Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1170036 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:хорарен въпрос
« Отговор #160 -: Септември 03, 2009, 07:25:33 pm »
не разбирам от хорари , но ми се струва ,че тази квадратура и опозиците не са читави :D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #161 -: Септември 03, 2009, 07:53:06 pm »
 В картата питащият се представлява от Венера,господар на 1 дом и е на 10 гр.Лъв ,работата е представена от Нептун упр. на 6 дом в хорара и Юпитер.Венера ще напарви аспект с Юпитер след 10 гр.,т.е 10 дни , 10 седмици или десет месеца.Според мен след 2 месеца,защото планетите са в неподвижни знаци и фиксирани домове,което дава забавяне.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #162 -: Септември 03, 2009, 08:10:35 pm »
Абсолютно съм боса в хорарите, но като за миг ме грабна този и явно трябва да задълбоча познанията си в сферата, голямо предизвикателство е.

Скарлет ни насочи да гледаме Луната. Тя нали е от особена важност в хорарната.  :)
 Във Водолей, в 5 дом, в съвпад с Юпитер и Нептун...не мисля, че става дума за работа с деца. По-скоро обществена дейност, но и още подсказка имаше, че е държавна. Значи пост в институция, вероятно висок заради Юпитер, но понеже и Нептун е тук аз го свързвам с болници или сферата на здравеопазването. Когато измъдрих, че Нептун се свързва с това зацепих, че все пак Скарлет е свързана дълги години с медицинската професия и това е много вероятно. Повлияна от това продължих разсъжденията си, за да се подсигуря, но може и да греша.
Ако въпроса ще има решение, когато Луната смени знака си, тя отива в Риби значи пак ме навежда на същата мисъл. Незнам ... по-знаещите да кажат, защото нямам достатъчно основа и не искам никой да вкарвам в заблуда с разсъжденията си.
Управителят на 10 дом - Слънце, намира се в 11 дом, отново говори за дейност, която засяга обществото, група от хора. Сатурн като съуправител на 10-ти, е в 12 дом - пак болници, здраве ... спирам.  :)        
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #163 -: Септември 03, 2009, 08:32:07 pm »
 Юпитер се свързва и с образованието по скоро с висшето,Нептун -медицина, а Луната е сигнификатар на питащия в хорара,но и аз не съм много знаеща по въпроса,та ще очакваме и другите да се включат.

*

Skarlet

« Отговор #164 -: Септември 03, 2009, 09:34:11 pm »
Абсолютно съм боса в хорарите, но като за миг ме грабна този и явно трябва да задълбоча познанията си в сферата, голямо предизвикателство е.

Скарлет ни насочи да гледаме Луната. Тя нали е от особена важност в хорарната.  :)
 Във Водолей, в 5 дом, в съвпад с Юпитер и Нептун...не мисля, че става дума за работа с деца. По-скоро обществена дейност, но и още подсказка имаше, че е държавна. Значи пост в институция, вероятно висок заради Юпитер, но понеже и Нептун е тук аз го свързвам с болници или сферата на здравеопазването. Когато измъдрих, че Нептун се свързва с това зацепих, че все пак Скарлет е свързана дълги години с медицинската професия и това е много вероятно. Повлияна от това продължих разсъжденията си, за да се подсигуря, но може и да греша.
Ако въпроса ще има решение, когато Луната смени знака си, тя отива в Риби значи пак ме навежда на същата мисъл. Незнам ... по-знаещите да кажат, защото нямам достатъчно основа и не искам никой да вкарвам в заблуда с разсъжденията си.
Управителят на 10 дом - Слънце, намира се в 11 дом, отново говори за дейност, която засяга обществото, група от хора. Сатурн като съуправител на 10-ти, е в 12 дом - пак болници, здраве ... спирам.  :)        

