Здравей Гост

Пълно слънчево затъмнение на 22.07.2009

• 403 Отговора
  • 50398 Прегледи
Пълно слънчево затъмнение на 22.07.2009
дългогодишен астролюбител съм.доста информация имам по въпроса, но моля ако някой от вас (или  хора от обкръжението ви)е преживял такова затъмнение в абсолютен съвпад с натално слънце да сподели опита си. два члена от семейството ми са родени на тази дата със слънца в последния градус на рака и водолейски луни, като затъмнението е в съвпад до минути с наталните слънца.индийците споменават че последиците ще са в продължение на пет години тъй като затъмнението 6те продължи около пет часа... доста противоречиви чувства и размисли се завъртяха в душата и главата ми. благодаря на всички предварително! 

*

Nebesna

Re:Пълно слънчево затъмнение на 22.07.2009
« Отговор #1 -: Юни 30, 2009, 05:29:47 pm »
При мен е в 8-ми дом в съвпад с натален Юпитер (господар на Асцендента) и в квадрат с натален Марс в 10-ти. Вземам си отпуска тогава, ама тъй както чета, няма де да избягам щото то действието е от няколко месеца до години. Какво ли ми готви съдбата? Поне се успокоявам, че Юпитер хвърля голяма воден тригон към Сатурн и Нептун, и секстил към Уран, което заформя по-голяма конфигурация "хвърчило". Та цялата тази конфигураци ще се активира, барабар с квадрата.

Майка ми е болна и се опасявам, че квадратурата с Марс в 10-ти дом откъм 8-ми (където попада затъмнението) може да даде трагично събитие. Все повече се убеждавам, че 10-ти дом символизира майката. Може да се наложи и втора операция (8-ми дом е дом на хирургията). Трябва доста вътрешна сила, за да погледнем някои неща директно и без излишни илюзии....Съвпадът на това затъмнение с наталния ми Юпитер въприемам като изпитание за личната си вяра.

*

aiia

« Отговор #2 -: Юни 30, 2009, 05:35:03 pm »
При мен затъмнението се случва в края на 10 дом.  Съвпад с марс ако се приема по-широк орбис. Марс ми е заточен в рак и най-аспектираната планета. Изобщо идея нямам какво може да се случи и дали изобщо може да очаквам нещо добро или зло. Мисля си, че при раците са големите промени и то пак зависи.

Небесна, ние с наште светила във водолей в края на годината ще го ядем ''моркова'' де. Марс ще престои в лъва 3 месеца май, има да ходи напред назад ...  :-[

*

Skarlet

« Отговор #3 -: Юни 30, 2009, 05:59:48 pm »
При мен затъмнението се случва в края на 10 дом.  Съвпад с марс ако се приема по-широк орбис. Марс ми е заточен в рак и най-аспектираната планета. Изобщо идея нямам какво може да се случи и дали изобщо може да очаквам нещо добро или зло. Мисля си, че при раците са големите промени и то пак зависи.

Небесна, ние с наште светила във водолей в края на годината ще го ядем ''моркова'' де. Марс ще престои в лъва 3 месеца май, има да ходи напред назад ...  :-[

То и аз ще го ям моркова,де. Марса в Лъв ще ми е в съвпад с Уран и в квадратура с Марс-а. А пък и затъвневието ми е в съвпад с Венера на МЦ.Моята майка вече си отиде,сега кво? Остава работата и тата.Добре,че Венера ми е в тригон с Луната.А пък за солара да не говорим-Марс на 1 градус в Близнаци е на върха на сорания МЦ и са в 8 нат. дом.Да доживея до догодина,когато соларната Луна ще е в 10 дом в съвпад с Регул.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #4 -: Юни 30, 2009, 06:07:23 pm »
Брей, ма то в точен съвпад с южен възел т`ва затъмнение. На мен ми е точно на върха на 9-и, айде на чужбината... ;D

