Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1170034 Прегледи
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8560 -: Януари 01, 2012, 11:07:47 pm »
2011 си сложила за година, мисля че трябва да си свериш картата.  :blink:

Едит: Добавих я!

« Отговор #8561 -: Януари 02, 2012, 12:25:20 pm »
По картата на Ливия.

Градусът на Асцендента е ранен, а Луната все още има аспекти в рамките на знака. Каквото и да е станало помежду ви, по-скоро не би трябвало да е окончателно. Между управителите ви, Венера и Марс, няма сходящ мажорен аспект (ако не броим квинкокса) - засега нещата остават каквито са в момента. Всъщност, и на двата ти управителя, Венера и Луна, предстои квинкокс с Марс. Възможно е той да е твърде отдалечен, да не показва заинтересуваност към теб и чувствата ти (Марс в знака на падение на Венера). В момента сте на твърде различни вълни, може би. Луната е в знака на неговия управител Марс, на който му предстои ретрограден период скоро. Топката е в негови ръце, но може би той ще се забави да я поеме.

« Отговор #8562 -: Януари 02, 2012, 01:57:14 pm »
2011 си сложила за година, мисля че трябва да си свериш картата.  :blink:

Едит: Добавих я!

Аз гледах тази, предполагайки, че само годината е сгрешена, а денят и часът са верни. Благодаря, ThunderGoddess!

« Последна редакция: Януари 02, 2012, 02:03:12 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8563 -: Януари 02, 2012, 02:05:52 pm »
Няма аспект между У1 и У71 както и между управителите на нейния и неговия 5 дом.
В момента отношенията не вървят, но като че ли питащата изглежда по-заинтересована връзката да продължи - Луната се намира в дома на квезита и в знак, диспозиран от неговия сигнификатор (Марс), а сигнификаторът на кверента е в 5 дом. Марс, представящ квезита, се е "скрил" в 12 дом и няма аспект с Венера, по знак са в инконюнкция (не се "виждат").

Предстои тригон на Луна с Меркурий в 3 дом - в случая той не е сигнификатор на никой от двамата, нито на петите им домове, но в качеството му на универсален сигнификатор можем да приемем, че е възможно да има среща отново или най-малкото да се чуят по телефона (/да си пишат). Но квезитът към този момент ми изглежда слабоинициативен, в интерес на истината.

Последният аспект на Луната е опозиция със Сатурн (У4 - краят), това по принцип не дава потвърждение на въпроса, т.е. може би все още връзката не е приключила окончателно. А и ранният Асцендент също не предполага окончателно приключване към момента на задаване на въпроса.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8564 -: Януари 02, 2012, 06:14:26 pm »
Mirabella,Lillie ,както винаги направо "заковахте "ситуацията.
ThunderGoddess-благодаря за корекцията,май съм още в миналото :P
Моля да ми обясните какво е "Марс и Венера не се виждат"както и "Венера и Луна, предстои квинкокс с Марс"
лошото е,че не можем да се оттървем един от друг,хем е край хем не съвсем.Никой май не знае какво иска,но сме заели отбранителна позиция,след снощи...аз бях инициатора на разговора,но взе лош обрат,а просто исках яснота  :-\,мъжът ту е мил,ту изпада в агресия
Благодаря,много  хармония и позитивни емоции желая момичета :blink:

« Отговор #8565 -: Януари 02, 2012, 06:33:09 pm »
Венера и Марс не се виждат означава, че не им предстои мажорен аспект в рамките на знаците, в които се намират. Ако имаше такъв аспект, ситуацията щеше да има развитие. Липсата на аспект между управителите на оста Асцендент/Десцендент във въпрос, свързан с взаимоотношения, говори за оставане на същото положение.

Под мажорен аспект повечето от астролозите разбират съвпад (0 гр.), секстил (60), квадрат (90), тригон (120) и опозиция (180). Някои астролози добавят и квинкокса (150) към мажорните, но по-рядко. Квинкоксът е аспект между твърде различни по природа знаци, но не различни в смисъл на опозиция (противоположни) или квадрат (трудно съвместими), а такива, които нямат общо. Различни и като елементи (вода, огън, въздух, земя), и като зодиакален кръст (кардинален, мутабелен или фиксиран). Квинкоксът говори за нужда от адаптация, приспособяване, компромиси. Понякога говори и за липса на интерес (не се допълват в смисъл на подобност, нито в смисъл на привличане на противоположности).

Неговият управител е Марс в Дева, докато ти си под управлението на Венера във Водолей (и Луна в Овен). Както каза ти, той е променлив (Марс в мутабелен знак), докато ти си по-постоянна в поведението си (Венера във фиксиран). Ти търсиш лекотата във взаимоотношенията (Венера във Водолей), докато той има склонност да задълбава във всеки проблем (Марс в Дева). И двата ти управителя ще направят квинкокс с неговия. Или не разглеждаме квинкокса като аспект, т.е. помежду ви няма взаимодействие към момента, или ако го отчитаме, може да показва, че взаимодействието е силно затруднено. Някои астролози считат квинкокса за кармичен аспект, но аз не знам какво би трябвало да означава това.

