Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1164022 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8680 -: Март 01, 2012, 10:21:11 am »
Но можем да пробваме и с единия и с другия знак. Аз го правя и проверявам как се променя изхода от въпроса. Така преценявам дали въобще да тълкувам картата. Когато има много противоречиви фактори, я изоставям, защото астрологът е безсилен в този случай и не си струва да заблуждава питащия. Ако не се променя съществено изхода от въпроса, тогава казвам какво виждам.
Така е. неслучайно има нерадикални карти. Има такива, които не могат и не трябва да се тълкуват. Някои отговори за бъдещето не бива да ги знаем, а и питащия може да не е готов да чуе отговора за момента.

Има и още един фактор за нерадикалност, който твърде много се подценява.
Сигнификаторите на питащия, в т.ч. луната, се намират в знак, който няма нищо общо с въпроса.
Това може да означава няколко неща. Или, че въпросът е несериозно зададен, или че питащият не е толкова
заинтересован от изхода на въпроса, защото има други по-важни доминанти в момента, че абсолютно не вярва в изхода или просто експериментира със задаването му. А може и да има някои скрити мотиви, за които опитния астролог може да се досети.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #8681 -: Март 02, 2012, 12:16:02 pm »
Според мен е в университета. Ако е вкъщи, би трябвало да има повече планети в ъгловите домове или поне повече от сигнификаторите да са там. Луната е в квадрат с упр. на 4-ти ти дом и в тригон с упр на 9-ти- университета. Освен това в 9ти е нептун - може би си я забравила там.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8682 -: Март 02, 2012, 12:20:17 pm »
Спешно ли ти трябва, можеш ли да си издадеш дубликат?

Луната не е без курс, но е във включен 12-ти, и то в Близнаци. Ако търсим вещта по 2-ри, независимо, че е документ, е завряна някъде между други документи и книжа, напъхана в чекмедже или кутия и може да я намери баща ти след време, ама ще изскочи, когато вече не ти трябва. Ако гледаме 3-ти дом, вероятно е в университета или в работата ти, била е последно в съприкосновение с твой преподавател и ще попадне в ръцете на твой колега - Марс, У11, ама няма аспект на Слънцето с теб. Позицията на Парс фортуна - в пети дом, кардинална, е ОК, но господарят й е заточен. И няма аспект с Луната. Като цяло, търси си други варианти.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Papy

• 4343
« Отговор #8683 -: Март 02, 2012, 07:02:27 pm »
на така зададените въпроси се съмнявам някой да ти даде смислен отговор- щото- кой е човека, какво е нещото- не се знае
обаче
според мен

тоя човек ако е по 7- яко те е вкопчил, зависима си от него- по много начини
как да постигнеш и как да избягаш ме водят все към едно и също- мисли как да си финансово независима и да излезеш навънка в обществото

« Отговор #8684 -: Март 02, 2012, 07:13:59 pm »
Привет, Хм.

Управителите ти изглеждат в добро състояние. У1 Меркурий току-що е сменил знака и вече не е заточен в знака на У7 Юпитер. Изглежда ми, че засега се справяш добре в отърваването от нежеланото влияние на подтискащия те човек.

Вторият ти управител Луната също току-що е сменила знака и се намира в много силно положение - на трон. Луната идва от квадрат с Меркурий. Това може да означава, че изпитваш вътрешен дискомфорт, тревожност или си раздвоена между разума и сърцето си. Може би нещо, свързано с професионалната сфера не се е случило така, както си го искала (Меркурий е и У10) и това те е накарало да се почувстваш неуверена. Но това усешане би трябвало бързо да премине. След известно напрежение (квадрат Луна/Уран) и близане на раните, душевно възстановяване (опозиция Луна/Плутон) Луната ще се запъти към тригон със Слънцето, а преди това ще завърши и секстил с Юпитер (У7). Може би отношенията ти с подтискащия човек ще се променят към добро или вътрешно ще те олекне от него. Поради Уран в неговия 1-ви дом (7-ми в картата) си мисля, че този човек може внезапно да обърне посоката, да се опита да промени имиджа си в очите ти. Може би ще направи нещо, което не очакваш от него.

