Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1163524 Прегледи
*

Shreya

• *
  • 414
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8320 -: Октомври 14, 2011, 06:05:19 am »
Има интересни рецепции Луна-Юпитер и Венера-Меркурий. Луна изглежда без курс, но й предстои контраантисия с Марс, тъй че поне секс изглежда ще има.
Moже ли да ми обясниш тези контра/антисии как ги разглеждаш?:blink:Четох в нета и нищо не схванах, освен че антисията е като квадратура :-\. И рецепциите то терма, фас, триплицитет са ми тъмна Индия.

« Отговор #8321 -: Октомври 14, 2011, 08:58:17 am »
Има интересни рецепции Луна-Юпитер и Венера-Меркурий. Луна изглежда без курс, но й предстои контраантисия с Марс, тъй че поне секс изглежда ще има.
Moже ли да ми обясниш тези контра/антисии как ги разглеждаш?:blink:Четох в нета и нищо не схванах, освен че антисията е като квадратура :-\. И рецепциите то терма, фас, триплицитет са ми тъмна Индия.
[/quote
Шрея,нали ти казах от къде да си свалиш книгата на Фроули.Там пише и за антисиите и за терми,фаси и.т.н ,макар,че относно последните и аз не разбрах всичко на 100%,но антисиите са обяснени разбираемо.Ще напиша с две думи.
 Антисията е огледално отражение на коя да е точка спрямо оста 0*Рак -0*Козирог или лятното и зимно сланцестоене.
Ако една планета се намира на 2* в Рак значи антисията й е на 28*Близнаци.Демек 2* от другата страна на точката 0*Рак.
Антисията на коя да е точка в Овен е съотвентно в Дева
Телец в Лъв
Близнаци в Рак
Рак в Близнаци
Лъв в Телец
Дева в Овен
Везни в Риби
Скорпион във Водолей
Стрелец в Козирог
Козирог в Стрелец
Водолей в Скорпион
Риби във Везни
Като сбора на градусите на Планетата и нейната антисия е равен на 30*
Пример: Марс в Телец на 22*35.Неговата антисия е на 7*25 в Лъв
Или търсиме антисията на коя да е планета на 14*36 в Овен.Поглеждаш по-горната табличка и виждаш ,че антисията на Овен се намира в Дева.И тъй като сбора на градусите трябва винаги да е равен на 30* Изваждаме от
29.60(30*)-14.36=15.24
Демек антисията на 14*36 в Овен е на 15.24 в Дева
Контраантисията е съответно опозиционната точка на антисията.Демек 15*24 Риби
Надявам се да съм обяснила разбираемо :blink:
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

« Отговор #8322 -: Октомври 14, 2011, 01:29:06 pm »
Въпрос: В. ще го изберат ли за кмет на местните избори?

Не знам какво е отношението ти към В. - дали е твой фаворит (би ми съответствал 1-вия дом в картата по скоро) или не ти пука особено много за него (7-ми дом). Затова карам по класическите правила - назовен по име, следователно - 7-ми дом.

Позицията му не изглежда много зле, но също не е и отлична. Представен е от Меркурий във Везни, под лъчите на Слънцето, вярно, в разходящ съвпад със Сатурн - мисля, че това е що-годе прилично положение. Успехът му (негов У10) е също Меркурий. Луната е в самото начало на Овен и й предстои съвпад с Уран. Такъв аспект може да се тълкува като изненадващо развитие на събията за него и изненадата може да дойде от някой конкурент, тъй като съвпадът е в 7-мия му дом. Тъй като Луната е доста "млада" в знака, а и я очакват още доста аспекти, мисля, че би трябвало да предстои развитие по въпроса - обрати също са възможни. Луната ще направи опозиции с планетите в неговия 1-ви дом, вкл. с неговия управител (преди той да е напуснал знака). В крайна сметка, мисля, че негативните аспекти на Луната ще надделеят, а от там отговорът клони към негативен.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #8323 -: Октомври 14, 2011, 02:11:28 pm »
Супер, благодаря. :blink: Видях линка, но с руския съм скарана.

« Отговор #8324 -: Октомври 14, 2011, 08:17:28 pm »
Въпрос: В. ще го изберат ли за кмет на местните избори?

