Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1167086 Прегледи
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8360 -: Ноември 26, 2011, 04:26:57 pm »
17.25
Враца
ще се съберем ли със бившия ми,поставям срок до нова година?
Благодаря ви момичета

« Отговор #8361 -: Ноември 26, 2011, 04:59:44 pm »
17.25
Враца
ще се съберем ли със бившия ми,поставям срок до нова година?
Благодаря ви момичета

Ще пробвам да ти отговоря (картата е по-долу). Ако греша, те моля да ме извиниш (не съм експерт по астрология).

Мисля, че в този кратък срок (малко повече от месец) не изглежда много вероятно. Твоите управители Меркурий и Луната са в неговия 1-ви дом и в знака на неговия управител Юпитер - изглежда, че ти си в негови ръце, оставила си на него да решава какво ще се случи с връзката ви. Но Юпитер е в знак, в който Меркурий няма есенциални достойнства (отвръща на Меркурий само по фас). Управителите и на двама ви са ретроградни - и двамата се колебаете да направите първата крачка към другия, премисляте, не сте решителни. Между управителите ви няма сходящ мажорен аспект, т.е. няма взаимодействие помежду ви.

Луната (управител на 3-тия ти дом) има сходящ секстил с неговия У3 Сатурн - възможно е да проведете ползотворен разговор по този въпрос, но ми се струва, че той диктува условията (Сатурн е екзалтиран, Луната е в знака на неговия У1 Юпитер).

« Отговор #8362 -: Ноември 26, 2011, 07:10:02 pm »
 :'( Наскоро ходих при ваш колега,не желая а спомена име,излезе ,че с въпросния бивш сме в кармична връзка,ужасно трудно приемам раздялата си с него,и съм оставила  в неговите ръце избора,въпросът е дали и по-добре да предприема първа крачката на сдобряване,и дали изобщо имаме шанс за събиране :'(Появява ли се трети човек намесен от негова страна

Благодаря

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8363 -: Ноември 26, 2011, 07:30:33 pm »
Всички връзки са кармични, няма "некармични" отношения, т.е. за които да не важи законът за причината и следствието.

Ако усещаш по някакъв начин, че ти с нещо си "допринесла" за тази раздяла, а ти се ще да се даде втори шанс на вашата връзка, би могла да пробваш да направиш първата крачка.

В хорарната карта двамата сте представени от ретроградни планети, само че твоят сигнификатор (Меркурий) е в знака на партньора (Стрелец) и ретроградието му в 7 дом показва твоето желание да се завърнеш, да повториш, да пробваш отново. Докато партньорът ти е представен от ретрограден Юпитер в Телец, което предполага една "фиксирана" позиция от негова страна и по-слаба нагласа за проява на инициативност.
Между Меркурий и Юпитер няма аспект, няма и рецепция към момента на задаване на въпроса.
Луната все още е "невидима", т.е. още не е излязла от "сянката" на затъмнението. Предстои й секстил с екзалтирал Сатурн в твоя 5 дом (изглежда, че държиш на тези отношения) - не е гаранция, но би могла да опиташ, ако си преценила, че тези отношения не са приключили и имат по-нататъшна перспектива. Относно поставения от теб срок не съм много сигурна, може да се случи и в началото на следващата година, но трябва да се потърсят потвърждения в наталните ви карти.

Между другото, Венера тъкмо е сменила знак към момента на задаване на въпроса, така че най-вероятно предстои промяна в отношенията и дори да се поднови по някакъв начин връзката, отношенията вече няма да са същите, преминават в друга "фаза".  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8364 -: Ноември 26, 2011, 07:54:25 pm »
Да наистина държа на тази връзка ;)Просто ме естрах да предприема първа нещо....той е много агресивен и дръпнат,пълен с комплекси Скорпион,вечно в полюси и с желание за критика ,а аз съм свръхчуствителен Рак,с асцедент Риби..
-Луната все още е "невидима", т.е. още не е излязла от "сянката" на затъмнението-това не си обяснявам-по добре ли е да изчакам малко,не желая да го притискам?А относно срока при колегата ви излезе ,че в момента въпросният е в изключително агресивен период до април 2012....Но мен ме гони страх ,че този човек просто ще ме забрави...а относно допринасянето-не мисля ,че съм го направила,волно или неволно..
благодаря

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8365 -: Ноември 26, 2011, 08:05:44 pm »
Ако искаш, изчакай малко, да се покаже сърпът на Луната в небето, не че това е някаква "магия" за успех.
Просто мисълта ми беше, че при Луна в такава позиция в хорарната карта отговорът може да бъде двусмислен, неясен.

