Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1165262 Прегледи
*

missKapriz

Re:хорарен въпрос
« Отговор #1480 -: Февруари 23, 2010, 09:37:25 pm »
Г.ли се безпокои за връзката и дали ще прерастне в нещо повече?Луната е в нейния/неговия 5 дом,нейния управител е на К9-К3 за Г.-договорите.Явно Г.иска да узакони връзката,което според мен ще се случи,тъй като последния аспект на Луната е тригон с Нептун,а Нептун е съуправител на Г.
п.п.Приемам 7 дом за сигнификатор на Г-познат/а на Ханна и 5 от 7 за сигнификатор на С-предполагам,че имат връзка,при така зададения въпрос.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1481 -: Февруари 23, 2010, 09:52:57 pm »
Ако приемем ДС и респ. Меркурий и Нептун в 7 дом за сигнификатори на жената, тогава АС и Слънцето би трябвало да са сигнификатори на партньора.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #1482 -: Февруари 23, 2010, 09:58:16 pm »
Приех 5 от 7-защото нали са в любовни отношения  :blink:Или не...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1483 -: Февруари 24, 2010, 09:46:35 am »
Аз си мислех също вчера за Г. и С. Според М&М винаги, когато някой е назован с име (съответно абревиатура ;D), се гледа 7-ми дом, тоест - почваме от седми и после седми от седми. Ама в една лекция на Р. Тончева попаднах на друго - когато кверентът задава въпрос за друго лице, сигнификаторът на тази личност, за която се пита, е Луната. Съответно кверентът си е по Асц. Сега като гледаме къде е Луната в картата - в 11-ти, излиза, че Г. вероятно е приятелка на питащата. Следва въпроса - за С. кое гледаме - дом 5/7 от Луната ли? Тоест Луната с кое следва да установява положителен сходящ аспект, за да има положителен отговор. Основен сигнификатор на брака е Венера. Разходящ квадрат с Венера. Седми от 11-ти е Стрелец, Юпитер - разходящ квадрат с Юпитер. Ако вземем пети от 11-ти, щото предполагаме, че в момента са гаджета, значи Меркурий - разходящ тригон. Който и сигнификатор да се брои - връзка (макар и не особено стабилна!) има, брак - не.

Още нещо си мислех, при така поставен въпрос, ако не знаеш въобще какви са Г и С на питащата, нито помежду си, щото те могат и въобще да не се познават, може да са колеги или виртуални познати, без да са в интимни отношения, уместно ли е да се разглеждат Марс като сигнификатор на партньора и Венера като сигнификатор на партньорката? В случая това нищо не променя, защото между Венера и Марс има куинконкс, който не се знае сходящ или разходящ е, но така или иначе развитието на отношенията им е непредсказуемо. И докато Венера в Риби е екзалтирана и радостна, за младежа в първия градус на Лъв - ситуацията е силно променлива и колеблива и му предстои игра на тръгване и връщане обратно във връзката. На пръв поглед силата е на страната на дамата, момчето ще се полута-полута, па ще си тръгне в пътя, но положението и на двамата в падащи домове - 8 и 12 едва ли е положителен фактор.
Възможно ли е въобще разглеждането на хорара в такъв план, се чудя от вчера? :-\
« Последна редакция: Февруари 24, 2010, 09:53:50 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Ani03

« Отговор #1484 -: Февруари 24, 2010, 02:32:29 pm »
Много благодаря на всички, които се включихте в моето запитване. Благодаря ви, сърдечно. Ще дам инфо как са се развили нещата за вбъдеще.

*

missKapriz

« Отговор #1485 -: Февруари 24, 2010, 06:59:26 pm »
Цитат
Още нещо си мислех, при така поставен въпрос, ако не знаеш въобще какви са Г и С на питащата
Доколкото знам,едно от условията да се тълкува хорар е астролога добре да разбира въпроса.Аз се придържам стриктно към това-питам и разпитвам,докато ми стане ясно какво се пита.Често ми се е случвало някой да задава въпрос,а всъщност да иска да знае нещо малко  по-различно.

*

Nebesna

« Отговор #1486 -: Февруари 24, 2010, 07:06:08 pm »
Цитат
Още нещо си мислех, при така поставен въпрос, ако не знаеш въобще какви са Г и С на питащата
Доколкото знам,едно от условията да се тълкува хорар е астролога добре да разбира въпроса.Аз се придържам стриктно към това-питам и разпитвам,докато ми стане ясно какво се пита.Често ми се е случвало някой да задава въпрос,а всъщност да иска да знае нещо малко  по-различно.

Правилно, дали са дъщерята и приятеля и, дали става дума за приятелката и гаджето или брата и неговата приятелка. Така е. Има тема: "Хорарни карти на взаимоотношения" и там са описани някои примери. Ще я изтегля напред.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1487 -: Февруари 24, 2010, 08:09:21 pm »
Пускам тук хорар с питането на Галика в съседна тема. Взех за час първото й запитване, мястото е Балчик, ако съдим по рождената карта. Ако не се намира там, моля нека уточни в кой град е.

