7-ми дом, сигурна ли си? Ако я чувстваш като приятелка, бих я поставила по 11-ти. Но тъй като и Луната, и твоят управител Меркурий са в 7-ми дом, може би този дом е най-подходящ за нея. Но пък Луната управлява 11-ти дом. Не знам, наистина.
Древните астролози предупреждават относно разглеждане на хорарни карти във фаза новолуние, тъй като е възможно да не дават правилен отговор, да са "трудни" за разчитане. Луната и Слънцето вече са се разминали, но все още са в един градус, т.е. много близо. Във всеки случай твоят управител не изглежда силно поставен - ретрограден, изгорен, на път да се върне в знака си на заточение, където няма да завърши аспект с управителя на квезита Юпитер (ако вземем 7-ми дом за нея). Ако въпросът ти е относно евентуално възстановяване на приятелството помежду ви, в момента би било трудно осъществимо. Дори и да я поставим по 11-ти дом, т.е. да е се управлява от Луната, и двете в момента сте доста разгорещени - в огнен знак и изгорени от Слънцето. Възможно е и двете да не виждате съвсем правилно ситуацията. Оттеглянето ти за размисъл (ретро Мерк) може би е полезно в такава ситуация. Някак си не ми се струва, че от тази ситуация някой от вас би могъл да излезе победител. За планета, на която й предстои заточение (Меркурий), не бих казала, че изглежда като победител. Луната не стои зле в Овен, но и няма да завърши хармонични аспекти, т.е. и на нея няма да й е особено весело. Ако приемем Юпитер за неин управител, бих поставила нея като ясен победител в този спор.
Допълвам, че в крайна сметка бих избрала Луната за неин управител, тъй като Меркурий последно е имал контакт с нея, докато с Юпитер не се е срещал откакто завърши секстил с него и смени знака.