Здравей Гост

Пълно слънчево затъмнение на 22.07.2009

• 403 Отговора
  • 50463 Прегледи
*

Helo

Re:Пълно слънчево затъмнение на 22.07.2009
« Отговор #40 -: Юли 01, 2009, 12:40:14 am »
Аз винаги разглеждам оста като цяло, независимо в кой дом се случва затъмнението. То задължително действа и в противоположния дом. Аз се омъжих с натоварен 1-ви дом, родих с активиран 11-ти дом.

Значи да очаквам промени и в трети дом?  ;D

*

Nebesna

« Отговор #41 -: Юли 01, 2009, 12:47:36 am »
Аз винаги разглеждам оста като цяло, независимо в кой дом се случва затъмнението. То задължително действа и в противоположния дом. Аз се омъжих с натоварен 1-ви дом, родих с активиран 11-ти дом.

Значи да очаквам промени и в трети дом?  ;D

Оста 3/9 е всичко свързано с образование, пътуване, преподаване, курсове за повишаване на квалификацията, средства за масова комуникация, реклама, командировки, малки и големи проекти, договори, документи и т.н. По 9-ти дом е и работата на хонорар.

*

Uran

• 6041
« Отговор #42 -: Юли 01, 2009, 08:38:40 am »
Извинявам се за лаишките въпроси, но понеже това затъмнение е почти в точен съвпад с наталното Слънце, а Слънцето е част от конфигурацията "хвърчило", значили, че всички сфери от живота ще бъдат засегнати за добро или лошо по един доста интензивен начин?
Като добавя факта, че нат. Слънце прави  квадратура със Сатурн, можели това по-скоро да се разглежда като дисциплиниране и по-голямо чувство за отговорност, отколкото някакви драматични и лоши събития?

« Отговор #43 -: Юли 01, 2009, 09:22:38 am »
   Взех да се замислям за тази дата. Точно на тази дата се навършват 9 години - от както срещнах мъжа, в когото се влюбих впоследствие. Отношенията ни тепърва се разгръщат....При мен на тази дата транзитното Слънце е в съвпад с Локус Фортуна, би трябвало да очаквам хубави неща...Добрия шанс да нахлуе в живота ми. Ама за приятеля ми се притеснявам, при него транзитното Слънце на тази дата е в съвпад със Сатурна му в VІІІ нат.дом. Още повече, че тази година ще има и слънчево затъмнение. Съвпадът е 1 градус, както със тр.Слънцето, така и с тр. ЮЛВ  и около 4 градуса с тр.Луна. Ако тълкувам в този ред - VІІІ дом - партньорските пари, тази година в съдружие със свой приятел са хвърлили голяма сума в начинание, което е много рисковано. А мен ме е страх, че ако не си избият заемите, ще им се стъжни много живота. В случая с това слънчево затъмнение имам ли основание да се притеснявам....

*

Mia21

• 2502
« Отговор #44 -: Юли 01, 2009, 09:32:31 am »
А ако старите затъмнения също са правили аспект с натални планети какво става с тях,спират ли да действат? :-\

*

veshti4ka

« Отговор #45 -: Юли 01, 2009, 01:22:36 pm »
А ако старите затъмнения също са правили аспект с натални планети какво става с тях,спират ли да действат? :-\

хъммм при мен предното затъмнение беше върху Венерата ми и ми активира половината карта и НИЩО  :-X  а сегашното ще ми се случи на К6 ... бе ше видим кво ще стане...  май затъмненията ме прескачат като бодлива тел  :(

*

Uran

• 6041
« Отговор #46 -: Юли 01, 2009, 01:48:26 pm »
Затъмнението от 1999г ми е било на 1 градус от К2 и в точен тригон със Сатурн в 10дом. Буквално на следващия ден ми се наложи да започна работа по спешност.
Сатурн ми управлява 6 дом и е втори управител на 7 дом. Въпреки стреса, последваха положителни промени във финансово отношение.

*

aiia

« Отговор #47 -: Юли 01, 2009, 03:31:10 pm »
Уран от днес е ретрограден. А на 22 юли ще направи тригон със затъмнението.
Дано само позитивни промени ни донесе този факт. Не си падам по изненадите, ама ... :-)))

При мен той е на ДЕСЦ в момента, управлява ми Луната. А в натала се намира в 2 дом /скъпоценостите/.
Затъмнението ще ми засегне 4, 5,7,10,11 дом. А честито на печелившите.  :P

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #48 -: Юли 01, 2009, 03:48:08 pm »
На мен затъмнението ще ми направи много точен тригон към Уран в 3 дом от към 11 дом;и ако вземем и транзитния Уран се получава един голям воден тригон във въздушните домове.Вероятно ще имам раздвижване в контактите,ако ли не и ще почна най-накрая да пиша.Очаквам положителни изненади и неочаквани срещи,да видим  ::)

