Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1168094 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8440 -: Декември 15, 2011, 09:09:10 pm »
защо тогава ти е нужно да минаваш през агенция?

Защото са малко директните клиенти, но с времето се натрупват.

Тук има един затворен порочен кръг обаче - от една страна агенцията се явява "гарант", че преводът ще бъде заплатен от клиента, от друга страна преводачите не можем да се предпазим от некоректни агенции. За корпоративния клиент няма значение в крайна сметка на кого ще плаща - на голяма агенция или на фрийлансър, стига да му издаваш фактура, за да може да му се признават разходите при формиране на облагаемата печалба.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #8441 -: Декември 15, 2011, 09:09:23 pm »
Имах възможност да видя как едно издателство тръгна с летящ старт- директно от панаира на книгата, но бързата експанзия му поизяде главата (според мен).
Летящият старт беше осигурен от фирма работеща..хайде да го кажем в Ай Ти и Авто бизнесите. :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #8442 -: Декември 15, 2011, 09:11:37 pm »
и пак да питам, защото по-важният въпрос остава - правили ли сте си труда да привлечете клиент, после да го задържите (за експертите второто не е предизвикателство :blink:)?

Да, на мен това ми е работата.

Ако разчитам на агенциите, едва ли ще мога да преживявам всеки месец... Всичките си клиенти дължа на себе си и на препоръките им към техните контрагенти  :blink:

точно така, най-добрата реклама е да си създадеш име, което да работи за теб, но за това е нужно време... и съвсем не са нужни агенциите, затова пак връщам към изходния въпрос - за какво са ви агенциите и главоболията с тях? или чрез тях си добавяте клиенти?

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #8443 -: Декември 15, 2011, 09:13:11 pm »
Имах възможност да видя как едно издателство тръгна с летящ старт- директно от панаира на книгата, но бързата експанзия му поизяде главата (според мен).
Летящият старт беше осигурен от фирма работеща..хайде да го кажем в Ай Ти и Авто бизнесите. :blink:

Моят старт ще бъде "костенурчест"  ;D Само партньорът ми да си намери работа, да се поуспокои и ще тръгнем пак напред  :blink:
The only distance is that which we create!

*

abroad

• 2187
« Отговор #8444 -: Декември 15, 2011, 09:13:53 pm »
За корпоративния клиент няма значение в крайна сметка на кого ще плаща - на голяма агенция или на фрийлансър, стига да му издаваш фактура, за да може да му се признават разходите при формиране на облагаемата печалба.

а, ако я няма агенцията корпоративният клиент ще стигне ли сам до теб?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8445 -: Декември 15, 2011, 09:14:48 pm »
Ако разчитам на агенциите, едва ли ще мога да преживявам всеки месец... Всичките си клиенти дължа на себе си и на препоръките им към техните контрагенти  :blink:

Половината ми клиенти са такива, особено за устни преводи.
Пускат си преводите през някоя агенция, ако са с изискване за "официална" форма - бланка и заверка.
Иначе и клиентът има интерес да се свърже директно с преводача, така си спестява надценката, с която работят агенциите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8446 -: Декември 15, 2011, 09:16:12 pm »

С препоръки стигат. :)
А и както казах по-горе, повечето корпоративни, т.е. фирми гледат да спестят нЕкой лев.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #8447 -: Декември 15, 2011, 09:19:08 pm »

С препоръки стигат. :)
А и както казах по-горе, повечето корпоративни, т.е. фирми гледат да спестят нЕкой лев.

извод: нямаш нужда от агенции
остава въпросителна - какъв е проблемът?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8448 -: Декември 15, 2011, 09:22:20 pm »
Когато си на свободна практика, не знаеш кога какво те очаква като работа и не разчиташ на редовна месечна заплата, то тогава работиш и за агенции, но си знаеш, че от тях хонорарите се събират доста по-трудно  :blink:

Според теб защо има проблем да изплащат дължимите хонорари към преводачите?
На мен това не ми е много ясно, макар че съм била от двете страни - и координатор/щатен преводач в агенция, и преводач на свободна практика. Когато няма забавени плащания от страна на клиентите, защо да не се издължат към хората, които превеждат за тях? Нали чрез преводаческия труд печелят? Говоря за посредниците, които нямат щатни преводачи в офиса.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #8449 -: Декември 15, 2011, 09:23:33 pm »
и пак да питам, защото по-важният въпрос остава - правили ли сте си труда да привлечете клиент, после да го задържите (за експертите второто не е предизвикателство :blink:)?