Аз мисля, че мечтата й скоро ще се сбъдне.  :blink:  Даже си мисля, че може вече да е бременна.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1488 -: Февруари 24, 2010, 08:14:14 pm »
Тя - Слънце. Бебе - Юпитер. Предстои съвпад.  :blink: Луната в тригон с Венера в 8-ми дом. И точен тъкмо образуващ се с Юпитер и той в 8-ми като потвърждение.
Луната е в Рак, става дума за майчинство и си е съвсем на място. Обяснявате ли си обаче по някакъв начин положението й в 11 дом?

Галика, надявам се, ще дойдеш да споделиш с нас как стоят нещата, когато разбереш.  :blink:

*

nerealna

« Отговор #1489 -: Февруари 24, 2010, 09:19:14 pm »
Обяснявате ли си обаче по някакъв начин положението й в 11 дом?

:blink:

11 дом е и домът на надеждите и сбъднатите желания.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1490 -: Февруари 25, 2010, 08:31:02 am »
Благодаря, Нереална.  :blink: Значи всичко си е на място.  :blink:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1491 -: Февруари 25, 2010, 09:26:12 am »
В хорарната астрология много е важна Локус Фортуна. В този хорар тя е на куспидата на 5 дом /по картата,направена от мен по Кох/. Слънцето представя питащата, а по Кох то е в 7 дом/на куспидата на 8/ и оказва влияние и на двата дома. В конкретната карта първо гледам управителите на 1 и 5 домове - Слънце и Юпитер, а на тях им предстои съвпад след 3 градуса. Така че, мисля че предстои забременяване до 3 месеца. Не мисля, че вече е бременна. Но това е мое мнение. Между Слънцето и Сатурн няма никаква връзка. Управителят на 7 дом - Сатурн е на куспидата на негов 9 дом. Той в чужбина ли е или има да урежда юридически въпроси? Управителят на 10 /негов 4/ дом Венера /диспозитор на Сатурн/ й предстои съвпад с Уран. Този човек има ли брак? Или просто този Уран и Водолей показват партньор с вече един минал брак? Ако може някой да изясни нещо/ако желае/.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1492 -: Февруари 25, 2010, 09:30:57 am »
Скарлет, допуснах, че може да е бременна заради тригона на Луната с Юпитер, който е точен. Ти как си го обясняваш?
 Интересно ми е още и излизащата от опозиция с Плутон Луна на какви мисли ви навежда .... аз също го свързах със забременяване. Затова си викам да не би пък вече да е.  :blink:

Тук в тази карта има разпадащ се куинконс между Слънцето и Сатурн.
« Последна редакция: Февруари 25, 2010, 09:43:36 am от sunrain »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1493 -: Февруари 25, 2010, 09:45:40 am »
Скарлет, допуснах, че може да е бременна заради тригона на Луната с Юпитер, който е точен. Ти как си го обясняваш?

Амиии....вярно,че Луната винаги е сигнификатор на въпроса. Вярно,че тя се свързва с бременността и майчинството, но аз си следвам първо правилото да гледам управителите на домовете. В тази карта Луната е на трон по знак, което е много благоприятно за забременяването,което тя толкова желае. Положението й в 11 дом може да показва неангажирана връзка, т.е. съжителство без брак. Това може да се промени пост фактум, разбира се/след раждането/. Луната в 11 дом е в негов 5 дом, но управлява негов 6 и неин 12. Може да е имало някакви прегледи, процедури, свързано с лечение, ако е имало известно време проблем със забременяването. Нека сподели тя. Юпитер управлява неговите 2 и 11 домове. Този аспект може да показва и неговите желания за дете, финансови въпроси или въпроси, свързани с техни общи ценности и цели в живота. С този Нептун в 7 дом, обаче, има нещо неясно при него.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1494 -: Февруари 25, 2010, 09:48:14 am »
Да, жалко, че я няма питащата, за да внесе още яснота по въпроса...и като гледам дали въобще ще влезе.  :rolleyes:
А между другото тя не каза, но се чудя дали няма предишна бременност, която да е завършила неуспешно.   

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1495 -: Февруари 25, 2010, 09:50:58 am »
Тук в тази карта има разпадащ се куинконс между Слънцето и Сатурн.

Като обърнем картата и 7 дом стане 1, на практика 1 дом е неговият 7. Може да е имал преди време раздяла с друга партньорка, а сега се налага двамата да се приспособяват в различни ситуации. Не знам, не мога да гадая без помощ от нейна страна.