Тъй като на Меркурий му предстои ретроградна фаза и завръщане в знака на заточение, влиянието на онзи човек върху теб може да не е приключило окончателно засега. Може би ти предстои още веднъж да преразгледаш взаимоотношенията ви и може би отново да се почувстваш уязвима от него. Но това, което може да ти помогне, са ентусиазмът и смелостта, които ти предстои да придобиеш сега (Меркурий в Овен в апликиращ съвпад с Уран). Ще видиш, че без него се справяш добре. Освен това силната Луна (което винаги е добър знак за кверента) се намира в ъглов дом - най-високия в картата. Сега е моментът да жънеш победи на професионалния и обществен фронт. Демонстрирай смелост, увереност, решителност (тригон на Луната със Слънце и секстил с Марс), но също и щедрост, благородство, сърдечност (секстил на Луната с Юпитер) и няма да имаш грешка. Лошото е зад гърба ти, остава само и ти да го оставиш там, да приключиш вътрешно с тревогите (Луна в тау с Уран и Плутон). Успех!

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8685 -: Март 02, 2012, 07:19:30 pm »
Привет, Хм.

Управителите ти изглеждат в добро състояние. У1 Меркурий току-що е сменил знака и вече не е заточен в знака на У7 Юпитер. Изглежда ми, че засега се справяш добре в отърваването от нежеланото влияние на подтискащия те човек.

Вторият ти управител Луната също току-що е сменила знака и се намира в много силно положение - на трон. Луната идва от квадрат с Меркурий. Това може да означава, че изпитваш вътрешен дискомфорт, тревожност или си раздвоена между разума и сърцето си. Може би нещо, свързано с професионалната сфера не се е случило така, както си го искала (Меркурий е и У10) и това те е накарало да се почувстваш неуверена. Но това усешане би трябвало бързо да премине. След известно напрежение (квадрат Луна/Уран) и близане на раните, душевно възстановяване (опозиция Луна/Плутон) Луната ще се запъти към тригон със Слънцето, а преди това ще завърши и секстил с Юпитер (У7). Може би отношенията ти с подтискащия човек ще се променят към добро или вътрешно ще те олекне от него. Поради Уран в неговия 1-ви дом (7-ми в картата) си мисля, че този човек може внезапно да обърне посоката, да се опита да промени имиджа си в очите ти. Може би ще направи нещо, което не очакваш от него.

Тъй като на Меркурий му предстои ретроградна фаза и завръщане в знака на заточение, влиянието на онзи човек върху теб може да не е приключило окончателно засега. Може би ти предстои още веднъж да преразгледаш взаимоотношенията ви и може би отново да се почувстваш уязвима от него. Но това, което може да ти помогне, са ентусиазмът и смелостта, които ти предстои да придобиеш сега (Меркурий в Овен в апликиращ съвпад с Уран). Ще видиш, че без него се справяш добре. Освен това силната Луна (което винаги е добър знак за кверента) се намира в ъглов дом - най-високия в картата. Сега е моментът да жънеш победи на професионалния и обществен фронт. Демонстрирай смелост, увереност, решителност (тригон на Луната със Слънце и секстил с Марс), но също и щедрост, благородство, сърдечност (секстил на Луната с Юпитер) и няма да имаш грешка. Лошото е зад гърба ти, остава само и ти да го оставиш там, да приключиш вътрешно с тревогите (Луна в тау с Уран и Плутон). Успех!

Благодаря! Това, което каваш за миналото и настоящето е точно така.

Дано и за бъдещето си права!

:blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #8686 -: Март 02, 2012, 07:21:34 pm »
на така зададените въпроси се съмнявам някой да ти даде смислен отговор- щото- кой е човека, какво е нещото- не се знае
обаче
според мен

тоя човек ако е по 7- яко те е вкопчил, зависима си от него- по много начини
как да постигнеш и как да избягаш ме водят все към едно и също- мисли как да си финансово независима и да излезеш навънка в обществото
може да не е мъж и интимна връзка, ама да е в къщата ти по някакъв начин?
Само да доуточня, че не става въпрос за мъж и интимна връзка.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #8687 -: Март 07, 2012, 09:02:56 am »
Смятам да я направя в близко бъдеще, може този или следващия месец на намаляваща Луна.
Операция, която търпи отлагане, ще си направиш точно на ретро марс?!

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #8688 -: Март 07, 2012, 09:14:22 am »
До 14 април е ретрограден.
В хорара ти хирурга се упр. от 7-ми дом- пак ретро марс, което не е добре. В дева е, а девата се св. със здравето, ще съвпадне с луната, ще направи секстил с твоя упр. венера, което пък е добре, но все пак не мога да отговоря на въпроса. Може някой друг да ти каже.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8689 -: Март 07, 2012, 12:39:55 pm »
РетроМарс и ретроМеркурий не са подходящи за операция, освен ако не е поредица от манипулации, или не е повторна опрация след неуспешна първа такава. След 12 март до 6 април и Меркурий е ретрограден. Най-добре изчакай.

