Първоначално би могла да го блокираш в скайпа си, ако смяташ поканите му за дразнещи и нямаш намерение да се връщаш към миналото.
Що се отнася до хорарната карта чувала съм, че някои астролози избягват да дават категорични отговори, ако хорарният въпрос е зададен по време на някои от граничните лунни фази, каквито в частност са новолуние и пълнолуние. В твоята карта Луната е невидима, т.е. непосредствено преди новолуние, което принципно не благоприятства въпроса или най-малкото не дава достатъчно яснота.
Позицията на Марс в съвпад с АС в хорара наистина говори за това, че се било подразнена. Но с това струпване на планети в 5 дом не знам за какво приключване може да се говори... Бившият ти е представен от ДС във Водолей и респ. Сатурн и Уран. Позицията на Юпитер и Нептун в 7ми дом загатва за това, че най-вероятно си е сложил розови очила, т.е. все още живее с някакви очаквания. Позицията на Сатурн във Везни в 3ти дом загатва за това, че е готов за разговор с теб и водене на диалог.
Питащият, който в случая си ти, е представен от Луната и господаря на АС, т.е. Слънцето. Квадратът на Слънцето с Уран е разходящ, а на Луната предстои. Но преди това Луната ще направи съвпад с Венера. Според мен е възможно да има разговор между вас или среща с цел разговор. Последният аспект на Луната е секстил с Юпитер, след което ще бъде изгорена от Слънцето.
Не знам правилно ли гледам, но в картата не виждам показатели за предстоящ конфликт, по-скоро ще е възможно да се постигне взаимно приемливо решение чрез водене на диалог и малко дипломация от твоя страна (Луна в сходящ съвпад с Венера). Ако тактично и същевременно непреклонно му дадеш да разбере, че вече не е желан, рано или късно той сам ще се отдръпне. Това са само предположения, тъй като тази фаза на невидима Луна според мен не гарантира винаги точен отговор.