Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1167279 Прегледи
Re:хорарен въпрос
« Отговор #460 -: Октомври 11, 2009, 04:09:11 pm »
Мерси, Lina_re  :). Компромис е само това, че при евентуално настъпване на застрахователното събитие сумата ще е по-малка, но това дали ще се изплати в пълния й размер зависи от самото ниво на щетите. По принцип съм запозната с това още, когато проучвах самите продукти.

Аурора, къде ти е господарят на Асцендента в наталната карта и има ли връзка са господаря на 4-ти или 8-ми дом?

Благодаря за поправката в гория пост  ;)

В натала госп. на АС-то Слънцето е в 3-ти в съвпад с Уран. Нямат мажорен аспект към Нептун и Юпитер управители на 8-ми натален.
С Плутон и Марс, които управляват 4-ти също нямат аспект. С Плутон е в един знак на разстояние 18 градуса.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #461 -: Октомври 11, 2009, 04:14:12 pm »
Картата е доста противоречива.

1. Сигнификатори на 8-ми дом са Луната и Слънцето. Луната в краткосрочен план, а Слънцето в по-дългосрочен. Сигнификаторите са в квадрат, което предполага "гранична" ситуация.

2. Налице е положителна връзка между първия сигнификатор на 8-ми дом - Луната и сигнификаторът на 2-ри дом (Сатурн), а Луната е в разходящ куинсконс с господаря на питащата- Юпитер. Куинсконсът е аспект, изискващ извършването на някакви промени или резивизия на "затворените" пари.

3. Вторият сигнификатор на 8-ми дом - Слънцето е в тригон с господаря на питащата (Юпитер), но той е разходящ, така че аспектът не се брои. Слънце прави сходящ аспект с Нептун във втори дом. Нептун тук показва пиретснения и несигурнот по отношение на доходите.

4. Луната е в точен секстил с Локус фортуна на 19 гр. в Дева. Според мен отговорът е "ДА" - намали си вноските.
5. Луната е в сходящ секстил със сигнификатора на 2-ри дом, което е положителен аспект и още едно "ДА".

« Отговор #462 -: Октомври 11, 2009, 04:27:42 pm »
Супер си!  ::)
Трябва в настойките на астрокома да маркирам локус фортуната, че все я забравям.

Наистина главния мотив ми е, че не ми е необходимо в тези времена да заключвам повече пари. Така хем са вложени в "защита", хем не са в банка.

« Отговор #463 -: Октомври 12, 2009, 12:13:59 pm »
 ;D
« Последна редакция: Октомври 12, 2009, 09:29:31 pm от Lina_re »

*

missKapriz

« Отговор #464 -: Октомври 12, 2009, 12:26:16 pm »
Няма карта ;D

« Отговор #465 -: Октомври 12, 2009, 01:49:35 pm »
 :)
« Последна редакция: Октомври 12, 2009, 09:28:52 pm от Lina_re »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #466 -: Октомври 12, 2009, 10:06:19 pm »
:)

Лина,защо не си качи картата?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #467 -: Октомври 15, 2009, 12:18:30 pm »
Покахонтас, по-късно бих опитала. Но какви са ти доводите да търсиш отговор на този въпрос чрез хорар? Веднага бих те посъветвала да кандидатстваш, дори да не успееш не се знае какво ще срещнеш по пътя си. Действай, винаги има шанс. Къде ти беше Марс?  :) 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

missKapriz

« Отговор #468 -: Октомври 17, 2009, 08:10:13 pm »
Last_Kiss,мисля,че връзката ви си е една мъка-вие май и в момента сте в обтегнати отношения.Ще има затопляне,но това са епизодични ситуации според мен.за това ми говорят управителите на Асц и 7 дом-в квадрат,Тао-квадрат Венера/Плутон/Уран,"ранен"асцендент,а и неговия управител в колебливите Везни-май избързваш с големите очаквания за тази връзка,опозицията Марс/Плутон-двата управителя на 7 дом-явно и твоя човек не знае какво иска...Верно,предстои съвпад на Луната и У5-Слънцето,но веднага след това следва Тао-квадрат Марс/Луна/Плутон.А като отчитам,че Луната е У4,края,изхода на въпроса....Съжалявам,Last_Kiss,заради теб ми се иска да греша.