Не знам какво е отношението ти към В. - дали е твой фаворит (би ми съответствал 1-вия дом в картата по скоро) или не ти пука особено много за него (7-ми дом). Затова карам по класическите правила - назовен по име, следователно - 7-ми дом.

Позицията му не изглежда много зле, но също не е и отлична. Представен е от Меркурий във Везни, под лъчите на Слънцето, вярно, в разходящ съвпад със Сатурн - мисля, че това е що-годе прилично положение. Успехът му (негов У10) е също Меркурий. Луната е в самото начало на Овен и й предстои съвпад с Уран. Такъв аспект може да се тълкува като изненадващо развитие на събията за него и изненадата може да дойде от някой конкурент, тъй като съвпадът е в 7-мия му дом. Тъй като Луната е доста "млада" в знака, а и я очакват още доста аспекти, мисля, че би трябвало да предстои развитие по въпроса - обрати също са възможни. Луната ще направи опозиции с планетите в неговия 1-ви дом, вкл. с неговия управител (преди той да е напуснал знака). В крайна сметка, мисля, че негативните аспекти на Луната ще надделеят, а от там отговорът клони към негативен.

Mirabella, благодаря ти много за отговора! Фаворит ми е, искам той да е. Дано да успее :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8325 -: Октомври 14, 2011, 08:58:08 pm »

Само една корекция :blink:. Контраантисията не е противоположната точка на антисията, а по същество същото като антисията, но не по оста Рак-Козирог, а по оста Овен-Везни.
Антисията тоест осъществява връзката между знаци с еднакво есенциално качество от опозицията влажно-сухо, но с разлика по признака топло/студено, например Близнаци \топло и влажно\ с Рак \студено и влажно\ Телец \студено и сухо\ с Лъв \топло и сухо\, Овен \топло и сухо\ с Дева \студено и сухо\; Везни \топло и влажно\ с Риби \студено и влажно\, Скорпион \студено и влажно\ с Водолей \топло и влажно\ и Козирог \студено и сухо\ със Стрелец \топло и сухо\.

Контраантисията свързва знаци, които са напълно нееднакви - както по признак топло-студено, така и по опозицията сухо-влажно, например - Овен \топло и сухо\ с Риби \студено и влажно\; Везни \топло и влажно\, с Дева \студено и сухо\...
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #8326 -: Октомври 14, 2011, 09:24:30 pm »

Само една корекция :blink:. Контраантисията не е противоположната точка на антисията, а по същество същото като антисията, но не по оста Рак-Козирог, а по оста Овен-Везни.
Антисията тоест осъществява връзката между знаци с еднакво есенциално качество от опозицията влажно-сухо, но с разлика по признака топло/студено, например Близнаци \топло и влажно\ с Рак \студено и влажно\ Телец \студено и сухо\ с Лъв \топло и сухо\, Овен \топло и сухо\ с Дева \студено и сухо\; Везни \топло и влажно\ с Риби \студено и влажно\, Скорпион \студено и влажно\ с Водолей \топло и влажно\ и Козирог \студено и сухо\ със Стрелец \топло и сухо\.

Контраантисията свързва знаци, които са напълно нееднакви - както по признак топло-студено, така и по опозицията сухо-влажно, например - Овен \топло и сухо\ с Риби \студено и влажно\; Везни \топло и влажно\, с Дева \студено и сухо\...

О,нееее! това моят Меркурий в Риби не може да го понесе. Твърде много сухи данниииииииии....

по този повод се сещам как един англичанин обяснява защо е скучна професията на счетоводителя: 1+1 колко е? Отговарят му "2". Може ли да бъде "1"? Отговарят му : "Не". А може ли да бъде "3"? Отговарят му : "Не".
Е, значи не е интересно.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #8327 -: Октомври 31, 2011, 09:11:28 pm »
По-скоро НЕ. :(
Но гледайки хорара ми хрумва, дали има възможност да ти помогне човек с който си имал емоционална/любовна връзка?

