Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1165426 Прегледи
*

Divna

Re:хорарен въпрос
« Отговор #1780 -: Март 21, 2010, 02:05:53 pm »
Имам един въпрос, който ме вълнува от дълго време.
От няколко години се виждам с един мъж. "Връзката" ни за мен е доста изтощителна. Двамата сме със силни характери и понякога е трудно да увладеем ситуацията. Обичаме се, но и доста се нараняваме взаимно.
Та въпросът ми е: Скоро ще има ли край тази връзка, т.е ще приключат ли скоро любовните ни взаимоотношения?
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=f&gif=astro_2a_115_horar_hk.46173.28605.gif&res=100&va=&cid=yc5filedAa7vh-u1155086677

*

Uran

• 6041
« Отговор #1781 -: Март 21, 2010, 02:11:09 pm »
 Нищо не разбирам от хорари, но искам да се пробвам.
Трудността на връзката си личи от квадратурата м/у управителите на 5 и 7 сом-Слънце и Плутон. Сатурн в 5 дом мисля, че говори за продължителност на емоционалната връзка.

*

Divna

« Отговор #1782 -: Март 21, 2010, 02:34:12 pm »
Благодаря ти Уран!
« Последна редакция: Март 23, 2010, 04:22:09 am от Divna »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1783 -: Март 21, 2010, 02:34:28 pm »
Много интересна карта. Тук отново са замесени Венера и Марс, както в картата на Маригадже, но са във фиксираните знаци Телец и Скорпион. Луната вече е в Близнаци. Венера е в градуса на възлите и в партилен квадрат с тях. Според мен Дивна, ти първа си започнала да се отдръпваш, но тази връзка все още не е зад гърба ти. Осъзнаваш, че има още какво да научиш в нея и имаш още работа да свършиш в нея. И отново - Венера, питащата е в дъното на всичко. Това, което ти виждаш или предполагаш не е задължително да се случва наистина в главата и сърцето на партньора ти. Изживяваш връзката ви с оголени нерви, реагираш импулсивно на маловажни външни стимули. Той е доста по-овладян и с доста по-прагматични очаквания и възприятия. Но не мисля, че те манипулира или играе игрички. Гледните ви точки и преценка за нещата са различни. Той проблеми със Сатурна няма, както и при Маригадже, ;). За него статуквото е напълно задоволително и приемливо - хем е фиксиран Скорпион - К7, хем е фиксиран Лъв - Марс в Лъв.

Краят на връзката ви е по осми - Козирог, с ретро Сатурн в пети. Не, няма да има край скоро. Плутон на К8 предполага трансформация на отношенията, но слуховете за "смъртта" им са твърде преувеличени.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1784 -: Март 21, 2010, 02:36:43 pm »
Писала съм едновременно с Дивна и отговорът изглежда неадекватен след обясненията й. Ама тъй то, казана дума - хвърлен камък. Няма да се трия.  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1785 -: Март 21, 2010, 02:40:04 pm »
Луната ще направи секстил с Юпитер - У8-ми, неин 2-ри - може да ти направи много добро предложение за заплащане :blink:

Тъй като за евентуална нова работа се гледа 11-ти дом, Юпитер управлява 10-ти от 11-ти, което е добър знак. Освен това той е вътре заедно с още планети, по това и аз съдя, че ще е благоприятно и от финансова гледна точка. Особено, като се има предвид, че това е твоя 8-ми дом.

Много ми е интересна тази карта. Всеки деня се взирам в нея и много неща могат да се кажат, но и същевременно доста трудно да се претегли ситуацията. Чудесен хорар за упражнение за човек пред дилема.  :blink: Особено като ще дойдеш след време да кажеш и как са се развили нещата.

Ако обърнем внимание какво ще стане, след като Слънцето излезе от знака и какви аспекти ще сключи....отива към съвпад с Меркурий /новата работа/, опозиция със Сатурн /настоящото място/, но накрая е съвпада с Венера /работодателя ти в момента/, а междувременно и тригон с Марс, който дава инфо по отношение на окончателната развръзка на питането ти.    :blink:

Каквото и да стане - успех, Дияна!
« Последна редакция: Март 21, 2010, 02:50:07 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1786 -: Март 21, 2010, 02:58:36 pm »

По въпроса на Маригадже. Асц. е на Виа Комбуста, ама нещо ми се разглежда картата въпреки това. :P
(както казах, Венера е на К7, макар и от шести). 

