Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1164729 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:хорарен въпрос
« Отговор #1300 -: Януари 25, 2010, 12:07:47 pm »
Луната е в последен градус. Предстои промяна в ситуацията и може би ще промениш намеренията си. Компанията е на твое име, но е създадена с пари назаем или?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Divna

« Отговор #1301 -: Януари 25, 2010, 12:22:35 pm »
Луната е в последен градус. Предстои промяна в ситуацията и може би ще промениш намеренията си. Компанията е на твое име, но е създадена с пари назаем или?

Компанията е моя. Не съм взимала пари от никого. Не дължа пари. Просто не виждам никакъв смисъл тя да съществува, защото мога да работя и без нея. Имам страшно много отговорности и не ми се иска да продължавам с нещо което не ми е необходимо. Да се занимавам с излишна документация.
С мениджъра ми си имахме доста разногласия. И продължаваме да имаме. Той е против закриването й. Там е работата, че без него немога да я закрия. 

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1302 -: Януари 25, 2010, 12:27:37 pm »
И аз мисля,че ще се наложи да промениш решението си. След преминаването на Луната в Близнаци,първият аспект който ще направи е квадратура с управителя на асцендента / ти-като питаща/ Юпитер. Меркурий управлява 7 дом-другите и е неаспектиран мажорно. Първият аспект,който ще направи е секстил с Уран-може да има някакво предоговаряне. За мениджъра разглеждам 10 дом,който се управлява от Венера, а на нея й предстои опозиция с Марс след 3 градуса. Локус фортуна е в 9 дом на 24 градуса в Лъв. Да не стигнете до разрешаване на въпроса в съда? Има ли такава вероятност?

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1303 -: Януари 25, 2010, 12:30:27 pm »
В 9 дом е и Сатурн във Везни - знака на Темида /забравих да спомена/.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1304 -: Януари 25, 2010, 12:32:35 pm »
скарлет ,не подписах договор!

все попадам на рибоци ,
във това ми е таланта....
все на мен съдбата ми изпраща... ;D ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #1305 -: Януари 25, 2010, 12:34:30 pm »
И аз мисля,че ще се наложи да промениш решението си. След преминаването на Луната в Близнаци,първият аспект който ще направи е квадратура с управителя на асцендента / ти-като питаща/ Юпитер. Меркурий управлява 7 дом-другите и е неаспектиран мажорно. Първият аспект,който ще направи е секстил с Уран-може да има някакво предоговаряне. За мениджъра разглеждам 10 дом,който се управлява от Венера, а на нея й предстои опозиция с Марс след 3 градуса. Локус фортуна е в 9 дом на 24 градуса в Лъв. Да не стигнете до разрешаване на въпроса в съда? Има ли такава вероятност?

Опазил ме Господ от съд :o Не вярвам да се стигне до там. Може би 9 дом, защото е в чужбина, знам ли :(

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1306 -: Януари 25, 2010, 12:35:33 pm »

все попадам на рибоци ,

Защо не го подписа,ако не е тайна? Може и на лични,ако не искаш тук.Пък,ако е тайна,не ми отговаряй. Но се надявам,че не съм ти провалила аз договора.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1307 -: Януари 25, 2010, 12:36:36 pm »

Опазил ме Господ от съд :o Не вярвам да се стигне до там. Може би 9 дом, защото е в чужбина, знам ли :(

Тъй,като се даде повече инфо,не се правим на гадателки.  ;D По 9 дом е и чужбина.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1308 -: Януари 25, 2010, 12:39:36 pm »
Сетих се и нещо друго.Ако тази компания не иска ни вода,ни хляб, а е само с преустановена дейност,остави я да е..... нейната ....... Като е против мениджъра,да седи така. Може пък да дойдат по-добри времена и пак да я пуснеш в действие. 

