Имам две предложения за работа, което е добре, но искам да направя правилния избор. От едната фирма предстои служебно пътуване в Гърция, та въпроса ми е да приема ли командировката ? Което би означавало да приема и работата. Ако отговора е не, ще приема другата работа. Вие как мислите ?
Ето я и картата :
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

abroad

• 2187
« Отговор #8266 -: Септември 17, 2011, 01:00:11 pm »
ако АС не беше късен си е направо перфектната карта:)
ти да не би вече да си взела решение?
или друг/обстоятелства да са го предопределили, а ти скоро да узнаеш?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #8267 -: Септември 17, 2011, 01:13:21 pm »
ако АС не беше късен си е направо перфектната карта:)
ти да не би вече да си взела решение?
или друг/обстоятелства да са го предопределили, а ти скоро да узнаеш?

А, бе клоня към да, но ....все още не съм го казала официално на работодателя.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #8268 -: Септември 17, 2011, 02:53:48 pm »
Ванила, мисля, че отговорът е ДА. Луната ще пренесе светлина между твоя управител Юпитер и управителя на 10-тия дом (успеха) Меркурий, а след това ще направи тригон със Слънцето (У9). Което си написала и ти, както установих минутка по-късно. Успех!!! :wub:

« Отговор #8269 -: Септември 17, 2011, 02:55:56 pm »
Таня, Луната (твоят управител) е екзалтиран по знак и има хармонични сходящи аспекти, вкл. най-мощния от всички - тригон със Слънцето, затова мисля, че отговорът е ДА. Успех!

« Отговор #8270 -: Септември 17, 2011, 03:06:03 pm »
Квартирата е за твоя приятел-студент, нали? За да знам кой дом да гледам. Луната излиза от квадрат с неговия управител Юпитер (У11), който е в знака на Луната - вижда се, че въпросът е от голямо значение за него и че досега не е разрешен успешно. Луната отива към секстил с твоя управител Сатурн в екзалтация по знак - мисля, че ти ще му помогнеш да си намери квартира. Последният аспект на Луната (ако гледаме само планетите от септернера) е съвпад с Меркурий. Взимам 11-ти дом за приятеля, 4-ти от 11-ти, т.е. 2-ри за дома на приятеля и сега има различни варианти за квартирата му - 2-ри от негов 4-ти, 3-ти от негов 4-ти, 4-ти негов от 4-ти. Аз ще пробвам с последния (или последните два), така че Меркурий се явява управител на неговата квартира. Следователно има директен пренос на светлина между Сатурн (ти) и Меркурий (неговат квартира). Затова предполагам, че именно ти ще намериш кваритарата му или с твоя помощ. В допълнение към това Меркурий е вече директен. Ретроградието му би могло да показва затруднения в търсенето. Сега, след смяната на посоката, нещата би трябвало да тръгнат напред. Успех!
Май няма да стане нищо и нищо няма да намерят. А и се отказаха да търсят квартира за трима (т.е. да включат и мене), тъй като не съм си намерил, нито съм бил приет за студент и нямали гаранции за мене.  :'( :'( :'(
Квартира така и не се намери, може би щеше да стане така, че аз да им помогна, но се намеси страничен човек и стана така, че той вместо да помогне, провали всичко...
Започвам да си мисля, че хорарите показват какво би станало, ако обстоятелствата при задаването на въпроса си останат същите. А може би все пак всичко зависи от свободната воля на човек дали ще приеме показаната му възможност или не.  :thinking:
Съжалявам, че те подведох. И аз съм на същото мнение... Връщам се назад към картата, за да се опитам да се поуча от грешката си. Луната не е в първите градуси на знака, нито пък АС е прекалено ранен, за да говори, че работата може да тръгне в непредвидима посока. Луната няма и сходящи дисхармонични аспекти с малефици - Марс, Сатурн, Уран, Плутон. Единственото нещо, което ми прави впечатление сега и трябваше да отчета тогава, е последният аспект на Луната в рамките на знака - опозиция с Нетпун в 1-ви дом. Самото положение на Нептун в 1-ви дом може да говори, че кверентът има нереални очаквания по отношение на въпроса. Опозицията Луна-Нептун може да е знак, че обстоятелствата не подкрепят тези очаквания и че въпросът ще се развие (може би по-точно, приключи, защото е последен аспект) разочароващо за кверента... Благодаря ти за обратната връзка, Веселин и съжалявам, че така са се развили събитията.
« Последна редакция: Септември 19, 2011, 01:58:56 pm от Mirabella »

