MoonLight, хорарът ми се вижда противоречив. Градусът на Асцендента е твърде ранен, т.е. е рано да се каже какво може да се случи (картата може да се приеме и за нерадикална). От друга страна, Луната е в последния градус на знака, няма повече сходящи аспекти, т.е. е "без курс". Това последното се тълкува като липса на развитие на въпроса.
Ако изеберем 4-ти дом за дома на майка ти, брат ѝ е 3-ти от неин 1-ви, т.е. 6-ти. Тя се управлява от Меркурий в заточение, а той - от Луната (ако построим картата по Кох, по-скоро от Слънцето). Луната е в знака на заточение (падение с модерните управители) на Меркурий - може би действително брат ѝ не се интересува много от нейното добруване или обстоятелствата в момента не сав нейна полза. Меркурий и Луната идват от квадратура, което потвърждава липсата на разбирателство между тях. Луната е имала и опозиция с Марс (управител на 10-тия дом на майка ти). Може би вуйчо ти блокира делата на майка ти, успеха ѝ. Опозиция на Луната (управител на въпроса също така) с Марс може да символизира и ескалиране на конфликта, преминаването му в остри пререкания (особено в ъглови домове на картата, както е тук). Но това са вече минали събития. Луната няма повече поле за действие в този знак, т.е. не би трябвало конфликтът да се задълбочи повече.
Ако поставим майка ти по 10-тия дом, тя се управлява от Юпитер в благоприятна взаимна рецепция по знак с Луната (въпроса), а брат ѝ - от екзалтиран Сатурн. Позициите на брат ѝ ми се струват по-силни, но между двете планети няма да има сходящ мажорен аспект (опозицията няма да се състои). Отново признак, че конфликтът между тях не би трябвало да се задълбочи.
Мисля, че отговорът е "не". Каквото станало, станало. Не ми изглежда да затоплят отношенията си, но и по-лоши не би трябвало да станат.