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Юни 30, 2009, 06:12:45 pm »
Небесна, ние с наште светила във водолей в края на годината ще го ядем ''моркова'' де. Марс ще престои в лъва 3 месеца май, има да ходи напред назад ...  :-[

Уф! Отде ми припомни! Настръхвам кат се сетя. С тоя мой 8-ми дом в Рак и интерсептиран Лъв, май ще ми се разхожда повече от 3 месеца. Хубаво е да имаш 2 знака във 2-ри дом, ама хич не е хубаво с 2 знака в 8-ми (ама то всичко в природата си има баланс). И кво сега....ми те светилата ми, дето ми управляват 8-ия дом са запокитени във Водолей в противоположния 2-ри дом (наоборот, рус.). И Марс в Лъв ще им разкаже играта (да му се не види макар). Добре, че нямам заеми и дългове....ще трябва да си запазя "бели пари за черни дни". .....Търся, търся балансиращ аспект, който да действа като отдушник и намирам само секстил на транзитния с наталния Марс в 10-ти дом и тригон с Асцендента. Е, май пак ще залагам на кариерата, че то само това ми се отдава лесно в тоя живот - да правя кариера.

*

Skarlet

« Отговор #6 -: Юни 30, 2009, 06:44:50 pm »
Брей, ма то в точен съвпад с южен възел т`ва затъмнение. На мен ми е точно на върха на 9-и, айде на чужбината... ;D

Чак ме накара да се разгледам в натала ти.Само за чужбина рИвеш. ;D В солара до рождения ти ден сол.асц. ти е на върха на 9 дом,в 4 сол. е Луната в точен тригон с упр. на 9 дом-Луната.Венера ти управлява 6 дом и е във Водолей,а диспозитора й е в 9 дом.Транзитния Уран ти се мандахерца върху Луната-упр. на 9 дом.Стига плака,трябва да стане.  ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #7 -: Юни 30, 2009, 07:05:24 pm »
 :'(
требе ма... :-[
Аз вчера пробвах един от нашите апартаменти да почистя, че нали ще ставам прислужница в чужбина.
За два часа кво свърших, свърших, после си повиках чистачката да оправя след мен. Днес имам мускулна треска.  :-X

*

Uran

• 6041
« Отговор #8 -: Юни 30, 2009, 08:10:32 pm »
На мен това затъмнение ми е на 1-2 градуса от асцендента, а лъва ми заема 1 и 2 дом. :(
На дъщеря ми е на 1 градус от наталното Слънце в 8 дом.
Какви да ги очаквам?

« Отговор #9 -: Юни 30, 2009, 08:33:16 pm »
тъй като съдбата на всеки индивид е уникална, неповторима, дори при случаи с абсолютно идентични хороскопи едно пълно затъмнение в съвпад с радикална точка се манифистира по различен начин в живота. обща е сферата на действие свързана с дома където е затъмнението, начина свързан със знака и фигурите които олицетворявя планетата която е активирана както и тези които аспектира в наталната карта. но не трябва да се градят трагични сценарии, обезверявящи прогнози и темподобни които са последното нещо от което се нуждае човек с подобна транзитна ситуация. в опитите си да прогнозирате каквото и да било ровейки се в собствения или нечий друг хороскоп гледайте и търсете решения, а не трагични завършеци, не свързвайте всички квадратури и опзиции със болести премеждия и смърт. всеки си отива като му дойде времето и над това никой земен няма каквато и да било власт да промени нещо. относно продължителността и трайността на събитията последващи едно пълно слънчево затъмнение  вурху радикална точка (най вече при личните планети) от личен опит и наблюдение се придържам към индийците- колкото часа трае затъмнението толкова години ще действа. четири години продължи това което се зароди при слънчевото затъмнение във везни през 2005  върху наталната ми венера, управляваща  слънцето. финалната и най-силна фаза ако мога така да се изразя бе последната година когато южния възел затъка в лъв преминавайки през още две лични планети управлявани от слънцето, дефакто от венера. то не бяха плутонови квадратури, уранови опозиции, сатурнови транзити и опзиции, мунданната опозиция на уран и сатурн, но ситуацията и всичките ми опити да се измъкна от нея бяха безуспешни  точно до момента когато южния възел от лъв направи секстил с точката на затъмнението  от преди четири години а венера дойде в овен в опзиция на тази точка и тригон с възела при първата.  ситуацията намери финална развръзка. възела се развърза от самосебеси. но случаите над които имам подобни наблюдения са свързани със слънчеви затъмнения върху натални лични планети с точност до 1 градус. при съвпади с колективни планети обикновено продължителността е до 6 месеца.
така че и най продължителния отпуск не стига и не може да се предотврати нищо. ситуацията в която лично аз изпаднах ме настигна на хиляди километри от мястото където я бях оставила година по-рано и си мислех че вече съм избягала...