От всички мнения,твоето е най-точно. Ако забелязвате,асцендента в хорара е като наталния ми. Венера управлява асцендента и е в 10 дом- в Лъв. Това е ръководна длъжност. Луната,като съуправител на въпроса и управител на МЦ,също е в 5 дом. Тя е диспозитор и на Марс в 9 дом-правни въпроси и контакти с чужбина.Длъжността е в социалната сфера. Юпитер също се свързва с правни въпроси/като мунданен управител на 9 дом/. Диспозиторът на трите планети във Водолей-Уран е в 6 дом-предполагам,че може да става въпрос за човешки ресурси.Водолеят е и знак на организациите. 6 дом в хорарната астрология се свързва с въпросите за назначаване на работа.Но развитие очаквам едва към началото на октомври. Тогава транзитния Марс е в съвпад с наталното ми Слънце. В прогресиите Луната прави тогава точен тригон към наталния Марс. Дирекционният МЦ е в съвпад с прогресивния МЦ. Прогресивният Асц.скоро също се промени и е в знака Стрелец. В соларната карта вече писах как стоят нещата,но не съм написала една важна подробност-Тъй като соларният МЦ е в Близнаци, сол. Меркурий е в точен съвпад с наталното Слънце и в 11 сол. дом-обществени дейности и благодетели. На 4 октомври транзитната Венера е в съвпад с дирекционния и в близък съвпад с прогресивния МЦ.
 Луната в хорара след като премине в Риби след 10 градуса и първият аспект,който ще направи е тригон с Марс-управител на 7 дом. Тогава предполагам,че ще има някаква среща-интервю. Риби е подвижен знак и показва седмици или дни,а в следващ дом.Той говори за седмици.Обаче Марс е в кардинален знак-часове и в падащ дом-седмици,дни. Като претеглим знаците и домовете,излиза след около 10 дни трябва да има среща. На Меркурий също му предстои тригон с Юпитер след 14-15 градуса.
« Последна редакция: Септември 03, 2009, 11:19:31 pm от Скарлет »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #165 -: Септември 03, 2009, 09:49:53 pm »
Стискаме ти палци,Скарлет,от все сърце да успееш!!! :-*

*

Skarlet

« Отговор #166 -: Септември 03, 2009, 09:58:41 pm »
Ами,то каквото е писано няма начин да не стане. Слънчево затъмнение в съвпад с МЦ и Венера /управител на асц./ се случва веднъж в живота на човека. Следващото важно затъмнение за мен ще бъде през 2028 година в съвпад със Слънцето ми. Кой каквото направил до тогава,направил. При мен явно всичко ще се случва от тук насетне в работата и кариерата. А пък аз си мислех,че вече съм се наработила.

« Отговор #167 -: Септември 03, 2009, 10:03:13 pm »
Скарлет пожелавам ти успех и късмет!
И стискам палци всичко да се нареди както ти го желаеш,защото го заслужаваш. :)

*

Skarlet

« Отговор #168 -: Септември 03, 2009, 10:10:15 pm »
Скарлет пожелавам ти успех и късмет!
И стискам палци всичко да се нареди както ти го желаеш,защото го заслужаваш. :)

Благодаря и на двечките,но не знам защо съм тъжна. В къщи си се чувствам прекрасно,но като нещо му е драснато на човек и има да изпълнява задачи,няма мърдане. Въртим,сучем,все нещо става и живота ме товари с отговорности. И все в ощестевни дейности.Пустите 9,10 и 11 домове. Пък и Луната работохоличка в 6 дом.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #169 -: Септември 04, 2009, 12:37:04 pm »
По-късно вече ми се избистри, че става дума за социалната сфера... докато вечерям имам навика да ми се върти астрология в главата, че току изтърся някоя глупост и ми се чудят.  :P
Благодаря за упражнението и успех в новата длъжност!
Това за тъгата е от Рачешкото, случвало ми се е, обзема те една носталгия и си силно развълнуван от събитията около теб, не можеш да се отпуснеш и радваш. Пустото му сърце е "пиле", както се пее в една песен, а при мен Венерата.  :)         

*

Skarlet

« Отговор #170 -: Септември 04, 2009, 02:29:04 pm »
Благодаря ти за пожеланията.Просто се уморих от промени.Вместо вече да работя по-малко и да дундуркам сладки внучета,тепърва още ще се моря с работа.Аман! Ама,какво да правиш-съдба. Да видим какво ще излезе.