*

missKapriz

« Отговор #469 -: Октомври 17, 2009, 08:20:11 pm »
Дано не е било прекалено отчайващо за теб да прочетеш предни ми пост.Надявам се да се включат и други с мнение по хорара,но напоследък май астрологичните разговори тук са изместени от лични такива,което е жалко.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #470 -: Октомври 18, 2009, 12:28:26 am »
подариха ми възможност да участвам в томбола за автомобил на 27.11.2009г. в софия и друга във варна на 16.01.2010г. та въпроса ми е ще спечеля ли кола? 4:59мин. гр.софия 10.10.2009г.
пък ако я спечеля ще ви повозя 
а ако са двете още по-добре   ,че някой съфорумци имат опит от превръщането на лимузина в миниван    това лято.

>:( , айде я почепкайте тая карта! верно ще ви повозя ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #471 -: Октомври 18, 2009, 11:34:01 am »
Я, не си разваляй удоволствието от участието в томболата.  :) За какво ти е този хорар?!  ;D
За упражнение е подходящо, разбира се.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #472 -: Октомври 18, 2009, 02:13:24 pm »
Моля за вашата помощ по следния въпрос: С една приятелка имаме идея за бизнес. И двете ме на мнение, че трябва да започнем. Та въпросът ми е "Ще бъде ли успешен съвместния ни бизнес?". Ето я картата: Надявам се на отговори. Благодаря

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2gw_18_quest_buiness_hp.43274.22425.gif&res=63&va=&cid=gmqfileE92N64-u985899642

« Отговор #473 -: Октомври 18, 2009, 02:15:55 pm »
Хорарът не е радикален. Ас-то е в първите градуси на знака, Луната е в последните градуси и не склучва апликиращи аспекти. Опитай пак друг път.

« Отговор #474 -: Октомври 18, 2009, 02:27:17 pm »
ОК. Благодаря ти, Аурора!

*

Nebesna

« Отговор #475 -: Октомври 18, 2009, 03:01:01 pm »
Моля за вашата помощ по следния въпрос: С една приятелка имаме идея за бизнес. И двете ме на мнение, че трябва да започнем. Та въпросът ми е "Ще бъде ли успешен съвместния ни бизнес?". Ето я картата: Надявам се на отговори. Благодаря

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2gw_18_quest_buiness_hp.43274.22425.gif&res=63&va=&cid=gmqfileE92N64-u985899642

Асценднет в първите градуси на знака предполага, че още е рано да се каже и ще настъпят промени в обстановката.

за такова нещо се прави елективна карта и се избира най-подходящия момент. Не си казала какъв е типа на бизнеса. РРазбрах само едно, че ще бъде съвместен бизнес - вероятно ООД (логично е защото намалиха началния капитал). При съвместен бизнес МЦ придобива по-голямо значение от Асцендента. Но това е  по правилата на елективната астрология.

« Отговор #476 -: Октомври 18, 2009, 09:22:38 pm »
Благодаря, Небесна!

Интересно.... знаеш ли какво стана, зададох въпроса по малко по-различен начин и тъкмо публикувах картата, когато видях, че асцендента е отново на два градуса в началото на знака.  Явно е рано за въпроси и точка. Като мине време пак ще опитам.

Срам ме е да си призная, но не знам какво е елективна карта :-[

*

missKapriz

« Отговор #477 -: Октомври 18, 2009, 09:42:37 pm »
Ропоптамо,това е карта,която се прави за да се избере най-подходящото за дадено събитие,време.Примерно на коя дата да се сключи брак,да се основе фирма или да се купи къща... :)

*

Nebesna

« Отговор #478 -: Октомври 18, 2009, 09:43:04 pm »
Елективната астрология е обратна на хорарната.
При хорарната астрология се задава въпрос в определен момент във времето и се търси отговор на въпроса.
При елективната астрология знаем отговора и се оглеждаме за подходящ момент във времето, за да реализираме замисленото. Избира се подходяща дата за сключване на брак, за започване на нов бизнес, за купуване на кола, на къща, за сключване на договор, за промяна на работното място и т.н.

« Отговор #479 -: Октомври 18, 2009, 09:50:28 pm »
Схванах    8)