Цитат
А относно срока при колегата ви излезе ,че в момента въпросният е в изключително агресивен период до април 2012...

Ако не те притеснява, можеш да пуснеш наталната карта на приятеля ти, да видим и ние с какво се обяснява (астрологически) "агресивният" му период. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8366 -: Ноември 26, 2011, 09:10:42 pm »
с удоволствие,но съм на гости тази вечер,и нямам как  да я кача,освен ако няма някъкъв софтуеър,от който да се направи натална карта,в нета излизат опции,но не знам доколко са точни да ви ги постна :-\
какво имате предвид"друга фаза"благодаря

« Отговор #8367 -: Ноември 26, 2011, 09:23:21 pm »
качвам карта,направена от програма в нета,в момента не съм на компютъра си :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8368 -: Ноември 26, 2011, 10:15:49 pm »
А ти юнски Рак ли си? Или случайно да имаш друга планета в първите 10 градуса на този знак?

При бившия ти /настоящ/ приятел периодът 2012/2013 г. може да донесе важни промени.

Соларът за 2011/2012 година, който наскоро е започнал, предполага и промени по партньорска линия, очертава се емоционална година, но ще му е присъщо колебание, както впрочем и в близките няколко месеца.

Соларът за 2012/2013 очертава значима година, ще има соларно пълнолуние близо до оста МС/ІС в радикса, годината е белязана със сатурново завръщане.

Сега Плутон му транзитира през АС (нали в 12 на обяд е роден?), това засяга и отсрещния дом - отношенията.
Сатурн ще направи още веднъж секстил с натална Луна, не е изключен опит за рекапитулация/преосмисляне на партньорските връзки, но имам чувството, че фокусът постепенно се измества върху личните му амбиции и изяви. Предполагам, че на тази възраст може да има планове за по-нататъшно развитие или за оптимизация на статуса (професионален и материален).

Вие откога сте заедно, една година има ли вашата връзка?
Усетила ли си го по някое време да се отдръпва "в себе си" и кога? Или други причини има за раздялата?

Според мен е трудно да се угоди на този човек - има и акцентиран Скорпион в хороскопа, и силно сатурново влияние. Съвпадът Слънце, Меркурий и Сатурн в Скорпион е доста критикарска комбинация. Чувствеността при него би трябвало да е силно изразена, има известна доза емпатия, но му е трудно да я изразява, в очите на другите може да изглежда като "стегнат" човек, разумен, аналитичен и пресметлив.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #8369 -: Ноември 27, 2011, 01:21:54 am »
Цитат
Между Меркурий и Юпитер няма аспект, няма и рецепция към момента на задаване на въпроса.
Всъщност, двете планети май ще направят квадрат и половина в рамките на знаците, в които се намират. Но хорарната астрология не отделя внимание на минорните аспекти.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #8370 -: Ноември 27, 2011, 02:26:07 am »
Наскоро тълкувах карта със същия въпрос и същите У1 и У7 в друг форум и тотално обърках. В онази карта не видях човекът, за който си пита (квезитът), да обича онзи, който задава въпроса (кверента). Но отговорът беше положителен. Само че в онази карта между Луната (управител на кверента) и Сатурн (управител на квезита) имаше сходящ хармоничен аспект (секстил), така че имаше възможност двамата да изгладят взаимоотношенията си. В тази карта няма такава връзка между Луната и Сатурн, което на този етап говори за застой, липса на развитие на въпроса.
Аз се чудя за взаимната знакова рецепция м/у Венера и Юпитер :rolleyes: Луната в онази карта в кой знак е била?
« Последна редакция: Ноември 27, 2011, 03:08:55 am от Shreya »

« Отговор #8371 -: Ноември 27, 2011, 08:59:07 am »
Юнски рак съм
Да изключително критикува,почти винаги,много е труден за общуване,все е недоволен,казвал ми е в моменти на отпускане,че го прави защото иска да прикрие своите комплекси-"няма комплекс,който да ми е бил чужд"това ми е казвал.Заедно  бяхме 6 месеца,а в себе си се отдръпна точно 3-4 дни преди раздялата...Всичко му е крайно,полюсно,а създава впечатление на балансиран,но аз  знам ,че отвътре е като кутията на Пандора. :angry:Не сме спрели комуникацията си напълно и се чудя дали не е по-добре да го игнорирам малко..Трудно се поддържа такава връзка,но  в даден момент просто си паснахме,и го усетих като моя половинка,нещо което не намирах като усещане в никой друг.С него просто ми е добре,дори и само да си мълчим...Затова за мен е важно да знам има ли шанс тази връзка

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8372 -: Ноември 27, 2011, 11:12:29 am »
Значи сте сравнително отскоро заедно... връзката започва, когато той излиза от планетния период на Венера/Кету.
Беше ми любопитно дали е имало някаква промяна при него при смяна на периодите, затова те питах.

