Да заложа ли на търсенето на голямата любов?
Въпросът ми тоя път е истински и положението е плачевно почти.
Часът е 13,20.
Махнах се от работа, лянках един месец, почивах си, изследвах себе си, стигнах до извода, че не ме интересува нищо от тоя ежедневен живот. Като почна работа, не издържам дълго, щото ми писва, не ми е там желанието, да връткам по 8-10 часа на ден дела, от които нищо свестно не излиза за мен и обществото, а излизат или не излизат само едни пари за собственика на фирмата.
Не ми се работи и вече за обществото, нещо, което преди поне ме привличаше.
Те парите, дето имам за черни дни, ще свършат в един момент. В чужбина чистачка също не ми се ходи, благодарение на няколкото дена в Кьолн установих, че и това е път без изход, не е там и не е това, което ми трябва.
Трябва да заложа на нещо, което да преследвам, белким това и останалите неща се подредят някак си и най-накрая да усетя умиротворение.
Нищо друго не ме влече в последните месеци, освен любовта, а след оня филм Дракула съвсем ми влезе под кожата. Филмът от 1992, а до мен стигна чак сега.
Значи наистина ми трябва мнение, щото там ще си вложа цялата психична енергия. С идеята, че като срещна тази любов, животът така или иначе ще се преподреди и няма смисъл сега да се разсейвам да го подреждам, все едно да правиш ремонт в къщи, да си сложиш тапети и после да се сетиш да сменяш доглама и да шпакловаш таван.