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1309 -: Януари 25, 2010, 12:40:21 pm »

все попадам на рибоци ,

Защо не го подписа,ако не е тайна? Може и на лични,ако не искаш тук.Пък,ако е тайна,не ми отговаряй. Но се надявам,че не съм ти провалила аз договора.

ами защо? защото погледнах и аспектите ми в натала и транзитите и се завъртях на 180гр.
отказах едно от неговите условия, предложих му друго ,той не го прие и го накарах по този начин ,той да се откаже....
а и хорарната карта ,колкото и да съм боса и да прохождам като новоредено и на мен не ми се нравеше... ;D
естествено ,че не си ти човека ,който ми е провалил договора :wub:/стига с това чувсво на вина и гузен-неггонен/ ;D.
чакам малко луната да мръдне напред в близнаци и ще ти отправя еднно въпросче  ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1310 -: Януари 25, 2010, 12:42:48 pm »
Добре, че каза тук, щото и аз се включих и исках да знам развитието. Значи, както и предполагах, противоречията са дошли от твоя страна.  :blink:

Майната му на договора, здраве да е!

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

« Отговор #1311 -: Януари 25, 2010, 12:56:14 pm »
Сетих се и нещо друго.Ако тази компания не иска ни вода,ни хляб, а е само с преустановена дейност,остави я да е..... нейната ....... Като е против мениджъра,да седи така. Може пък да дойдат по-добри времена и пак да я пуснеш в действие. 

Благодаря ти Скарлет! Благодаря ти и на теб Дияна!

Днес имам среща с мениджъра. Ще видя какви пак ще ги измъдри.
А на мен ми се иска да я затворя. Много ми идва да мисля за какво ли не. Искам да поразчистя около мен.

*

Divna

« Отговор #1312 -: Януари 26, 2010, 02:46:49 am »
Да ви споделя набързо. Днес се срещнах с мениджера ми и се разбрахме най-накрая. Затворихме компанията. Вече съм по-спокойна  :blink:.

*

Nebesna

« Отговор #1313 -: Януари 26, 2010, 03:45:05 pm »
Един хорарен въпрос от мен за упражнение:
Ще сключи ли фондацията ми договор с Министерство на здравеопазването за 2010 година?" И ако отговорът е "ДА", КОГА?
(само да уточня, че аз представлявам фондацията и имам право да подписвам).

*

missKapriz

« Отговор #1314 -: Януари 26, 2010, 04:27:13 pm »
Небесна/Фондацията/ е представена от Луната,която е в 11 дом-Обществените организации.Здравната каса - 7 дом,тъй като  е страна в договора и се намира в 3-ти..Освен това гледам и 3 дом-договорите.
Отминал тригон между Луната и Сатурн-явно е имало разбирателство,договаряне на условията.Разпаднал се е и тригона между Сатурн и Слънце и Венера в 7-договорени са устно добри финансови условия за питащата и представляваната от нея фондация.Мисля,че договора вече е трябвало да се случи,но се бави от страна на Здр.каса-квадрат Сатурн/Плутон,който е сигн на 5-конкурсите.Марс,като съуправител на 5 е в 1 и в опозиция на планетите в 7.Мисля,че показва раздразнение,наложително съобразяване от страна на кверента с някакви "капризи" или разтакаване от страна на Здр.каса.
Не мога обаче да кажа отг Да или Не  :-X Сякаш вече се е случило събитието,вс аспекти са разпадащи,единствено квадрата с Уран,съуправител на 7 е предстоящ.Което Не ли означава??

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1315 -: Януари 26, 2010, 04:38:51 pm »
Като начало картата е радикална - Ти, Луна в 11-ти (фондацията), Сатурн - У7 - страната по договора, но и естествен сигнификатор на Министерството, е в 3-ти, (договори). У3 Меркурий в 6-ти - става въпрос за рутинна, повтаряща се работа или свързана с предоставяне на здравни услуги.
Дотук имам две забележки:
1. Ако не гледаме планетите извън септенера, картата е нерадикална, защото Луната не сключва сходящи мажорни аспекти с планети от септенера
2. Тъй като изрично споменаваш Министерство, вероятно трябва да се разглежда десети дом - държавната власт, Овен, Марс - в първи

Все пак, който от двамата сигнификатори на МЗ да изберем - и двамата са ретро - Марс и Сатурн, това означава забавяне.

