Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1164294 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:хорарен въпрос
« Отговор #1460 -: Февруари 13, 2010, 05:02:38 pm »

квинкунксите в хорарите. Между Венера У1 и Сатурн У10 има апликиращ аспект.

Аз им обръщам внимание от време на време. В случая струва ми се, че това оказва приемането на ситуацията от твоя страна, тъй като не си се стремяла към въпросната позиция. Все пак предложението си заслужава, а и доверието, което ти се възлага като служител си струва да бъде уважено. Успех!

Иначе аз също мисля, че отговора е да. Няма да повтарям основното, което вече е казано. Само в допълнение - Меркурий е в 10 дом и е в точен разпадащ се тригон със Сатурн.  Всъщност предложението неофициално наистина ти е отправено, нищо, че ти не си го възприела веднага така. Меркурий управлява 2-ри и 6-ти дом, твоите доходи от работа са стабилни и щом Венера/Юпитер ги подкрепят и за в бъдеще, явно ще бъдеш доволна.  :blink:  Много ми е интересна и тази отминаваща опозиция с ретро Марс, той управлява негов интесептиран 3-ти и 10-ти дом и честно казано не мога да си я обясня.
По принцип би трябвало да се гледа 10-ти дом, но защо е толкова препълнен 6 от 6-ти ....
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #1461 -: Февруари 13, 2010, 05:38:43 pm »
 :88:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #1462 -: Февруари 14, 2010, 10:34:09 am »
За втората длъжност и издигането по служба аз гледам 2-ри от 10-ти дом, т.е. 12-ти дом. Той се управлява от Юпитер в Риби, а Венера -управител на питащата е в сходящ съвпад с Юпитер. Уран в 12-ти ще добави елемент на неочакваност.

« Отговор #1463 -: Февруари 14, 2010, 11:35:09 am »
Благодаря, Небесна!

:58:

« Отговор #1464 -: Февруари 14, 2010, 12:10:17 pm »
За втората длъжност и издигането по служба аз гледам 2-ри от 10-ти дом, т.е. 12-ти дом.

Извинявай, Небесна, но 2-ри от 10-ти е Водолей, което ни връща към въпроса за куинконса на Венера към Сатурн, нали?  ;D

« Отговор #1465 -: Февруари 15, 2010, 10:16:34 pm »
Днес един ден след прошка зададох следния въпрос:Ще се сдобрим ли с този мъж?Аз искам да простя но и гордоста ми е по-силна и достойнството ми не го позволява! :-\
вижте какво се получи:

аз питащата Луна в 9-ти дом трябва дя подходя филосовски да бъде или не в разсходящ аспект с Венера и Юпитер и в сходящ с Уран очаквай неочакваното и Уран е господар на 8-ми дом май пак ще апира да секс въпроса!?!?Така той Сапурн в 4-ти май иска да се оттегли там където се чувста най-добре в къщи...в квадрат с Плутон господар на 5-ти тук нещо ми е объркано  и разходящ тригон с Меркурий мисля че той ще поиска комуникация и секстил с марс?!?!но Сатурн е ретро и нещо отговора ми е неясен... 
Докато дишаш...надявай се!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1466 -: Февруари 17, 2010, 09:33:27 am »
Меригадже, има ли развитие по този въпрос?

Единственият предстоящ аспект на Луната е съвпад с Уран, управител на 8-ми дом. Може би ще се сдобрите, но картата не е от най-обнадеждаващите. Предвид, че става дума за Уран, може да не е най-хармоничното сдобряване, разговора да е напрегнат.
В първи дом е Марс и е твой съсигнификатор. Сега е ретро, възможно е промяна в отношението ти след време. Хубавото е, че Марс е в абсолютно точен апликиращ секстил със Сатурн, управител на 7-ми дом, партньора. И един тригон с Уран. Да не би той да е Уранов тип, че е толкова застъпен тук?     
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1467 -: Февруари 17, 2010, 04:37:42 pm »
Момичета, какво ще рече магически квадрат в хорарна карта ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #1468 -: Февруари 17, 2010, 10:52:44 pm »
Меригадже, има ли развитие по този въпрос?

Единственият предстоящ аспект на Луната е съвпад с Уран, управител на 8-ми дом. Може би ще се сдобрите, но картата не е от най-обнадеждаващите. Предвид, че става дума за Уран, може да не е най-хармоничното сдобряване, разговора да е напрегнат.
В първи дом е Марс и е твой съсигнификатор. Сега е ретро, възможно е промяна в отношението ти след време. Хубавото е, че Марс е в абсолютно точен апликиращ секстил със Сатурн, управител на 7-ми дом, партньора. И един тригон с Уран. Да не би той да е Уранов тип, че е толкова застъпен тук?     