Цитат
Да изключително критикува,почти винаги,много е труден за общуване,все е недоволен,казвал ми е в моменти на отпускане,че го прави защото иска да прикрие своите комплекси-"няма комплекс,който да ми е бил чужд"това ми е казвал.

Виж, поне е честен с теб и си го признава, а за лъвската му Луна това е голямо постижение - да каже, че някакви комплекси го измъчват, вместо да ги избива в демонстрации на фалшива самоувереност. А когато дадено качество се признава от човека, комуто принадлежи, значи той го осъзнава и може да се получи нещо градивно. Доста хора са слепи за недостатъците си, виждат само чуждите несъвършенства и реагират като малко дете в ДГ, на което са му отнели любима играчка.

А на теб в кой знак и градус са ти Луната и Асцендентът, удобно ли е да питам?  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8373 -: Ноември 27, 2011, 11:38:01 am »
А относно срока при колегата ви излезе ,че в момента въпросният е в изключително агресивен период до април 2012....

Знаех си! Снощи ми стана любопитно къде го е видял колегата в хороскопа и с какво го обосновава, помислих си за ретроградния цикъл на Марс.

Марс тръгва ретроградно в края на януари 2012 и минава в директно движение на 14 април.
Целият ретрограден цикъл ще се случва в знака Дева. Но мисля, че вече е започнал цикълът, защото на 18-19 ноември Марс навлиза в предретроградна сянка, а окончателно ще напусне сянката на ретроградието около 20 юни 2012.

Доста дълъг "агресивен период" се очертава!  ;D

През това време приятелят ти има завръщане на Марс в наталната му позиция и навлиза в нов 2-годишен марсов цикъл. Не виждам обаче стационарните фази на Марс да му засягат важни радикални точки.

Интересно ми е дали твоят Десцендент случайно попада в тези градуси (т.е. АС в 3-4 гр. Риби или около 23 гр. Риби)?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8374 -: Ноември 27, 2011, 12:44:41 pm »
Наскоро тълкувах карта със същия въпрос и същите У1 и У7 в друг форум и тотално обърках. В онази карта не видях човекът, за който си пита (квезитът), да обича онзи, който задава въпроса (кверента). Но отговорът беше положителен. Само че в онази карта между Луната (управител на кверента) и Сатурн (управител на квезита) имаше сходящ хармоничен аспект (секстил), така че имаше възможност двамата да изгладят взаимоотношенията си. В тази карта няма такава връзка между Луната и Сатурн, което на този етап говори за застой, липса на развитие на въпроса.
Аз се чудя за взаимната знакова рецепция м/у Венера и Юпитер :rolleyes: Луната в онази карта в кой знак е била?

Луната беше в Лъв.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8375 -: Ноември 27, 2011, 12:48:08 pm »
Ако става въпрос за хорарната карта на Ливия, няма рецепция между Венера и Юпитер.

Стига да не сте имали предвид друга карта, де! :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8376 -: Ноември 27, 2011, 01:10:29 pm »
Не, не, Лили, с Шрея коментираме картата на докоменталист (въпроса преди този на Ливия).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8377 -: Ноември 27, 2011, 01:18:52 pm »
Ето, и на мен ретро Мерк ми е размътил мозъка.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8378 -: Ноември 27, 2011, 01:37:27 pm »
пуснах натална карта по програмата на която вчера направих неговата

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8379 -: Ноември 27, 2011, 01:38:00 pm »
Затова за мен е важно да знам има ли шанс тази връзка

И още нещо се сетих.
При твоя човек има вероятност за важно събитие някъде в началото на март, между 3ти и 5ти може да е (не казвам, че го гарантирам), което да засегне по някакъв начин отношенията... Не познавам обаче твоя хороскоп и не мога да кажа със сигурност, но ако Асцендентът ти е някъде около 13-14 градуса на Риби, е вероятно да се случи нещо между вас двамата, ако дотогава продължавате да контактувате.

ПП. Сега видях твоята карта.
Да, първата стационарна спирка на Марс попада точно на Десцендента ти (АС в 23ия градус Риби), а втората ще е в квадрат с Луната ти.
Между другото, в наталната ти карта е заложено да привличаш "трудни" партньори, а приятелят ти е със силно влияние на Сатурн и Скорпион - виж само как го "отразява" съвпадът Сатурн/Плутон в 7 дом в твоя радикс. :)

« Последна редакция: Ноември 27, 2011, 01:46:30 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.