« Отговор #8328 -: Ноември 01, 2011, 02:24:07 pm »
Може ли и още някой да погледне хорара? Да не би пък да показва нещо лошо, което да не смеете да ми кажете?  :unsure:

Не, не, няма такова нещо, което да не смеем да кажем. Хорарът показва, че е трудно да си намериш работа в момента. Ти си представен от Луна в заточение в 7-ми дом и знака на партньорите. Може би разчиташ на чужда помощ, някой партньор/познат да ти уреди работа или си се оставил в ръцете на съдбата, вървиш по течението. В такъм случай това трудно ще стане, защото на Луната й предстои квадрат със Сатурн (У7). Управител на евентуалната работа и на бъдещия шеф е Юпитер. Между Луната и Юпитер няма сходящ аспект в рамките на знака освен това рецепцията между двете планети е неблагоприятна - Юпитер е в знака на екзалтация на Луната (шефът те одобрява, харесва), но Луната е в знака на падение на Юпитер (на теб не ти допадат той и/или условията на работа). Давам си сметка, че това последното вероятно не отговаря на действителността - прочетох предните ти постове, просто се опитвам да разчета хорарната карта според правилата.

Предния път като всичко изглеждаше розово в хорара, се оказа, че не се случва така в реалността. Така че, горе главата. Като нищо и сега мога да греша в тълкуванието на картата.

« Отговор #8329 -: Ноември 01, 2011, 07:10:09 pm »
Йеее, радвам се за вас! Да живее приятелството! Поздравления, Вижън! :wub:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8330 -: Ноември 23, 2011, 07:22:49 pm »
Имам хорарен въпрос. Какво става с живота ми? Сега да не кажете, че не може да се задава такъв въпрос!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #8331 -: Ноември 23, 2011, 08:51:56 pm »
То може всички въпроси, но на някои дали по-добре сами не си знаем отговора? ;)

Професионално ли си зациклила?
На прага на нов етап си, нещо приключва.
Интересна карта, Луната на никъде, почти без аспекти до края, без, ако не вземем предвид Нептун. Остави да я преболедува и да се затъмни, да те върне към корекция в основните области и визията ти спрямо посоката, и после да се роди, изпълнена с нова сила.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #8332 -: Ноември 23, 2011, 08:59:51 pm »
Влюбена ли си?
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8333 -: Ноември 23, 2011, 09:00:08 pm »

Професионално ли си зациклила?

Питам по принцип за всичко от живота.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8334 -: Ноември 23, 2011, 09:00:43 pm »
Влюбена ли си?

Това има ли общо с картата или питаш по принцип?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8335 -: Ноември 23, 2011, 09:03:21 pm »
Нали питащият се управлява от АС (Рак) и Луната е в 5 дом (Скорпион), сигурно затова те е питала, да не би да изживяваш някоя любовна драма.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8336 -: Ноември 23, 2011, 09:08:55 pm »
Според вас какво ще става с любовта при мен?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8337 -: Ноември 23, 2011, 09:26:39 pm »

Мълчанието по този въпрос случайно ли е?

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #8338 -: Ноември 23, 2011, 09:37:49 pm »
Ако гледаме хорара - за сега няма да има развитие, изчакай известно време  :blink:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #8339 -: Ноември 24, 2011, 11:52:56 am »
Hm, и аз оставам с впечатление, че любовта е това, което те "изгаря" най-силно в момента - Луната (У1) в картата е в падение по знак, на изгорения път, в 5-ти ти дом. Не съм сигурна, че неблагоприятната позиция на Луната по знак отразява твоето действително положение. По-скоро бих презположила, че Луната показва вътрешното ти емоционално състояние - изтощена, неуверена, измъчена, разочарована. Луната идва от секстили с Марс и Плутон - управители на 5-тия ти дом, което добре допълва любовната картинка. Може би си влюбена, дори изпитваш силна страст към обекта на чувствата ти. И не бих казала, че чувствата не са взаимни. Но формирането на (стабилна) връзка в момента може би е проблематично, тъй като Луната и У7 Сатурн не се виждат (в съседни знаци са).

Относно професионалната ти реализация. Положението не изглежда зле. У6 и У10 Юпитер е в знака на екзалтация на Луната, т.е. би трябвало да имаш достатъчно възможности за изява. Но е възможно наскоро да си отказала или да си се разминала с такава (Луната идва от опозиция с Юпитер).

Относно бъдещо развитие също съм съгласна с изказаните дотук мнения. Луната няма повече сходящи аспекти в рамките на знака (ако не броим квадратурата с Нептун). Засега изглежда, че си в затишие, можеш да починеш. Изчакай, преосмисли целите си и тогава атакувай отново. ;)
« Последна редакция: Ноември 24, 2011, 02:34:48 pm от Mirabella »