« Отговор #171 -: Септември 05, 2009, 11:14:17 am »
доколкото разбрах когато става вьпрос за любовна хорарна астрология за жената се гледа венера и 1-ви дом ако е питащ или 7-ми дом ако се пита за нея. и за мъжът съответно се гледа слънцето и 1-ви или седми дом.  доколкото знам трябва да има апликиращи аспекти за да има положителен отговор.взаимното предаване на слава е много хубав и силен аспект. горенето е наи лошото нещо в хорарната астрология. и негативен отговор. но какъв ще е отговорът ако питаме за любовни взаимоотношения и планетата на жената е изгорена от слънцето това отрицателен отговор ли е или просто апликиращ аспект тъи като се нуждаем от такива за да има положителен отговор въпроса?! а как стои вапросът ако има взаимно двоино предаване на слава чрез Д1 и 
Д7 и венера и слънцето? пример сигнификаторите на жената са меркури и венера на мъжът са юпитер и слънцето. юпитер и меркури са в апликиращ аспект. юпитер и меркури са в взаимна предаване на слава чрез лицето и плана и венера и слънцето чрез знак и екзалтациа! слънцето и венера са в съвпад,  интересуваме в този случаи имаме ли горене и негативен отговор или имаме апликиращ аспект и положителен отговор? 

*

missKapriz

« Отговор #172 -: Септември 07, 2009, 01:02:15 pm »
Зададох хорарен въпрос,но Асц се оказа на 29гр42 минути.От това,което знам не се тълкува такава карта.Кога може отново да се зададе същия въпрос?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #173 -: Септември 07, 2009, 02:51:35 pm »
МисКаприз, в хорарната въпросите имат давност няколко месеца, 2-3, незнам дали би имало смисъл да го задаваш по-рано отново. Пробвай.  :) 

*

Nebesna

« Отговор #174 -: Септември 07, 2009, 05:30:47 pm »
Зададох хорарен въпрос,но Асц се оказа на 29гр42 минути.От това,което знам не се тълкува такава карта.Кога може отново да се зададе същия въпрос?

Аз тълкувам такава карта. Това може да показва, че въпросът има вече отговор. Обаче задължително разглеждам и съ-управителя на 1-ви дом (на знака, който следва асцендента).

*

missKapriz

« Отговор #175 -: Септември 07, 2009, 07:30:00 pm »

Значи в моя случай разглеждаме Юпитер като управител на картата,така ли?Въпросът е за раздяла и трябва да се изследва 7 дом ?Той  интерсептира Близнаци,а Меркурий е ретро в квадрат с Марс.Аз като гледам куинконса Луна/Слънце,ретро плутон в критичен градус,връх на тау-квадрат със   Сатурн и Уран изобщо напрегнатите аспекти са май повече от благоприятните.В този случай отговорът е "не" според мен,моля да ме поправите ако пропускам нещо

*

Mia21

• 2502
« Отговор #176 -: Септември 07, 2009, 07:48:13 pm »
Ама това раздяла е много общо.Трябва да кажеш ти ли се разделяш,някой друг ли,с кого-приятел,приятелка,съпруг,защото се разглеждат различни домове.Ако искаш някакво мнение трябва да дадеш малко информация.
Освен това и въпросът ти не е ясен.Какъв е?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #177 -: Септември 07, 2009, 07:50:22 pm »
И новата планета Хуя си я маркирала! ;D ;D ;D

*

missKapriz

« Отговор #178 -: Септември 07, 2009, 07:56:50 pm »
Не съм аз.На моя позната,която разбира колкото мен ;Dи двете умуваме върху картата.Тя иска да се развежда,но се и страхува от самотата,а и си мисли,че мъжа и ще и вземе детето.Той и е казал веднъж,че само когато той реши ще я остави,ако реши...
А без Хуята за къде? :P

*

Mia21

• 2502
« Отговор #179 -: Септември 07, 2009, 08:27:44 pm »
Значи в моя случай разглеждаме Юпитер като управител на картата,така ли?Въпросът е за раздяла и трябва да се изследва 7 дом ?Той  интерсептира Близнаци,а Меркурий е ретро в квадрат с Марс.Аз като гледам куинконса Луна/Слънце,ретро плутон в критичен градус,връх на тау-квадрат със   Сатурн и Уран изобщо напрегнатите аспекти са май повече от благоприятните.В този случай отговорът е "не" според мен,моля да ме поправите ако пропускам нещо
Човекът,който пита е представен от 1-ви дом,а другият замесен е от 7ми дом.Само,че поне на мен не ми става ясно кой го задава в момента въпроса-ти или тя.Ако си ти,как да го разбираме като-"Ще се разведе ли приятелката ми?" или по друг начин?