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #8271 -: Септември 17, 2011, 05:09:41 pm »
Ванила, мисля, че отговорът е ДА. Луната ще пренесе светлина между твоя управител Юпитер и управителя на 10-тия дом (успеха) Меркурий, а след това ще направи тригон със Слънцето (У9). Което си написала и ти, както установих минутка по-късно. Успех!!! :wub:
Благодаря за отговора ти Мирабела....не бях сигурна, съмнявах се, че може би има нещо, което пропускам..... :blink:

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #8272 -: Септември 17, 2011, 09:22:36 pm »
Таня, Луната (твоят управител) е екзалтиран по знак и има хармонични сходящи аспекти, вкл. най-мощния от всички - тригон със Слънцето, затова мисля, че отговорът е ДА. Успех!
Благодаря за отговора, Мирабела  :blink: Ще пиша, ако има развитие ...
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #8273 -: Септември 19, 2011, 08:52:10 am »
Аз реших да пътувам, пък да видим дали ще ми хареса изхода или не.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #8274 -: Септември 19, 2011, 11:16:58 am »
Това коте дали ще оцелее след падане

Ако го гледам като котето на Мари - не. Ако го гледаме като котето на родителите й - ще се влоши още повече, но ще се възстанови. Ако го гледаме като котето на майка й - отговорът е като в първия случай.

Верно имат девет живота тия пухкавите. Отговорът е - да. ;)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #8275 -: Септември 20, 2011, 09:23:42 pm »
В последно време много ме вълнува един въпрос и вижте какво излезе на хорара!
Ще забременея ли скоро? Какви са вашите прогнози? Правим и опити, разбира се :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8276 -: Септември 20, 2011, 09:37:35 pm »
Не си посочила ориентировъчен срок (какво означава "скоро"), затова съм склонна да приема, че хорарът казва, че няма да стане тогава, когато ти искаш, т.е. според очакванията ти. Възможно е да се случи след няколко несполучливи опита. Пък и хорарите нали имат срок на давност, пробвай да зададеш въпроса след няколко месеца, ако дотогава усилията ви не се увенчаят с успех.

Иначе ти си представена в хорара от Меркурий в силна позиция, но в лъчите на Слънцето, по-нататък Луната ще направи секстил с него, след като отминат квадратите. Направи всички необходими изследвания и продължавай да действаш по въпроса.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8277 -: Септември 20, 2011, 09:53:06 pm »
Благодаря ти Лили за бързия отговор!
Първо мислих, да не включвам "скоро" във въпроса, именно заради давността на хорара. Но точно това имах в предвид - близките месеци - 1-2. Толкова много искам, че не преценявам с трезва глава, може би това означава Меркурий в лъчите на Слънцето. 
А може ли да се види партньорът дали иска? Защото дори си мисля, че ако не иска по-скоро бих се разделила с него, освен всички други проблеми.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8278 -: Септември 20, 2011, 10:31:40 pm »
В последно време много ме вълнува един въпрос и вижте какво излезе на хорара!
Ще забременея ли скоро? Какви са вашите прогнози? Правим и опити, разбира се :)

Мисля, че ще стане сравнително скоро. защо мисля, че ще стане? Твоето физическо тяло и детето се управляват от една и съща планета - Меркурий, която е на трон - силно поставена. Защо казвам "сравнително" скоро? защото изгряват мутабелни знаци (не кардинални, което значи скоро и не фиксирани, което значи трудно). Това е съвсем, ама съвсем накратко. за такива въпроси е по-добре да се види наталната карта.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8279 -: Септември 20, 2011, 10:34:43 pm »
Неговият сигнификатор (както и на неговия 5 дом) е ретрограден и се намира във фиксиран знак.
Това не означава задължително нежелание (Юпитер е в перигрин, не е в падение/заточение), а по-скоро някакво забавяне или че не се чувства много "във форма" към момента на задаване на въпроса.
Има рецепция по терма между У1 и У7, така че би трябвало желанията ви да са в синхрон... друга ще да е причината, ако има забавяне в тази насока. Същевременно Меркурий управлява твоя 5 дом, а Юпитер неговия 5ти, рецепцията между тях е обнадеждаващ фактор.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.