Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1167844 Прегледи
*

Deter

• *
  • 387
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8620 -: Януари 22, 2012, 08:38:23 pm »
Stella, то това ще е хубаво, но ако отидем на вариант Слънцето като управител, нямат никакви аспекти тез убавци, освен, че са в пети дом ;D
Ще взема да си стоя на варианта който ми харесва  :confuse3:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Stella

• 7765
« Отговор #8621 -: Януари 24, 2012, 01:30:32 pm »
Можете ли да кажете според вас ще се подобри ли крака ми след операцията, която ми правиха в началото на годината за скъсан менискус? Може ли да се разбере дали тази операция е била за добро или не (съмнявам се нещо, затова питам)? Пускам хорарната като прикачен файл.

Ако гледаме 3 дом не можеш да ходиш още добре- Слънце в заточение във водолей - слабо поставено. Обаче ти (Меркурий) излизаш от тригон с лекаря (Юпитер) ,което е добър аспект и означава, че хирургът би трябвало да си е свършил работата както трябва. ;D Луната не прави негативни аспекти по пътя си - последният е тригон със сатурн и съвпад с нептун (може малко болкоуспяващи да вземеш) и мисля, че ще се оправиш. :blink:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #8622 -: Януари 24, 2012, 11:00:43 pm »
А по принцип лекарите по Юпитер ли са? Не знам защо, хирурзите ги свързвам с Марс.

Лекарят е по 7-ми дом, в случая Стрелец.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #8623 -: Януари 25, 2012, 08:11:10 am »
А Меркурий в картата няма ли предстояща квадратура с Юпитер, а не тригон, или се лъжа?

Имаш ли интерес към материята хорарна астрология или просто така си питаш? От въпроса ти става ясно, че не си се занимавал и нямаш намерение да се занимаваш, а просто си питаш. човек, когато не е запознат с основите на една наука започва да търси "под вола теле", за са оправдае страховете си.  :-\

Не, няма предстояща квадратура с Юпитер 1. защото в хорарната астрология се гледат аспектите на планетите, докато някоя от тях не напусне знака (тогава аспектът се разпада) и 2. защото ти питаш в минало време, следователно гледаме само разходящи аспекти, за да отгоовирм на въпроса "Успешна ли е операцията?" Ти не питаш "ще бъде ли успешна?". Пожелавм ти бързо възстановяване.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8624 -: Януари 25, 2012, 08:12:07 am »
Квадратурата на Меркурий е в следващия знак, в настоящия има разходящ, разпаднал се вече тригон. Меркурий влиза във Водолей скоро, а там е в свой триплицитет и ще се почувстваш по-уютно с крака си, ще ти "олекне" - до шест дни/седмици.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #8625 -: Януари 30, 2012, 08:16:21 am »
Имам хорарен въпрос. Как ще се развият в бъдеще отношенията ми с един мъж, когото в мисилте си съм назовала по име, когато задавах въпроса?

Твоят и неговият сигнификатор са в опозиция,след което луната остава без курс.
Неговият сигнификатор е в знак, където твоят сигнификатор няма достойнства,
поради което не може да те оцени. Господарите на 5-тите ви домове излизат от квадрат.
(На война като на война). Твоят У5 е изгорен и мисля, че засега нищо няма да може да стане.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8626 -: Януари 30, 2012, 08:19:14 am »

поради което не може да те оцени. Господарите на 5-тите ви домове също са в опозиция.
(На война като на война).

Добре. А вижда ли се какво ще се случи след това или трябва да се задава въпрос пак, когато Луната мине периода без курс и после пак си има курс?

Обаче ние не сме във война, а си имаме приятелски отношения, поне така изглежда.

Твоят У5 е изгорен и мисля, че засега нищо няма да може да стане.

Значи той не ме дооценява в момента и в следващите 6 месеца ще е така?!

*

Stella

• 7765
« Отговор #8627 -: Януари 30, 2012, 08:22:12 am »

поради което не може да те оцени. Господарите на 5-тите ви домове също са в опозиция.

Добре. А вижда ли се какво ще се случи след това или трябва да се задава въпрос пак, когато Луната мине периода без курс и после пак си има курс?

За да развие нещо, то първо трябва да започне, нали?
Аз не виждам да има положителна връзка между вас с тези квадратури и опозиции.
И все пак ти не си задала конкретен въпрос, на който да може да се отговори с да или не.
Не можеш отново да задаваш същия въпрос, когато луната добие курс. Хорарът действа поне 1 месец.
Ако има промяна, ново обстоятелство, можеш да зададеш въпроса и по-рано.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #8628 -: Януари 30, 2012, 08:23:15 am »
И според мен няма да се развият добре с тази опозиция м/у вас ... а и сте на критични градуси и двамата.
Освен това в твоя първи дом е нептун- може би се заблуждаваш нещо по отношение на него. Вторият му сигн. слънце е в твоя първи дом- като че ли от теб зависят отношенията на този етап. Ако има промяна в обстоятелствата, след това може пак да зададеш въпрос.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Stella

• 7765
« Отговор #8629 -: Януари 30, 2012, 08:24:31 am »
Нейният сигнификатор скоро обръща посоката и може съвсем друг акъл да и дойде или да има забавяне.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8630 -: Януари 30, 2012, 08:28:02 am »

поради което не може да те оцени.
Господарите на 5-тите ви домове също са в опозиция.