Виждам Асц в 6 градус, а Венера в 7-ми.  :rolleyes:

*

Divna

« Отговор #1787 -: Март 21, 2010, 03:03:54 pm »
Благодаря ти Дияна!
Изчерпателна си както винаги.
В интерес на истината тази връзка е много специална и наред с трудностите, в нея има доста красота. Определено любовтта не е "умряла". Надявам се Плутон да трансформира в положителна насока и двама ни, а и от там връзката ни.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1788 -: Март 21, 2010, 03:16:52 pm »
Меригажде, накратко, и аз мисля, че връзката, за която питаш има потенциал за развитие. Изглежда ми бурна и вълнуваща. Мъжът според мен има сериозно отношение към теб и вашето бъдеще заедно.

На Луната й предстоят обнадеждаващи аспекти, дано ти донесат желания отговор.  :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1789 -: Март 21, 2010, 03:18:50 pm »
Благодаря Сънрейн, непременно ще разкажа. Тази година в солара имам навалица в шести. Прогресивна Луна влезе в 10-ти, в момента Юпитер транзитира през десети. Уран е също там от доста време. По ведическа система съм в даша на Кету, така че съм приела, че до 2012 поне ми предстоят резки промени във всички сфери и която и работа да захвана, няма да продължи след тази дата. Така че промяната е приета и добре дошла.

Виждам Асц в 6 градус, а Венера в 7-ми.  :rolleyes:

Да, направих си картата на Зетката вкъщи, но програмата я е отчела с час +1 от Гринуич.  :-\

Това променя обаче домовата позиция не само на Венера - тоест може и да не му е подчинена, а и на Лилит - отива в пети, а не в четвърти дом. Тоест предположението ми за конфликт на Маригадже в рожденото семейство отива в посока - конфликти и драми от предишни любовни връзки. И съответно болестите на баба и дядо да се изтрият :blink:. Иначе точно сигнификаторите са куспидни в моята карта и съм си ги отчитала инстиктивно в следващия дом. Сатурн на Асц. също би трябвало да има възпираща роля по отношение на радикалността на въпроса, както Виа Комбуста в грешния вариант. ;)
Ай, Маригадже да си каже. ;D
« Последна редакция: Март 21, 2010, 03:23:44 pm от Diyana »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1790 -: Март 21, 2010, 03:32:25 pm »
Венера не прави никакъв аспект с никоя от планетите.

Дивна, на Венера й предстоят аспекти -и Меркурий се движи към съвпад с нея, предстоят й секстили с Нептун, Лилит, с Луна, квадрати с възлите. В хорарната се разглеждат пълнознакови аспекти. На картите не личат, затова винаги си правя картата на някоя програма на компютъра вкъщи.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1791 -: Март 21, 2010, 03:40:24 pm »

Иначе точно сигнификаторите са куспидни в моята карта и съм си ги отчитала инстиктивно в следващия дом. Сатурн на Асц. също би трябвало да има възпираща роля по отношение на радикалността на въпроса, както Виа Комбуста в грешния вариант. ;)

Интуитивна си.  :blink: Не вярвах и все още не напълно, че в хорарната това играе роля, но може и така да се окаже.  ;)

А за Сатурн права си, но тук допускам, че означава, че Меригадже не дава пълна информация за случая и е объркана, защото картата си е радикална в други отношения и за мен това е достатъчно.  :blink:  

*

Divna

« Отговор #1792 -: Март 21, 2010, 03:52:25 pm »

Дивна, на Венера й предстоят аспекти -и Меркурий се движи към съвпад с нея, предстоят й секстили с Нептун, Лилит, с Луна, квадрати с възлите. В хорарната се разглеждат пълнознакови аспекти. На картите не личат, затова винаги си правя картата на някоя програма на компютъра вкъщи.