« Отговор #8690 -: Март 17, 2012, 04:12:25 am »
Не разбирам от хорарни въпроси, но защо е необходимо да ги поръчваш от чужбина, като се предлагат и в България? Може да си купиш оригинални английски, немски или българско производство на д-р Пашкулев :unsure:

ПП. Въпрос към разбиращите :blink:
Когато У на кверента, в случая Меркурий е ретрограден, как се чете хорара?
Благодаря :blink:
« Последна редакция: Март 17, 2012, 10:06:19 am от romantica »

*

Papy

• 4343
« Отговор #8691 -: Март 17, 2012, 10:24:59 am »
Някой ще отговори ли на този въпрос?

Тази карта не ми говори много, но според мен не е добра идея-нептун оп на марс, луната е с разпадащи аспекти, слънце в осми в съвпад с уран

*

Uran

• 6041
« Отговор #8692 -: Март 17, 2012, 12:02:09 pm »
Ше ми се обади ли Х (дали по телефон, факс, с пощенски гълъб е без значение)?
Важно ми е инфото, а не искам аз да досаждам. :-X Виждам го отговора, но други предложения??
« Последна редакция: Март 17, 2012, 07:40:26 pm от Uran »

*

Asol

• 4140
« Отговор #8693 -: Март 17, 2012, 12:24:26 pm »
Вероятно, не - има аспект между вашите сигнификатори, който не е в полза на моментните ви взаимоотношения, ако става въпрос за работен въпрос и финанси, сътрудничество, а и зависиш от условията, които ще ти постави този човек. В рамките на този хорар няма да има кой знае какво развитие в желаната от теб насока.
« Последна редакция: Март 17, 2012, 12:44:42 pm от Asol »

*

Uran

• 6041
« Отговор #8694 -: Март 17, 2012, 01:37:02 pm »
Благодаря Асол! :-X

*

abroad

• 2187
« Отговор #8695 -: Март 17, 2012, 01:47:58 pm »
мисля, че ще се обади, и то скоро, но по някакъв начин няма да оправдае очакванията ти

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8696 -: Март 17, 2012, 04:39:45 pm »
Имам хорарен въпрос. Ако си поръчам от чужбина капките на д-р Бах, наречени F. и ги изпия, какви ще бъдат резултатите за мен и ще постигна ли това,

Да кажем, че много надценяваш ефекта им, но след четири-пет месеца, и с тях, и без тях, ще се чувстваш изключително добре в кожата си и "ще постигнеш, каквото си представяш" като ефект от тях. Освен това има секстил между теб и тях, тъй че сигурно вес пак ще ги поръчаш.

Пс. Пардон, секстилът няма да се осъществи, няма да ги поръчаш :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8697 -: Март 17, 2012, 04:40:29 pm »
Благодаря Асол! :-X

Картата експиряса...

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #8698 -: Март 17, 2012, 06:53:24 pm »
Имам хорарен въпрос. Ако си поръчам от чужбина капките на д-р Бах, наречени F. и ги изпия, какви ще бъдат резултатите за мен и ще постигна ли това,

Да кажем, че много надценяваш ефекта им, но след четири-пет месеца, и с тях, и без тях, ще се чувстваш изключително добре в кожата си и "ще постигнеш, каквото си представяш" като ефект от тях. Освен това има секстил между теб и тях, тъй че сигурно вес пак ще ги поръчаш.

Пс. Пардон, секстилът няма да се осъществи, няма да ги поръчаш :blink:

След това, което ми казахте, как да си ги поръчам!

Helo, я се стегни, жена си, имаш интуиция, образована си, разчети се из нета, питай из аптеките и си поръчай капките. НЕМА да умреш от малко експерименти. И ще постигнеш точно това, което си си решила.  :rolf: все пак си упорито теле.  ;) ;D
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #8699 -: Март 17, 2012, 06:54:56 pm »
Не разбирам от хорарни въпроси, но защо е необходимо да ги поръчваш от чужбина, като се предлагат и в България? Може да си купиш оригинални английски, немски или българско производство на д-р Пашкулев :unsure:

ПП. Въпрос към разбиращите :blink:
Когато У на кверента, в случая Меркурий е ретрограден, как се чете хорара?
Благодаря :blink:

Ретрограден сигнификатор може да говори за нерешителност, колебливост на човека, когото управлява. Може и да става дума за връщане към нещо старо, напр. ако кверентът пита за нещо, свързано с миналото му, въпрос, който изниква отново и т.н.