Ето какво пише Дж.Макевърс за своите наблюдения относно Луната без курс:
"Старите правила казват, че не трябва да отговаряте на въпроса, когато Луната е без курс. Намирам, че все пак можете да отговорите, но Луната без курс обикновено показва, че няма нищо, от което да се притесняваме или, че нищо няма да излезе от въпроса. Понякога не е необходимо да разглеждате Луната при отговора на запотването, така че няма да е от значение, дали е без курс. макар Луната да е съуправител на въпроса, много пъти тя не управлява никой от домовете, отнасящи се до въпроса; на въпроса може да бъде даден отговор без да се отнасяме до Луната, така че курсът и няма значение."
Питащата е представена от Сатурн в екзалтация в съвпад с куспидата на 9-ти (този дом представлява съдебните дела). Жилището се представя от Венера в 9-ти дом на трон. Всяка планета на трон или в екзалтация показва положително развитие на въпроса. Аз мисля, че имаш шанс, въпреки че няма връзка между Сатурн и Венера. Все пак е рано да се отговори, имаш да подготвяш документи, да водиш съдебни дела.
Изходът на делото зависи от това дали ще успееш да си набавиш всички нужни документи (3-ти дом) и съдът трябва да направи връзка между твоите приходи и жилището.
Може да имаш проблем с документите - Марс в квадрат с Меркурий (Марс управлява 3-ти дом, а Меркурий е символичен управител). Но Марс прави сходящ аспект с Венера, така че накрая може и да успееш. Не мога да разтълкувам това, че управителят на документите - Марс е позициониран в 7-ми дом. Но все пак сходящият тригон с Венера е успокояващ.Трябва добре да си подготвиш стратегията.
Противниковият адвокат - управлява се от 7-ми дом, от Луната и от Марс в 7-ми дом. Луната е без аспекти. Струва ми се, че те няма да могат да повлияят на ситуацията. Ситуацията ще остане такава, каквато е.