Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1166016 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:хорарен въпрос
« Отговор #1980 -: Април 08, 2010, 11:41:00 am »
  Ти може да си спретваш и 100 хорара на ден, но на този не мога да ти отговоря. Щом са назовани по име и двамата /без да се уточни кой какъв ти се пада/, се гледат 7 и 1 домове, а винаги питащия е по 1 дом и управителя му и така се обърква отговора.

Тъкмо щях да пиша, че при това положение единственото, което ми хрумва, е да се отчитат достйнствата на управителите на първи и седми дом - да се сравни силата им. Освен това - хорарът е огледален на първия - резултатите едва ли ще са различни, след като сигнификаторите и аспектите са си същите  :(
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1981 -: Април 08, 2010, 12:04:00 pm »
  Ти може да си спретваш и 100 хорара на ден, но на този не мога да ти отговоря. Щом са назовани по име и двамата /без да се уточни кой какъв ти се пада/, се гледат 7 и 1 домове, а винаги питащия е по 1 дом и управителя му и така се обърква отговора.

Тъкмо щях да пиша, че при това положение единственото, което ми хрумва, е да се отчитат достйнствата на управителите на първи и седми дом - да се сравни силата им. Освен това - хорарът е огледален на първия - резултатите едва ли ще са различни, след като сигнификаторите и аспектите са си същите  :(

какво да разбирам ?
достойнствата на сатурн и луна...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1982 -: Април 08, 2010, 01:48:16 pm »
И двете са цъфнали и вързали. Луната / 8 дом / и Сатурн / 4 дом / са съответно в падение и заточение по дом. Сатурн пък е и ретро и в критичен градус...

*

Марая

• 28287
« Отговор #1983 -: Април 08, 2010, 01:58:58 pm »
И двете са цъфнали и вързали. Луната / 8 дом / и Сатурн / 4 дом / са съответно в падение и заточение по дом. Сатурн пък е и ретро и в критичен градус...

направо се изплаших ,май ще отложа пътуването за неделя.... :rolleyes: :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #1984 -: Април 08, 2010, 07:02:27 pm »
Аз не виждам интимни отношения с този човек в първата карта. Трябва да има връзка между твоя 8-ми и неговия 8-ми дом (що касае секса) и твоя 5-ти и неговия 5-ти (ако се отнася до любовно приключение).

В първия случай: неговият 8-ми дом се управлява от Сатурн, а твоя 8-ми дом от Слънцето, което е в сходяща опозиция със Сатурн. това означава "не".

Във втория случай: неговият 5-ти дом се управлява от Марс, а твоя 5-ти дом от Венера, които са в разходяща квадратура, а Луната прави тао-квадрат. Забрави!

За пътуването няма да повтарям аспектите, другите много добре са ги описали. А колкото до интимната сфера - изчакай нещата да се развият от само себе си. Последният аспект на Луната ще бъде съвпад с Нептун и Хирон, което намеква за объркване от твоя и от негова страна и в крайна сметка може да се получи конфузна ситуация (Луната управлява г-н Й, но е съуправител на питащата).

*

Марая

• 28287
« Отговор #1985 -: Април 09, 2010, 03:38:40 am »
 А колкото до интимната сфера - изчакай нещата да се развият от само себе си. Последният аспект на Луната ще бъде съвпад с Нептун и Хирон, което намеква за объркване от твоя и от негова страна и в крайна сметка може да се получи конфузна ситуация (Луната управлява г-н Й, но е съуправител на питащата).

[/quote]

само това някак си не го разбрах.... :-[

благодаря ти! :wub:

*

Nebesna

« Отговор #1986 -: Април 09, 2010, 08:20:47 am »
Какво не разбра? Луната управлява господина (Рак на върха на 7-ми дом). Луната винаги е съуправител на питащата, но има второстепенно значение. Винаги първо се гледа управителят на асцендента. Затова в случая ролята на Луната я свеждам основно до управлението на човека за когото се пита. Няма да е романтично пътуването, а по бизнес - Луна на к2.

Последният аспект, който прави Луната, преди да напусне знака е съвпад с Нептун и Хирон - някакво объркване /заблуда от негова страна (той се управлява от Луната), но и от твоя страна, понеже Луната е съуправител на въпроса.

Ако трябва да бъдем коректни до минутката, последният аспект на Луната е куинсконс със Сатурн - този аспект създава препятствия в изразяването на емоциите/задръжки.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1987 -: Април 09, 2010, 08:31:37 am »
Това последното е по първата карта, доколкото разбирам. Казвам го да се ориентира по-лесно Марая.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #1988 -: Април 09, 2010, 09:08:39 am »
Това е поредното доказателство, че трябва да се използват всичките планети в хорара. Щом вече са открити, не можем да ги игнорираме. Аз си работя с тях.  :72: :bedtime2:

Ооох, аз още не мога да преценя има ли смисъл да ги ползвам всеки път. Ако един Плутон описва питащата, колко ще мръдне един Плутон за времето, в което хорарната астрология е валидна? Чела съм, че хората са по-податливи на по-близките планети и затова старите управители ни карат да действаме, а "новите" са само фона, на който се развиват събитията, понеже те определят по-мащабните процеси.