« Отговор #8566 -: Януари 02, 2012, 07:47:27 pm »
Връзката е с кармично естество Плутон тригон Сл.Oсвен това е започнала при възврат на възлите / при мен ЮЛВ върху СЛВ  и Марс преди около 6 месеца/, за него възврата е бил съвсем скоро ,точен съвпад Vx / Венера-това ми го написа Грейс от форума,но и астролга ,който посетих преди месец ми каза същото,което честно казано,ми даде обяснение,но не ме зарадва особено .Мъчим се буквално,вероятно аз повече...но и той има своите противоречия..не можем дори добрия тон да запазим.Да,той самият създава драма и задълбава във всеки детайл,аз съм наясно със чуствата си  към него,но ако не става...не става :-\Пиша го за допълнение,към красивата картинка на лИбоФта... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8567 -: Януари 03, 2012, 02:35:32 pm »
Още един въпрос, че съм на зор.  :-[

3.01.2012 г., 15.23 ч, Варна

Ще се изнеса ли да живея на друго място през първата половина на годината (първите 4-5 месеца)?

Благодаря предварително.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #8568 -: Януари 03, 2012, 02:45:04 pm »
Заради гадже ли или имаш уговорка с някого ?  :P ;D Май че, да.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8569 -: Януари 03, 2012, 02:51:48 pm »
Заради последния градус на К4 няма въобще да търся производни домове. Предстои ти непосредствена, много скоро смяна на жилището, с такова, в което няма да се чувстваш много комфортно - Меркурий е заточен.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #8570 -: Януари 03, 2012, 03:03:23 pm »
И аз го виждам, че ще става, като допускам да се проточи най-много 6 месеца. Обаче има и друго, което сега не мислиш като вариант, още нещо ще излезе по въпроса преди самата развръзка.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8571 -: Януари 03, 2012, 03:05:36 pm »
Заради гадже ли или имаш уговорка с някого ?  :P ;D Май че, да.

Не, ще се отделям, при никой не отивам.

Предстои ти непосредствена, много скоро смяна на жилището, с такова, в което няма да се чувстваш много комфортно - Меркурий е заточен.

Точно на такова място отивам.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #8572 -: Януари 03, 2012, 03:07:09 pm »

Ще се изнеса ли да живея на друго място през първата половина на годината (първите 4-5 месеца)?

Благодаря предварително.

Да...категорично предстои преместване...Но мисля, че точно това ще те освободи веднъж завинаги! :-X :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #8573 -: Януари 03, 2012, 03:13:03 pm »
С този ъглов Марс рискуваш да попритупаш нещата. Но ако това е желанието ти, сходящият тригон Луна/Слънце би трябвало да ти го изпълни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8574 -: Януари 03, 2012, 03:14:51 pm »
Изнасянето е свързано и с наложителен ремонт, и с други промени, които няма как да не се случат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8575 -: Януари 03, 2012, 03:18:03 pm »
Преместването ще доведе до нова среща и любов към края на септември... :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #8576 -: Януари 03, 2012, 03:59:40 pm »
Момичета, пак имам въпрос!  :blink:
"Ще има ли успех сайта ми?"
Все още е проект, както и се надявам да получа лиценз за информацията, която ще използвам за него. Не знам дали условията ще ме удовлетворят, тепърва ще разбера. Но имам много голямо желание а също и има кой да ми направи дизайна. Под успех имам впредвид, социален, личен и не на последно място финансов.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8577 -: Януари 03, 2012, 04:06:19 pm »

Благодаря предварително.

Их, това ИЦ как се закачило за последния градус. сега не зная Слънце ли, меркурий ли управлява 4-ти дом. Ако е Меркурий - не се надявай - ти и жилището се управвяте от една и ..съща планета, което е знак, че ще си останеш в него. Ако е Слънце - имаш шанс жилището ти да мине във владение на някой друг (Слънце в 7-ми в тригон с Марс в 4-ти). доколкото си спомням искаш да го продаваш или да направиш заменка.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #8578 -: Януари 03, 2012, 04:09:22 pm »
Ще се пробвам и аз по моята карта, според това което съм чела тук, макар че хич не ме бива още.
Луната е в сходящ тригон с упр на 3дом Слънце, тоест реализацията по проекта ми ще върви с лекота?  :unsure:
Луната е в екзалтация и в знака на екзалтация на Юпитер (упр 10 дом), тоест възможно е да се тълкува като успех. Не знам разходящият им съвпад как се тълкува.
Имам съмнения как да тълкувам опозицията на Луна с упр. на 7ми - Сатурн...
Не ми харесва предстоящият квадрат на Луна с Венера, дали се тълкува като финансови затруднения? Обаче Луната е без курс, тоест за сега няма да има развитие? Слънцето е на десцендента - може би голяма час от реализацията се основава на партьорска подкрепа.
Това е за сега каквото съм взаимствала от интерпретациите на Мирабела...
Как се справих?  :blink: И какво мислите вие по картата?
« Последна редакция: Януари 03, 2012, 04:14:00 pm от Freya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8579 -: Януари 03, 2012, 05:02:46 pm »
Их, това ИЦ как се закачило за последния градус. сега не зная Слънце ли, меркурий ли управлява 4-ти дом. Ако е Меркурий - не се надявай - ти и жилището се управвяте от една и ..съща планета, което е знак, че ще си останеш в него. Ако е Слънце - имаш шанс жилището ти да мине във владение на някой друг (Слънце в 7-ми в тригон с Марс в 4-ти). доколкото си спомням искаш да го продаваш или да направиш заменка.

Със заменката нищо няма да стане, вече съм наясно.
Ще се връщам в наследственото жилище (друг вариант няма), изнасям се от фамилното (в съсобственост)... И малко неочаквано ми дойде всичко, не остана много време за приготовления, ще трябва да се решат с един замах доста битови въпроси, което е доста стресиращо.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.