Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1165956 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:хорарен въпрос
« Отговор #760 -: Декември 14, 2009, 01:17:21 pm »
принципно астрологията дава точни и конкретни отговори.тя може  и е част от психологията ,но има и практична цена.т.е може да получаваме отговори от всяка карта-натална,елективна,хорарна,соларна,лунарна,прогресина,дирекционна. важното е да можем да четем и разбираме символите.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #761 -: Декември 14, 2009, 01:41:25 pm »

Дори в нерадикална карта има отговор, друг е въпроса дали трябва да се дава.

Разбира се. Никой не го отрича. Аз също съм на това мнение, наскоро точно в темата го изразих. Цитирам го по-горе.

И картата на Елфидка е показателна в това отношение - твърде късно е да се направи каквото и да било - асц на хорар в последните градуси. Или пък питащият може да е задал въпрос, за да се увери още веднъж в резултата на нещо, с което е запознат.
Между другото и още нещо - ако асц на въпроса е в последните градуси и е зададен за бъдеще време, се счита, че вероятността да се случи това събитие е почти нулева. И все пак, ако някой реши да разглежда такава карта ще извлече известна доза информация, но не и това, което се пита, т.е. ясен отговор "да" или "не", каквато е целта на хорарната астрология.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #762 -: Декември 14, 2009, 11:49:47 pm »
Марайче, ако Елфидка е съпричастна към своя приятелка дали би и разгледала хорар "Да убия ли еди кой си?"

Може би затова някои хорарни въпроси възникват в "нерадикални" моменти, т.е. звездите мълчат, когато отговорът не трябва да се знае или, ако се знае, би довел до неадекватна реакция или нежелана намеса... Няма нищо случайно в случайностите. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #763 -: Декември 15, 2009, 02:23:30 pm »
Марайче, ако Елфидка е съпричастна към своя приятелка дали би и разгледала хорар "Да убия ли еди кой си?"

Може би затова някои хорарни въпроси възникват в "нерадикални" моменти, т.е. звездите мълчат, когато отговорът не трябва да се знае или, ако се знае, би довел до неадекватна реакция или нежелана намеса... Няма нищо случайно в случайностите. :)

ей запомнила си акономерноста за случайностите ;D :-* :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #764 -: Декември 15, 2009, 09:04:21 pm »
Нещо не мога да си отговоря на въпроса-"Ще ме остави ли на мира?"Сигнификаторът на  питащия е Слънцето в Стрелец, което е в 5 дом и е в квадратура  с управителя на 7 дом,Уран в осми дом в Риби.Това" не "ли означава ?А другото ,което ме притеснява е пълния 5 дом/Венера, Луна , Слънце и Плутон в съвпад /плюс Меркурий .Картата е радикална, на 17 градуса, но пък Марс е в съвпад с асцендента откъм 1 дом.
В момента на задаване на въпроса бях абсолютно спокойна....  :-[
Нека накой  по-вещ да ме поправи ако греша.

« Отговор #765 -: Декември 15, 2009, 09:05:32 pm »
нещо, карта...
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #766 -: Декември 15, 2009, 09:14:40 pm »
Не можах да я пусна, затова само пиша.Въпроса ми е зададен в 21.07 часа в София, а въпроса е:"Ще ме остави ли на мира".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #767 -: Декември 15, 2009, 09:18:47 pm »
Според мен въпросът е неясно дефиниран.
Ако питаш дали предстои окончателна раздяла с даден човек, има повече шансове да се получи отовор...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #768 -: Декември 15, 2009, 09:19:57 pm »
Лили много си точна, точно това имах в предвид, но явно неточно съм се изразила. :)Става въпрос за бившата ми любов, който си мисли ,че периодично може да ме тормози като ми изпраща покани в скайпове и други мрежи за комуникация.Дълго време не отговарях,но скоро му писах доста ясно ,че не го желая в живота си.И затова въпроса ми е малко неточно зададен.Но все пак-ще приключи ли нашата одисея?
« Последна редакция: Декември 15, 2009, 10:05:34 pm от Londa »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #769 -: Декември 15, 2009, 10:27:05 pm »
Първоначално би могла да го блокираш в скайпа си, ако смяташ поканите му за дразнещи и нямаш намерение да се връщаш към миналото.
Що се отнася до хорарната карта чувала съм, че някои астролози избягват да дават категорични отговори, ако хорарният въпрос е зададен по време на някои от граничните лунни фази, каквито в частност са новолуние и пълнолуние. В твоята карта Луната е невидима, т.е. непосредствено преди новолуние, което принципно не благоприятства въпроса или най-малкото не дава достатъчно яснота.
Позицията на Марс в съвпад с АС в хорара наистина говори за това, че се било подразнена. Но с това струпване на планети в 5 дом не знам за какво приключване може да се говори... Бившият ти е представен от ДС във Водолей и респ. Сатурн и Уран. Позицията на Юпитер и Нептун в 7ми дом загатва за това, че най-вероятно си е сложил розови очила, т.е. все още живее с някакви очаквания. Позицията на Сатурн във Везни в 3ти дом загатва за това, че е готов за разговор с теб и водене на диалог.
Питащият, който в случая си ти, е представен от Луната и господаря на АС, т.е. Слънцето. Квадратът на Слънцето с Уран е разходящ, а на Луната предстои. Но преди това Луната ще направи съвпад с Венера. Според мен е възможно да има разговор между вас или среща с цел разговор. Последният аспект на Луната е секстил с Юпитер, след което ще бъде изгорена от Слънцето.
Не знам правилно ли гледам, но в картата не виждам показатели за предстоящ конфликт, по-скоро ще е възможно да се постигне взаимно приемливо решение чрез водене на диалог и малко дипломация от твоя страна (Луна в сходящ съвпад с Венера). Ако тактично и същевременно непреклонно му дадеш да разбере, че вече не е желан, рано или късно той сам ще се отдръпне. Това са само предположения, тъй като тази фаза на невидима Луна според мен не гарантира винаги точен отговор.  :)

« Последна редакция: Декември 15, 2009, 10:40:33 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #770 -: Декември 15, 2009, 10:52:47 pm »
Няма да те остави на мира. Ти се управляваш от Слънце в 5-ти дом, а той от Уран. Двамата сте в квадратура, което означава "НЕ". Луната също е в 5-ти дом в сходящ квадрат с Уран. Има една опозиция в 1-7 дом, която също показва "НЕ". Разбира се, все някой ден ще те остави на мира, но няма да е в близко време, според мен. 