*

aiia

« Отговор #10 -: Юни 30, 2009, 08:54:05 pm »

При слънчево затъмнение според индийците, най-общо казано е хубаво да се положат основите на сграда,  за да издържи максимално дълго. Както и да започнете нещо ново, импулс, действие, начинание, връзка/партньорство/.

Периодът след Новолунието на 24 юни до следващото новолуние на 22 юли, е много благоприятен за  сключване на брак или започване на връзка от делови или интимен характер. Подобни показатели дефинират едни от най-важните връзки, които човек създава, тъй като го засягат на много дълбоко и инстинктивно ниво. При подобни указания и планетарни влияния обикновено човек сключва брак или се обвързва емоционално или съществуваща връзка  преминава на едно ново ниво на съзнание.

Не се карайте с никого на 22 юли, защото раздялата може да бъде завинаги!

*

Helo

« Отговор #11 -: Юни 30, 2009, 09:03:08 pm »

При слънчево затъмнение според индийците, най-общо казано е хубаво да се положат основите на сграда,  за да издържи максимално дълго. Както и да започнете нещо ново, импулс, действие, начинание, връзка/партньорство/.

Периодът след Новолунието на 24 юни до следващото новолуние на 22 юли, е много благоприятен за  сключване на брак или започване на връзка от делови или интимен характер.

Не се карайте с никого на 22 юли, защото раздялата може да бъде завинаги!

Това означава ли, че ако през периода 24 юни - 22 юли сме се скарали с някого, това може да е завинаги? Или важи само за 22 юли?

Цитат
относно продължителността и трайността на събитията последващи едно пълно слънчево затъмнение  вурху радикална точка (най вече при личните планети) от личен опит и наблюдение се придържам към индийците- колкото часа трае затъмнението толкова години ще действа. четири години продължи това което се зароди при слънчевото затъмнение във везни през 2005  върху наталната ми венера, управляваща  слънцето.

Това вярно ли е? Както са се подредили планетите спрямо слънцето в този ден, това влияние ще трае толкова години, колкото часа е затъмнението? ???  ???  ???

*

aiia

« Отговор #12 -: Юни 30, 2009, 09:05:39 pm »
Май важи само за 22 юли.
Но като цяло е добро време за поставяне основи на нещо - партньорство, приятелство, начинание, мисъл, идея, и т.н.

*

Skarlet

« Отговор #13 -: Юни 30, 2009, 09:40:48 pm »
Това вярно ли е? Както са се подредили планетите спрямо слънцето в този ден, това влияние ще трае толкова години, колкото часа е затъмнението? ???  ???  ???

Влиянието ще бъде силно само,ако затъмнението е в съвпад с лична планета или с осите +- 1 градус.И не само според индийците,а и според древните астролози изобщо влиянието е толкова години,колкото часа трае затъмнението. Само че има значение и този съвпад как е аспектиран от останалите натални планети.А и не само това.Задължително има напрегнати аспекти и на Сатурн,Уран или Плутон при неблагоприятни събития мека казано.Не мога да забравя картата на приятеля на сина ми,който го затрупа лавината.Слънчевото затъмнение от януари беше в съвпад с Марс-а му,но той е и неблагоприятно аспектиран натално,че е и диспозитор на Слънцето му,което е в съвпад за капак с Плутон в натала.Та,споко,ножа е дървен.  ;D

*

aiia

« Отговор #14 -: Юни 30, 2009, 09:49:52 pm »
Скарлет, само съвпада ли се отчита?
Ами ако затъмнението прави някакъв аспект  с лична планета, взема ли се под внимание???
Сега гледах картите на близките ми и приятели, ама йок. Няма съвпад на затъмнението с лични планети.

