тъй като съдбата на всеки индивид е уникална, неповторима, дори при случаи с абсолютно идентични хороскопи едно пълно затъмнение в съвпад с радикална точка се манифистира по различен начин в живота. обща е сферата на действие свързана с дома където е затъмнението, начина свързан със знака и фигурите които олицетворявя планетата която е активирана както и тези които аспектира в наталната карта. но не трябва да се градят трагични сценарии, обезверявящи прогнози и темподобни които са последното нещо от което се нуждае човек с подобна транзитна ситуация. в опитите си да прогнозирате каквото и да било ровейки се в собствения или нечий друг хороскоп гледайте и търсете решения, а не трагични завършеци, не свързвайте всички квадратури и опзиции със болести премеждия и смърт. всеки си отива като му дойде времето и над това никой земен няма каквато и да било власт да промени нещо. относно продължителността и трайността на събитията последващи едно пълно слънчево затъмнение вурху радикална точка (най вече при личните планети) от личен опит и наблюдение се придържам към индийците- колкото часа трае затъмнението толкова години ще действа. четири години продължи това което се зароди при слънчевото затъмнение във везни през 2005 върху наталната ми венера, управляваща слънцето. финалната и най-силна фаза ако мога така да се изразя бе последната година когато южния възел затъка в лъв преминавайки през още две лични планети управлявани от слънцето, дефакто от венера. то не бяха плутонови квадратури, уранови опозиции, сатурнови транзити и опзиции, мунданната опозиция на уран и сатурн, но ситуацията и всичките ми опити да се измъкна от нея бяха безуспешни точно до момента когато южния възел от лъв направи секстил с точката на затъмнението от преди четири години а венера дойде в овен в опзиция на тази точка и тригон с възела при първата. ситуацията намери финална развръзка. възела се развърза от самосебеси. но случаите над които имам подобни наблюдения са свързани със слънчеви затъмнения върху натални лични планети с точност до 1 градус. при съвпади с колективни планети обикновено продължителността е до 6 месеца.
така че и най продължителния отпуск не стига и не може да се предотврати нищо. ситуацията в която лично аз изпаднах ме настигна на хиляди километри от мястото където я бях оставила година по-рано и си мислех че вече съм избягала...