Днес сънувах много хора (непознати) и се чудя дали има връзка с това,че точно днес обръщам внимание на това затъмнение.При това повечето бяха астролози-помня че ми тълкуваха хороскопа няколко личности,отделно аз на други,обаче на последният-един Водолей мисля роден на 4.2. трябваше да му принтирам няколко пъти картата докато излезе неговата  ;D Най-странното беше една астроложка като ми гледаше картата и ми говореше за някаква планета в 5 градус на Телец,беше с женско име нещо като на богиня,което забравих,а реално аз не знам да има такава планета  ??? Кой знае пак в кое измерение съм бил  :D

*

Nebesna

« Отговор #49 -: Юли 01, 2009, 06:50:53 pm »
Абе, хора не ви ли се струва, че това понятие "изгорена планета" е много литературно и не почива на никакви астрономически обосновки? Имам Луна в съвпад със Слънце на разстояние 4 гр. и 2 мин. Ако следвам модерната астрология, изглежда че Луната ми е "в лъчите на Слънцето" - повече от 3 градуса. Според античната астрология, Луната трябва да е "изгорена". А всъщност това си е явлението "новолуние, което при определени условия може да се нарече Слънчево затъмнение. Скоро разглеждах една статия за новолунията и Слънчевите затъмнения, в която пишеше следното:

"...не при всяко новолуние се наблюдава Слънчево затъмнение. Причината е, че равнините, в които лежат лунната орбита и еклиптиката (видимия път на Слънцето по небесната сфера в рамките на 365 дни) не съвпадат. Разположени са под ъгъл около 5 градуса и 09’. Сечението на лунната орбита и еклиптиката става в две точки, наречени Лунни възли. За да се наблюдава затъмнение е необходимо да имаме новолуние, което е в съвпад с Лунните възли. Само тогава центровете на Слънцето, Луната и Земята ще бъдат на една права линия."
Така аз приех 5 градуса допустима орбиса и за "изгорената" си Луна. Но така или иначе какво символизира понятието "изгорена" планета, все още ми е "тъмна Индия".

При новолуние (сл. затъмнение) Луната е между Земята и Слънцето и слънчевата светлина не достига до земната повърхност. Тогава кой принцип е изкривен - лунният или слънчевият? Ако следваме логиката за интерпретациите за "изгорените планети" би трябвало Слънцевият принцип да надделява, а планетата в съвпад да не може да се изразява. А то при новолуние, Слънцето е скрито от Луната (т.е. затъмнено). Не ми се виждат много логични тези интерпретации на "изгорените" планети от позицията на един земен наблюдател.

*

Nebesna

« Отговор #50 -: Юли 01, 2009, 07:34:11 pm »
Мъча се да си спомня какво ми е донесло пълното сл.затъмнение от 11 август 1999г. Било ми е в Лъв (и пак в моя 8-ми дом) тогава в опозиция със светилата. Аз веднага имах повишение в службата (още същия месец), но то си беше в резултат на положен преди това труд (придобиване на висше образование). Това няма нищо общо с оста 2/8. Наталните възли бяха в квадрат. Затъмнението продължава 2 минути, значи през 2001г. трябва да приключи и изпитателния период. Но сега като се замисля затъмнението е било в квадрат и с моя Нептун. Аз поначало си имам натален квадрат между Нептун и светилата. Тогава срещнах един Скорпион (който имаше Слънце в съвпад с Нептун) с психично заболяване, патологичен лъжец (споменавала съм). Връзката ни беше по-скоро платонична и трябваше постоянно да го съжалявам. Така аз преживях една голяма заблуда и разпадане на заблудите, съответно. Научих се да не раздавам "състрадание" ей така с лека ръка на всеки срещнат по пътя си, независимо колко ми е симпатичен.

Затъмнението през 1999 г. е било в съвпад със СЛВ (Главата на дракона). Струва ми се, че всички трябва да обърнем внимание на факта, че сегашното затъмнение се случва при съвпад с "Опашката на дракона" (ЮЛВ).  Вероятно ни предстои разчистване на стара карма.

*

Helo

« Отговор #51 -: Юли 01, 2009, 08:02:31 pm »
По време на предишното затъмнение Слънцето е било в 10-ти дом в картата ми. Преди това бях доста амбициозна и нахъсана, а след затъмнението вече изпитвах безразличие и то май продължи 4 години. Наистина голяма разлика в прехода от амбициозност към почти пълно безразличие към всичко. Преди това исках да се обличам секси, слагах малко грим, стараех се непременно да изкарвам високи оценки. Аз и след това изкарвах високи оценки, но малко по-ниски от преди, не носех грим, облеклото ми доста се промени, защото изпитвах безразличие към неща, които преди доста ме интересуваха.