Ако трябва да оценим силата на сигнификаторите в този ред на мисли.
1. Луна - перегрин, но позицията в 11-ти дом дава аксидентални достойнства, както и факта, че е растяща.
2. Сатурн - мноого силен и есенциално, и аксидентално - в екзалтация, рецепция по владение с Венера, в собстен триплицитет, в собствена терма, в трети дом. Ретроградността му не може да редуцира тази сила.
3. Марс - в екзалтация, в първи дом, преди Слънцето, ретро и т.н.
4. Меркурий - договора - в собствена терма, не е комбуст, но е бавен и в 6-ти дом.

При това положение най-добре се класира Сатурн, след това- Луната.
Ако избера за МЗ ретро Марс в първи, това би означавало, че отговорът е в твоята власт всъщност или казано по друг начин - вече държиш МЗ, но подписването на самия документ е в зависимост от други, неуправляеми обстоятелства - куинконкс с Меркурий.
Все пак ми се вижда по-логичен изборът на Сатурн като сигнификатор на МЗ. Мисля, че Марс допълнително описва теб и предполага, че отговорът зависи от твоята активност и настоятелност. Избрах този вариант, защото Луната не прави аспекти с другите сигнификатори и не мога да я използвам. При това положение - има разбиране между страните - секстил Марс Сатурн, но все пак Сатурн е в по-силна позиция и договорът е в негова власт - Меркурий в Козирог.
Извън това разбирателство няма сходящи аспекти към Меркурий нито от Марс, нито от Сатурн, а разходящите са куинконкс и квадрат - по-скоро негативен отговор. Направиха ми впечатление и двата куинконкса на Марс и Сатурн към Юпитер в осми - може би за подписване на договор се очакват пари, които понастоящем не са във владение на страните, или е необходимо да приключат някакви съдебни спорове. Куинкоксът е много хлъзгав аспект и може да подведе.
Луната прави първо квадрат с Уран (неочаквани нежелани събития, стачки, реформи, да не би - смяна на шефовете, с които си се договаряла), а последният й аспект е тригон с Нептун в осми (необходимост да се правят не съвсем легални допълнителни договорки.)

Хрумна ми още един отговор - може да се откажете от подписване на нов договор, а да продължите отношенията си на база на досега действащия поради изброените по-горе обстоятелства.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1316 -: Януари 26, 2010, 05:04:34 pm »
И пак по въпроса за сигнификаторите. Тъй като ти не подписваш договора в лично качество. Вероятно трябва да гледаме 11-ти дом фондацията - Венера в Козирог, 7-ми от 11-ти Скорпион - отново Марс за МЗ, трети от 11-ти, тоест първи - Рак, Луна за договора - отговора пак върви накъмто същата посока като одеве.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1317 -: Януари 26, 2010, 05:07:46 pm »
 Небесна, 16.17 ли е часа на задаване на въпроса, че като се прибера да си ги въведа в астро.ком и ако има време да си умувам..? 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #1318 -: Януари 26, 2010, 06:31:11 pm »
Небесна, 16.17 ли е часа на задаване на въпроса, че като се прибера да си ги въведа в астро.ком и ако има време да си умувам..?  

Да 16,17 ч. ще те изчакам преди да си кажа и аз.
« Последна редакция: Януари 26, 2010, 06:38:35 pm от Небесна »

*

missKapriz

« Отговор #1319 -: Януари 26, 2010, 06:34:43 pm »
Небесна,кажи нещо по хорара