« Отговор #771 -: Декември 15, 2009, 11:00:00 pm »
Дори да го блокираш, пак ще те намери и друг скайп да си регистрираш. Ще те намира по е-мейла!
Аз имах един луд, който трябваше да бъде заплашен от началника си, за да спре. Не ми се мисли, ако продължи.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #772 -: Декември 16, 2009, 09:29:23 am »
Първоначално би могла да го блокираш в скайпа си, ако смяташ поканите му за дразнещи и нямаш намерение да се връщаш към миналото.
Що се отнася до хорарната карта чувала съм, че някои астролози избягват да дават категорични отговори, ако хорарният въпрос е зададен по време на някои от граничните лунни фази, каквито в частност са новолуние и пълнолуние. В твоята карта Луната е невидима, т.е. непосредствено преди новолуние, което принципно не благоприятства въпроса или най-малкото не дава достатъчно яснота.
Позицията на Марс в съвпад с АС в хорара наистина говори за това, че се било подразнена. Но с това струпване на планети в 5 дом не знам за какво приключване може да се говори... Бившият ти е представен от ДС във Водолей и респ. Сатурн и Уран. Позицията на Юпитер и Нептун в 7ми дом загатва за това, че най-вероятно си е сложил розови очила, т.е. все още живее с някакви очаквания. Позицията на Сатурн във Везни в 3ти дом загатва за това, че е готов за разговор с теб и водене на диалог.
Питащият, който в случая си ти, е представен от Луната и господаря на АС, т.е. Слънцето. Квадратът на Слънцето с Уран е разходящ, а на Луната предстои. Но преди това Луната ще направи съвпад с Венера. Според мен е възможно да има разговор между вас или среща с цел разговор. Последният аспект на Луната е секстил с Юпитер, след което ще бъде изгорена от Слънцето.
Не знам правилно ли гледам, но в картата не виждам показатели за предстоящ конфликт, по-скоро ще е възможно да се постигне взаимно приемливо решение чрез водене на диалог и малко дипломация от твоя страна (Луна в сходящ съвпад с Венера). Ако тактично и същевременно непреклонно му дадеш да разбере, че вече не е желан, рано или късно той сам ще се отдръпне. Това са само предположения, тъй като тази фаза на невидима Луна според мен не гарантира винаги точен отговор.  :)

Лили много благодаря за отговора, нашето положение е толкова усложнено,че повече няма на къде. Бях го блокирала ,но после във фейсбука ме намерил.Вярно е ,че не ми е безразличен, но той сам нищо не направи, когато се видяхме преди още да знам ,че ще се жени, което още повече ми показва да не съжалявам.Побърза да се ожени,  а сега какво хем вълка сит, хем агнето цяло.Аз не се намесвам в отношения с женени мъже.Казахму го в прав тескт и ,че ние двамата приятели не можем да бъдем.Може и да ми е гадно ,но така съм решила.Не съм се карала, казах му го съвсем ясно и точно. :)

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #773 -: Декември 16, 2009, 09:48:56 am »
Няма да те остави на мира. Ти се управляваш от Слънце в 5-ти дом, а той от Уран. Двамата сте в квадратура, което означава "НЕ". Луната също е в 5-ти дом в сходящ квадрат с Уран. Има една опозиция в 1-7 дом, която също показва "НЕ". Разбира се, все някой ден ще те остави на мира, но няма да е в близко време, според мен.  

Благодаря ти Небесна, аз не съм много веща в хорара, но когато видях картата интуитивно и аз така реших, затова я публикувах, за да се уверя,че не се лъжа. :(
« Последна редакция: Декември 16, 2009, 10:08:29 am от Londa »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #774 -: Декември 16, 2009, 10:20:57 am »
Тъй ли? Хем се жени за друга, хем продължава да търси теб... чудничко! Тогава му тегли една *** без никакви скрупули. Ама че нагли мъже!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #775 -: Декември 16, 2009, 11:21:38 am »
Интересното е,че не ни е особена синастрията, а и двамата  сме имаме силни чувства, а аз на всичко отгоре имам неаспектирана венера в синастрията ни. :-XИмаме почти изцяло само квадратури .

*

missKapriz

« Отговор #776 -: Декември 24, 2009, 01:44:08 pm »
Last_Kiss,живота е пред теб,мила! :)
Весели празници!

*

crazy_666_999

« Отговор #777 -: Декември 29, 2009, 06:12:08 pm »
Въпросът ми е:Ще си намеря ли скоро куче? ???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #778 -: Декември 29, 2009, 06:16:46 pm »
За изгубено куче ли става въпрос или си търсиш домашен любимец?
Имам кучета в излишък, така че заповядай.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

crazy_666_999

« Отговор #779 -: Декември 29, 2009, 06:24:46 pm »
хаха ами търся си..вече съм откачила толкова искам а ми писна да чакам ;D :Dбаси нервите :D..дай едно насам де... ;D ;D