На какво се дължи тази промяна според вас?

Ето я картата от предишното слънчево затъмнение.

http://img269.imageshack.us/img269/2571/psz.gif

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #52 -: Юли 01, 2009, 08:11:22 pm »
Бе 1999 разстооянието между съвпада и възела си е било бая големшко - 5 градуса. Това брои ли се на фона на факта, че за аспект с другите планети търсят по-малко от градус?

*

Nebesna

« Отговор #53 -: Юли 01, 2009, 09:29:39 pm »
Бе 1999 разстооянието между съвпада и възела си е било бая големшко - 5 градуса. Това брои ли се на фона на факта, че за аспект с другите планети търсят по-малко от градус?

Кайли и на мен ми направи същото впечатление. Да му се не види, аз вече се обърках. А като си помисля, че тук някои хора си "дърпаха косите": тая школа, оная школа.... >:(

Наистина астрономически затъмнението си беше на 11.08.1999г. и наистина има бая градуси между съвпада на светилата и лунния възел,....а го наричат пълно слънчево затъмнение. Много ми е ХИКС  ???

Ето статията за затъмненията, от която цитирахв предния си пост: http://www.astrohoroscope.info/astro26.htm

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #54 -: Юли 01, 2009, 09:31:11 pm »
При мен Слънцето Луна са в края на трети , началото на четвърти   и транз Меркурий /Лъв/се подвизава тук.В 10 и 9 дом няма друго освен Лунните възли.Какво би могло да се случи?Аз преди почти две години се преместих в друго жилище, та се питам какво друго може да очаквам? ???

*

Uran

• 6041
« Отговор #55 -: Юли 02, 2009, 07:47:13 am »
По време на предишното затъмнение Слънцето е било в 10-ти дом в картата ми. Преди това бях доста амбициозна и нахъсана, а след затъмнението вече изпитвах безразличие и то май продължи 4 години. Наистина голяма разлика в прехода от амбициозност към почти пълно безразличие към всичко. Преди това исках да се обличам секси, слагах малко грим, стараех се непременно да изкарвам високи оценки. Аз и след това изкарвах високи оценки, но малко по-ниски от преди, не носех грим, облеклото ми доста се промени, защото изпитвах безразличие към неща, които преди доста ме интересуваха.

На какво се дължи тази промяна според вас?

Ето я картата от предишното слънчево затъмнение.

http://img269.imageshack.us/img269/2571/psz.gif
По време на затъмнението Слънцето е в почи точен квадрат с Венера. Вероятно от там идва промяната в имиджа- Венера на трон в телец  управител на асцендента.
Отделно, тр. Сатурн е в точен съвпад с нат. Венера- Сатурн е консервативността и допълнително е стимулирал неглижирането на това, как изглеждате.
Ако сте имала връзка по онва време, вероятно е имало и известно отчуждение.
« Последна редакция: Юли 02, 2009, 07:51:40 am от Uran »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #56 -: Юли 02, 2009, 08:00:59 am »
При мен предишното затъмнение на 11 август 1999 ми е било във 2-ри дом-в Лъв.Луната е направила съвпад с Марса ми,но не много точен-на 9 градуса,но и много квадратури с Юпитер/1.21-Луната/,Венера,Уран,Северен Възел.Транзитен Сатурн ми е бил в 11-ти и ми е задвижвал повечето планети там.Един месец по-късно съм започнала първото си висше образование.От тогава живота ми наистина доста се промени.Значи ако гледаме оста 2/8,при мен,може би е предвещавало промените,които ще настъпят в ценностната ми система.Друг момент са и многото парички,които тръгнаха по мен от мама,кредити и от къде ли не-парите на другите/8-ми/.Доста трудничко ни беше.
« Последна редакция: Юли 02, 2009, 08:08:14 am от Мia21 »

*

kaily

• 5145
« Отговор #57 -: Юли 02, 2009, 10:36:33 am »
Че то за 10 години всеки живот се променя.
С или без затъмнение...

*

Mia21

• 2502
« Отговор #58 -: Юли 02, 2009, 11:04:50 am »
Че то за 10 години всеки живот се променя.
С или без затъмнение...

Да,ама зависи в каква сфера.  ;) :) И аз можех да се омъжа и да родя две деца,ама предпочетох ученето тогава. :)

*

kaily

• 5145
« Отговор #59 -: Юли 02, 2009, 12:30:28 pm »
Ми то хубаво, ма на мен и предишното затъмнение ми е било в девети, е верно не на върха на девети, ми баш по средата, па още съм си тук. От 1999 основно из интернет съм висяла, ама сега ще кажете в широк съвпад с Уран, новите технологии, тинтири минтири...