Благодаря ти Дияна! Много си мила!
Нямам никаква домашна програма. Работя само с астрото. Какво ще ми препоръчаш да изтегля?
И още един въпрос. Когато се коментират хорари виждам, че отчитате Локус Фортуна. Каква информация дава тази точка, за да е толкова важна в един хорар?

« Отговор #1793 -: Март 21, 2010, 03:55:08 pm »

Дивна, на Венера й предстоят аспекти -и Меркурий се движи към съвпад с нея,

движи се към нея, но няма да направи съвпад в същия знак преди да го напусне  :lol:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1794 -: Март 21, 2010, 04:14:06 pm »

Дивна, на Венера й предстоят аспекти -и Меркурий се движи към съвпад с нея,

движи се към нея, но няма да направи съвпад в същия знак преди да го напусне  :lol:

Така е и ако сме напълно ортодоксални, не трябва да броим и аспектите с възлите и с планетите отвъд септенера. Остава "само" секстила с Луна, ама и това не е малка подкрепа за една заточена Венера  ;D.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1795 -: Март 21, 2010, 04:29:13 pm »
Интуитивна си.  :blink: Не вярвах и все още не напълно, че в хорарната това играе роля, но може и така да се окаже.    

Мисля, че интуицията играе роля във всички употреби на който и да е символен език. Това, което те кара за избираш един от няколкото възможни варианта на развитие на дадено планетно положение, е интуицията.

Хорарната астрология ми е интересна, защото борави с най-изчистените, архетипни значения на планетите, знаците и домовете. Но не съм въобще уверена в астрологичните си познания и умения  и именно заради това гледам да съм максимално подробна и да си напиша поради кое в картата смятам еди-какво си. Така знаещите и умелите ще могат да коригират някоя очевидна глупост в постовете ми и упражнението ще е от полза за всички начинаещи като мен. По едно време повтарях във всичките си "анализи" един дисклеймър - "Да си знаете, че ич ме няма, и да не земете да са вържете". Нещо в тоя смисъл, ама после ме домързя и ми стана досадно да го пиша всеки път и се доверявам повече на здравия разум на четящите във форума.  :blink:

*

Divna

« Отговор #1796 -: Март 21, 2010, 04:46:10 pm »

Краят на връзката ви е по осми - Козирог, с ретро Сатурн в пети. Не, няма да има край скоро. Плутон на К8 предполага трансформация на отношенията, но слуховете за "смъртта" им са твърде преувеличени.
[/b]

Върхът на 8 не е ли в Стрелец  :unsure:?

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1797 -: Март 21, 2010, 06:16:38 pm »
Днес, 19.03.2010 в 15:00 ч. в София, ми предложиха нова работа. Какво е мнението ви за предложението и възможността. Въодушевих се, щото ... тъй, в картата се вижда. Пък със сегашния ми шеф сме в брилянтни отношения и ме гризе едно червейче, не ми се ще да го зарязвам насред път. Е, вие сте.

Гледам, че доста сте разисквали картата, но мисля че ще промениш решението си. Слънцето, като управител на кверента, ще смени знака си и още със смяната на знака веднага го атакува Сатурн в опозе и Плутон в квадрат. Моят съвет е да не променяш сега работата си. Решението, разбира се, е твое. Късмет!

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1798 -: Март 21, 2010, 06:21:11 pm »

И още нещо, Дивна - МЦ е в Телец, а управителката Венера е в заточение в Овен. Луната управлява 12 дом и е на МЦ. Все ми се струва, че ще научиш нещо, което не ти е известно и няма да ти хареса. 

*

Divna

« Отговор #1799 -: Март 21, 2010, 06:59:42 pm »

И още нещо, Дивна - МЦ е в Телец, а управителката Венера е в заточение в Овен. Луната управлява 12 дом и е на МЦ. Все ми се струва, че ще научиш нещо, което не ти е известно и няма да ти хареса. 

Благодаря ти Скарлет!

Но защо ми се струва, че нещо не мога да разбера какво става :unsure:
МЦ го виждам в Козирог, а Сатурн е в 5 дом (домът на любовта, забавленията, децата...)
Луната управлява ИЦ и се намира в 1 дом. Управителя на Асц. е Везни, а Венера е в заточение в Овен, в 12 дом. Съвсем се обърках  :(