*

Nebesna

« Отговор #1989 -: Април 09, 2010, 09:12:01 am »
Това последното е по първата карта, доколкото разбирам. Казвам го да се ориентира по-лесно Марая.

Аз съм написала в поста си: "Аз не виждам интимни отношения с този човек в първата карта."

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1990 -: Април 09, 2010, 09:22:53 am »
Да, Небесна, извинявай, но просто картите остта на Асц и Дсц са в същите знаци и става объркване. В по-горния пост си писала и за втората и аз се обърках като четох обяснението ти после и затова викам да уточня за всеки случай. 

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1991 -: Април 09, 2010, 09:28:23 am »
Това е поредното доказателство, че трябва да се използват всичките планети в хорара. Щом вече са открити, не можем да ги игнорираме. Аз си работя с тях.  :72: :bedtime2:

Ооох, аз още не мога да преценя има ли смисъл да ги ползвам всеки път.

На сто процента не ги взимам предвид. Първо гледам старите управители, но явно има ситуации, в които не може без планетите след Сатурн. Примерно Нептун винаги го гледам, ако има връзка, щото си е Нептун.  ;) Правя си експерименти, но наистина е много интересно, че не може да се изведе някакво уникално правило в това отношение.
Според мен би трябвало и без тях да може да се изведе отговор, но древните са били по-строги кога да не отговарят например и затова май не са имали такъв проблем. Днес сме по-малко консервативни и си позволяваме волности.  :blink:   

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1992 -: Април 09, 2010, 10:24:17 am »

Ооох, аз още не мога да преценя има ли смисъл да ги ползвам всеки път. Ако един Плутон описва питащата, колко ще мръдне един Плутон за времето, в което хорарната астрология е валидна? Чела съм, че хората са по-податливи на по-близките планети и затова старите управители ни карат да действаме, а "новите" са само фона, на който се развиват събитията, понеже те определят по-мащабните процеси.

Въпросът не е дали да се отхвърлят транссатурновите, а кога и доколко да ги използваш. Разбира се, че освен Плутон, ще погледнеш и Марс. Освен Нептун, ще погледнеш и Юпитер и т.н. Затова и има толкова различни мнения при разглеждането на хорарите. Иначе всички щяха да бъдат световно известни хорарни астролози.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #1993 -: Април 09, 2010, 11:12:01 am »
Уран и Нептун винаги ги гледам, когато са замесени. Плутон мога и да го пропусна-не ми толкова определящ. Поне по мои наблюдения.
Уран придава бързина и неочакваност, изненада, а Нептун - объркване, измама, тайна или просто идеализация.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1994 -: Април 09, 2010, 11:18:05 am »
Да, точно затова ги използвам и аз. Не мога да си позволя да ги отхвърля тотално.  ;D
« Последна редакция: Април 09, 2010, 07:04:13 pm от Скарлет »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1995 -: Април 09, 2010, 04:17:53 pm »
Пускам ви една карта, относно къщата в която живеем с мъжа ми. Та въпроса ми е ще сменяме ли къщата ?
http://elfidka.snimka.bg/other/natal-charts.489818.0.big

« Последна редакция: Април 09, 2010, 04:24:10 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1996 -: Април 09, 2010, 04:27:33 pm »
Много ми се искаше да сложа картата така, че да се вижда, а не да качвам линк, но не става. Не знам защо, но copy link от snimka.bg  и поставянето му във вмъкни изображение, не дава никакзв резултат.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1997 -: Април 09, 2010, 04:30:55 pm »

*

Asol

• 4140
« Отговор #1998 -: Април 09, 2010, 04:32:48 pm »
Опс, виждам че Слънцето ме е изпреварило  ;D Обяснявам защо не става фатката и как трябва да се процедира в конкретния случай.  :blink:
Не ти е директен линка към картинката, затова не работи имейджа. Кликаш на картата с десен клавиш и избираш пропъртис, от там копираш линка на картинката и го поставяш в имейдж тага.
« Последна редакция: Април 09, 2010, 04:39:19 pm от Asol »

*

Nebesna

« Отговор #1999 -: Април 09, 2010, 04:33:35 pm »
Свикнете да правите картите по Кох-! Тзи система е по-точна в хорарната астрология, особено когато има намесени интерсептации в основните домове, касаещи въпроса.