*

galika

« Отговор #1496 -: Февруари 25, 2010, 10:23:50 am »
Здравейте момичета...съжалявам че повече не влязох във вашия форум...но останах с впечатлението, че не ми е тук мястото...
но ви благодаря, че се ангажирате да ми помогните....не съм браменна със сигуронст...на 100% много ми се иска да е така, но няма начин...с моя партньор казвам партньор, защото не сме женени... живеем на семейни начала, защото той не вярва  в брака...дете е на разведени родители...и не смята, че брака води да нещо добро в една връзка, напротив смята че брачната институция променя отношенията между партньорите в негативна светлина...така, че започнах да свиквам с мисълта, че никога няма да се оженим....така по въпроса каде се намирам сега в момента живея в гр.Добрич.../родена съм в гр.Балчик по случайност....акушерката, която е била на смяна в болницата в Добрич, е емала рожден ден на 14,05...така, че транспортирали майка ми в Балчик...изживяла е истински кошмар с моето раждане ...щяла е да ме роди в линейката...в асансьора на болницата...а в родилната зала на балчишската боница...едва не съм умряла т.к. са се загубили тонавете ми...контракциите на майка ми са затихвала....била е истински кошмар по нейните думи...и тя не помни точния час...и не се сеша дали е било петък или четвъртак..../
Не съм имала предишни бременостти...а имах възпалине на десния яйчник, проблем, който уж лекувах в миналото...но се оказа, че не е излекуван напълно и се е превърнал в хроничен...за сега уж вече яйчника ме е добре....само че ми откриха раничка на шийката на матката...която ако не се лекува може да даведе до рак...така че ми предстои да ми я горят...а това ме притеснавя да на доведе до стерилитет /съжалявам, че навлязох в толкава големи интимни подробности, но се надявам да е от палза/

а по въпроса за приятеля ми какаво да ви кажа, наистина е налице проблем...и си мисля, че е психологически...и причината за това е в мен...как да ви обясня...жената е много емоционално създание...трудно преживява факта, че не може да стане майка...всъщност не вярвам някога някоя жена на земята да може да преживее този проблем....има момети, когато не си на себе си...надявам се  и се моля никоя жена да не преживява това, чувство...ужасно е....само, чевок който го изпитал маже да ме разбире...но повярвайте не ви го пожелам...не ...та единствия, човек, който наблюдаваше тези състояния на духа ми е приятеля ми...явно съм го идтормозила с непрекъстатите си стархове...и натяквания че трябва да правим. секс....понякога го тормозя с дни....ох дали някога ще ми го прости...та напоследаък има проблеми с ерекцията...опитва се да изпални желанието ми ...но се притеснява...няма фин. проблеми...въприки, че работата му е свързана с голямо психически натоварване....
а и той все отлага да си напрови спермограма...и мисля, че усеща, че аз го обвинявам, че нямаме деца...не съм го казала...но знае че си го мисля....позвнаваме се отлично един друг....така, че това е проблема при него...
А колкото да това, дали и той иска да имаме деца...убедана съм, че е така ...много пъти го е казвал, но иска от мен да се успокоя...вярва, че някой ден ще стане...не иска да го пришпорвам...а аз патката в някои моменти го влудявам...стигна се до там да не иска да превим секс цял месец...а само да сме гушнати...изключае тзи проблем се разбираме прекрасно...никога през живото си не съм се разбира так с мъж...помогна ми де се справя с много недостатъци от характира ми...само тази мания за дете не успя да ми избие от главата...смисал да не я превръщам в мания...да не превръщам във фикс идея

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1497 -: Февруари 25, 2010, 10:28:55 am »
Галика, благодаря, че се включи. Както виждаш по-горе най-вероятно скоро те очаква бременност.  :blink:

Наистина трябва да се опиташ да се успокоиш първо, защото възрастта ти не е толкова напреднала и няма защо да си вкарваш подобни негативни мисли.
Втората причина е, защото ще носиш отговорността да си майка и трябва да бъдеш по-силна, отколкото си сега, зародиша не е просто клетка, а усеща всичко, което се случва с организма ти, така че опитай се, докато очакваш твоето чудо да се случи да се настроиш положително към живота и това, което ти предстои!

*

missKapriz

« Отговор #1498 -: Февруари 25, 2010, 10:30:22 am »
Цитат
никога през живото си не съм се разбира так с мъж...помогна ми де се справя с много недостатъци от характира ми...
Имаш най-важното,Галика :blink:А в днешно време стерилитета е решим проблем/вкл.и алтернативни методи за забременяване и осинпвяване/.Така,че успокой се и току виж чудото станало.Желая ти го от сърце!

*

galika

« Отговор #1499 -: Февруари 25, 2010, 10:30:50 am »
Приятелат ми е роден 1972г . 18. ноември  в Хасково...никога не се е женил...дори нокага не живял с друга жена.....имал е някакви връзки, но нища анжарищо и си пада малко " сексуален мързеливац" не зная дали сте чували за този термин...та аз си мисля, че нямаме здравословни проблеми...и че ако  секса се подабри и зачести ще забремения...но трябва да престана да го тормозя...да говоря само затова...разбрах грешката си...човек се учи дакато е жив..