Но като цяло, не е задължително нещо лошо да е, нали? Нека не сме фаталисти. Да мислим позитивно, пък квото ще да става!  ;)

*

Helo

« Отговор #15 -: Юни 30, 2009, 09:55:32 pm »

Влиянието ще бъде силно само,ако затъмнението е в съвпад с лична планета или с осите +- 1 градус.И не само според индийците,а и според древните астролози изобщо влиянието е толкова години,колкото часа трае затъмнението. Само че има значение и този съвпад как е аспектиран от останалите натални планети.А и не само това.Задължително има напрегнати аспекти и на Сатурн,Уран или Плутон при неблагоприятни събития мека казано.Не мога да забравя картата на приятеля на сина ми,който го затрупа лавината.Слънчевото затъмнение от януари беше в съвпад с Марс-а му,но той е и неблагоприятно аспектиран натално,че е и диспозитор на Слънцето му,което е в съвпад за капак с Плутон в натала.Та,споко,ножа е дървен.  ;D

На този ден транзитното Слънце ми прави две квадратури - с Меркурий и Плутон. Това брои ли се?

*

Skarlet

« Отговор #16 -: Юни 30, 2009, 09:58:58 pm »
От всички аспекти съвпада е с най-силно влияние.Но както ти каза,не е нужно да сме фаталисти.Да не му вдигам кокалите на Джако,но той няма никакви аспекти доколкото си спомням със затъмненията,пък си замина.Важно е и дали сме родени в близост до слънчево затъмнение или друга лична планета е в съвпад с такова при раждането ни и ако тя е и зле аспектирана в натала,тогава трябва да очакваме нещо неблагоприятно.Дори,ако има съвпад на предстоящото затъмнение към добре аспектирана в натала планета или ос,може да очакваме невероятния шанс на живота си.Много крале са коронясвани и други личности са се издигали при съвпад на сл. зат. със Слънце или друга планета и ос.

*

Skarlet

« Отговор #17 -: Юни 30, 2009, 10:01:17 pm »

На този ден транзитното Слънце ми прави две квадратури - с Меркурий и Плутон. Това брои ли се?

Аз не мога да кажа кое и дали се брои без карта.Някой ако може,да каже.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #18 -: Юни 30, 2009, 10:10:39 pm »
Това вярно ли е? Както са се подредили планетите спрямо слънцето в този ден, това влияние ще трае толкова години, колкото часа е затъмнението? ???  ???  ???

Влиянието ще бъде силно само,ако затъмнението е в съвпад с лична планета или с осите +- 1 градус.И не само според индийците,а и според древните астролози изобщо влиянието е толкова години,колкото часа трае затъмнението. Само че има значение и този съвпад как е аспектиран от останалите натални планети.А и не само това.Задължително има напрегнати аспекти и на Сатурн,Уран или Плутон при неблагоприятни събития мека казано.Не мога да забравя картата на приятеля на сина ми,който го затрупа лавината.Слънчевото затъмнение от януари беше в съвпад с Марс-а му,но той е и неблагоприятно аспектиран натално,че е и диспозитор на Слънцето му,което е в съвпад за капак с Плутон в натала.Та,споко,ножа е дървен.  ;D

Брей...,Скарлет,и моята няма да е лесна.Със този съвпад върху Сатурна и Марса ми на Асцендента в какъв ли филм мога да вляза?!

*

Helo

« Отговор #19 -: Юни 30, 2009, 10:17:26 pm »
А в astro.com откъде да намеря транзитите? Търся ги, ама нещо не ги намирам.  8)