Обаче ние не сме във война, а си имаме приятелски отношения, поне така изглежда.

Твоят У5 е изгорен и мисля, че засега нищо няма да може да стане.

Значи той не ме дооценява в момента и в следващите 6 месеца ще е така?!

Първо никъде не съм споменала 6 месеца.
Не те дооценява, не заради изгорения ти Меркурий, а заради това, че твоят сигнификатор няма достойнства в знака, където е поставен неговият сигнификатор. "Войната" не я разбирай в буквалния смисъл.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8631 -: Януари 30, 2012, 08:49:31 am »
И според мен няма да се развият добре с тази опозиция м/у вас ... а и сте на критични градуси и двамата.
Освен това в твоя първи дом е нептун- може би се заблуждаваш нещо по отношение на него. Вторият му сигн. слънце е в твоя първи дом- като че ли от теб зависят отношенията на този етап. Ако има промяна в обстоятелствата, след това може пак да зададеш въпрос.

на този етап отношенията им зависят от първия сигнификатор - Луна. Сигнификаторът на включеният знак обикновено се "включва" със закъснение. А и Слънцето не е добре поставено в знака на Сатурн. Казано иначе, ако вторият сигнификаятор вземе превес, това означава, че тя на свой ред няма да може да го оцени достатъчно.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #8632 -: Януари 30, 2012, 08:57:20 am »
Сега ще задам конкретен въпрос, на който може да се отговори евентуално с да или не. Той има ли друга? Жена.
Изглежда, че няма.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8633 -: Януари 30, 2012, 08:59:09 am »
Може да има връщане към стара връзка- У5 е в неговия първи дом, но не смятам, че има сексуални отношения на този етап с някоя жена.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8634 -: Януари 30, 2012, 09:14:46 am »
Може да има връщане към стара връзка- У5 е в неговия първи дом, но не смятам, че има сексуални отношения на този етап с някоя жена.

Връщане към стара връзка само в мислите или пък се надява на нещо от стара връзка? Или пък обича друга от стара връзка?

Ти по един хорарен въпрос искаш цял роман да ти напиша?
Неговият У5 е в първия му дом и скоро ще стане ретрограден
По-скоро тя ще дойде при него, но разбира се нещата на този етап зависят изцяло от самия него.
Тя - У5 се намира в знак, в който неговият сигнификатор - Меркурий е нито добре, нито зле поставен, от което е видно, че не я боготвори. Обаче предстои тригон между техните сигнификатори - Меркурий и Сатурн на 29-тия градус. Според мен ще има изясняване на отношения в съвсем приличен тон. Това връщане към стари отношения, според мен ще бъде твърде неустойчиво - Сатурн в критичен градус, Сатурн сменя посоката, а след това и знака, Меркурий (неговият сигнификатор) е изгорен. (Марс и Венера в момента са в опозиция-неподходящо за ново начало)

Дамата е стабилна - Сатурн е в екзалтация във Везни. може би е по-възрастна от него или просто да е по-зряла. Неговият сигнификатор Меркурий - е  в екзалтация в знака на нейния управител - Сатурн, което означава, че тя го харесва и има позитивни чувства към него, докато за него не може да се каже това в същата степен.
« Последна редакция: Януари 30, 2012, 09:30:36 am от Stella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8635 -: Януари 30, 2012, 01:04:24 pm »
Имам хорарен въпрос. Как ще се развият в бъдеще отношенията ми с един мъж, когото в мисилте си съм назовала по име, когато задавах въпроса?

И в тази карта Луната не е без курс. Намира се в последния градус на знака, но предстои опозиция със Сатурн.
Сатурн е сигнификатор на кверента и е силен есенциално (т.е. те представя в силна позиция), но опозицията с Луната (У7) може да говори и за това, че на този етап обстоятелствата може да не се стекат в полза на кверента, т.е. засега отношенията с квезита не вървят в желаната от теб посока.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8636 -: Януари 30, 2012, 01:06:17 pm »
Никой не е казал, че е без курс. написала съм, че последния аспект на луната е негативен, след която луната поема без курс.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #8637 -: Февруари 01, 2012, 12:33:18 pm »
 Имам и аз едно питане, малко се оплетох тук. Въпросът е защо Х/назован по име/ иска да подновим комуникацията си? Определено имам причини да си задавам този въпрос.
Аз съм Меркурий, ако той е Юпитер имаме квадратура, което може да доведе до спорове между нас.
Поне малко на прав път ли съм ?  :-\
« Последна редакция: Февруари 01, 2012, 12:38:03 pm от Deter »

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #8638 -: Февруари 01, 2012, 12:37:16 pm »
По-добре сложи картата. Тази квадратура вече е минала /ако сега си задала въпроса/

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #8639 -: Февруари 01, 2012, 12:38:57 pm »
 :57: е сега се сетих за картата