Да, на мен това ми е работата.

точно така, най-добрата реклама е да си създадеш име, което да работи за теб, но за това е нужно време... и съвсем не са нужни агенциите, затова пак връщам към изходния въпрос - за какво са ви агенциите и главоболията с тях? или чрез тях си добавяте клиенти?

Никога не си добавям клиент чрез агенция - знам си, че никой няма да ми изяде хляба, ако той е за мен  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8450 -: Декември 15, 2011, 09:24:21 pm »

По-горе го каза, чрез тях се набавят повече клиенти.

Сега ми кажи според теб защо посредниците не искат да заплащат преводаческия труд при условие, че интересът е взаимен, т.е. все още имат нужда едни от други?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8451 -: Декември 15, 2011, 09:28:32 pm »
ако е удобно ще хвърлите ли поглед върху въпроса ми....от днес на обяд
предварително ви благодаря :blink:и се извинявам ако нахалствам :blink:

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #8452 -: Декември 15, 2011, 09:29:04 pm »

По-горе го каза, чрез тях се набавят повече клиенти.

Сега ми кажи според теб защо посредниците не искат да заплащат преводаческия труд при условие, че интересът е взаимен, т.е. все още имат нужда едни от други?

Посредниците, тези, които не плащат, обикновено не са филолози и сменят преводачите с други, защото за тях всеки е заменим и от всеки трябва да се печели. Затова и съм се ограничила с няколко агенции и си работя само с тях  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8453 -: Декември 15, 2011, 09:34:52 pm »
Здравейте,моля да погледнете следния хорар:Ще има ли смисъл от среща утре за развитие на отношенията ни в бъдеще
Много благодаря,бяхме решили да изчакаме след Празниците,но така се стекоха обстоятелствата ;)

Според мен въпросът ти не е зададен много коректно - "Ще има ли смисъл?".

Можеше да зададеш въпроса по друг начин, например "Ще има ли благоприятно развитие в отношенията след утрешната среща?".

С тоя Сатурн в 7 дом дори се чудех дали картата е радикална, но пък Луна в 5 дом отговаря на естеството на въпроса. Мисля, че по-нататъшно развитие може да има (Луната има положителни сходящи аспекти), но ти избързваш, а той е настроен по-консервативно.

Да допълня още нещо.
Луната има сходящ тригон със Слънцето, управляващо твоя 5 дом, и след това секстил със Сатурн, управляващ неговия 5ти (гледано от ДС). Така че не е изключено срещата да има и романтичен завършек.  :blink:

Пък ако се позоваваме на класическите правила, Сатурн в 7 дом може да бъде и "забрана" за тълкуване (ако не ни стиска).

« Последна редакция: Декември 15, 2011, 09:44:29 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #8454 -: Декември 15, 2011, 09:35:08 pm »

зависи доколко са само посредници, тоест дали само това им е предмета на дейност
ако да, то вероятно да:
1.1. клиентите им да бавят плащания
1.2. ползват оборотни пари за инвестиционни цели в свързани дружества
1.3. отклоняват паричните потоци в "естествени" лични нужди

ако не - същото, но в по-силна степен по отношение на 1.1. и 1.2.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8455 -: Декември 15, 2011, 09:36:10 pm »
Посредниците, тези, които не плащат, обикновено не са филолози и сменят преводачите с други, защото за тях всеки е заменим и от всеки трябва да се печели. Затова и съм се ограничила с няколко агенции и си работя само с тях  :blink:

Баш филолози са моите длъжници и са започвали като преводачи (докато аз не съм).  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #8456 -: Декември 15, 2011, 09:36:58 pm »
добавям 1.4 -покриване на текущи нужди свързани с бизнеса- наем, осигуровки, режийни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8457 -: Декември 15, 2011, 09:40:50 pm »
добавям 1.4 -покриване на текущи нужди свързани с бизнеса- наем, осигуровки, режийни.

И хората да им работят на кредит. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8458 -: Декември 15, 2011, 10:08:23 pm »
Lillie,благодаря,просто се налага петминутка,знам че е консервативен
лека вечер,дами

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #8459 -: Декември 16, 2011, 10:00:34 am »
Ох, хора, уморих се от тоя моя бивш! Само атаки ,атаки...! Ще ме остави ли на мира да си продължа живота без него някога?