Няма въпреки че ми липсва присъствието и разговорите ни гледам наистина философски на нещата простила съм и гледам напред.Както ми каза преди време една приятелка жената за да бъде уважавана трябва да има достойнство и сама да си спечели уважението на мъжа!
Докато дишаш...надявай се!

*

missKapriz

« Отговор #1469 -: Февруари 22, 2010, 08:21:47 pm »
Ще ми върнат ли документите?Мисля,че са ми ги откраднали в МОЛ-а

По предния ми хорар-за флашката-намерих я.Беше на работата ми,под едно канапе

« Отговор #1470 -: Февруари 22, 2010, 08:41:45 pm »
По предния ми хорар-за флашката-намерих я.Беше на работата ми,под едно канапе

А това е хорара за флашката http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3460.1140.html

*

Ani03

« Отговор #1471 -: Февруари 23, 2010, 03:07:34 pm »
Моля Ви за малко помощ...
Въпрос: "Г. и С. ще бъдат ли семейство?"

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1472 -: Февруари 23, 2010, 03:30:12 pm »
Луната няма сходящи аспекти с планетите от септенера, предстоят аспекти само с Уран и Нептун. Сходящият аспект на Луната с Уран е квадратура. След това предстои тригон с Нептун. Нептун принципно няма отношение към въпроса, но в случая се намира в 7 дом, затова бихме могли да го вземем под внимание.
И според мен партньорът може да се отдръпне, първоначално да се откаже от формализиране на отношенията или временно да отложи това събитие. Тригонът с Нептун по принцип би трябвало да покаже положителен изход от ситуацията, но мисля, че е възможно някакво забавяне. Една от евентуалните причини е чувството за несигурност, което може би изпитва партньорът.
Слънцето и Сатурн са в инконюнкция, т.е. не се виждат, Сатурн е ретрограден, което е още един аргумент, подкрепящ предположението ми за несигурност от страна на партньора. Докато партньорката по-скоро е склонна да има свръхоптимистични очаквания, доколкото за това загатва сходящият съвпад на Слънцето с Юпитер в Риби.

Последният аспект на Луната преди задаване на въпроса е тригон с Меркурий в 7 дом. Това може да загатва за някаква уговорка между партньорите, дадено обещание или за това, че въпросът вече е бил обсъждан помежду им.

Ако разглеждаме само планетите от септенера, Луната е без курс.

ПП. Не е уточено кои са Г. и С., от чие име са задава въпросът, затова за сигнификатори на двойката разглеждам АС/ДС и техните управители.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ani03

« Отговор #1473 -: Февруари 23, 2010, 03:41:12 pm »
Lillie, много ти благодаря за бързия отговор  :blink: Точна си както винаги. Още веднъж - благодаря  :wub:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1474 -: Февруари 23, 2010, 03:42:29 pm »
Моля.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #1475 -: Февруари 23, 2010, 07:29:07 pm »
Lillie,какво е септенер и инконюнкция,в какъв смисъл двете планети не се виждат?
И в конкретната карта-ако въпроса е зададен от трето лице,кои ще са сигнификаторите на Г и С?Примерно ако и двамата са и приятели може ли да са 11-ти и 3-ти/5 от 11 /

*

Asol

• 4140
« Отговор #1476 -: Февруари 23, 2010, 07:37:24 pm »
Планети от септенера са тези до Сатурн, включително, а инконюнкция това е куинкокса.
 А за другото предполагам трябва да се гледат производните домове  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1477 -: Февруари 23, 2010, 07:51:58 pm »
И в конкретната карта-ако въпроса е зададен от трето лице,кои ще са сигнификаторите на Г и С?

Ако въпросът е зададен от друг човек, гледаме производните домове, разбира се. Но първо тряба да се уточни кой е човекът. Гледаме 7ми дом за познат/а и 11ти дом за приятел/ка.
Ако зададеният въпрос касае лично Ханна, тогава най-логично е да се разгледат АС и ДС.

Ханна, след някой-друг месец да не ни пуснеш задачка-закачка за построяване на елективна карта за сватба?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ani03

« Отговор #1478 -: Февруари 23, 2010, 09:11:20 pm »
Зададеният от мен въпрос не ме касае лично. Аз съм страничен човек. Позната съм на Г.

*

Nebesna

« Отговор #1479 -: Февруари 23, 2010, 09:31:41 pm »
Зададеният от мен въпрос не ме касае лично. Аз съм страничен човек. Позната съм на Г.

Двамата се обичат, но за брак е рано, според мен. Ако тя се определя от Слънцето, а той от Юпитер (Стрелец на върха на 5-ти дом) и Слънце и Юпитер са позиционирани в 8-ми дом в съвпад помежду си. Това е една щастлива сексуална връзка по 5-ти/8.ми дом...по-добре да не бързат.